agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Vildan Sönmez/Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10795.htm)

Vildan Sönmez 20-05-2010 23:31

3 Eklenti(ler)
Bu gün sevgili Hhatice'den gelen çelikleri, iş dönüşü hemen ektim. İki tür kaktüs, sakız sardunya, ceylan ve gelin teli.
Ekerken de annesi için dua edip şifalar diledim. Sağol arkadaşım.

Vildan Sönmez 20-05-2010 23:41

1 Eklenti(ler)
Son olarak clematis, Mayıs'ın ilk haftası açan çiçekleri hala duruyor.

Vildan Sönmez 22-05-2010 21:18

1 Eklenti(ler)
Bu günkü teras bakımı:

Özbey kökenli sarmaşık için çiçek telinden askı yaptım,belki daha hızlı gelişir.

Vildan Sönmez 22-05-2010 21:20

2 Eklenti(ler)
İyice çiçeklenen zakkumun desteğini sağlamlaştırıp bağlayarak toparladım.
Zakkum için pek iyi şeyler söylemiyorlar ama çiçeğin günahı ne ?

Dudi 22-05-2010 21:24

Şu beyaz clematis gözüme çok güzel göründü. Bu sene nedense beyaz çiçek hastalığına tutuldum :) Beyaz ne görsem aşık oluyorum ;)

Vildan Sönmez 22-05-2010 21:25

1 Eklenti(ler)
Geçen yıl Mutlu Bey^'den aldığım oksalısler büyüdü ama tohumdan çıkas alisyumlar arasında boğuldular. Bir şey yapmalı.

Vildan Sönmez 22-05-2010 21:29

Sevgili Dudi ya sen bana neler yaptın biliyor musun ?
Terasımda sadece bir saksı büyüyemeyen sarmaşık gül vardı.
Ama senin balkonundaki gülleri görünce, bir de eşim Bauhause da hastası olduğu beyaz güller görmüş, son bir kez daha gül almaya karar verdim. Bu gün gittik Bauhausa'a:D:D

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 643612)
Şu beyaz clematis gözüme çok güzel göründü. Bu sene nedense beyaz çiçek hastalığına tutuldum :) Beyaz ne görsem aşık oluyorum ;)

Dudi 22-05-2010 21:31

Aaaa çok sevindim ;) Yaramazlık yaparda sizi üzerse güller ben gelip ilgilenirim onlarla :D

Sebahattin Sargın 22-05-2010 21:32

Zakkumunuz çok güzel Vildan Hanım, balkonum büyük olsa benimde yetiştirmek istediğim türler arasında....

Oxalis saksı seçimi yok sanırım.Enlemesine uzun boyu yaklaşık 10-12 cm olan bir saksıda üç çeşit oxalisim var. Benim oxalisim bol güneş altında sürekli çiçek açıyor, yaprakları gerçekten çok dekoratif...

Sevgiler ;)

Vildan Sönmez 22-05-2010 21:32

2 Eklenti(ler)
7,5 TL ye bir yıllık olduğunu söyledikleri çok güzel güller vardı. İçlerinden açan çiçeği en güzel olanı değil de sürgünleri de olanlarından iki gül aldım,
Beyaz olanın adı Dudi olsun.

Dudi 22-05-2010 21:34

Teşekkür ederim, Dudi gül güzel isim oldu. Yalnız aklıma takıldı. Neden bir yıllık dediler? Ben hiç bir yıllık gül duymadım.

Vildan Sönmez 22-05-2010 21:36

2 Eklenti(ler)
Bu da pembe beyaz olanı, her zaman rastlamıyoruz satışta, bundan kazandı onu da aldım.

Vildan Sönmez 22-05-2010 21:37

Yani çelik bir yaşındaymış, yanlış ifade ettim galiba.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 643623)
Teşekkür ederim, Dudi gül güzel isim oldu. Yalnız aklıma takıldı. Neden bir yıllık dediler? Ben hiç bir yıllık gül duymadım.

Dudi 22-05-2010 21:39

:D:D Ben yanlış anladım. Pembe-beyaz da çok güzel görünüyor. Amma velakin beyazın güzelliği bir başka ;) Sağlıkla büyütün inşallah hiç hasta olmasınlar.

Vildan Sönmez 22-05-2010 21:43

2 Eklenti(ler)
Geçen yıl çiçekli aldığım yasemin bu yıl da tomurcuktan yıkılıyor adeta, henüz açmadılar...

Vildan Sönmez 22-05-2010 21:45

Sağol arkadaşım, senin güllerin gibi olmaz hemen, inşallah seneye de çiçeklerini görürüm. Beyaz her çiçekte bir başka güzel, gül olsun, sardunya olsun...
(heyecandan ikinci gülün rengini yanlış yazmışım bende pembe-kırmızı olacaktı;);)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 643629)
:D:D Ben yanlış anladım. Pembe-beyaz da çok güzel görünüyor. Amma velakin beyazın güzelliği bir başka ;) Sağlıkla büyütün inşallah hiç hasta olmasınlar.

