![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Artık sıra yeni gözdelerime geldi. Yavaş yavaş kolleksiyon düşünüyorum. Bakalım kısmet. Sevgili hoyalarım onları çok seviyorum. Bana çocukluğumu ve rahmetli babaannemi hatırlatıyor. Kendisinde odanın bütün tavanını sarmış çok güzel bir mum çiçeği vardı. Babamın izin tarihleri hep yaza denk geldiği için bizi güzel kokulu çiçekleriyle karşılardı. Altında o mis kokular içinde yatmak ise asla unutamayacağım bir mutluluktu. Biz çocukken küçük parfüm şişeleri satılırdı bakkallar da. Onlardan satın alıp içine toplardım özlerini kokuyu yanımda evimize götürmek için. Ya dedim ya çok seneler önceydi. Üzüldüğüm ise şimdiki çocuklarımızın çoğunun böyle hatıraları olmayıp nerede tatil yapsak derdinde oldukları. Biz çocukken tatil babaanne veya anneanne idi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar sayın yeşillim in nisan ayındaki paylaşımından gelen hoya carnossalarım. Tekrar teşekkür ederim kendisine hatıralarımı canlandırdığı için. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen turkankaragoz : 31-08-2013 saat 16:48 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Hoya carnossa tricolor, ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
kızım amca kızlarının yanını çok sevdi sanırım bir yer yetmedi iki yerden patlattı sürgünlerini. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Hoya belle, kızım pamuklu bite yakalandı birkaç yaprağını kaybetti fakat arap sabunlu karışım ile yıkandı. Akan su altında kökleri yıkandı ve çift kap yöntemine geçirildi. Yaprak bağlantı yerlerini alkollü kulap pamuğu ile sildik şimdilik iyi görünüyor kurtardık sanırım. Küçük kökte iki sürgün mevcut toparlasın bakalım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Kızım hoya kerii geldiğinde üzerinde büyütmeye uğraştığı iki küçük kalbi hava değişimine dayanmadı fakat kendisi gayet hızlı çıktı iki küçük kalbimiz daha oldu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Çelik olarak gelen hoya choukem. Kendisi maden suyu karıştırılmış suda hızla köklenince çift kap yönteminde yetiştirlmek üzere yerine yerleşti. Belli bir süre akşam güneşi görebildiği bir köşeye yerleşti. Durumu gayet iyi. Alttan aldığımız yaprakları kıyıp atamadık. Şimdilik onlarda da kök oluşumu var ama filizlenirmi bilemem zor bir ihtimal. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|