![]() |
Sevgili Hakkı Şen,terasınız muhteşem görünüyor yine:)Mavişleri,sardunyaları yerlerine diktim Cumartesi günü,umarım sardunyalarım tutar çünkü suda bekleterek hata yapmıştım hani.Sizin uyarınızla sudan çıkardım ama sadece bir gece dışarda bekletip diktim.Çok üzülürüm tutmazlarsa kendi hatamdan dolayı:(
|
Sevgili Hakkı Şen terasınıza bayıldım o kadar güzel ve düzenliki adeta bir serayı andırıyor ellerinize sağlık.
|
Sevgili loveflower, sardunya özellikle de cananlar çelikten kolay tutarlar endişelenmeyin. Mavişlerinize sık sık su vermeyi ihmal etmeyin. Suyu çok severler. Benim mavişlerim güneş gören bir yerde duruyor, hergün suluyorum.
|
Sevgili türkansultan, ben de artık baktığımda sera gibi görmeye başladım. Sanırım biraz ipin ucunu kaçırdım. :) En son saydığımda yüzelli kadar saksı vardı. Üstüne bir kaç tane daha aldım :) Gerçi bu durumdan şikayetçi değilim. Hiç yormuyor hatta beni dinlendiriyor diyebilirim. Bakımlarını yaptıktan sonra karşılarına geçip bir kahve içmek bütün günün yorgunluğunu alıp götürüyor.
|
Alıntı:
Mavişlerime toprağı kurumadan su veriyorum,şimdilik keyifleri iyi gibi gözüküyor,o kadar sabırsızlanıyrum ki,hemen tutsunlar istiyorum bütün gönderdiğiniz çiçekleri. Bu arada kasımpatıların çoğunu eşimin muayenehanesinin minik bahçesine diktim,hem de kargoyu açar açmaz.Dün kontrole gittim hepsi tutmuş gözüküyor.Kalanını da suda bekletip saksıya diktim,onlarda yüzümü güldürür umarım.Sizden gelenlerinin bir tanesine bile birşey olsun istemiyorum.O kadar emek verip zahmet edip gönderdiniz. |
Sevgili loverflower, sardunya toprağı daha çok klasik sardunya (pelargonium) cinsi için gerekebilir. Ceylanlar o kadar da seçici değillerdir. Şimdilik artık yerlerini değiştirmeyin derim.
Kasımpatılardan yana bir sorun olacağını ben de düşünmüyorum. Hepsi köklü olduğu için kolay tutarlar. Ancak, havanın ısınmasıyla birlikte özellikle de yağmur sonrası günlerde hemen böceklenme başlar. Bunun için bir insektisit ilaç bulundurun. Yaprakların altını, üstünü iyice spreyleyin sonrasında bir kaç gün içinde müthiş gelişim gösterdiklerini göreceksiniz. Kolay gelsin ve sabırlar dilerim. :)) |
Hakkı bey ellerinize sağlık allah nazarlardan korusun teras harika.
|
Hakkı Bey terasınızı çok beğeniyorum. Herşey çook güzel. Ellerinize sağlık.:)
|
Çok teşekkür ederim Serkan Bey. Sizin çeşitlerin yanında benim teras sönük kalıyor :)
Sevgili zenfree, çok teşekkür ederim. Beğenilerinizi okumak beni cesaretlendiriyor. |
Hakkı bey terasınız yine konuşuyor çok güzel çoooooook
|
2 Eklenti(ler)
Her geçen gün minelere olan ilgim artıyor.
|
2 Eklenti(ler)
Çardak gülüm bir dal üzerinde en az üç tane açıyor.
İzmir'de herkes zambak diyor, burada adının amaryllis olduğunu öğrendiğim çiçeğim yaprağı yok ama koca bir çiçek sapı ve üstünde çiçeği ile selamlıyor :p |
4 Eklenti(ler)
1-Katmerli petunyalar da nihayet çiçekleniyorlar,
2-Geçen yıl çiçekleri üzerinde kuruyan ortancam bir daha canlanmaz derken müthiş bir gelişim gösterip çiçek bile açmaya başladı. 3-Yaprağı güzel (kolyoz) gitti gidiyor derken toprağını komple değiştirdim kendine geldi :p 4-Domatesler çiçekte.. |
1 Eklenti(ler)
Sundavillayı hep yukarı doğru sardırmışlar gördüklerim. Ben askı yapıp dallarını serbest bıraktım. İnşallah iyi bir form oluşturur..
