![]() |
|
![]() |
#661 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Bu arada bir arkadaşımızdan selluka ve birkaç arkadaşımızdan da hoya istemiştim sırf o güzel kokuları alayım diye.))))) Sağolsun suz-i dilara selluka ve pek çok hediye yollamıştı ama sellukalarım iyi giderken bir anda boyun büküp kısa zamanda öldüler.(((( Düzenleyen Selma_321 : 12-08-2016 saat 08:31 Neden: Eksik yazı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben "boy boy fotoğraf" derken tamamen lafın gelişi olarak yazdım, sizin güçlü bir espri anlayışınızın olduğunu bildiğim için de yine size takılmadan edemedim. Görüyorum ki bu ifadelerimden rahatsız olmuşsunuz, epeyce açıklama yazmışsınız. Bu güne kadar ki, 8 yıl oldu, isteyerek hiç kimseyi incitmedim incitmem de. Ben de 2+1 bir evde oturuyorum ve bitkilerim balkonda, herkesin bahçesi olmak zorunda değil tabii. Elbette seyretmeye doyamadığımız güzellikleri fotoğraflayıp paylaşıyoruz hepimiz, biraz da bunun için buradayız. Belki de yaşım dolayısı ile bu tarz argümanlara girmek beni üzüyor artık. Farkında olmadan sizi üzmüşsem bağışlayın, yıldız konusu dahil tamamen iyi niyetle yazılmış esprilerdi. Sevgiler.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
Dilim dikenli biliyorum da bu kadar yanlış yerlere batacağını hiç düşünmemiştim... Cidden epey uzun süredir şöyle bir 'elimdekiler listesini' toparlayayım ki insanlar neden sayfamda sürekli aynı şeyleri gördüklerini anlasınlar diyordum. Zamanlamam kötü olmuş ama sizinle en ufak alakası yok, aslına bakarsanız kimseyle bir alakası yok. Bu konuda evvelce almış olduğum bir tepki bile yok, o derece kendi kendime düşünüp huzursuz olduğum bir durumdu yani ![]() ![]() Kurban olayım Nomadım ben ya alınırsam alındım demem (çarşaf çarşaf yazmazdım yani) susarım öylece ![]() Seviyorum sizi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Ağaç Dostu
|
Evet ya aynen... Bütün gün bu moddayım zaten ![]() ![]() ![]() Ama yetmiyor işte ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Ağaç Dostu
|
Kumrunun iç sesi: Aaa bu kadın balkondaki yeşil ağaca bizim için tünekler asmış! Gidip hemen üstüne tüneyeyim de ayıp olmasın. (Pır pır pır aceleyle uçularak en dıştaki tomurcuğa hamle edilir) Tünemeye çalışınca: Ay ay ayy hiç sağlam değilmiş bu tünek (bol kanat çırparak denge sağlanmaya çalışılır) amaan neyse bozuldu bu, gideyim karşıdaki asmaya tüneyeyim en iyisi... (der ve uçar gider) ![]() ![]() ![]() Kumrunun bozduğu tüneği(!) aşağıdaki fotoğrafta görüyorsunuz: ![]() En alttaki tomurcuk bu gece açılacak gibi görünüyor ![]() Üstteki tomurcuklardan biri de hafif aralanmış, onların hepsi birden açsın istiyordum ama kısmet... ![]() (Diğer tomurcukta bir değişiklik yok, fotoğrafını çekmedim) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2015
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Düzenleyen a_fan_of_barca : 12-08-2016 saat 15:32 Neden: Alıntılamanın doğru yapılmaması |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Kısmetse dört gelinimize birden düğün yapacağız bu gece, çok heyecanlı ve sevinçliyim! ![]() ![]() ![]() Fırtına oldukça şiddetli, etekler uçuşacak ama olsun ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Ağaç Dostu
|
Evet bence de bence de! ![]() Evde şarkılar mırıldanarak zıplayıp duruyorum ![]() ![]() (Bu arada siz zaten sorunuza cevap vermişsiniz diye yorumsuz bırakmıştım, dört gelin heyecanı da var tabii ki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Ağaç Dostu
|