Dudi 22-05-2010 21:48

Benim güllerim bu hale gelinceye kadar iki-üç yıl geçirdiler. Kesinlikle katılıyorum beyaz her çiçeğe ayrı bir asalet katıyor.

Güngör Salman 22-05-2010 22:08

1 Eklenti(ler)
Hepsi çok güzeller, bendeki GelinTeli (Saxifraga stolonifera) bu yıl çiçek açtı.

Vildan Sönmez 22-05-2010 22:20

N e güzel, zaten sarkan tellerin ucundaki yaprakları yeteri kadar güzel, bir de üstüne çiçek cabası. Hatice hanımın gönderdiğinde bir büyük, 3 tane de küçük fide vardı imşallah tutar. Daha Önce Arzu Kasapoğlu da göndermişti sağolsun onu tutturamamıştım.

Vildan Sönmez 23-05-2010 11:54

1 Eklenti(ler)
Sukulentlerin arasında kendiliğinden çıkan latin çiçek açmış.

Vildan Sönmez 23-05-2010 11:57

1 Eklenti(ler)
Enez'deki bahçemde komşularım eksik olmasınlar kaş yapayım derken göz çıkarmışlardı. Bu gazanyaları oraya götürmek için ektim.

Vildan Sönmez 23-05-2010 23:34

1 Eklenti(ler)
Sabah ve akşam yarı kapalı halini gördüğüm gazanyaların renkleri çok güzel ve oldukça da iriler.

Vildan Sönmez 23-05-2010 23:35

2 Eklenti(ler)
Sarı ve sarı kırmızı

Vildan Sönmez 23-05-2010 23:36

1 Eklenti(ler)
Tam açılmış halini yakalayamadığım alacalı,

Vildan Sönmez 23-05-2010 23:37

1 Eklenti(ler)
Ve en çok beğendiğim, renge ne dersiniz arkadaşlar...

Vildan Sönmez 23-05-2010 23:44

2 Eklenti(ler)
Sakız sardunyalarım iyice açtı.

Vildan Sönmez 23-05-2010 23:54

2 Eklenti(ler)
Bu arada geçen haftasonu şiddetli rüzgardan sonra şeftali ve elmalar teker teker döküldüler. En son beş şeftali, üç de elma kaldı. İnşallah bunlar dökülmezler. Bu kadara da razıyım, yeter ki büyüdüklerini göreyim.:(

Vildan Sönmez 27-05-2010 20:53

2 Eklenti(ler)
Kıyıdan, köşeden:
Başköşe; yasemin, clematis, güller,hazrean, ceylanlarım burada.

Vildan Sönmez 27-05-2010 20:57

3 Eklenti(ler)
Ceylanlarım 3 farklı renkte, bıkmadan çiçek açıyorlar...

Vildan Sönmez 27-05-2010 21:01

2 Eklenti(ler)
Yuka hattı

Eşimle hesapladık, ilk evlendiğimiz evde de vardı, yani en ez yirmi yıllık bu yuka. Saksıda ve dışarda olduğundan kuru bir gövdesi var. Kes yeniden yeşersin diyorlar, ben yaşlanmasına izin veriyorum.

Vildan Sönmez 27-05-2010 21:04

1 Eklenti(ler)
Bu saksıya sarmaşı ekip gövdesine sardıracaktım, olmadı. Ben de dibine dereotu ektim.

Adalet Yağcı 27-05-2010 21:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 644272)
Ve en çok beğendiğim, renge ne dersiniz arkadaşlar...

Allah derim, ne diyeceğim ;)
Bu sene öyle çok pembe aradım ki, bir türlü yakalayamadım.
Sevgili Hozat'ın gönderdiği tohumları da çimlendiremedim :(

Tohumlar.netten sadece pembe olanların tohumlarını görmüştüm, tek çarem orası, artık seneye düşünürüm.

Elma için üzüldüm, nazarım değmez biliyorum ama, üzerine konuşulan şeyler nedense daha çabuk göze batiyor.

Güzel terasınızda güzel çiçeklerinizle mutlu olun sevgili Vildan hanım.

Vildan Sönmez 27-05-2010 21:21

Sevgili Hatice, bütün özel mesajlarımı şirkette bilgisayarımda bir dosyada saklıyordum, senin ve bir çok arkadaşımızın adres, telefon bilgileri, çiçek alışverişlerim, çiçek göndereceğim arkadaşların bilgileri hepsi göçtü. (işle ilgili exel dosyalarımdan bazıları da dahil) Adres bilgilerini özelden tekrar yollayabilirmisin ?

feriha 27-05-2010 21:26

Sevgili Vildan Hanım ne güzel olmuş terasınız ellerinize sağlık!

Meyve ağaçlarınızın kalan meyveleri güzelce gelişir sizi sevindirler inşallah..

