![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2013
|
ahsenn / Balkon, Ev
Herkese merhabalar bende çiçeklerimi paylaşmak istedim.Bu yaz kaybettiğim küpelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Bolkon, ev
Sarı gül |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Güneşten renk değişikliği, tatlı bir renk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Gül fotoğrafları yaz dan çekilmiş olanlar, gülüm şu sıralar bu şekilde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Minik küpeli ve dahlia |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Telgraf çiçeği ve kurdele çiçeği aynı saksıda ama büyüdükçe birbirlerini kapatıyorlar ayrı,ayrımı diksem acaba,fikrinizi söylerseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Sayfanız hayırlı olsun...Güzelleri görünce insanın içi açılıyor..Bol çicekli günler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Sayfanız hayırlı uğuru olsun.Birinci fotoğraftaki küpenin rengi çok güzelmiş.. öleceğini anladığınız zaman çelik alıp şansınızı bi deneseydiniz keşke. Ben olsam öyle yapardım yani. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sn sonkez iyi dilekleriniz için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Balkondaki çiçek fotoğraflarım ağustos ayında çektiklerim. Yeni diktiğim Kalanşo |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
kedi tırnağı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Eşimin şimşiri henüz çok küçük. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Enzim.Nargile usulu çiçeklerime hep bundan kullanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sn hira. Evim yazları sabahla öğle arası güneş görüyor ve benim evdeki küpeli için en uygun odadaki balkondu. Ben ailemi ziyarete gittiğimde, eşim (görebileceği bir yere not bile yazmama rağmen) sulamayı unutunca malesef çiçek kurudu.Çok denedim ama olmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Sayın Ahsenn, Tillandsia ikinci defa mı açıyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Benim tillandsia kurumaya başladı. Umarım tekrar açar. Biraz araştırdım tillandsia tamamen kuruduktan sonra minik bir yavru çıkarıp iki sene sona tekrar çiçek açabiliryormuş. Tabi açması güç, çünkü uygun şartları sağlamak çok zor. Olmazsa olmazları yapraklarının neme ihtiyaç duyması ve aydınlık bir ortam. Toprağı çok sık sulamak gerekmiyor. Nemli kalması yeterli. Yapraklarına sık sık spreyleyerek su sıkmak gerekiyor aksi taktirde kolay kuruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sn Yaylacı hoşgeldiniz, güzel dileklerinize teşekkürler.Evet cep telefonu ile çekiyorum o yüzden bulanık fotoğraflar. Ekim ayından sonra nisana kadar, sabahları sadece bir iki saat güneş oluyor, Saat 9.30 da güneş geçmiş oluyor evden üstelik Ankaranın kışı malum. Böyle olmasa daha çok bitkiler yetiştirirdim. Önerileriniz için de teşekkürler, uygulamaya çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sumeyra47 evet benim edindiğim bilgilerde aynısı, hatta Tillandsia, guzmanya ve achmea Bromeliad familyasından.Benim tilli de küçük yavrular var. Yanlış hatırlamıyorsam, dört,beş cm olunca ayırabilinirmiş yavrular. Ben sprey yapıyorum, yaprak diplerinde su de kalabiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sn evdeçiçek bu forumu gezerken (Temel konular: Toprak,gübre, tohum,sulama) bölümünde ENZİM başlığını görünce merak edip okudum ve becerebildiğim kadarıyla yapmaya çalıştım. Ben size enzim sayfasını öneririm. Benim yaptığım acemi işiydi, Orada tecrübeli büyüklerimizin anlatımları,detayları size daha çok faydası olur. Düzenleyen ahsenn : 06-11-2013 saat 20:31 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Düzenleyen evdeçiçek : 28-11-2013 saat 17:02 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Menekşelerimin toprağına Sn bay tömürceğin, sayfasında söğüt gübresini okuyunca bayram da memlekette yaşlı söğüt avına çıkıldı. Av başarılı geçti.Bulunan yaşlı söğütün içi ufalanmış torf gibi.Bir miktar toplayıp getirdim, menekşe toprağına karıştırdım.Menekşelerin keyfi yerinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
küpelinin özellikleri renk siyah, boyut xl tı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sayfama hoş geldiniz sn. Sevgi, teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Ahsen ablacım sayfan hayırlı olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldin tömürcek sayfama; sağol, inşallah mum çiçeğini sabırsızlıkla bekliyorum bende. Seksenli yıllarında da yetiştirmiştim ben mum çiçeğinden, bol çiçekli inşallah bu da öyle olur. çingen şalvarı için de teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sn evde çiçek, bende iki defa yaptım enzimi ikisinde de problem yaşamadım acemi şansımıydı neydi ![]() ağırlıklı olarak muz,taze fasulye, biber,yeşillikler,domates beş altı adet kuru erikle hurma koydum.Enzim sayfasında yazıldığı gibi pekmez bir miktar şeker (normal beyaz şeker)biraz yoğurt suyu Hatta enzim yaptığım sırada balık kılçığı vardı onları ve kattım suyunu ilave edip, kapağını kapattım nargile usulu.Sabah güneşi alıyor balkon üç, dört ay sonra süzdüm. Turnusol kağıdı var ne kadar güvenilir bilmiyorum ama onunla ölçüyorum PH ını.Dediğinize katılıyorum Enzim olsun, posası (organik toprak)olsun bitkilere çok iyi geldiği aşikar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ahsenn, küpe çiçekleriniz çok güzel ve sağlıklı nasıl bakım yapıyorsunuz onlara. Benimde bir saksı küpe çiçeğim var fakat 2 senedir çiçek açtıramıyorum onlara, herhangi özel bir işlem gerekiyor mu küpe çiçeği için. Teşekkür ederim, saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sn Yaylacı Pc ye fotoğraf yükleyememe gibi bir problemim var, bu yüzden epeydir sayfaya uğramamıştım şimdi tesadüf gördüm yazınızı, cevap biraz geciktiği için kusura bakmayın. Küpeli güneşi sevmiyor.Sabah güneşi ideal o da bir iki saat.Gölgede, serin, esintili havada ve sabah akşam su püskürtülmesi küpeli çiçeğine iyi geliyor.Farklı bir şey yapmadım sadece her uzayan dalın baş kısmını koparırdım daha çabuk yayılma oluyor. Haşlanmış yumurta suyu kullandım haftada bir enzim veya bitki besini kullandım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|