![]() |
Her çiçeğin yeri ayrı tabi sn. sevim hanım. Ama sardunyalar gerçekten bir başka. Kasımpatı içinse şimdilerden birkaç fide edinin derim ki sonbaharda çiçek açabilecek boya gelsinler. İsterseniz ben de size yollarım bir kaç tane.
Ayrıca beğenmenize de sevindim, çok teşekkürler :D |
Evet sn. Dudi, sadece sarılar açıyor bir de beyazlar var küçük çiçekli. Kırmızılarda bir hareket yok
|
İnşallah kısmet olur da gelir çayınızı bu güzel çiçekler eşliğinde içeriz ;)
Ben de bu sene acem halısı diktim ama 10 cm boyunda ,sizin ki kaç yılda böyle oldu acaba? |
Sn. metafiz acem halısını 2008 bahar aylarında 8-10cm kadar bir tane ektim. 2009 baharında çok güzel yetişti. Bu sene yaşar mı yaşamaz mı derken yine çiçeklendi. Ama yerde olduğu gibi güzel olmuyor. Çiçekleri geçti şimdi yine çok cansız duruyor.
|
Kasımpatı fideleri sonbaharda satışa çıkıyor diye biliyordum, araştırayım:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkür ediyorum bilgilendirme için:) Ben yine de bir araştırayım kapınızı çalmadan önce:)
|
Hakkı bey, ben daha domateslerimi bahçeye yeni diktim, sizin red robinler kızarmış bile, sırık domatesiniz de yakında kızarır artık.
Sardunyalarınızın renkleri çok hoş gerçekten, duvardan saktıkları zaman manzara doyumsuz oluyor. |
Adalet ablacığım sizin sardunyaların yanında bizimkilerin esamesi okunmaz.. Ne kadar güzel yetiştirmişsiniz gördüm de inanamadım valla :))
|
Hakkı bey merhaba bende aranıza yeni katıldım,terasınıza bayıldım çok güzel çiçekleriniz var.Maşallah o nasıl kasımpatı,o nasıl acemhalısı maşallah valla inanamadım.Güle güle sürün keyfini :)
Bende rahmetli babamın mezarına acemhalısı dikmek istemiştim ama uygun olurmu karar veremedim çünkü direk güneş alan bi yerde.Dikmek için uygun zaman ne bilmediğimden ve burda bulamadığımdan vazgeçtim. |
Bu arada amatörce yaptığınız saksı da içindekilerde harika bence.
|
Sn. freesiaN, hoşgeldiniz. Öncelikle övgü dolu sözlerinize teşekkürler.
Acem halısı güneşi çok sevdiği için bence doğru bir seçim olur. Ancak artık çiçeklenme dönemleri geçiyor. Sanırım ekim yapmak için mart-nisan aylarını tercih etmek gerekir. Dilerseniz size yollayabilirim. |
3 Eklenti(ler)
Değişik açılardan çekilmiş bir kaç fotoğraf..
Petunyalar, çardağın ayaklarına sardırdığım sabah sefaları. |
Hakkı bey gerçekten çok sevinirim acem halısı için.Ne zaman ekmem gerektiğini ve bakımını biiraz anlatırsanız da minnettar kalırım :))
|
Sn. freesiaN, acem halısı için dediğim gibi mart-nisan aylarında ekim yapmak gerek diye düşünüyorum.
Ben özel bir bakım uygulamıyorum. Sadece bol güneş alan bir yerde tutup, toprağı iyice kuruduktan sonra su veriyorum. Sulama işlerini genelde sabah yaparım olmadı akşam serinliğinde. Zaman zaman iyice kurumuş dalları temizlerseniz başka da bir şey yapmanıza gerek kalmaz. Adres bilgilerinizi özel mesaj olarak yollarsanız size en kısa zamanda yollarım. Bu zamanda tutmazsa baharda tekrar yollarız :) |
Adresim özelinizde,şimdiden çooook teşekkürler Hakkı abi :)
|
Hakkı bey bütün çiçekleriniz birbirinden güzeller,kıskanmamak mümkün değil güle güle büyütün emeğinize sağlık...
|
Çok teşekkür ederim Sayın nazlı hilal.
