![]() |
Sevgili Nariel, bu ne güzellik böyle. Gözümüzü doyurdun doğrusu. Buralar hala soğuk. Nisan gelsede çiçekleri dışarı çıkarsam diye dört gözle bekliyorum. Tabi yenilerini dikmek içinde.
|
Frezyalar harikalar diğer çiçekleriniz de çok güzel kaktüsleriniz de çok güzeller ben eski resimleri göremedim ama son koyduklarınızla ,bahçeniz olsa nasıl olurdu diye düşünmeden edemedim balkonda bunları başaran bahçede neler yapmaz ellerinize emeğinize sağlık sevgili Nariel
|
5 Eklenti(ler)
Balkonlardan kareler sunuyorum..Çiçek konusunda bolluk bereket var bu ara;)
Kızıl yapraklı süs yoncası gelişti bu aralar, saksısı başka bitkinin toprağında duruyor ve kökleri diğer saksıya atlamış durumda. Yani iki bitki ortak yaşıyor da diyebiliriz. Eklenti 137924 Bu da nasıl olduğunu anlamadan orkide ağacımın dibinde çıkmış: Eklenti 137928 Diğerleri de yeşil yapraklı süs yoncası. Harika kelimesi bunun çiçeklerini anlatamaz bence. |
5 Eklenti(ler)
Sakız sardunyalar çok sıcak yaz aylarında kötüleşiyorlar güneşin altında. Ama hava serinleyince toparlanıyorlar.
|
4 Eklenti(ler)
Çarkıfelek bol tomurcukta ve sırayla açıyor. Su yetiştiremiyoruz, uçlardaki tomurcuklara su ulaşması açısından sık sık sulanması gerekiyor.
|
Maşallah çarkıfeleğiiz ne kadar güzel olmuş. Begonvilide es geçmemek lazım, pembiş pembiş bakıyor :)
|
5 Eklenti(ler)
Bunlar sukkulentlerimin bazıları..
|
3 Eklenti(ler)
Teşekkür ederin sevgili Dudi:)
Bunlar da güllerden bir bölüm.. |
Sevgili Nariel, hepsi çok güzeller. Elinize sağlık.
Süs yoncalarınız çok güzel açmış, benim de var. Eski evimizden getirmiştim, daha yeni yapraklanıyorlar. |
Güllerin kokularını duyar gibi oldum bir an... Ellerinize ve emeğinize sağlık gerçekten hepsi birbirinden güzelller.. maşallahh hepsine:)
|
yeni yeni bişeyler yetiştirmeye başlayan biri olarak imrenerek baktım.hepside çok güzeller
|
2 Eklenti(ler)
23 Nisan sabahı açan çarkıfelek.. Uçlarda da var ama çok yüksek ve havaya dönük olduğu için fotoğraflayamıyorum.
|
3 Eklenti(ler)
Balkonların ve çarkıfeleğin sokaktan görünüşü..
|
1 Eklenti(ler)
Bu gariban da boş bulduğu bir saksıya yerleşmiş ve uzayamadan açıvermiş. Sabah sefası:
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Nariel, minik küstüm çiçeği fidesi ziyaretinize geldi. Tekrar teşekkürler.
Eklenti 151542 |
Sevgili SDurul, çok sevindim paylaşmanıza:)
|
Arkadaşlar nihayet üniversiteden mezun oldum, son bir yıldır balkonlarımla neredeyse hiç ilgilenemedim.. Evime döndüm ve bitkilerime bakım yapma zamanının gelmiş de geçiyor olduğunu gördüm ancak hiç halim yok.. Sarmaşıkların saksısı küçük kalmış, güller böceklenip gelişmez olmuş, sukkulentler oraya buraya yayılmış, kış soğanlarının hala bulunduğu saksılar dolu her taraf.. Kuruyanlar, yamulanlar, böceklenenler, toprak isteyenler, gübre isteyenler, saksı isteyenler..
