![]() |
Güzel dileklerinize teşekkür ederim cemal.S.
Bazen deniz kıyısında bir evin avlusu, başka bir zaman birkaç dönüm bahçenin bir bölümü, arada yeni bitkilerin denendiği bir minik sera muamelesi görüyor benden. Ama her zaman sığınılacak bir liman.. Şu aralar bazı bitkilerimi soğuk nedeniyle kaybettim üzgünüm. Baharda tohumlar, çelikler, siparişler çok işimiz var çok..:D |
Alıntı:
Demekki Limanınız derken yanılmamışım. Bende köydeki serayı bazen aynı amaçlı kulanıyorum. Öyle güzel oluyorki soğuk bile olsa bir nes kafe içmek ve kafayı dinlemek. Neler istiyorsunuz diye fidanlarla (kızlarla) sohbet. Selamlar. |
Ankarada böyle bir teras.. müthişsiz ..
|
gerçekten çok güzel olmuş,böyle terasım olmasını isterdim tüm stresim giderdi
|
Ankara'da yavaştan badem-kayısılar çiçekleniyor.
2 hafta içinde teras tam kahvelik olur :) |
1 Eklenti(ler)
|
Anlaşıldı terasın hali saleplik :D
Bugünkü kar yağışı da eklenirse sizin terasa girmek için kürek lazım olacak :) |
Çok güldüm, hem salebe hem de aklıma Güler Hanım'ın bitkileri üşümesin diye üzerlerine battaniye serdiğini anlattığı bir mesajı vardı, karları görünce aklıma geldi :) Sizin terasa da battaniye lazım :)
|
Ankara'da kar mı yağıyor, bu ne böyle? Bizim burası soğuk ama günlük güneşlikti nerdeyse.
Badem deyince, ben de bişey sandıydım. Biz bundan badem yiyeceğiz diye daha çoook bekleriz:) Ekleme: Derken bir de baktım kar burada da başlamış:) |
Karlar eridi arkadaşlar battaniyeye gerek kalmadı:o
Bahar hazırlıkları yapıldı: - Bıonem siparişi geldi donmadan uygulamak için hava durumu takip ediliyor. -Guana (yarasa gübresi) ve deniz yosunu temin edildi. -Ekim için tohumlar hazır ama geçen yıl edilinilen tecrübelere dayanılarak güneş bekleniliyor. -Çiçek soğanları ekime hazır, gerekli kum ve torf temin edildi. Bir miktar bahçe toprağı için yandaki boş arsaya küçük bir operasyon yapılacak.. -Heveslenip getirtilen bazı açık köklü ağaç fidanları (sığla, erguvan, gülibrişim, katalpa, akasya, acer gibi) fidanların bazıları dikildi tutacakmı diye merakla bekleniliyor;) -Bu arada olurda birer adetten çok tutan fidan olursa bahçeli ev alan arkadaşlar gözden geçiriliyor fidanları büyütüp hediye etmek için:D -Bu yıl iyice anladım ki Ankara da erkenci olmayan soğuğa dayanıklı çeşitler denemekte fayda var. Henüz uyanan fidanım yok. Doğal yollarla karları takviye ederek biraz daha uyumalarını teşvik ediyorum. -Bu bahar terasta su tasarufu için http://www.sutut.com/ **** http://www.ekosorb.com/ gibi ürünleri araştıyorum henüz karar veremedim. -Yağmur sularını biriktirmek için bir araştırmam var henüz cevap alamadım. Hortum bağlantılı RHEINZINK- Yağmur suyu kolektörü nü inceliyorum. -Yağmur suyu kollektörünü incelerken güneş kollektörleri ilgimi çekmedi değil:dilli: |
Alıntı:
Dikkatime rağmen sanırım acemilikten bir kaç kaktüs, bir yasemin ve sardunyalardan kayıplarım oldu. Baharda belli olur tam kayıp listesi:( Tecrübe kazandıkça bitki seçimi yaparken daha akıllı olmaya başladım.:) Bu sene kış bitkilerine merak saldım. Kışında açan, canlı kalan bitkiler alıyorum. Dolaysıyla soğuğa dayanıklı oluyorlar. Şimdi kış ortancası Bergenia aramaktayım bu vesile duyurulur hiç bir yerde bulamadım haber verirseniz sevinirim. Kışın beyaz battaniye altında açmış çiçekler gözüme bir ayrı güzel gözükmeye başladı.:rolleyes: |
Kış tatlısı ve hamamelis kışın açan ve kokulu çiçekleri ile karları eriten iki ağaç. :)
Terasta mutlaka olmalı derim. |
sevgili feriha emeğine sağlık hepsi harika insanın içi açılıyor yaparsan bağ olur yapmaz isen beton olur.
sevgili feriha o terasınıza ( BENDE MEVCUT) öyle bir çiçekki 70 cm boyunda çok yıllık her türlü hava şartlarına dayanıklı 3 ay durmadan çiçek açan 20 mt den komşuların kokusunu alanbilen iki avuç büyüklüğünde kar topu gibi kırmızı renk çok fazla bulunmayan bir tür size hediye edeceğim ancak şu an sökülmesi sakıncalı 2009 ocak ayı olacaktır bir yere not alın(****** istersen) tüplü olarak alacaksın. sağlıklı kal. |
Çok teşekkür ederim Sn gurbik67..
