![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Fotgraf makinam bozulunca böyle oldu işte YeniGlnr ablacım.. Sorunu çözmeye az kaldı inşallah.. Makinamla daha güzel fotograflar çekip gelcem. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Dereotum.. Yandaki boş dairenin balkonuda bana kaldı ![]() Telgrafımı bu sene diktim. Geçen yaz saksıdan çelikler alıp suya koymuştum, bardakta kök yaparak kışı suda geçirdiler.. Saksıdaki dondu, bardaktakiler yetişti imdadıma.. Bir karış çelikti, agaclar net'in 9. Dogum günü toplantısından aldıgımda.. Tika'ya tesekkürler bir kez daha. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Ortancamın 3. Yılı bende. Geldiğinde küçücük fideydi ve çiçeklenmedi, 2. Yıl tam tomurcuktayken tepe üstü aşağı indi ve yine çiçek göremedim bu sene öğrendim rengini.. Dibindeki yavruları bu saksıya aldım.. Deney yaparım belki onlarda renk degistirecekmi diye... Hani çivit mi ne veriyorlar ya.. Heh işte öyle şeyler. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu kalanchoeyi çöp kenarında buldum.. Ne muhteşem dimi? Sardunyalar nazlı nazlı açıyor... Her taraf rengarenk olmadı ki gözüm bi doysun! Bugün aldığım çelikler. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Hatmileri bu sabah mahallede çektim, renkleri çok hoş.. Tohumların olgunlaşmasını takip edip toplama düşüncesindeyim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Miss... Başka da bişey deme geregi duymadım şimdi.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2019
|
Merhaba bendede var yasemin kokusunu çok merak ediyorum miss dediğinize göre☺ |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Kuşkonmaz ve aşk merdiveni.. İç mekan bitkilerini sevmem ama bunlar hoş.. özellikle kuşkonmaz çok hoşuma gitti... Çınar'ı (muhabbet kuşum) koydum üzerinde duramıyor harbidende şaka! ![]() Kar yağdı/ topçu çiçeğini bu yıl aldım pazardan.. Ve çeligini nereden aldığımı unuttuğum buz çiçeğim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Haa şoyle arkadaşım, sayfan şenlenmiş, resimler eklenmiş, yaseminin kokusu taaaa buralara geldi, benim de bolkonda sardunyaiar dolunun hışmına ugradı. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
![]() sevgili hira, özlemişiz senin çiçeklerini sayfanı da bizi de çiçeksiz bırakma.bu arda ellerine sağlık sardunyalar yasemin çok güzel.bir kuş konmazda bende var. bunları nasıl büyüteceğiz? benimki üç dört yıllık, bir kere dibinden tıraşladım : canlansın diye yine cılız geliyor.formülünü öğrenirsen bana da söyle.sevgiler. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Sevgili hira gül hatmi bizim de sokaklarda, her rengi var. Umarım tohum zamanını kaçırmayız. Bende senin gibi sürekli sardunya çeliği alıp oraya buraya ekiyorum. Her gün bakıyorum, çok zor büyüyorlar sanki. Geçen yıl gübre almıştım onlara özel, kalmadı gidip yine alıyım bari . Diğerleri de hepsi çok güzel görünüyor, emeğine sağlık. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Samur, yaseminin kokusuna diyecek yok.. Hele akşamları balkona yaydığı o koku eşliğinde içilen kahvenin verdiği huzur ve mutluluk... Nasıl anlatsam bilemedim.. Sardunyaların için çok üzüldüm, burada degil dolu, damla yağmur yok.. Çok özledim halbuki, yağmuru, sesini va ardında bıraktığı toprak kokusunu. Münevver ablacım, sardunya tayfasını anca topladım, hala da gözüm sokaklarDaki saksılarda kuş konmaz ben çok küçükken halamda vardı, agaç kadar olmuştu... Şimdi sorsam, nasıl bakıyordun desem, dogru cevap vermez, bende sormam zaten o kaa iyidir yani aramız ![]() aleydi, artık herkes biliyordur, sardunyalar bende ayrı bir yerdeler.. Hepsinden vazgeçerimde, sardunyasız olmaz.. Evet bu yıl çok yavaşlar. Ben besin verdim, yine tık yok |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Annemdeki çiçeklerim.. Gölge pencerede de küpelim var. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Nihayet sayfana dönebildim sevgili hira... Maşallah balkonunda herşey yolunda görünüyor. Sardunyalar; sevgili serkan-istanbul biz sardunyacılar için sayfama yazmış; ben uyguladım, sevgili Aliyye uygulamış, sen de uygula; 1 litre suya 1 yemek kaşığı şeker karıştırıp sulayacağız... Rastgelsiin... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet okudum YeniGine ablacım, yazdım aklımın bir köşesine ama henüz uygulamadım çünkü zaten bitki besini vermiştim, belki şekerde verirsem ağır gelir aynı anda diye düsündüm ve korktum. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben bir yerde sevgili Hira şekerin bitkinin toprağına uzun vadede zarar verdiğini okumuştum. Nerede okuduğumu tam hatırlamıyorum. Bulursam paylaşıyım. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Menekşelerle ilgili okumuştum, buldum sevgili Hira: Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Aleydi Evet biraz araştırıp hareket etmemiz lazım.. Ben 'sardunya bakımında alternatifler' başlığınıda okudum, maden suyu, esmer pirinç, kahve telvesi gibi şeylerden bahsediliyor... Ne olduğunu anlamadan uygulamam dogrusu... Yedeği olan bir sardunyam olursa o zaman tamam denerim ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Lusoari'ye selam ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Bu ne zaman bu kadar büyüdü, maşallah sahibini sevmiş belli. ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu ceylanın rengini merak ediyorum lusoari ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Söylesem mi söylemesem mi ![]() Bu türün rengi bana vişneyi hatırlatıyor, sayfamda bordo renkli açmış olan sendekinin annesi diye hatırlıyorum. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Çeliklerimden biri ve zambağım açtı ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu ceylanın rengini çok begendim |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Çook yavaş ilerliyoruz |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2015
|
Sardunyalar muhteşem benimkiler daha Çelik büyüyecekte çiçek açtığını göreceğim nerdeee ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Menekşe ailem. Hiç güneş almayan bir penceredeler, azda olsa güneşte kaldıklarında yanıyorlar. Ne kadar yaşarlar bilemiyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2015
|
Alıntı:
Menekşelerinizde oluşan yanıklar acaba resimdeki gibi renk değiştirme şeklinde mi oluyor, yoksa gerçek yanık şeklinde mi ? |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| begonya, echinopsis oxygona, petunya, sardunya |
|
|