![]() |
Vildan hanımcım çok güzeller. Lisilerin ikincisine aşık oldum. O güzellik ne öyle.:eek::)
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili SDurul, benim geçen yıl katmerli pembe açan Japon gülüm aynen sizinki gibi yapraklarını tamamen döktü, kuru çubuk halindeydi. İnatla atmadım budadım. Daha yeni yeni sürgün vermeye başladı. Yasemin begovil ve japonlar bu sene geç açtı. Hatta geçen yıl bu zamana kadar çiçekleri solmuş bile olan eski amarilysimde hiç hareket yok.
Sıcaklardan olabilir. [QUOTE=SDurul;688439] Alıntı:
|
Sevgili Sevim Hanım, sonbaharda Datça'ya gidersem sana mercan alırım. Yeter ki gidebileyim.;)
Alıntı:
|
Sizin adınıza sevindim de, kendi adıma üzüldüm. Bekletseydim keşke.
|
1 Eklenti(ler)
Sevim Hanım'cım Kamil Bey sayesinde lisiler hepimizi sevindirdi bu yıl. Annem ve kardeşime ikişer kök vermiştim, onlarınkiler de açtı, gelecek yıl için şimdiden bizi unutma diyorlar.(yalnız geçen yıldan kalan beyaz lisimi tatil dönüşü kaybettiğim için üzüldüm, onu 3.yıla taşımayı çok istiyordum.)
Alıntı:
|
Evet çok güzelmiş. Benim Kamil beye sipariş ettiğim lisi fidelerim geldiği zaman sağlığım balkonda bitkilerle uğraşmaya elverişli değildi. Fideleri çok ihmal ettim bu nedenle. Doğal olarak büyütemedim. Seneye kısmet yeterki sağlık olsun:)
|
Sevgili vildan hanım çok teşekkür ederim sizlerde de görmekte beni mutlu ediyor.
|
Lisiler harika açmış Vildancım .Benimkilerde çok güzel açtılar şu anda hepsinde tohum var .
Mavi yasemine beyaz mercana bayıldım .Senin verdiğin begonvilin boyu 2 metre oldu :)Yaprakları kocaman onu Vildanım diye seviyorum .Bana Datçadan mercan alacaktın İnşallah unutmamışındır:)) |
Beyaz lisianthuslar mükemmeller. Beyaz gülden hiçbir farkı yok gibi. Emeğinize sağlık...
|
Arkadaşım ben de birkaç tane tohumluk bıraktım, geri kalanı budayıp gelecek yıl için kışın koruyacağım. Bu beyazı öyle yapmıştım, bu yıl daha güçlü açmıştı. Ne yazık ki izindeyken dibine koyduğum pet şişedeki delik küçük olmuş hiç su bırakmamış, kaybettim ve çok üzüldüm. Tohumdan yetiştirmek zormuş ama bir deneme yapacağız artık.
Sana ve bir arkadaşımıza daha sonbaharda gittiğimde mercan alacağım.Begovil için çok sevindim, ne kadar küçüktü değil mi?. Eski Datça'da Derya Hanım'ın fideleri hep böyle sağlıklı olşuyor. Çünkü o sadece çiçek satmıyor, onları seviyor da.Mercanları da ondan alacağım. (Bu arada özelden mesaj atacaktım, limiti aşmışsın, geri geliyor.) Alıntı:
|
Faruk Bey bu forumda görene kadar lisileri yapma çiçek gibi görür ve pek de sevmezdim. Ama şimdi görünüşü ve renk çeşitliliğ yanında ,çiçeklerinin uzun süreli olması nedeniyle gelecek yıl ekilecekler arasında ön sıralara alındılar.
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Geçen yıldan kalma zıpçıktı soğanlarının çürümediğini biliyorum ama bir türlü düzene giremediler. Yaz bitiyor ancak 3. tomurcuk geldi, güçsüz, küçük. Ama umutluyum belecek yıl coşacaklar.
|
2 Eklenti(ler)
Bu yıl da hafta sonu evde yokken Kumru Hanım gelmiş oksalis saksısına yumurtlamış. Yumurtada sanki bir hasar var gibi...
|
1 Eklenti(ler)
Evde badana yapıldı, terastan gelecek rutubeti önlemek için de önümüzdeki günlerde izolasyon işlemi yapılacak, bütün saksılar içeri alınacak. En çok sarmaşıkları ve 2 metreden uzun ihtiyar yukkayı nasıl yapacağımı düşünüyorum. Fotoğrafta sağda yukkanın gövdesinin bir kısmı görülüyor.