|
1 Eklenti(ler)
Yalın kat sarmaşık gülümde pembenin yanında kırmızılar da açmaya başlamış..
|
Hakkı bey mineler petunyalar sundavilla bi harika yalınkat sarmaşık güllere bayıldım çok güzeller ellerinize saglık...
|
Herşey harika görünüyor mavi mineye bayıldım Bu renk amarlisler den bende de var bu sene çok gerideler ama bakalım çiçek görecekmiyim.
|
2 Eklenti(ler)
Geçen sene tenceredeki mavişimin bu sene epey kardeşi oldu
Eklenti 214961 Bu da aslanağzına gelen misafirim.. Eklenti 214962 |
Mavişlerin kardeşleride çok güzel sıra sıra dizilmişler gelin gibi çiçeklerinide görürüz inşallah sürekli güneştemi kalıyor...
|
Evet sevgili periş, sürekli güneşte duruyorlar. Çiçek açmaya başladıkları zaman gölgeye alıyorum. Yakıcı güneşte çiçekler kısa sürede soluyor.
|
Teras yine gözalıcı,maşallah.Nazar boncuğu varmıydı terasınızda?Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
O mavişlerin diğer kardeşleri de benim balkonumda umarım yakında ben de görürüm bu hallerini.Kaç günde tutuyor maviş? Mineler gerçekten çok güzel gözüküyor,ellerinize sağlık,yine gözümüz şenlendi sayenizde:) |
Teşekkür ederim sevgili loveflower. Nazar boncuğum var evet, hem de kocaman :)
Aslında mavişleri hava biraz daha serinken ayırıp dikmeli. Durgun oldukları dönemi köklenme ile geçiriyor, havanın ısınması ile birlikte atağa kalkıp sürgünler veriyor. Mart ayında dikilen bir fide haziran ayında çiçek açıyor. |
4 Eklenti(ler)
Petunyalar göz doldurmaya başladı. Sarkan cinslerini çok sevdiğim halde; tohumdan yetiştiremiyorum, fide olarak bulamıyorum. Saksıda büyük olanları da ben yetiştirmediğim için istemiyorum :(
Eklenti 215677 Bu da karşıdan bir görüntü. Badana yapma zamanı geldi artık Eklenti 215678 Yakından bakıldığında daha bir güzel Eklenti 215675 Askı yapıp astım belki sarkar :p Eklenti 215676 |
Petunyalara bayılıyorum benim de ordan burdan topladığım petunya tohumları çimlendiler ve çiçeklendiler çok hoşuma gidiyor. Sizinkilerde harika görünüyor:)
|
Sevgili günebakan, geçen sene bayağı bir tohum aldım. Sarkan, minyatür v.s. Ama maalesef çimlendirmeyi başaramadım. O kadar tohum içinden sadece bir tek çimlendi. O da çok sağlıklı büyümedi.
|
Siz bu sefer de benim için tohum toplarmısınız özellikle şu kırmızı ve mavilerden ben çimlendirirsem fideleri paylaşırız:)
|
Seve seve toplarım tabii ki. İnşallah tohum oluştururlar. Ayrıca tohumdan bitki yetiştirenlere gıpta ediyorum. Evimiz kaloriferli olmadığı, eşim ve ben de çalıştığımız için evde tohum çimlendirecek uygun ısı sorun oluyor. Hava ısınınca da zaten iş işten geçiyor. Bu yüzden bir çok bitkiyi fide halde alıp dikiyorum.
|
Ben bazı bitkilerin her renginden olsun istiyorum ama o kadarını elde etmem mümkündeğil malum maddiyat ama sağolsun sizin gibi birçok arkadaş çiçeklerinin tohumları hiç esirgemiyorlar. Ayrıca ben zaten tohumdan bitki yetiştirmeyi çok seviyorum bu sene de oldukça başarılı sayılırım:)
|
Sn Hakkı Şen elinizi değdirdiğiniz her şeyi güzelleştiriyorsunuz petunyalarında yakında büyüyüp serpilip,ceylanları sardunyaları geçeceğine inanıyorum.Bence onlara verdiğiniz sevgide çok önemli hepsi harikalar saygılar.
