![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Bir çeşit oxalis. Rengi çok parlak ve göz alıcı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Görünce içim cız etti, benim çocukluğumun çiçeğidir. Çocukken ilkbaharda çayırlarda koşturup oynarken denk gelen ve hep dikkatimi çeken, parlak, yağlanmış gibi sarı, son derece güzel bir çiçek. "Google" da soğanlı bitkileri araştırırken denk gelmiştim, ismi ilgimi çekmişti, kar çiçeği olarak geçiyor ama karla bir ilgisi yok. Eranthis hyemalis Latince adı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dediğiniz gibi rengi insanın çok ilgisini çekiyor. Aynen dediğiniz gibi parlak yağlanmış gibi sarı. Tek tereddütüm Eranthis hyemalis in yaprakları bu çiçekten farklı. Sanırım bendekinin yaprak formu yonca şeklinde. İlk etapta çıkıp bakacağım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Dün Bodrumdaki fırtınanın yaptıkları. Bu resimleri dün öğleden sonra bir an çıkıp çekebildim. Bu sabah bakmaya gönlüm razı gelmiyor. Fırtına o kadar şiddetliydi ki anlatamam. Terasa bakıma aldığım çiçeklerim, yeni ektiğim fidelerim, tohumlarım, sebzesini toplamaya başladığım baklam, nergislerim ve diğerleri. Her şey yerlerde, çoğunu saksısından söküp çıkarmış. Nasıl toparlayacağım ve ne kaybım var henüz bilmiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|