İnşallah fire vermeden atlatırım. Bu arada saksıları da sayacağım.. |
Kolay gelsin Vildancım.Çok büyük işlere kalkışmışsın ,ama yapmadan da olmuyor.Yardıma ihtiyacın olursa ara arkadaşım hemen geleyim.
|
Düşünmen yeter arkadaşım sağol. Ev badana olunca terasa bakmak da şart oldu, bu yıl da az masrafla kurtulmak için sikaplast denilen malzeme ile izolasyon yapılacak, ileride daha gönlümüze göre bir şeyler yaptırırız inşallah. Ama Bir hafta boyu yağmur haberleri yüzünden bir kaç gün sonraya erteledik.
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Japon Fenerinde hala beyaz minik çiçekler açıyor ama sadece iki fener oluştu.
|
1 Eklenti(ler)
Kumrumuz bu gün bir tane daha yumurtlamış.:D
|
1 Eklenti(ler)
Ve orkide..
Mayıs'ta tomurcuklandılar, Haziran başında çiçekler açtı, Eylül ayındayız hala çiçekliler. Yani neredeyse 3 ay. Bu kadar güzel ve bu kadar uzun çiçekli olmaları harika bir şey. Koçtaş'ta çiçeklenmesi geçmiş orkidelerde indirim var, yetişebilirsem alacağım. |
Kolaygelsin Vildan hanımcım. Oldukça zahmetli bir iş. Hele saksıları içeri dışarı taşımak, yeniden yerleştirmek, düzenlemek.
|
Sağolun Sevim Hanım. O kargaşayı fotoğraflamayı düşünüyorum. :eek:
Terası bomboş hale getirmek zor olacak, sarmaşıklarım var, onları iplerinden çözmek, içeriye uzatmak en çok onları düşünüyorum. Yağmursuz bir havada 3 gün gerek bize. O sıcakları kaçırdım kötü oldu. Alıntı:
|
:D:D Fotoğraflayın fotoğraflayın. Bu yaz o şoku ben yaşadım balkonu kapatırken. Tabi sizin teras. Daha geniş bir alan. Ama içeri taşırken baktınız fazlalık, üzmeyin kendinizi bizim tarafa yollayın. Bizim balkon nasıl olsa düzene girdi. Kapalı kışın soğuk, don tehlikesi de yok;):D
|
Vildan Hanım,
Harika fotoğraflar, çok şahane görüntüler. Teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
Bu yıl tohumdan çıkan birkaç kök rozet iri yeşil yapraklı ama seyrek çiçek açtı. Gelecek yıla yaşatabilirsem asıl o zaman açacaklar.
|
1 Eklenti(ler)
Lisiler de sıcaklardan etkilendi, çiçekleri küçüldü, bazı tomurcuklar açmadan soluyor.
|
1 Eklenti(ler)
Sedum Autum Joy geçen yıl bu zamanlar tamamen çiçeklenmişti. Sıcaklardan gecikmiş olabilir, bol tomurcuklu yine de.
|
Vildan hanım
Sayenizde, açmasını merakla beklediğim çiçeğimin, Sedum Autum Joy olduğunu öğrendim. (Teşekkürler) Benim de tam olarak açmadı, hafif pembelikler başladı, merakla bekliyorum acmış halini. Nette açmış haline bakayım hemen:) Balkonunuz, bahce gibi maşallah. Sağlıkla oturun. Hemen baktım, harika. Tam rengini bulduğunda, süper olacak. Birkaç kök yanyana dikilince, görüntü çok şık. Ayrıca sarısı da var, cok güzelmiş:) Ben sabah güneşi alan bir yere koymuştum, güneşe alsam mı. Sizin güneşte mi duruyor. |
Benim de Sedum Autum Joy um varmış, sayenizde çiçeklerin adını öğreniyorum, unutmazsam tabii :)
Rozet dediğiniz vinca değil mi? Dört kök de bende çıkmış, tohum nereden geldi bilmem ama görünce sevindim. Ben kışa dayanmaz diye biliyordum. |
Terasta ve güneşte Cemo'cum , bahçene çiçekli fotoğrafını koydum, nette arama...
Alıntı:
|
Evet Adalet Hanım vinca. Benimki Datça alışkanlığı, orda bahçelerde her yıl kendi tohumundan yetişiyor. Benimkiler de aynı tohumlardan, daha marketten vinca almadım, elim gitmiyor nedense..Kışa girerken çiçekleri bitmiş dalları kesiyorsunuz, seneye bir daha açıyor. Ben saksıda üç yıl aynı kökü yaşattım, bu yıl ki soğuklarda artık pes etti garibim.
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025