Aslında akşam üstü seni davet ettim ama sesimi duyuramadım ki bir türlü ![]() Neyse ki düğünümüz canlı yayında ablam, hem takı törenimiz de yeni başladı ![]() Çok şükür, en büyük hayalime kavuştum, böyle bol çiçekli ve bol kokulu bir gece... ![]() ![]() Rüzgar öyle kuvvetli ki doğru-düzgün poz yakalamak için epey uğraştım ama yine de çok başarılı olamadım... ![]() Şöyle üstteki üçlüyü birlikte almaya çalıştım: ![]() Sonra dedim ki en alttaki gelin hep geri planda kaldı, üstelik rüzgar onu diğerleri kadar sarsmıyor, tek başına bir poz aldım ve en düzgün fotoğrafımız da bu oldu, fotojenik şey ![]() ![]() Şöyle farklı açıdan bir poz verdirtmeye çalıştım ama rüzgar yine sarsmış, bulanıklaşmış olmasına rağmen ekliyorum çünkü bu poz çok hoşuma gitmişti... ![]() (Aydınlatma olarak uzatma kablosunun ucuna takılı küçük bir floresan ampul sol elde tutuldu, sağ eldeki telefonla da fotoğraflar çekildi. Hem gece çekimi hem de şiddetli rüzgar eklenince balkondaki halim eminim aslan belgeseli çekenlerden daha tuhaf görünüyordu ![]() Düğün yayınımız sona ermiş olmakla beraber düğünümüz devam ediyor, ben de şimdi gelinlerimin tadını çıkartmak üzere balkona çıkıyorum ![]() Düzenleyen A_NOMAD : 12-08-2016 saat 23:43 Neden: Daha net fotoğraflar eklemek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Ağaç Dostu
|
Hadi bakalım takımızı da takalım, gelinler hayırlı olsun, A_NOMAD'cım. Ben olsam içeri alırdım. Hem fotoğraf çekmek daha kolay olur hem de rüzgardan etkilenmezdi. Hem de eve mis kokusu dolardı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Ağaç Dostu
|
Oh oh SDurul teyzelerinden kızlarıma birer burma bilezik gelmiş, teşekkür ediyoruz ![]() Ablam içeri almak, dediğin gibi her açıdan çok daha iyi olurdu ama yerini değiştirince arkadan gelen tomurcuklar dökülüyor, hiç sevmiyor yer değişikliğini... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Ağaç Dostu
|
Hay Maşallah diye yüksek sesle söylemişim. Eşim o ne diye sordu, cevap: Gelin. Eşim güzel mi diye sordu. Ben de hem de nasıl dedim, bir merakla geldi ve baktı. Hani gelin nerede diye soruyor. Sevgili A-NOMAD maşallah maşallah, gerçekten çok güzel olmuş gelinlerin... Emeklerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Benim eşim ise -mesela parkta falan fotoğraf çektiren gelin görüp- 'aa bak gelin var' dediğimde bitki olan gelin olarak algılayıp bakınıyor, benim kast ettiğim gelini fark edince de sırıtarak 'hee insan gelini' diyerek algılamasını tamamlıyor ![]() ![]() Çok teşekkürler canım, kızlarımı beğenmene çok sevindim, bugün mutluluktan uçuyorum çok şükür ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Ağaç Dostu
|
Bu aradaaaa, o minicik balkonunda, o güzel gelinler arasında inşallah bir de kumru yumurtası ve iki tane güzel kumru yavrusu görebilirim. Ben hâlâ umutluyum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Yani kısacası bana kumru deme de ne dersen de... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Gelininiz maşallah harika görünüyor Sevgili Nomad.Çektiğiniz emek için teşekkürler.Ben de balkonda fotoğraf çekerken bazen etrafıma bakınıyorum,gören var mı diye.Siz bir de ampulle çıkmışsınız.Harikasınız.Ah bu çiçekler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sevgili sevgihoca ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Ağaç Dostu
|
Geriye, askılarına asılmış dört gelinlik kaldı... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
Maşallah ne güzeller ben düğün geç saatte olur diye beklemediydim .Meğer erken başlamış .Bu güzellikleri onca zahmete katlanıp paylaştığın için teşekkürler A_NOMAD Gerçekten çok güzeller prenses adını hak ediyorlar sonuna kadar .Ee bide kokusu paylaşılsaydı ne güzel olurdu Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle size katılıyorum sevgili sardunya18, keşke o enfes kokuyu da paylaşmak mümkün olsaydı... Şimdiye kadar Prensesim hep tek tek çiçek açmıştı ve tek çiçeğin kokusu bile balkonu dolduruyordu ama bu kez dört çiçek birden geldi ve koku değil balkonu, değil evin içini, o şiddetli rüzgara rağmen resmen bütün sokağı sardı ![]() Ama öyle melisa gibi yoğun, insanın üstüne üstüne gelen bir koku değil. Hani nargile kafelerin bulunduğu sokaklarda havada hafif ama kesinlikle fark edilen bir koku olur ya onun gibi, sanki bütün dünyada havanın kokusu zaten öyleymiş gibi bir koku. Tabii ki gelinin kokusu nargile kokularına hiç benzemiyor, sadece kokunun duyulma/yayılma şeklini benzetiyorum. Mesela beyaz çiçekli echinopsis ile aynı kokuya sahip, daturaların-melek borularının kokularına da çok benzer. Ferah, güzel, büyülü, doyum olmuyor... