![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
cenan / balkon
2009’ un Nisan ayında marketten aldığım Glayöl soğanlarıyla başladı hikâyem. Maksadım iki çocuğuma emek verilen bir şeyin nasıl geliştiğini güzelleştiğini göstermekti. Önce nete girip bunlar nasıl ekilir diye araştırırken sizlerle tanıştım. Sonra okuduklarıma karşılık toprak ve saksı aldım eve gittim. Çok soğuk ve rüzgârlı o akşamda, çocuklara ben tarif ettim onlar soğanları toprağa yerleştirdiler. Can suyunu verdiler. Ve beklemeye başladık. Önce heyecanlandık sonra meraklandık yine size başvurduk. O zamana kadar evde ot bile yetiştiremeyen biz kendimizi bu âlemin içinde bulduk. Ücretsiz paylaşımlardan tohumlar aldık ektik. Desteklendik… İşte o gün bu gündür içimde başka şeylerinde yeşerdiğini hissettim. Kedilere uzaktan bakan ben... Köpeklerden korkan ben gitti… Eşimin hayvan sevgisi aile içimizde dörde katlandı. Sonuç ne mi? Belki imkânlarımız dâhilinde olmasından kaynaklanan profesyonel bitki yetiştirici değilim… Evde tüylü hayvan besleme gibi bir imkâna da sahip değilim. Ama ıssız yerlerdeki sokak köpekleriyle kendi yemeğimizi paylaşıyorsak, bir çiçeğin açışına bilmeyerek gülümsüyor, boyun büküşüne de bilmeyerek kaşımızı çatıyorsak, çocuklarımı kaktüslerin dikenlerini minicik parmaklarıyla severken hatta öperken görüyorsam, bizde gelişme var demektir. Bu sevgiyi önce içime sokan buradaki arkadaşlıklarıma çok teşekkür ediyorum. Ağaçlar.net ciddi seviyeli arkadaşlıkların olduğu ayrı bir mekân. Burada bu saygı, bu çıkarsız insan diyalogları olmasaydı bu kıvama geleceğimi hiç zannetmiyorum. Hepinizi çok seviyorum. He bir de benim çiçeklerim öyle birçoğunuzunkiler gibi güzel olmaya bilirler ama benim için çok güzeller… Düzenleyen cenan : 16-10-2010 saat 11:19 Neden: kelime hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
İlk açan kaktüsüm kaynana topuzu
Ne heyecanlı bir bekleyişti o ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sevim hocam teşekkür çok teşekkür ederim. Çok tuttum kendimi. Benim burada paylaşacağım pek birşey yok dedim kendi kendime ama dayanamadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Devam... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sayenizde efenim sayenide ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
dev Echeviria' m. Fotoları daha önce diğer arkadaşlarımın sayfalarında paylaştığım için buraya yükleyemiyorum ![]() http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=20044&page=4 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Yandan ve tepeden görünüşü. İnanın ki resimde güzelliği ortaya çıkmamış ![]() Düzenleyen cenan : 16-10-2010 saat 10:42 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Kılıç Çiçeği
Sevgili eşimin hediyesi. Evimizin en güzel yerinde duruyor.Kısa zaman içinde beş yavru verdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Cenan'cığım hepsi de çok güzel sen aslın da bir bakıma daha şanslısın kaktüsün çiçek vermiş. Ben hala bir tanesi açsa da bir kaktüs çiçeği görsem diye bekliyorum.İnşallah yaza yüzlerini gösteririler ![]() Güle güle büyüt arkadaşım umarım daha çok olurlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sağolasın Günebakan. Aslında annelik duygularıma yenik düşüp geçen sene ev içine aldığım kaktüslerim vardı. Belkide soğukta kalsaydılar onlarda çiçekleneceklerdi. Ama tecrübe tabi. Bu senede soğukta bırakayım derken dondurmasam iyidir. Ben acemiyim. Deneyerek anlaşacağız bu güzelliklerle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Bu kadar zaman sonra sizi aramızda görmek ne güzel! Birazcık cesaret sayesinde bu güzellikleri görmüş olduk. Hepsi sağlıklı ve iyi bakılmış. Muthetemelen en büyük nedeni, sayfa girişinde anlattığınız "sevgi." Hoşgeldiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için PlentyPlant. Yine de sayenizde diyorum. Hoşbuldum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili cenan, öyle güzel anlatmışsınki çiçeklerle ilk tanışmanı ![]() Hayırlı uğurlu olsun çok canlı ve çok güzeller, kaktüsleri kışın dışarıda bırakabilirsin kar altında kalmamak şartıyla, sukulentler dışarıda zarar görebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Çok Teşekkür ederim Sn. Satı Uğurtan. Böyle tavsiyelere ihtiyacım olacak. Lütfen esirgemeyin. Raflarımı aldım. Monte işim kaldı. Onları rafa yerleştirince kışın muhafaza altına almam kolaylaşacak. Geçen sene çok çiçeğim öldü. İnşallah bu sene olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
...
Üzerindeki dikensi dokular birden yavru oluverdi. Bu çiçekler nasıl da şaşkına çeviriryor insanı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Cenan......... Bu ne güzel sayfa ![]() Sevgili cenan sempervivium dan bende de var. Ne uyumlu ve mütevazidir değil mi. Sedum Palmeri sarı sarı çiçeklendi geçen kış . Seninki de açmıştır mutlaka. Kış sonu gibi başlıyor. Ve mammillaria Prolifera...Ah aynısı bendeki galiba ama çiçek miçek yok gibi ufukta. Bol bol yavruluyoruz ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sempervivum çiçek açmasına bile gerek olmayan, yaprak yapısıyla kendi halinde bile ayrı bir güzelliği olan bir çiçek. O nu bende çok seviyorum. Sedum palmeri geçen sene çiçeklenmişti. Hatta Orkunun bir fotoğrafında görmüştüm " sarışınlar podyumda" diye yazmıştı. Bizim sarışınlarında podyuma çıkma zamanları yanaştı ![]() mammillaria Prolifera çiçeğinden çok tohum verdi. Biraz daha büyüyüp serpilse daha güzel görünecek. Sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Günebakan lafı ağzımdan aldı. Evet Cumhur abi seni de görelim artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Oki, Sevim4 ve HHatice çok teşekkür ediyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Kalanchoe
Bu sene bunun haricinde üç tane daha Kalnchoe' m var. Umarım bu sene daha çok çiçeklenirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Hoya
Çiçek açsaydı da çiçekli resim yükleseydim. Ama malesef bir buçuk senedir benimle çiçek falan göremedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sizi de aramızda görelim Cumhur abi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2009
|
Sayfanız hayırlı olsun Sevgili Cenan.Hepsi çok güzel görünüyor.Sağlıkla büyütmenizi dilerim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sayfanız hayırlı olsun aramıza hoşgeldin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2010
|
sevgili cenan sayfan hayırlı olsun.ilk sayfada ne güzel anlatmışsın duygularını.çok hoşuma gitti.çiçeklerine de bayıldım.zamanla benim de olacak inşallah.sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|