agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni56Beğeniler
  • 9 Gönderen
  • 9 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen Jakin
  • 1 Gönderen ismqilctn
  • 4 Gönderen ismqilctn
  • 2 Gönderen ismqilctn
  • 4 Gönderen ismqilctn
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 6 Gönderen
  • 5 Gönderen
  • 4 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-05-2015, 21:59   #1
Ağaç Dostu

Jakin's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2015
Hoş geldiniz ismqilctn..
Petunya'ya ve pencere önündeki çiçeklerinize bayıldım. Perdenin önünde en arkada sol köşedeki begonvil mi?
Elinize sağlık, ne güzel, keyifli bir balkon olmuş!

ismqilctn beğendi.
Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2015, 08:32   #2
Ağaçsever

ismqilctn's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jakin Mesajı Göster
Hoş geldiniz ismqilctn..
Petunya'ya ve pencere önündeki çiçeklerinize bayıldım. Perdenin önünde en arkada sol köşedeki begonvil mi?
Elinize sağlık, ne güzel, keyifli bir balkon olmuş!
hoş bulduk Beğenmenize sevindim. Evet en arkadaki begonvil 'im bayılıyorum ona, umarım boylanır. Ben aldığımda üstten budanmıştı o yüzden biraz yanlara vermiş. Eklicem fotoğraflarını birazdan

Jakin beğendi.
ismqilctn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2015, 10:30   #3
Ağaçsever

ismqilctn's Avatar

Sebzelerim ve Çileğim

4 farklı tür olduğunu düşündüğüm biber diktim. Mesafeleri biraz yakın gibi, aslında 3 tane dikecektim ama elime 4 farklı fide gelince dikmek istedim. Toprak nemini kontrol ederek 3-4 günde bir suluyorum. Toprak için torf+gübre kullandığım için torf genelde nemli tutuyor. Arada bir toprak hafif karıştırarak çapalama işlemi yapıyorum (biber boğazlarını hafif dolduruyorum).

Balkonumun nadidesi çileğim. Fide olarak aldım ve şuanlık durumu iyi gibi. İlk çıkan çileğini kopardım ki iyi meyve versin diye. toprak üstünü de taşlarla kapattım ki çıkacak olan çilekler toprakla temas ederek çürümesin diye. Gene torf+gübre kullandım toprak için.

Uzun saksım da çilekten kalan kısma nane diktim. Çilek ile arasındaki toprağı ayırmak için ayrıca tahta kullandım. Nanenin kökünün çok yayılıcı olduğunu öğrendim ve çileğe zarar vermesin istedim. Naneleri mi tohumdan ektim, ekeli 2 hafta oluyor. Şuan 3-4 tane fidelenme durumu var gibi. Toprak için gene torf+gübre kullandım. toprak nemine göre 3-4 günde bir suluyorum yağmurlama şeklinde.

Eski 21-05-2015, 10:51   #4
Ağaçsever

ismqilctn's Avatar

Tohumdan ekipte ilk tepki veren dereotlarım oldu Nanedeki toprağı ve sulama şeklini nanelerime de uyguluyorum. Biraz sık oldu gibi ama ilerde cılız kalmamaları için seyreltmeye gidebilirim.

Maydanozlarım yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladılar uzun saksımın dereotundan kalan yarı kısmına ekmiştim.

ve ilk soframa misafir ettiğim ekimim 2 ile 2,5 haftada bu konuma geldiler. Artık yavaş yavaş soframızı süslüyorlar. Güneşi diğer sebzelerime göre altt kaldığı için biraz daha fazla alıyor. o yüzden 3 günü geçirmiyorum sulamada. soğanlarım içinde torf+gübre kullanmıştım.

gokcegokce ve Jakin beğendi.
Eski 21-05-2015, 11:11   #5
Ağaçsever

ismqilctn's Avatar

2 domates fidem var. İkisi de aynı tür. Fide olarak diktim ve toprak olarak torf+gübre kullandım. Güneşi pek göremiyorlar açıkçası ama balkon ortamında gündüz devamlı ışık alıyorlar. Arada çapalamak adına toprak üstünü karıştırıp fide boğazını dolduruyorum. Sulamasını işin açıkçası 5 günde bir yapıyorum neredeyse. Toprak nemine bakıyorum hep nemli gibi, artık çok su tüketmiyor mu, yoksa çok güneş almadığı için suya ihtiyaç mı duymuyor anlamadım. Net ortamında okuduğum bazı bilgilere göre fide iken çok ihtiyaçları olmazmış, sonraında büyüdükçe daha sık su isterlermiş. Domateslerimin durumu iyi gibi görünüyor, o yüzden çok tedirgin değilim açıkçası.

Sıra geldi beni en çok üzen duruma. Salatalığıma ne yaptıysam kendini bir türlü göstermedi. Domates için kullandığım ve yaptıkları mı aynen uygulamadım. Ama nedense bir türlü kendini toplayamadı salatalık fidem. Bu durum beni çok üzüyor. Ekim yapalı 3 haftayı geçecek ama toparlamadı. Geçen gün toprağından çıkarttım ve toprağın çok balçık şeklinde olduğunu gördüm. sanki toprak suyu hiç emmemiş. Kuru torf ile karıştırarak tekrar diktim saksısına. Bir ara günde 3-4 saat güneş alan yerdeydi ve güneşi aldığı zamanlar boynunu çok büküyor diye güneş almayan yere koymuştum. Sizce ne yapmalıyım da kurtarmalıyım salatalığı mı? İnsan üzülüyor gördükçe.

Sebzelerim bu kadar. Yaptığım işlemleri de ayrı ayrı yazdım. Yaptığım yanlışlar varsa bilgi verirseniz ayrıca sevinirim. Ayrıca daha yeni genel kullanım vitamin aldım sebzelerim için. Henüz kullanmadım, ilk sulamam da vericem vitamini kısmetse hepsine. Şimdilik bu kadar, birazdan çiçeklerimin fotoğraflarını da paylaşırım

Etiketler
bahçe, balkon, çiçek, sebze, yeşil

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025