agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni9227Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-10-2014, 11:40   #181
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla Mesajı Göster
Yok hiç gerek kalmadı
Resimde tam net gözükmemiş ama saksının dibine taş yerine ceviz koymuşum )
Oh ne güzel en kısa yoldan ceviz fidanınız olmuş, bazı konularda biz isteyince olmuyor kaç defa denedim bir türlü çimlendiremedim, doğa işini çok iyi biliyor, siz onu taş yerine koyuyorsunuz ama doğa size nimet olarak veriyor değil mi? ben bu tür sürprizleri hep örnek olarak alıyorum, güle güle büyütün en kısa zamanda meyvelerini de toplamak nasip olsun dilerim.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2014, 11:49   #182
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Çok teşekkür ederim Sayın akçabardak.
Gerçekten haklısınız, çok ilgi gösterip, gözünün içine baktığımız şeyler olmaz çoğu zaman, saksı toprak kaybetmesin diye taş niyetine kullandığımız bir şey bize böyle sürprizler yapabiliyor.
O kadar '' kelebek orkidesi-fakir orkidesi '' dedikleri çiçeği tohumdan denedim,tutturamadım. Hoş belki o da bir başka çiçeğin dibinden kendini her an gösterebilir ) 3 defa aynı ''malum site''den tohumları almış olmamdan da kaynaklanıyor olabilir ama satan sadece onlar var. Bir defa daha almayacağım onlardan. Bıktım...

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2014, 14:58   #183
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Tahmin ettiğim gibi çiçek değilmiş. Parisien top havuçmuş :-)

Eklenen Resimler

Eski 15-10-2014, 17:58   #184
Ağaç Dostu

celalim01's Avatar

Giriş Tarihi: 20-09-2013
Alıntı:
Bu çiceği 40 cm kadar kopmuş şekilde sitede bir ağacın altina atılmış halde buldum geçenlerde. Eve getirip yıkadım, ikiye bölüp ektim ve bir yaşama şansı vermek istedim. Bana fazlasıyla teşekkür etti. Çok çabuk köklendi ve maşallah çok sağlıklı. Güneş üstüne vurunca üzerindeki simler bir parlıyor ki, ben kul yapısı böyle bir sim görmedim dünyada.
Demek ki bende şanslıyım.sayın Milla gibi bir site duvarının dışında boş bir arazide görüp ,gece operasyonuyla söktüğüm ve bahçeme diktiğim çiçeklerim oldu.Kısmet işte.

celalim01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2014, 19:06   #185
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

İnanınki ben sökmedim; kopuk, atılmiş bir daldı.O işleri hiç beceremiyorum. Sadece bayramın son günü kapalı bir kebapçının, kaldırımı zaptettiği masaların arasından iki dal hibiscus çeliği aldım :-) Onun da tomurcuğu düştü, dibine bıraktım. Minik de olsa açıyor. İnşallah iki çelik de tutar :-)

Eklenen Resimler

pria, OSMAN45, sonkez ve 10 kişi beğendi.
Eski 15-10-2014, 22:49   #186
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sevgili Milla ceviz ile başlayıp devam hikâyeni merakla okudum hem güldüm, hem de sonuç beni sevindirdi. Rastgelsin...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2014, 13:42   #187
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2012
Alıntı:
İnanınki ben sökmedim; kopuk, atılmiş bir daldı.O işleri hiç beceremiyorum. Sadece bayramın son günü kapalı bir kebapçının, kaldırımı zaptettiği masaların arasından iki dal hibiscus çeliği aldım :-) Onun da tomurcuğu düştü, dibine bıraktım. Minik de olsa açıyor. İnşallah iki çelik de tutar :-)
Sevgili Milla japon gülü ile sırlarımdan birini sana açıklamak istiyorum.
Ben normalde elime geçen japon gülü çeliklerini toprağa dikip üzerine yapay sera etkisi yaratması için pet şişe kapatıp, biraz güneş gören, oda sıcaklığında bir yere yerleştiriyorum ve bu sayede sayısız japon gülü yetiştirip eşe dosta dağıtmışımdır (kırmızı ve pembe gibi sıradan türler hibrit türlere göre çok kolay kökleniyorlar). Bence hemen sen de dene pişman olmayacaksın.

lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2014, 14:21   #188
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Çok sağol sevgili arkadaşım. Ben hemen dediğini uyguluyorum.Çiçek bu internetten bulduğum resme çok benziyor fakat bendekinin yaprakları iki kat çıkıyor.

Eklenen Resimler

pria, Sakaki, sonkez ve 9 kişi beğendi.
Eski 16-10-2014, 14:27   #189
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Bu da çok güzelmiş beğendim, kırmızı deyip geçmemek lazım bir birlerine benzeyen ama başka isimlere sahip o kadar çok tür var ki.

