![]() |
|
![]() |
#361 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2015
|
Çok güzeller maşAllah,resim içinde ayrıca teşekkür ederim.Şimdi baktım benim cücüklerin ilki 20 subatta çimlenmiş ve 1 hafta önceki hali bu.Daha bir fırın ekmek yemesi lazım Sayın A_NOMAD.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Benim gözlemleyebildiğime göre ne kadar çok güneş görürlerse o kadar iyi gelişiyorlar, sizin cücük de gayet iyi görünüyor maşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Ağaç Dostu
|
Domates=Isı+Işık tecrübeyle sabitlendi.Çok teşekkür ederim Sayın A_NOMAD,hayırlı akşamlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Ağaç Dostu
|
Amin canım, böyle çiçek yolu gözlemek sabır zorlayıcı oluyor (en azından benim için), açıversinler çabucak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Ağaç Dostu
|
Biz ilk çiçeklerimizi açtık, çok da şekeriz ![]() Üstelik rengimiz (ya da renklerimiz) tamamen sürpriz oldu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
Atlaslar coşmuş menekşeler çoğalmış milli açmış herşey şahane ilerliyor A-NOMAD ablacım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim canım ![]() Menekşeler yavrulayınca sen de genç yaşta torun sahibi olmuş oldun, dede olmak nasıl bir duygu? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Ağaç Dostu
|
Benim torunlarım mı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Ağaç Dostu
|
Evet yavrulayan 2 yaprak senin menekşeden, yani dede oldun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Ağaç Dostu
|
Vay be ![]() ![]() -Güle güle büyüt ablacım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Ağaç Dostu
|
Daha önce hiç ilgi duymadığım bir tür, haliyle huyunu-suyunu da bilmiyorum. Çiçek açtığı için şu sıralar en çok onu inceliyorum, mesela bugün renklerimiz daha canlı sanki... ![]() ![]() (Bıktırana kadar fotoğraf eklememeliyim, biliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Ağaç Dostu
|
İstemeye istemeye de olsa bugün domatesimin ilk tomurcuklarını koparttım, inşallah bu sayede güçlenecek-miş... ![]() ![]() Tohumdan yetiştirdiğim hanımeliciğimi de özellikle sevgili Sûz-i Dilârâ teyzesi için fotoğrafladım, 'bak ben bu kadar büyüdüm' diyerek kollarını açıp poz verdi ![]() Çekim yaptığımız alanı mini mini yapraklar serpiştirerek süsledik ![]() ![]() Bir de yakın çekim: ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Ağaç Dostu
|
Bu sabah minik ipekçiğim ilk çiçeğini açıvermiş, pek mini mini ama bir o kadar da güzel. Bu güzelleri benimle buluşturan sevgili SDurul'a bir kez daha teşekkürler ![]() ![]() Dün agaclar.net 12.yıl buluşmamız vardı, haliyle oradan eli boş dönmek pek mümkün olmuyor ![]() ![]() Sevgili Zafer İnandıklı'nın benim için yetiştirdiği plumeria ![]() ![]() Sevgili eneskrky benim için (daha doğrusu kokulu çiçek seven eşim BirAdam için ![]() ![]() Dendrobium nobile: ![]() Şebboylarımız: ![]() Şebboyların saksılarına da kullanıcı adımı süslü süslü yazmayı ihmal etmemiş, bu da ayrı bir şıklık oldu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jezebel ta İzmir'den benim için mavi kelebek çiçeği çelikleri getirdi toplantıya gelirken, öyle kıymetliler ki benim için, anlatamam ![]() Kendisinin önerisine uygun olarak (aslında renkli cam önermişti ama eldeki imkanlarla bu şekilde hallettim) aluminyum folyo ile kapladığım bir cam kavanozda suya koydum kıymetlilerimi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Ağaç Dostu
|
Beğendiğine sevindim ablacım ![]() ![]() ![]() ![]() -Nice çiçeklerini göresin ablam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-08-2015
|
Hepsi birbirinden güzel Sn.A_NOMAD. Güle güle büyütün. 😊 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Ağaç Dostu
|
Güler atlasımın tomurcuklarından birkaç kesit eklemek istedim. Yavaş büyüyorlar ama olsun, şölen işareti verdiler ya seve seve bekleriz ![]() ![]() ![]() ![]() Minik domatesim güneşten rahatsız oldu, yapraklarında renk değişimleri başladı... ![]() Çözümü, ona özel perde yaparak buldum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Ağaç Dostu
|
Euphorbia milii ilk çiçeklerini hala taşıyor, ikinci çiçek sapı da onlara yetişti ![]() ![]() İpeklerim büyüme ve tomurcuklanma yarışına girdiler, çok şekerler ![]() ![]() Menekşe yavrucuklarımın anaç yapraklarını kestim (anaç yapraklar elime takılıp duruyordu ![]() ![]() ![]() Hımbıl paskalyam yegane tomurcuğunu hala büyütmeye çalışıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Ağaç Dostu
|
Biraz ![]() Ama bizde şımartılan çok... Mesela aşağıdaki düzenek, kaktüslerimi güneşten korumak için (tel-şiş-tül-saç tokası-kurdele kullanılarak) pencere önüne elceğizlerimle kuruldu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Ağaç Dostu
|