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Muhteşemler, gözün aydın A_NOMAD cim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler şekerim ![]() Bugün canım toprakla oynamak istedi, birkaç gündür havaların serin gitmesine de sığınarak Avarelim'in (Clerodendrum ugandense) saksısını büyütüverdim ![]() ![]() Kaktüslerim için epeydir uzun bir saksıda hepsini birleştirme isteği içindeydim, hem Cemile'yi de ayıklamam gerekiyordu (bu arada ben Cemile'yi yani Chamaecereus silvestrii'yi perdeyle korumaya çalışsam da yine yakmayı başardım ![]() Bugün, hazır toprakla oynamaya başlamışken onları da aradan çıkardım. Bence böyle güzel oldu ve tek saksıda olmaları da içimi rahatlattı, kardeş kardeş yaşasınlar birlikte ![]() ![]() Beyaz echinopsisimin son tomurcuğu da büyüyor yavaş yavaş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz echinopsisim bu akşam mis kokulu bir çiçek daha açtı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Ağaç Dostu
|
Mavi kelebeklerimin 2 numarası William da çiçeklenmeye hız verdi ![]() ![]() Yıldız hanım ise bir çiçeğini kapatırken diğerini hazır ediyor, bu sene böyle tek tek gidiyoruz bakalım ama buna da şükür ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Ağaç Dostu
|
Bu sezon benim için güzel geçiyor, hemen hemen bütün kızlarım çiçeklerini sergileyerek beni mutlu etti/ediyor... Az sayıdaki tembel tenekeleri ise az sonra burada itinayla rencide edeceğim ![]() Güler atlasım çok güzel çiçeklenerek yüzümü güldürdü ancak çiçeklenme sonrasında bir türlü kendine gelemedi, bu döneme uygun şekilde onu desteklemiş olmama rağmen çiçeklenme ve sonrasının aşırı sıcaklara denk gelişinin bu durumdan sorumlu olabileceğini düşünüyorum. Onu kaybedeceğim diye çok endişelendim, neyse ki kağıt gibi kalmış olmasına rağmen halen canlılık belirtisi gösteriyor da ben de bu sayede umudumu canlı tutabiliyorum. Umarım bir an evvel eski sağlığına, canlılığına ve güzelliğine kavuşur... Aynı saksıdaki Selen (sarı atlas) ve Naciye (siklamen atlas/Epiphyllum Klaus Paetz) çiçeklenme döneminde henüz yeterli olgunluğa erişememiş oldukları için bu sezonu çiçeksiz geçirseler de güzel geliştiler/gelişiyorlar, kısmetse seneye onlardan da çiçek bekleyeceğiz ![]() ![]() GELELİM TEMBEL TENEKELERE... Birlikte yaşamakta olan Süslü (Epiphyllum curio) ve Çiçi (Epiphyllum chi chi castenango) ise çiçek açmak için yeterli olgunluğa çoktan erişmiş olmalarına rağmen tembellikten bir türlü kurtulamadılar, kendilerini yaprak güzeli sanıyorlar. Ben sizi yaprak güzeli olasınız diye mi besliyorum? Bundan sonra takla yok-yem de yok! ![]() Bu 'Hasbi Tembeler'lerimin fotoğrafını da şuraya koyayım ki bir köşede kendilerinden utanadursunlar ![]() ![]() ![]() Kendilerine yaklaşımımız lütfen aşağıdaki görsele uygun olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-05-2013
|
Pazartesi sabahı bu fotoğraflarınız ve yazdıklarınız beni kendime getirdi. Enerjim tavan şimdi işe başlayabilirim. Sizin tembel tenekeler nasıl çalışılır duysunlar buradan. Umarım Güler atlasınız da diriliğine çabuk kavuşur. Bol Çiçeklei günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Ağaç Dostu
|
Prensesim (Epiphyllum oxypetalum) alkışın tadını alınca şov yapmalara doyamadı maşallah, şimdi güle-oynaya yeniden tomurcuklanıyor ![]() ![]() Sayfanın geri kalanını maviye boyamak niyetindeyim zira evimizde şov yapmaya doyamayan sadece Prenses değil ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|