|
Alıntı:
Kırmızı beyaz müthiş uyumlu olmuş. |
Hakkı Bey,
Daha önce nasıl gezinmedim, nasıl görmedim bu güzellikleri.Tek kelimeyle muhteşem bir teras, yeryüzünde bir cennet yaratmışsınız. Yüreğinize sağlık., kutluyorum sizi. Hepsi bakımlı, hepsi sevgi dolu. İzmir'de teras katta ne güzel korumuşsunuz sardunyalarınızı. Adana 30 dereceyi görmeye başladı. Üzülerek bakıyorum sardunyalarıma, bu yaz da kaybedecek miyim diye. Nasıl koruyabiliyorsunuz bu güzelliği? |
Sevgili Hakkı bey petunyalar rengarenk çok güzel maşallah elinize saglık
|
Sayın türkansultan, güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Ben de çok inanıyorum. Bitki bakımı sevgiyle başlar.
|
Sayın nardane, ziyaretinize teşekkür ederim. Bakalım ilerleyen zamanlarda bu mineler daha da çoğalabilir. :) Yaz kış çiçekli olmaları çok güzel.
|
Sayın maki01, terasıma hoşgeldiniz. Öncelikle güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Terasa bir ağ gölgeleme yaparak onları kızgın güneşten korumaya çalışsam da çok yeterli geldiğini sanmıyorum. Maalesef gölge bile sıcak oluyor. Burada okuduğum bilgilerle sardunyaların fazla sulanmaması gerektiğini öğrendim. Normal sardunya ve sakızlar için doğrudur. Ama canan sardunyalar öyle değil, her gün suluyorum. Eskiden sokağımızda bahçeli evler vardı. Ağaç gölgelerinde yetiştirilen küpeler, pencerelerde tenekeler içinde sardunyalar buralarla özdeşmiş bitkilerdi. Giderek azalsa da hala bir-kaç evde bu görüntülere rastlayabildiğim için kendimi şanslı sayıyorum. Gün geçmiyor ki müstakil bir ev yıkılıp yerine önünde bir metre bile bahçesi olmayan bir apartman dikilsin. |
Sevgili periş, önceden petunyalar mevsimlik diye hiç ilgilenmezdim. Sonra bunun hata olduğunu anladığımdan beri her bahar mutlaka gördüğüm renklerinden ediniyorum. Arada zayiatlar olsa da yaz boyu çiçekli olmaları çok güzel.
|
Vay be! Gözlerime inanamadım, o kasımpatılar ne öyle (ayıptır sülemesi delisiyimdir). İçimden ağlamak geldi, benim niye böyle güzel çiçeklerim olmuyor bir türlü, uğraşıyorum didiniyorum, anca hayatta tutabiliyorum bazılarını tutamıyorum bile :( Burdan öğrendiğim her şeyi yapıyorum, asitli suysa asitli su, tatlı suysa tatlı su, güneş, gölge, sevgi... Daha ne istiyorlar! Ama yok!
Delirecem... Hakkı Bey size ne kadar özendim ve yerinizde olmak istedim bilemezsiniz:) |
Sayın Suz-i Dilara, terasıma hoşgeldiniz. Kasımpatılar için ne yapıyorum?
Önce bahçe toprağı ve gübre karışımı bir saksıya dikiyorum. Sonrasında 15-20 gün kadar kendi haline bırakıyorum. Baktım ki bir gelişme yok; başlıyorum gezdirmeye şu anda bulundukları yer ideal. O yüzden hep aynı yere alıyorum onları. Büyük bir bidon var içinde bir kısım koyun-keçi gübresi olan o bidondaki su ile hepsini suluyorum. Tekrar çeşmeden doldurup ertesi gün de o suyu kullanıyorum. Böceklenme olursa ki çok sık oluyor, insektisit kullanıyorum. Hepsi bu kadar. :) Sonra kasım ayında çiçeklerini beklemek kalıyor. |
Bu terasta bir tılsım var. Ne zaman gezsem bitkiler gözüme çok güzel ve sağlıklı gözüküyor. Ellerinize sağlık sn. Hakkı Şen.
|
merhaba,
siteye girdiğimde bakmadan çıktığım teraslardan biri terasınızda şenlik var hepsi çok güzeller emeğinize sağlık |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025