Hediyeniz için not aldım 2009 Ocak ayında hatırlatacağım heyecanla bekliyorum hiç istemez olur muyum?:p Çok mutlu oldum inanın. Sağolun. Resmi şimdi gelebilir mi:o |
2009 Ocak mı, 2010 Ocak mı, kafam karıştı arkadaşlar...
|
Anlaşılan hepimizin karışmış:o
Konu güzel bir bitki olunca hem açan hem de kokan üstelik soğuğa dayanıklı karışır tabi.. Anlaşıldı 2010 Ocak doğrusu.. Ama bu güzelliği beklerken tarihin ne önemi var değil mi arkadaşlar:p |
kusura bakma 2010 ocak aslında 2009 sonu yazacaktım ama feriha anladı çiçek açmasını hangi ayda olduğunu yukarıda yazmıştım o zaman mutlaka açmış halde fotosunu eklerim niye 2010 elimde şu an 3 adet var hepsi içiçe korkudan sökme yapamadım şu an 40 cm oldu ne olur ne olmaz iş garanti olsun.
|
İyi,biz de fotoğrafları bekliyoruz.
Alıntı:
|
Adı nedir bu bitkinin?
|
böyle güzellikler yapabilirmiyim bilemiyorum en azından kaktüslerim için geniş alan olur kedinin devirmesinden kurtulurlar ellerinize sağlık her biri diğerinden güzel
|
Sn gurbik67,
adı nedir bitkinin? çok merak ettim, kapalı terasta yetişirmi? |
sevgili ekin o çiçeği bir arkadaşım bana vermişti. ismi saksıda yazıyordu ****** yabancı bir ad nasıl oldu ise sudanmı güneştenmi kağıttaki isim silinmişti şu an bilmiyorum büyük kartopu şeklinde çiçekleri tamamen bitip kuruduktan sonra üerinde sadece beş altı adet buğday büyüklüğünde tohumları oluyor ****** en önemli özelliği keskin mis gibi koku bir o kadarda uzaktanda hissedilmesi.
|
Açınca fotoğrafını görmeyi çok isterim.
|
muhtesem.
|
Gerçekten çok güzel olmuş beş çayları çok güzel oluyordur eminim.
|
cok güzel cok hosuma gitti, güle güle oturun, bütüyn bitkilerinizi ;)
kafa dinlemek icin bire bir orasi :DD |
Feriha Hn.
ağaç şakayıklarınız açmıştır, kokulu mu-kokusuz mu? |
Yağmurlar müsade ederse güneş görüp açacaklar şimdilik tomurcuklarını
büyütüyorlar Sn denizakvaryumu. Şakayıklar yumrulu, ikinci seneleri, geçen yıl açmadılar. Ben de merakla bekliyorum.;) |
1 Eklenti(ler)
Ama bu arada kuşburnu-rosa grosa- harika kokulu çiçekler açıyor. Bitkinin yaprakları pırıl pırıl küllenme yok, pas yok.. Yoğun kokan kısa süreli güller yüzümüzü güldürdü:p
Eklenti 80862 |
Harika bir görüntü.
Yakında kuşburnu lar geliyor. :) |
1 Eklenti(ler)
Şakayık açtı.. Keskin bir kokusu var.. Daha önce hiç şakayık koklamamış biri olarak gelip gidip kokladım. Akşam yapraklarını kapatıyor. İki renk yumru dikmiştim diğerinden şimdilik ses yok..
Eklenti 83193 |
Çok güzel Feriha Hanım, bende şakayığımın tomurcuklarını dört gözle bekliyorum. Ne renk olacağını çok merak ediyorum doğrusu.
|
1 Eklenti(ler)
Avustralya karadutum budamaktan kaçındığım için selvi boylu oldu:D
Arkada gözüken kırmızı salkım şeklinde açan bitkimin ismini bilmiyorum ama bir dolmuşcu kahvesinin önünde ekiliydi, işe gidip gelirken gözümü ayıramıyordum, sonunda bir çelik verdiler şimdi en sevgili bitkilerimden, bolca salkımlarını dizip mutlu ediyor.:rolleyes: Kırmızı süs fındığı sıkıştı aralarına ama keyfi yerinde.. Eklenti 83198 |
Sevgili Feriha, kırmızı çiçekli bitkiniz eğer yanılmıyorsam bir hanımeli çeşidi. Botanik bahçesinde görüp öğrenmiştim. Kokusuz bir tür ama inanılmaz zarif, edinmek istediğim bir çeşit ama yerim kalmadı artık :(
|
Evet aynı hanımeli gibi gelişiyor ama daha fazla açıyor sevgili Koyu yeşil..
Sizin şakayık bitkiniz de umarım kısa zamanda sizi mutlu eder, resimlerini bekleriz;) |
Şakayık gerçekten muhteşem açmış üstelik de kokulu hemi de kaskin kokulu.
Avusturya dutlarını topladınız mı? |
1 Eklenti(ler)
Birazı döküldü hepsini büyütemedi sn denizakvaryumu.. Diğerlerini birer birer tadına baktık. Üstteki resimde bir tane var bakalım bulabilecekmisiniz:D
Alttan bir minik dal verdi hemen gene dut yapmış inanamadım..Benimki şaşırdı ne zaman meyve verecek ne zaman duracak.. |
Bu yılın feriha teras trendi:rolleyes: çingene pembesi:)
Ferihacım şimdi pembelerini anneme gösterdim, yakın bir zamanda ziyarete geleceğiz. |
Çok sevindim.. Nevsuncum beklerim..
|
1 Eklenti(ler)
Tohumunu Ağaçlar.net e yeni üye olduğum günlerde İzmirden bir arkadaşımın yolladığı ikinci yılındaki pasifloram sabah süprizi yaptı arkadaşlar! Farkettiğimdeki halimi görmeliydiniz:p
Eklenti 84235 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025