![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
zynlby / Balkon, ev
bu konular hakkında çok bilgi sahibi değilim daha çok bahçeyle ve açık havada uğraşırdım. ev ve işyeri değişikliği ile ağaç dikme ve bahçe ile uğraşılarımız çok azaldı. kıskançlıkla :P , taktirle takip ettiğim üyeler sayesinde gün geçmiyor ki çiçeklerimizin sayısı artmasın. hem evde hem işyerimde. gelişimleri burdan devam ettirebilirim hem. yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim. haydi bakalım yavaştan başlayalım. işyeri ile başlayalım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
zamia
bir sevdadır zamia çoğaltıyoruz, çok sabır istiyor. kök dediğin böyle olur. Eklenti 641432 Eklenti 641433 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Sayfanız hayırlı olsun Sn,Zynlby.Aramıza hoşgeldiniz.Çiçeklerinizin her biri ayrı güzel.Sağlıkla büyütün.Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/sukulent/4269.htm Saksısını büyütürseniz kendisi de büyür. Ben balkona çıkarıyorum. Önce biraz bozuluyor. Gölgede bir süre durursa daha iyi oluyor. Daha sonra tam güneş ve toprağı kurudukça su verirseniz iyi bir şekilde büyüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Aramıza hoş geldiniz. ![]() Zamia nın çiçeğinide ilk sizde gördüm tebrik ederim. ![]() Bitkileriniz çok güzel ben beğendim açıkcası sadece yucca biraz daha fazla güneş görürse daha güzel serpilir, hatta dışarıya çıkartma imkanınız varsa oraya alın. 2-3 hafta balkonun tam güneş görmeyen köşesine koyun daha sonra güneşe alıştırırsanız keyfine diyecek olmaz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sayfanız hayırlı olsun, aramıza hoş geldiniz sn. zynlby, zamia bitkisini ilk defa görüyorum, çok değişikmiş, yapraktan çoğalması da çok ilginç geldi bana, sukulent tarzı gibi bir bitki sanırım, köklerde yuvarlak yumruların oluşması da ayrıca çok hoş ve sevimliymiş. Güzel paylaşımlarınızın devamını dilerim, kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() zamia 'nın köklenme serüveni çok uzun sürüyor, yaklaşık 3 ay. toprakta yumru oluşumu da bir o kadar sürüyor. en son sürgün verme süreci en kısa olanı 1,5 ay civarı. Ama sonuç güzel olunca her şeye değiyor. Gerçi annem ve 2 kardeşe gittiler ama olsun. hem öğreniyorum, hem de çeşidi artırmaya çalışıyorum kendi çapımda. tavsiye ve önerilere her zaman açığım. hepimize kolay gelsin. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
bonsai Ficus Ginseng
arkadaşım sağ olsun; "budanacakmış, sen seversin araştırmayı ![]() Ficus Ginseng hakkında her türlü tavsiyeye açığım zira bu iş çok kapsamlı. gözüm korktu desem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-05-2013
|
Sayfanız hayırlı uğurlu olsun Sayın Zynlby zamia bitkisinden işyerimin girişinde merdiven altı değerlendirmek üzere büyükçe bir alana yapmışlar ve çok sevmeme rağmen saksıda olur mu olmaz mı diye cesaret edemiyordum.Sizin bitkinizin formunu ve çiçeğini gördükten sonra karar verdim. Biraz sonra gidip bir iki yaprağı yan tarafına köklenmesi için toprağa gömeceğim. Kendi toprağında köklendikten sonra eve saksıya almayı planlıyorum. Bol çiçekli günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
oksalis
sayın Sûz-i Dilârâ, meşe fidanları yanına eklemiş. sürpriz olmuştu. sayesinde tanıştık oksalisle geldiklerinde maalesef yolculuk tüm dallarını kurutmuştu ama kökler sağlam kalmış. alttan yeni yeni çıkarmaya başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Merhaba kolay gelsin. Güzeliklerinizle güzel günler geçirmeniz dileğiyle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Bitkilerinizin hepsi çok canlı, bakımlı. Hepsine kocaman bir maşşallah diyorum. Kullandığınız bitki besini var mı? Varsa markasını yazar mısınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Maşallahınız için çok teşekkür ederim. Bitki besini kullanmıyorum ama spreyle yapraklarını nemlendirip, belirli sürelerde topraklarını havalandırıyorum, toprak değişimi iki yılda bir gibi yapıyorum. Birde tozu çok çekenleri ayda bir temizlerim. Zaten belirli aralıklarda eş dosta dağıtıyorum sonra yeni türleri yetiştiriyorum sonra onları da dağıtıyorum. Maksat yüzler gülsün... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|