Nereden başlayayım sizce, enerjm neredeyse sıfır:( |
Sevgili Nariel üniversiteden mezun olduğun için tebrik ederim. Yolun açık olsun arkadaşım. Menekşelere gösterdiğin hassasiyeti balkonlarınada kısa zamanda gösterip ortaya mükemmel balkonlar çıkaracağına eminim...
|
Öncelikle tebrikler mezuniyetiniz ve balkonlarda yarattığınız harikalar için sevgili Nariel. Yapılacak işlere gelince dert etmeyin, hepsi yavaş yavaş bitiyor nasıl olsa.. Ama yerinizde olsam böcekli gülleri tedaviyle başlardım hemen, çünkü bitler bizimki gibi küçük balkonlarda daldan dala hemen yayılıveriyorlar, maalesef tecrübeyle sabit :(
|
Sevgili Nariel, okulu bitirmenizi kutlar, bundan sonraki hayatınızda yolunuzun açık olmasını dilerim.Sevgiler...
|
5 Eklenti(ler)
Sıcak yaz günlerinde balkonların genel olarak pek keyfi yok, ama güller bu dönem birden coştu. İçeriğini bilmediğim, açıkta satılan kristal-granül karışımı gübre karışımı serpmiştim biraz topraklarına, ondan sonra coştular.
Geri kalan bitkiler ise kuruyor, sararıyor, kurak ve kötü bir görünüm sergiliyor şu an malesef:( İyi durumda olmayanlar: Çarkıfelek Begonvil Selluka Sakız sardunyalar Oxalis(süs yoncaları) Zıpçıktı Hanımeli Minyatür güller Süs narı İyi olanlarsa sadece yasemin ve güllerden ibaret:( Biraz da oya ağacı:( |
4 Eklenti(ler)
Sarı yasemin, oya ağacı, kedi tırnakları ve genel görünüm:
|
Bütün sayfaları gezdim ve azmin zaferini gördüm.Gerçekten çok emek vermişsiniz.Ellerinize sağlık.Yıllar önce Silifke'ye gelmiştik.Bursa'ya sıcak diyoruz ama kesinlikle orası daha sıcaktı.Çiçeklerin yazın dayanamaması normaldir.Tekrar coşup sizi sevindirirler inşaallah.
|
Sevgili Nariel beyaz açan kedi tırnaklarına takılı kaldım, çok güzel. Maşaallah. Beyaz çok güzel yakışıyor kedi tırnaklarına, gelin gibi olmuşlar...
|
Teşekkürler arkadaşlar, balkon ilk ve sonbaharda harika oluyor ama yazın çöplüğe dönüşüyor sanki:(
|
5 Eklenti(ler)
İki gündür nem sezonu başladı. Normalde sabah suladığım balkonlar akşama kupkuru oluyordu, şimdi ise 2 gündür sulamadığım bitkilerin toprağı hala yaş :( İşte tam bu mevsim tüm bitkilerimi mahvediyor, özellikle ev içindeki menekşelerimi. Balkonlardakilerin de kökleri çürüyor topraklarının kuruyamamasından. Çok dertliyim bu nemden çok:(
Şu an güllerim coşmuş vaziyette: İlk iki fotoğraftaki eflatunumsu gül çeşidi harika kokuyor ama çiçeklerin ömürleri çok kısa. İki-üç gün dayanıyorlar sadece. 3.ve 4.fotoğrafta gösterdiğim koyu pembe gül ise kat kat dopdolu açıyor, çok bol tomurcuğu var ama tek tük açtı şu an.Bunun da kokusu harika ve çiçekleri uzun süre dayanıyor. Son fotoğraftaki açık pembe gülün de kokusu çok güzel ama çiçekleri dayanıksız, bunun çiçekleri son zamanlarda katmersiz açmaya başladı. Toprağı ve saksısı dar geliyor sanırım o yüzden, ama yapabileceğim birşey yok. |
4 Eklenti(ler)
Yine güllerim.
