agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni9227Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-06-2014, 14:34   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-09-2012
Sevgili Milla..

Ful cok sevdıgım bır cıcektır..Bana cocuklugumu ve anneannemin balkonunu hatırlatır..Meger bazı bölgelerimizde hiç tanınmıyormuş..Bu siteyi takip ederken ögrendim..Sizdekilerin hepside guzel kokulu çiçekler..Tabii Sellukada çiçeklerin kraliçesi diyebilirim..İzmir li oldugum için bu ciçeği cocukluktan beri tanıdım ve sevdım.Yazları Çeşme de oturuyorum..Sellukayı bızım sıtede yetiştiremedim..Sordugum bir bahcıvan sitenin suyunu sevmıyebileceğini söyledi..Olabilir.Biz artezyen suyu kullanıyoruz ve hafif tuzlu bir su..Yoksa mutlaka bahcemde olurdu ve sizede tohum olsun gönderırdım..İnşallah bulursunuz çiçeğinizi..Anlamadıgım bir çiçekçi bunu size nasıl selluka diye satabildi..Yinede aklımda bıryerlerden selluka tohumu bulursam size mutlaka gönderırım...Bol çiçekli gunler dilerim...

Milla beğendi.
ıldır Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2014, 14:46   #2
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Sayın ıldır,
Çok teşekkür ederim gerçekten.Ortak bir yanımız bu çiçeğin bana da büyükannemi hatırlatıyor olması.Eli çok iyiydi.Bir çiçeğe destek olsun diye kuru bir deynek getirirdi sokaktan bir süre sonra destek de yeşerirdi.Yeşil parmak (green finger) denilen insanlardandı.Fulü o kadar çok açardı ki koklamamıza hiç ses çıkarmazdı.(Biliyorsunuzdur ful koklayınca soluyor hemen.)Bazen de kulağının arkasına taktığı hali gelir gözümün önüne.Bir de rahmetli yağlı begonya ya da kılıç begonya denir onu çok severdi.Beni nerelere götürdünüz.
Ben sellukayı hiç görmedim ve koklamadım.İnternetteki görsellerden tanıyorum ama sahip olmayı çok istiyorum.Bakalım bir yerlerden bir şekilde bulacağım inşallah.Tekrar teşekkür ederim.

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2014, 11:18   #3
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Nihayet sonuç belli oldu. Tahmin ettiğim gibi arap yasemini açtı. Çok hafif bir kokusu var, çok zarif ve güzel.

Eklenen Resimler

Eski 10-06-2014, 11:24   #4
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Bu manolya dalı fırtınada kırılmış,eşim de alıp bana getirdi. Çok güzel kokuyor ve büyüleyici bir çiçek. Tutacağını hiç sanmam çiçekli haliyle ama yine de deneyeceğim. En azından bir süre güzelliğinden ve kokusundan faydalanacağım )

Eklenen Resimler

Eski 10-06-2014, 11:30   #5
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Bu ara fena halde tohumlara sarmış durumdayım. Bir gün bir şeyler ekmesem huzur bulamıyorum ) TOHUM...TOHUM...TOHUM... )

Eklenen Resimler

Eski 10-06-2014, 12:37   #6
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Ricinus-Hint yağı bitkisi,
Bu o kadar çabuk çıkıp büyüyen bir ağaç ki şaştım kaldım.6 adet tohum vardı neyse ki 3 ü çıktı.Bu hızla büyürlerse balkonda bu kadar ağacı ne yaparım bilmiyorum.

Eklenen Resimler

Eski 21-06-2014, 00:17   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-05-2011
Galeri: 37
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla Mesajı Göster
Bu manolya dalı fırtınada kırılmış,eşim de alıp bana getirdi. Çok güzel kokuyor ve büyüleyici bir çiçek. Tutacağını hiç sanmam çiçekli haliyle ama yine de deneyeceğim. En azından bir süre güzelliğinden ve kokusundan faydalanacağım )
Sayın Milla sayfanızı yeni farkettim ve baştan sona beğenerek gezdim.

Manolyalar en güzel ağaçlardan bence. Kokusu da dediğiniz gibi muhteşem. Keşke kolay köklenen bir bitki olsa fakat köklendirme hormonlarıyla uygun köklenme ortamlarında dahi oran olarak çok düşük bir ihtimalde kalıyor.

Sayfanız hayırlı, çiçekleriniz bol ve sağlıklı olsun.

YeniGine, Milla ve nothing beğendi.
gokselcetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2014, 08:57   #8
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Sağolun Sayın gokselcetin,
Ben kıyamadım atmaya, hoca misali ''Ya tutarsa?'' mantığıyla perlite ısladım )
Sitenin bahçesinde çok büyük bir ağaç ve üstünde onlarca manolya var. Her biri 25-30 cm den fazladır çiçeklerin büyüklüğü. Her sene düzenli tohum da yapıyor. Bu sene kısmetse tohumdan deneyeceğim.Hayırlısı...

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025