![]() |
|
![]() |
#271 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Sevgili sumeyra çok güzel açmış gerçekten petünyelerin, maşallah çok mutlu oluyorum görünce, yalnız o tohumlardan kendime hiç ayırmamışım işin kötüsü ama saksısında bir tane çimlenmiş inşallah ondandır diye düşünmek istiyorum ama daha çiçeğini göstermedi, şimdi merak ediyorum sizdekiler de aynı şekilde tohum yapacak mı, inşallah bol bol tohumları olur dileğimle sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Balkonun gayet duzenli 😛 ve tertipli. Ciceklerin de cok guzel acmislar, keyifler yerinde gozukuyor. Sefasini sur arkafasim mis kokulari icine cek, petunyalar ayrica guzel☺ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Çok teşekkür ederim Samur'cum mis kokularına doyamadım özellikle nikotin çiçeği muhteşem kokuyor. Dediğin kadar varmış bayıldım kokusuna akşamları mis gibi kokuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Ağaç Dostu
|
Keske çiçekler yılın hergünü açık kalsa ve sürekli koksa.... Ama yaratılan herşey doğup büyüyüp ölüyor. Fırsatları değerlendir hemen kahveni al çık balkonabenim yerime de çek içine, bu sene ben nıkotinleri şaşırttığım için buyumedi belki temmuzda açar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu
|
Euphorbia millii - Diken tacı
İlk çiçeklerimden olan milliim 4 sene önce almıştım. Çok zor çiçek açıyor ama yinede sorunsuz büyüyor. İlk defa geçen kış açmıştı çiçeğini. Hatta açık turuncu açmıştı. Burada bir kaç ay önceki açmış hali.Şimdi asıl renginde yani pembe açtı. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Ağaç Dostu
|
Zinnia-Kirli hanım çiçeği
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Ağaç Dostu
|
Aster çiçeği
Tohumdan büyüttüğüm asterim. Keşke uç alımı yapsaydım şimdi daha dallı bol çiçekli olurdu. Aster çiçeği soğuklara dayanıklı diye biliyorum.Benim gibi kışın yer sıkıntısı olanlar için ideal bir bitki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Ağaç Dostu
|
![]() Mor petunya neredeyse beyaza dönmüş.. ![]() ![]() Aynı sefa çiçeklerini minik minik açmaya devam ediyor. ![]() Kadifeler mis gibi kokuyor. Seviyorum ben bu çiçeği. ![]() Yıldız tekrar tekrar çiçek açtı. İki tane yıldızım daha var onlar açmıyor bu güzel gibi. ![]() Bu da katlı mor petunya. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Katlı mor petunya çok güzel görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili celalim01, sayfama hoş geldin.. Katmerli mor petunyayı bende çok sevdim belki tohum alırım çoğaltılırım diye düşünerek aldım ama maalesef yalın katlı patunyalar gibi tohum vermedi. Çiçek satan bir tezgahdan aldım acaba çiçekçilerden alınan patunyalar tohum tutmuyor mu yoksa katmerli patunyalar mı tohum vermez anlamadım. Düzenleyen sumeyra47 : 31-10-2015 saat 21:53 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Ağaç Dostu
|
Sumeyracik bir de katli mor petunya gibi koyu kirmizi~beyaz karisimi vardi bu yaz basinda ben de almistim ama bu vakte kadar yasatamadim malesef. Artik bahar da tekrar alacagiz petunya cesitlerinden, bir de kokusu hosuma gidiyorr petunyalarin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayfama hoş geldin. Ne iyi ettin her zaman sayfama beklerim. Sevgili celalim01'in yazdığı mesajı sen yazmışsın sandım. Yanlışlık için özür dilerim ![]() Petunyaların kokulu olduğunu bilmiyordum sayende öğrenmiş oldum. Bu yaz balkonumda 3 çeşit petunya vardı ve ben hepsini koklayarak test ettim ama maalesef kokusuzmuş petunyalarım. Kokulu olanlardan edinmek isterim tabii ki kırmızı ve beyaz alacalı katlı petunya çok güzeldir eminim. Petunyalar tohumdan büyütmek çok kolay ve keyifli bu yüzden almak yerine tohumdan yetiştirmek daha zevkli. Şu kokulu olan petunyaların tohumu satılıyormudur? Düzenleyen sumeyra47 : 31-10-2015 saat 23:06 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaç Dostu