İlk iki fotoğraftaki beyaz gül de katmer katmer açıyor, açınca hani beyaz sabunların saflığını reklamlarda gösterirken kullanılan o güller var ya; tıpkı onlara benziyor. Bembeyaz, dolu dolu,lekesiz ve pürüzsüz.. Ve kokusu öyle yoğun, güzel bir gül kokusu ki, tam parfümlük. Sonrakiler ise sarı güllerim, çok güzel kokulu. Annem çok sever, bunlar da annemi sevindirmek için bol bol tomurcuk verip açar. Ama bu sene bazı tomurcukların boyunları bükük, nedenini anlamış değilim, bir zararlı var ama ne? |
Sevgili neriel güllerin harika görünüyor sarı güle bayılıyorum.
Ayrıca kaktüslerin harika bayıldım ellerine salık. sendeki aşkın göz yaşı deyişik. |
Sevgili sevim4, aşkın gözyaşının iki türü de var bende. Birinin yaprakları incecik ve sivri, diğerinin ise daha etli ve üçgen.
|
2 Eklenti(ler)
Zıpçıktılarım zıplıyor bu ara. Kamkatta da epey meyve oluşumu var.
|
Senin zıpciktın açmış benimkilerden ses yok.
Sevgili nariel, bendeki yaprağı büyük olan ince olanda çok hoş. Bana cimlenen gözlerinden verirseniz çok sevinirim. |
Alıntı:
|
[QUOTE=Nariel;351285]İşte toprakları yenilenen ve bol gübreyle doyurulan güller:
Eklenti 60272 Eklenti 60273 Minyatür güllerin bazıları kel kaldı, bazıları ise hala çiçekli: Eklenti 60274 Eklenti 60275 Eklenti 60276[/QUOgüllerinize nasıl bir bakım uyguluyorsunuz benimkilerin durumu hiç iyi değil külleme hastalığı oldular:( |
Sevgili Nariel,cicekleriniz kiskanilacak türden muhtesem görünüyorlar, hangi birini yazsam ki hepsi harika, kocaman bir masallah onlara...Ellerinize saglik tabi ciceklerinize de..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Minyatür güllerse kötü durumda, bakım yapmam lazımdı yapamadım. Minyatürler başka balkonda duruyor, kırmızı örümcek kapladı her yerlerini, çok sağlıksızlar. İki üç kere zeytinyağı-arapsabunu-su karışımı püskürttüm ama nafile. Üç balkonumdan ikisi kötü durumda, hastalıklı. Bi de onların fotosunu koyayım bari, güzelliğin yanında çirkinlik de var yani:( |
Alıntı:
Bunca çiçeğin arasında yüzümü güldürenler sadece güller sayılır:( |
Bitkide oluşan zaralılar için ziraatçilerde çok cüzzi fiyata satılan ilaçlar var. alıp sıkça ilaçlama yaparsan ne çiçeklerine bişey olur nede sen böylesine üzülürsün... Sen üzülünce bende üzüldüm şimdi:(
Bu arada sayfanı gezdim hepsi çok güzellerdi... Umarım zararlılardan kurtulursun. Bana gönderdiğin hediyen tomurcukda şuanda... açar açmaz fotograflayacağım... sevgiyle kal... |
Sevgili Özlem, zirai ilaç var evde ama çok kötü kokuyor, açıp da sulandırmaya üşeniyorum o kokudan dolayı:S
Bazen diyorum keşke bu kadar tür eklemeseydim balkonlara, bakımı çok zorlaştı.. Hediyemin tomurcukta olmasına çok sevindim, umarım doğru rengi göndermişimdir:p Bir an önce açsın da görelim doğru mu yollamışım yanlış mı ;) Benimkiler çürümeye başladı bile, yerlerini değiştirdim bugün, klimalı serin odaya aldım. |
Sevgili Nariel güllerine bakmaya doyamadım.Hepsi birbiinden güzel.Diğerleri için üzüldüm doğrusu.Bende seninle aynı fikirdeyim.Daha önce hiç zararlı ve hastalık olmayan çiçeklerim vardı.Bu yıl çeşit artınca hastalıktan kurtulamadık.Sık sık arapsabunlu karışımı kullanıyorum ama yeniden bücekleniyorlar.En iyisi daha fazla çiçek almamak tabi dayanabilirsem.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025