Benim bu sene elma ağaçlarım daha çiçekteyken buruşup kurudu meyve tutamadılar. Hata bende bahara girerken hiçbir ilaçlama yapmadım. Yağış, rüzgar, dolu eksik olmuyor havamız çok değişti.

Saksı meyvelerimin genellikli çok sağlam tutunmadığını, kolaylıkla dökülme eğiliminde olduğunu söyleyebilirm. (Dut ağaçlarında şimdilik durum iyi. Beyaz dut, eksi kara dut, avustralya dutu meyvelerini koruyor)

Kalan sağlar bizimdir diyorum artık:rolleyes:

Vildan Sönmez 27-05-2010 21:38

Sevgili Adalet Hanım, Ben de nedense çimlendirmede başarılı olamıyorum, sizin gönderdiğiniz hazeran ve çörekotlerı yeşerdi ve açtı, Bodur hatmi çimlendi ama çok cılız, anneme ve kardeşime verdiklerim büyüyecek gibi görünüyorlar.

İstanbul'a geldiniz, döndünüz. Yorgun ama huzurlusunuzdur, kızınızı yerleştirdiniz, Nehir'inizle birlikte oldunuz. Buluşma olayı konuşulmadı sanırım. İnşallah bir sonraki gelişinizde gerçekleştiririz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 647363)
Allah derim, ne diyeceğim ;)
Bu sene öyle çok pembe aradım ki, bir türlü yakalayamadım.
Sevgili Hozat'ın gönderdiği tohumları da çimlendiremedim :(

Tohumlar.netten sadece pembe olanların tohumlarını görmüştüm, tek çarem orası, artık seneye düşünürüm.

Elma için üzüldüm, nazarım değmez biliyorum ama, üzerine konuşulan şeyler nedense daha çabuk göze batiyor.

Güzel terasınızda güzel çiçeklerinizle mutlu olun sevgili Vildan hanım.

Vildan Sönmez 27-05-2010 21:41

Sağolun sevgili Feriha Hanım.
Ne kadar uğraşsam da, çok yapılacak şey var hala. Mesela o duvarlara kalıcı bir çözüm gerekiyor. Geçen yıl badana yapılmıştı, şimdi rutubetten kabaran yerlere bakın.
İnşallah gönlümüzden geçenleri gerçekleştirebiliriz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 647370)
Sevgili Vildan Hanım ne güzel olmuş terasınız ellerinize sağlık!

Meyve ağaçlarınızın kalan meyveleri güzelce gelişir sizi sevindirler inşallah..

Benim bu sene elma ağaçlarım daha çiçekteyken buruşup kurudu meyve tutamadılar. Hata bende bahara girerken hiçbir ilaçlama yapmadım. Yağış, rüzgar, dolu eksik olmuyor havamız çok değişti.

Saksı meyvelerimin genellikli çok sağlam tutunmadığını, kolaylıkla dökülme eğiliminde olduğunu söyleyebilirm. (Dut ağaçlarında şimdilik durum iyi. Beyaz dut, eksi kara dut, avustralya dutu meyvelerini koruyor)

Kalan sağlar bizimdir diyorum artık:rolleyes:

Vildan Sönmez 27-05-2010 21:51

Sevgili Günebakan 3.resimdeki ceylanın çiçekleri diğerlerine göre daha küçük ama rengi fotoğraftakinden de güzel. Sevgili görümcem geçen yıl kendi çiçeğinden bir çelik ekmişti benim için hemen hemen 2 yaşında.
Bu arad senin adres bilgilerin de silindi bende.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 647361)
Canan'lar muhteşem özellikle 3 resimdeki renge bayıldım:)

Adalet Yağcı 27-05-2010 22:24

Vildan hanım, bodur hatmiler bende de çok iştahli değiller, sanırım sıcakları bekliyorlar, yaprakları5-6 cm. çapında ancak.

İstanbul'daki ilk bir haftamız zaten yerleşmekle geçti, geriye kalan günlerde de akrabaların ziyaretleri oldu, biz de bi iki gün çıktık derken dönme vakti geldi.

Aslında gelmişken en azından yakında oturan dostlarla buluşabilirdik ama, ben bahçeyi ekmekte geciktiğim için daha fazla uzatamadım.
Yine de sayın Tturt ile buluşabildik, oturduğumuz yerden evleri görünecek kadar yakındı.

İnşallah bundan sonraki gelişimde daha rahat ve uygun zamanlarımız olacak.

günebakan 28-05-2010 11:16

Vildan hanımcığım onlar sizde iyice gelişsin benim bu sene İstanbula taşınmak gibi bir durumum var o zaman kapınızı çalarım:)

Vildan Sönmez 28-05-2010 11:36

Tamamdır, çiçekleri bittikten sonra çelikten yedeklemeyi düşünüyorum zaten...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 647740)
Vildan hanımcığım onlar sizde iyice gelişsin benim bu sene İstanbula taşınmak gibi bir durumum var o zaman kapınızı çalarım:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025