|
Ben tohumdan yetistiremedim 2 yil once almistim ya be beceremedim ya d tohum kaynakli. Ben de her bahar aliyorum tum renklerinden guzel oluyor balkonda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Ağaç Dostu
|
Ben paket tohum alıp denedim çimlenmedi. Geçen sene ki tohum etkinliğinden gelen petunya tohumları çok güzel çimlendi. Belkide marketlerde satılan tohumlardan kaynaklanıyor olabilir. Kırmızı petunyadan da tohum aldım seneye kırmızı ile mor-beyaz renkleri ile balkonum renklenecek inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Petunyaları kışa dayanmadıkları için her yıl yenilerim. Bu yıl da kırmızı ve mor renkli olanlardan almıştım. Mor renk inanılmaz kokuyordu. İlk defa bir petunyanın koktuğuna şahit oldum. Mor renge özel bir durum mu. Yoksa türlere göre mi kokulu kokusuz olduğu değişiyor bilmiyorum.Bir daha petunya alırken koklayıp almayı düşünüyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaç Dostu
|
Umarım tohumlarından alabilirsiniz çünkü o kadar anlattınız ki şuan kokusunu almış kadar oldum. Tohum oluşmamıştır belki kuruyan çiçeklerin altında tohum keseleri mutlaka kendini gösterirdi. Ben kırmızı petunyanın tohumlarını tesadüfen görmüştüm balkonda beyaz zemine saçılmıştı. ![]() Sevgili Akçabardak petunya tohumu dağıtırken kabsül olarak paketleyip göndermişti. Buraya bakınca belki sizde tohum alabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Ağaç Dostu
|
Solmuş çiçeklere baktım yok. Gecenin bir yarısı bahçeye çıkıp petunyayı eve alıp fotoğrafladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Ağaç Dostu
|
Dondurucu soğuklara dayanamaz petunya sayfasını inceledim bazı arkadaşlar kışı sağlam olarak geçirmişler. Sizde saksıya dokunmayın belki baharda saksıda dökülen tohumlardan tekrardan çıkabilir. Kokulu mor petunyanız umarım yazın balkonunuzu mis gibi kokusuyla donatır inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Ağaç Dostu
|
Aynen Aleydiye katiliyorum tum balkonu saran bir koku, ben de çeşitli renkler olunca hangisinden geliyor diye bakmadim hepsi kokar diye dusunmustum, demekki mor olan kokulu, hic tohumla ugrsmaya gerek yok tanesini 1 tl den satiyorlar yetismis fideleri baharda. Bir de meksika petunyasi var mor renkli o da cok guzel ama burada satista yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Bende Petunya tohumu alamadım. Biraz takip etmek sanırım zor oldu. Bir türlü tohumları yakalayamadık. En kolayı petunya saksıda ise alt tarafında bolca yumuşak toprak olan alana oymak gerek ,**** saksının altına kocaman bir naylon sermek (beyaz olursa ) tohumlar döküldüğünde belki yakalarız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu
|
Ben eve aldım petunyayı. Soğuktan dökülen tohumlardan yetişen fidecikler donmuşlar. Anaçın durumu iyi, hala çiçekli ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaç Dostu
|
Sardunyalar..
Tek tük olsa da açıyorlar. Bu fotoğrafları iki hafta önce çekmiştim hala açmaya devam ediyorlar. Bir hafta önce havalar -11 dereceyi görünce neredeyse bütün balkonu eve taşıdık neyse ki çiçeklerim iyi durumdalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
|
...
Kışın balkonlar pek renksiz tek tük açan çiçekler dışında pek açan yok bahar gelse de çiçekler de bizde renklensek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
|
Nakkaş sarmaşı
Kışın bile çiçeklerini hiç eksik etmez yazın saksını kırmızı kardinal sarmaşığı ile paylaşıyordu. Kardinal sarmaşığı soğuk havalar gelince kurudu. Kocaman saksı ona kaldı ohh değme keyfime. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Ağaç Dostu
|
Orkidem bir senenin ardından çiçek sapı mı çıkarıyor?
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|