Emeklerine, elceğizlerine sağlık sevgili A-NOMAD'ım maşallah türler çoğalıyor, çiçekleniyorlar... Rastgelsin inşallah!.. Kaktüslere yaptığın düzeneği görünce bana bir sorun daha çıktı demek ki ![]() ![]() Bir de yılbaşım 1 aydır susuz artık su vereceğim yapmam gereken başka bir şey var mıdır acaba? Sabah güneşini alacak bir yere konuldu saksısı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili YeniGine Geçen yaz kaktüslerim güneşten yandığı için bu sene böyle bir önlem aldım ve işe yarıyor, yani güneşin yakıcılığını azaltıyor. Görüntüsü pek şık olmasa da... ![]() Yılbaşına azar azar su vermeye başlayabilirsin, birkaç kez böyle suladıktan sonra normal sulama sistemine geçersin. Saksısının yeri gayet iyiymiş, sabah güneşi en sevdiğim şey ![]() Kaktüslerin için bir şekilde önlem almalısın, söylediğin saatler arasında güneş en yakıcı halde oluyor, belki başka bir yere taşıyabilirsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Ağaç Dostu
|
İpeklerim her seferinde farklı renkler sergiliyorlar, bugünün rengi turuncu (ya da koyu sarı) ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Ağaç Dostu
|
İlk tomurcuklarını koparttığım domatesimin saksısını da büyüttüm, rahatlayınca yeniden tomurcuklanmaya başladı, kısmetse yakında ilk meyveler geliyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Ağaç Dostu
|
Şebboylarımı büyük saksıda birleştirdim. ![]() Açık çiçekleri geçti, şimdi yeni tomurcuklar yavaş yavaş açılmaya başlıyor. ![]() Katmerli mor şebboyum tek gövdeli, herhangi bir anormalliğe sahip değil ama lila rengi olan ve tek kökten 2 gövdeli gelişmiş olan şebboyumun enfes bir anomalisi var! Bir gövdesi katmerli, diğeri yalın kat ![]() ![]() Kocaman orkidemi (Dendrobium nobile) de büyük saksıya aldım. Bu türün şeffaf saksı gereksinimi yokmuş, bu durumu sevdim. Saksı değiştirirken köklerinin sağlıklı olduğunu görmek keyfimi yerine getirdi ![]() ![]() Dibindeki minyatür phal. ise kısa bir süre için misafirliğe geldi, ona bakıp bakıp kendinden yeterince utandığında asıl saksısına geri dönecek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Ağaç Dostu
|
Eşim tüylü şeftali yiyemeyengillerden olup nektarin çeşitleriyle tanışmam onun sayesinde gerçekleşmiştir, yoksa ben gayet tüylü tüylü şeftalileri yiyebiliyorum ![]() Tüysüzlerden en keyifli tükettiğim ise erikten hallice olan, yeşilimsi renkteki sevimli arkadaşlardır. Eşimin favorisi ise kırmızı renkli, tüylü şeftalinin çakması kıvamındakilerdir. Tüylüyü yiyemiyor ya kendini böyle avutuyor sanırım ![]() Her neyse, geçen yaz semt pazarında tek bir tezgahta ve sadece 10-15 tane kocaman kayısı gördük. Ben o dev kayısıları çocukluktan beri çok sevdiğimden ve haliyle artık çok daha seyrek karşılaşır olduğumdan hemen tezgaha yanaştık. Ben: Kayısının fiyatı ne kadar? Satıcı: Abla onlar nektarin, fiyatı da şu kadar. Ben: Yok canım onlar büyük kayısılardan ya işte! Satıcı: Ablacım tüysüz şeftali onlar. Ben: Kayısı Satıcı: Şeftali Ben: Tamam, dediğin gibi olsun, cık cık cık... Hani kocaman kayısılar vardır, neredeyse şeftali kadar ve normalden daha az tüylü, çok çok lezzetli olurlar işte aynen onlara benziyorlardı. Hepsini aldık ama kayısı niyetiyle ve ben eve kadar 'adam daha sattığı meyvenin ne olduğunu bilmiyor' diye söylenip durdum. Eve gelince anladık ki meğer adam haklıymış, onlar tüysüz şeftaliymiş! Altın sarısı, tüysüz, kocaman bir kayısı görünümünde, dokusu-kokusu-tadı enfes ötesi bir şeftali! Aşık olduk desem yeridir ve o aldıklarımızı bir oturuşta bitirdik ![]() İşte onların çekirdeklerinden birini hanımeli saksısına sokuşturmuştum, şeftali türleri genelde aşıya ihtiyaç duymuyor ya oradan umutlanarak... İşte o kıymetli çekirdek filizlenmiş! Hemen ayrı saksıya aldım, yeterince büyüdüğünde annemlerin bahçeye dikilecek. İnşallah o harika meyvelerin aynısından verir de doya doya tüketiriz yeniden ![]() ![]() Annem 2 yıl önce sedef çiçeği ile tanıştı ve çok sevdi, bana da yetiştirmem için ısrar eder dururdu ama hep geçiştirirdim. Geçen ay geldiklerinde minicik bir sedef fidesi getirmiş bana, hanımeli saksısına dikerim diye... Ne bilsin hanımeli saksısını tıklım tıklım bir bahçe haline getirdiğimi ![]() Yine de annemi kırmayıp oraya diktim, yerini de sevmiş olacak ki büyüyor bakalım... ![]() Hanımeli saksısında kendiliğinden çimlenmiş olan nakkaş sarmaşığım ilk çiçekle sezonun açılışını yaptı ![]() ![]() Red robinlerim sadece birer gün arayla çimlenmişlerdi ama aralarında inanılmaz bir fark var. İlk çimlenen minicik ve çok daha yavaş gelişirken, son çimlenen arkadaş depara kalktı gidiyor maşallah ![]() Aralarındaki farkı daha net göstermek istedim: ![]() ![]() İlk şaşırtmalarında birisi tüm gün güneş alan yerde kalırken, diğerini yarı gölgeye almıştım. Yarı gölgede kalan fide gelişemeyince bir süre sonra onu da kardeşinin yanına aldım ama sanırım o zamanların etkisini üstünden atamadı hala... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|