Eski 18-10-2014, 14:47   #190
Ağaç Dostu

emmi's Avatar

Giriş Tarihi: 25-05-2010
Galeri: 3
Sn.Milla Selam.
Safalarınızı gezdim.epey emek ve zaman harcamışsınız çok güzeller.Sizi bir suklent,asclepiad sevdalısı yapma zamanı geldi!

emmi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2014, 13:11   #191
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Sevgili lusoari,
Sana bahsettiğim çift kat japon gülünü rsimleyebildim nihayet. Böylece ne demek istediğim daha beli olur.

Eklenen Resimler

Eski 24-10-2014, 13:14   #192
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Arap yasemini senenin ikinci tur çiçeklerini açıyor. Hala çok zarif bir kokusu var.

Eklenen Resimler

h_dogan, pria, sonkez ve 12 kişi beğendi.
Eski 24-10-2014, 13:32   #193
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Çok parlak çıkmış fotoğraf ama yine de göç göç çiçeklerinin açmasını paylaşmak istedim.

Eklenen Resimler

pria, sonkez, berçin ve 10 kişi beğendi.
Eski 24-10-2014, 13:55   #194
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Ablam benim istediğimden bu yana yakına bundan istiyordum, durumu nasıl iyi mi? Bugün ben de japon gülü çeliklerini kontrol ederken bir de ne göreyim beyaz jaopn gülü sizlere ömür öyle üzüldüm ki anlatamam.
O iki katlı olana çok iyi bak, arap yasemininede bayıldım kokusu sanki burnuma kadar geldi.
(Heyecanımdan dolayı beni affedin)

Eski 24-10-2014, 14:26   #195
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Sevgili arkadaşım,
Zaten ilk bahsettiğimde iki çelik demiştim ya, birini senin için almıştım. Bir ara böyle bir şey istediğini okumuştum bir yerlerde )
Geçende eşim bir çelik daha getirdi. Onu ve diğerlerini senin dediğin gibi seraladım, şimdilik iyi gidiyorlar. İnşallah tutarlarsa ilk görüşmemizde getireceğim sana. Bir de o bende açan minik bir tomurcuktan çıkan çiçek olduğu için küçük açtı. aslı 20 cm den büyük ve çok gösterişli açıyor, bu yaz bol bol seyrettim ana bitkide açan çiçekleri.
Beyazına üzüldüm ama kısmetse ondan da yeniden buluruz. Bu arada benim sana bahsettiğim minik turuncu tomurcuk yaptı onu da en kısa zamanda ekleyeceğim.
Sana arap yasemininden de çelik alacağım. Bir iki arkadaşa daha alacaktım ama yeniden çiçeğe durdu. Bu çiçekler de geçsin bir güzel budayacağım.

Eski 25-10-2014, 08:30   #196
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Tamam ablacığım çok ama çoook teşekkür ederim, sevincimi anlatmak için kelimeler bulamıyorum.
Bu türden daha önce yetiştirmediğim için kolay tutup tutmadığını bilemiyorum, eğer sera ortamından çıkardığın zaman yaprakları susuz kalmış gibi buruşursa endişelenme sadece serada kalma süresini uzatman yeterli olur. Benim sayfamda hatırlarsan yalın kat pembe çiçekli j. gülü tam tamına bir sene sonra köklenmişti, bu yüzden hibrit türlerinin çabuk tutması için genelde aşı yolu ile üretiyorlar çelikten üretilenlerin tutma süresi uzun olabiliyor diye.
Çalışmaya başladığım yeni laboratuarda suda köklenmiş bir örnek var pazartesi resmini çekip j. gülü sayfasında paylaşırım.

Eski 25-10-2014, 09:18   #197
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Tamam bekleyeceğim çalışmalarının fotoğraflarını )
Benim o kavuniçi rengi açan japon gülü aynı dediğin gibi. Köksüz olduğu halde yazın iki tane çiçek açtı ve iki üç minik yaprağı vardı. Şu anda yine azıcık yapraklı kuru dalda tomurcuk yaptı. Kökü oluştu mu bakmadım çiçeğe durdu diye. Çiçeği geçince bir bakayım diyorum. Dirençli bitkilermiş bunlar, köksüz bile çiçek açıyorlar. Bir de köklenirse nasıl olur bilemiyorum )

Eski 25-10-2014, 23:41   #198
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2011
Sevgili Milla, daha önce sayfanızı ziyaret etmiştim ama bu akşam ki gibi ince ince dolaşmamıştım ( gerçi yaz boyu ben de uğrayamadım foruma). Sayfalarınızda gezmek keyif verdi bana, özellikle Haşmetin kardeşi haşmetli paylaşımınız farkında olmadan bir kahkahaya vesile oldu Herşey çok güzel elinize emeğinize sağlık. Sevgiler selamlar...

