![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-05-2014
|
Lampranthus Roseus
İnternette yaptığım bir araştırmadan sonra bu güzel çiçeğin Türkçe bir isminin olmadığını fark ettim. Buna karşın buz çiçeği ve acem halısı ile sıkça karıştırılıyormuş kendisi. ÖNEMLİ: Evet karıştırılması da tevekkeli değilmiş zaten buzçiçeğigiller familyasındanmış kendisi. Bakımını merak edenler buradan bilgi edinebilirler: Buzçiçeğigiller – Aizoaceae | Süs Bitkileri ve Çiçek Bakımı Not: Ben yazın bol bol suladım toprak hafif kurudukça; çünkü birkaç gün bahsedildiği gibi şiddetli kurusa yapraklarında hafif bozulmalar oluyordu. Artık siz çiçeğin durumuna göre ayarlarsınız su dengesini. İşte bu açık pembesi: ![]() ![]() Bu da koyu pembesi: ![]() ![]() Düzenleyen Yaprak Güzeli : 30-05-2014 saat 19:36 Neden: Daha net görseller ve çiçek hakkında bilgi eklendi. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
|
Mine Çiçeğimiz
Bu tatlı çiçeğimizin bir özelliği var ki aynı bitki bize hem çarkıfelek gibi mor-beyaz, hem de saf beyaz olmak üzere iki farklı renk çiçek açarak görsel şölen yaşatıyor. ![]() İşte mine çiçeğimizin iki farklı dalındaki iki çiçeği: ![]() ![]() Düzenleyen Yaprak Güzeli : 28-05-2014 saat 13:14 Neden: Daha net görseller eklendi. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
Kalandiva
İşte bunlar da kalandivalarımız. Katmerli olanlarına böyle dendiğini öğrendim. ![]() ![]() ![]() Bunlar kıştan kalan fotoğraflar. Bir de açık pembesi ve koyu pembesi var; fakat henüz açtıklarına şahit olmadık. Koyu pempe olanı da şu anda tomurcuklu. Umarım yakında açar da onu da paylaşırım sizlerle en kısa zamanda. ![]() Düzenleyen Yaprak Güzeli : 28-05-2014 saat 12:55 Neden: Daha net görseller eklendi. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
|
Nazik Çiçeklerim
Bunlar da orkidem ve evimize yeni gelen Afrika menekşem; fakat ne yazık ki ikisinin de sağlığı pek iyi değil. Ne yazık ki evimizin havasını bir türlü beğendiremedik bu nazlı güzellere. ![]() Orkide: ![]() Bu da Afrika menekşesi: ![]() Düzenleyen Yaprak Güzeli : 28-05-2014 saat 14:04 Neden: Daha net görseller eklendi. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2014
|
sayın yaprak güzeli bu çiçek bana yeni geldi ismini bulamamıştım sayenizde öğrendim teşekkürler sardunyalarınız da harika bendekileri de en kısa zamanda ilk defa paylaşmak istiyorum çok heyecanlıyım ama(lampranthus için yazmıştım bu mesajı) Düzenleyen nejannart : 25-05-2014 saat 03:01 Neden: eksik bilgi vardı |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2014
|
Alıntı:
nerden bulabilirim acaba ? sevgilerr... |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Denk geldiğiniz çiçekçilere bakının siz yine de. Acem halısı diye de sorun çünkü çok karıştırılıyor. Bir de internet üzerinden satışı var mı bakalım. Olmadı ben de denk gelirsem alırım birkaç fide ve bir şekilde size ulaştırmaya çalışırım. Bir de açık pembesinden tohum almaya çalışacağım. Artık nasıl tutturursak. Bu güzellik için değer...Sevgiler size de. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
ben hala arayış içindeyim dediğiniz gibi birde acem halısı olarak soruyum..çok teşekkürler... |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Bu arada az önce burada feci dolu yağdı. Onu 5 dakika önce geçmiş çiçeklerini toplamak için içeri almasaydım gidiyordu. Allah korudu resmen. |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
bulamazsam sizden tohum isterim **** fide önce arayım sizi zora sokmadan şimdiden teşekkür ederim.. |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Tohumdan kolay yetiştiği yazmış. Öyle olursa herkese dağıtırım herhalde. Hadi hayırlısı. Yine de anneme de söylerim, ben de dikkat ederim de denk gelirsek alırız fidesinden.Ben teşekkür ederim. ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|