Sizin sardunyalarınız da komşu çatlatan cinsten maşallah:)) |
Hakkı bey henüz tam açmayanlar var açınca sayfama resimlerini ekleyeceğim, işte o zaman görün siz komşu çatlatanı ama açmaları bir ayı bulur derin budama yapmıştım fazla derin olmuş:D
|
Hakkı bey terasınız çok güzel olmuş, sardunyalarınız, sabah sefalarınız, domatesler, acem halısı, petunyalar, kasımpatları, bir de yanın da sıcak çay. Ellerinize sağlık.
|
Çok teşekkür ederim Fatoş hn. Emekli olmadan sabah sefası ekmeyeceğim bir daha. Sabah açıyorlar onların seyrine doyamadan işe gidiyorum geldiğimde hepsi kapanmış oluyor:)) Sizde İzmir'desiniz nasıl olsa yolunuz düşerse bir çayımızı içmeye ailece mutlu oluruz, her zaman bekleriz.
|
Sevgili Hakkı Şen terasınız, çiçekleriniz çok güzel, ellerinize sağlık:) Sağlıkla keyfini yaşayın:) Petunyalar, sardunyalar, kasımpatları, domatesler, hepsi çoşmuş.:)
|
Bugün petunyalardan biri tamamen ölüp gitmiş. Hiç anlamadım. Gayet sağlıklıyken nasıl oldu da bozuldu. Yapraklarına hep bakıyordum yapışkanlık falan var mı diye. Böyle olunca insanın hevesi kırılıyor. İnşallah başkası bu duyguyu yaşamasın.
Sevgili acemifüsun, gerçi size ben hala acemi diyemiyorum ama:)) ziyaretinize teşekkür ederim. Yaz çiçekleri biraz hevesimi kırdı, ölen petunyalarımın yerine yenilerini diksem olur mu dersiniz? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Hakkı bey kayıplar devam ederse ben rozetlerle devam edeceğim, yine de siz bilirsiniz:) |
Teşekkür edeim Satı hanım, kalanlarla idare ediyorum:))
|
Sevgili acemifüsun, bugün kuruyan petunyalar yerine bodur aslanağzı aldım. Rengarenk sanırım onlar da güzel olacak. Duvara astığım saksılara diktiğim için rozetlerin çiçekleri çok yukarda kalır, göremem diye düşündüm.
|
3 Eklenti(ler)
Hasat zamanı :D
|
Oh oh salatalar bahçeden, afiyet olsun:) Aslanağzı çok dayanıklı bir bitki, kuruyan çiçeklerini topluyorum, çiçeklerini devamlı yeniliyor:)
|
3 Eklenti(ler)
Sabah sefalarımı çok şükür doyasıya izledim...
|
Petunyalar coşmakta gecikmeyip bizi haklı çıkarmış.. :)) Maşallah. Nasıl güzel duruyorlar. Fakat ben şimdi o camın son haliyle karşıdan bir fotoğrafını görmek isterim. Bembeyaz bir duvarı süsleyen renk cümbüşünün içinde o kahve camlar muhteşem bir seyir gerçekten. Bu arada bu camı çok sevdim ama domatesler de nasıl güzel olmuşlar öyle. Ben bakmaya bile doyamadım, sizin yemeye doymadığınızdan eminim. :) Elleriniz dert görmesin. Teras bahçenizden bereket eksik olmasın inşallah. Sağlıcakla...
|
Evet Sn asumandilek gerçekten görülmeye değerdi petunyalar ama birkaç kök aniden kuruyunca söküp atmak zorunda kaldım. Yerine aslanağzı diktim. O şekilde fotoğraflarım:))
Güzel temennilerinize teşekkür ederim. Domatesler de seyirlikti az olunca insan yemeye kıyamıyor. :)) |
Merhaba Hakkı abi
kargom cumartesi akşam elime ulaştı ancak dün nöbete gittim daha yeni geldim o yüzden haber veremedim.Yalnızca o uzun olanı tanıyamadım ve de o biraz kurur gibi olmuştu,umarım yaşatabilirim hepsini.Tekrar teşekkür ederim |
Ayy nasıl güzel görünüyo domatesler tuzlu tuzlu,afiyet olsun :)))
|
Sn. freesiaN o uzun olan bodrum papatyasıdir. 101 no'lu mesajda görebilirsiniz. Diğerleri sağlıklı ulaşmıştır inşallah bu sıcaklarda..
Domatesler afiyet oldu hiç merak etmeyin :)) |
Evet merak etmeyin hepsi gayet sağlıklı.Bi de sakızlardan kalın köklü olanın dalı kırılmış fakat kopmamıştı o kısmı da toprak örtecek şekilde diktim,doğru mu yapmışım? :(
|
Bizim domatesler ne zaman olacakta yiyeceğiz bakalım.Her halde siz daha erken ektiniz.Ben mayısın son haftası fideleri dikmiştim daha yeni meyve oluşumu başladı.
|
Domatesleri nisan ayı başlarında ekmiştim Sn. umutyolcusu.. Keşke tarla domatesi ekseymişim. İnanın görüntü var ama lezzet hiç yok :(
|
Vay vay vay sizin gelişmeler boğaza doğru yayılmış :D Her ne kadarda olsa pazardan, manavdan veya marketten aldığımız domateslerden daha lezzetlidir onlar. Bu sene pazarlardaki çanakkale domatesleri çok kötü içleri hep odun gibi ne lezzeti var ne de güzel bir görüntüsü :(
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025