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2014, 07:17   #199
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Çok teşekkür ederim sayın Berçin,
Sadece fotoğraflarla olmaz biraz da yazılarımızla şenlendirelim ortalığı diyoruz )

Eski 26-10-2014, 07:33   #200
Ağaç Dostu

lilpar76's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2014
Sevgili Milla,balkon sayfanızı izledim ve çok beyendim.Sayfanızın uzun ömürlü ve hep canlı, hep renkli olmasını dilerim.Ruj çiçeyinize gelince, suyunu eksik etmeyin, arada yapraklarına su fısfıslayın çok çabuk gelişecek.Bendeki şu an çiçek dolu. Mayısta almıştım, ikinci kez çiçekledi.

münevver48, Milla ve uyap beğendi.
lilpar76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2014, 07:42   #201
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Sayın lilpar76,
Çok teşekkür ederim. Ruj çiçeği için dediklerinizi hemen uygulayacağım. Ben geç aldığım için henüz çiçeklerini göremedim.İnşallah güzel bir çiçek açar. (Gerçi bütün çiçekler güzeldir.)
Sizinki ne güzel iki defa çiçeklenmiş. Darısı başımıza )

berçin ve uyap beğendi.
Eski 26-10-2014, 08:25   #202
Ağaç Dostu

lilpar76's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2014
Amin. İnşaallah,sizinkiler de açar.

Milla ve uyap beğendi.
lilpar76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2014, 08:22   #203
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Sevgili lusoari,
Sana daha önce bahsettiğim fakat resimleri fotoğraf makinemde kaldığı için paylaşamadığım minik japon gülü dün yine açınca paylaşabilmek için tabletten çektim. Renkler ve görüntü çok oturmuş değil ama yine de bir fikir verebilir. Çıplak dalda yazın iki çiçek vermişti. Şu anda 3. çiçeği ve bitkinin tamamı bu kadar. ) Kökü olduğundan ise ciddi şüphelerim var.

Eklenen Resimler

pria, sonkez, berçin ve 12 kişi beğendi.

Düzenleyen Milla : 07-11-2014 saat 08:55
Eski 07-11-2014, 08:27   #204
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Bu da net değil ama hocam100'den edindiğim safranlarım yüzümü güldürdü.

Eklenen Resimler

Fatih, pria, sonkez ve 12 kişi beğendi.
Eski 07-11-2014, 08:30   #205
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Sayın Traklı'nın hediyesi olan sellukam yeniden atağa geçti. Bu yıl çiçek göremedim ama gövdesi kalınlaşıyor. Kısmetse seneye inşallah.

Eklenen Resimler

Eski 07-11-2014, 08:31   #206
Ağaç Dostu

Aysel Yavuz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2012
İşte böyle Sevgili Milla.. Sizden daha çok fotoğraf bekliyoruz..

lusoari, Milla ve uyap beğendi.
Aysel Yavuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2014, 08:33   #207
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Sellukanın çiçeklerini göremedim ama ben de Sayın h_dogan'ın yolladığı ve ektiğim tohumdan çıkan metrelik börülcenin çiçekleri ile avunuyorum. Kokusu yok ama çok güzeller. Bazen de sarı açıyorlar.

Eklenen Resimler

Eski 07-11-2014, 08:39   #208
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Bunlar da Sayın celalim01'in yolladığı hanım küpesi tohumlarından çimlendirme denemesi yaptığım ve başardığım mevsimsiz bir deneme. Bizim Lily'den ( belalı sultanım ) kaçırmak için havalar da iyi diye balkona koydum ama maalesef soğuk çarptı. Çiçeğini göremedim. Artık baharı bekleyeceğim tekrar ekmek için.

Eklenen Resimler

pria, sonkez, berçin ve 8 kişi beğendi.
Eski 07-11-2014, 08:47   #209
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Sitenin dışında, kaldırım kenarında, kendi kendine çıkmış çok beğendiğim bir gülhatmi gördüm Biraz tohum topladım ve bir dal da eve getirdim. Bitkiyi 1-2 aya yakındır takip ediyorum hala olanca güzelliği, 2 metrenin üstünde boyuyla, tüm asaletiyle duruyor. Evde de çok uzun bir dönem bizimle güzelliğini paylaştı getirdiğim dalı.
Bazen düşünüyorum insanlar neden çok para verdiği bir çiçeğin çok güzel olduğunu düşünür. Bu sokakta kendi kendine yaşama tutunan güzelliği hangi para alabilir.

Eklenen Resimler

Eski 07-11-2014, 08:53   #210
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aysel Yavuz Mesajı Göster
İşte böyle Sevgili Milla.. Sizden daha çok fotoğraf bekliyoruz..
Sevgili Aysel Yavuz,
Paylaşmak istediğim çok fotoğraflar var ama bir kısmı fotoğraf makinemde diye yükleyemiyorum. Yoksa Sayın kgursan'dan edindiğim lilyumlarım harika açtılar ilk bayramda. 22 cm yi aşan çiçekleri oldu ve nefis koktular. Rengarenk bize bayram hediyesi oldular. (Daha bir çok güzel çiçek resimlerim var.)
Sonrasında da tatsız olaylarımız oldu ama bu gün yeniden ''yola devam'' dedim kendime. İnşallah daha çok paylaşımda bulunacağım. Resimlerin kalitesi ve renkleri için beni suçlamayın ama ) (Tablet bu kadar çekiyor.)

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025