![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Şubat çiçeği
Sonunda açtı.. Ama sadece bir tane açabildi. Üç tomurcuktan ikisi kurudu maalesef. Seneye daha çok açar inşallah. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sedum palmerii
Minik çiçeklerini açalı çok oldu. Hala çiçekleri üzerinde balkonumda çiçekli olan tek bitki sedum palmeri. Havalar ısınsa da biraz şenlense balkonum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Minyatür gül
Aldıktan sonra kurumaya başlayan minyatür gülüm sanırım paçayı kurtardı tekrar tomurcuklanıyor.. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Alocasia x amazonica
Paçayı kurtaran çiçeklerimden biri tüm yaprakları kurutarak sadece üç tanecik yaprakla kala kaldı neredeyse gitti gidecekti ama şimdi tazecik yapraklar çıkarmakla meşkul çiçeğim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
![]() İkinci yılında olan sümbüller tek tük açtılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Rhipsalis monacantha minik çiçeği.
Turuncu açtı benim minik atlasım çabuk büyünsün de bol bol açsın. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Begonia bowerae
Çok güzel çiçeklendik bizz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bu güzelliğe bayıldım doğrusu. ![]() ![]() Söğüt begonyası da çiçeklenmeye başladı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sarı bizim rengimiz..
Bu aralar balkonuma sarı hakim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Nerelerdesin senın balkona bahar gelmedi mi? Gelmiştir gelmiştir paylaşımlarını bekliyoruz, orkideler ne alemde?? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
...
Alıntı:
![]() ![]() Orkidemin durumu iyi gibi bir ara onu koltuğun arkasında aç susuz unutmuşum yaklaşık üç, dört hafta öyle kimsesiz yerde kalmış. Hatırlayınca bir an panikledim kesin kökler çürümüş diye meğerse bizim orkide canlanmış taze kökler çıkarmış yaprak bile vermiş. Bazen unutmak lazım yoksa ben üstüne titredikçe nazlanıyormuş. Senin için bir kaç fotoğraf yükleyeceğim sen daha iyi anlarsın ona göre konuşuruz. Bu arada beni unutmaman çok duygulandırdı beni. Yokluğumda merak edenim, eksikliğimi hisseden pek olmaz diye düşünüyordum meğerse yanılmışım çok teşekkür ederim arkadaşım. Çiçek sapı geliyor sandım ama değilmiş.. ![]() ![]() Burada da kökleri yakından çektim canlanmış çok şükür. ![]() ![]() Umarım çiçekli halinide görürüz (Aylin) orkidenin. ![]() ![]() Düzenleyen sumeyra47 : 23-05-2015 saat 18:37 Neden: kelime hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba..
Bu aralar sayfamı çok boşlamış ama şimdi telafi etme zamanı.. Tohum takas etkinliğinden edindiğim çiçek tohumları tek tük açmaya başladı. Sevgili SDurul'dan gelen cosmos çiçeği açmaya başladı.. ![]() ![]() Bu mor çiçeğide cosmos diye etiklemişim doğru mu değil mi tam emin değilim. Yine Sevgili SDurul hanımdan gelmişti. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Petunya..
Petunya açmaya doymuyor bana fide olarak yaptığım alışverişten hediye edildi. Minicik fidenin ne renk açacağı süpriz oldu koyu kırmızı açtı birde sarısı olsaydı ne güzel olurdu. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen sumeyra47 : 23-05-2015 saat 18:36 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Minyatür gül..
Minyatür gülüm coştu bol bol tomurcuk yaptı ama bitlerin istilasına uğradı zavallım. Ev yapımı ilaç yaptım yaprak bitleri şimdilik yok oldu ama gülümün goncaları biraz hasar gördü. Şimdi ilaçlamayı tekrar ediyorum tekrar oluşmasın diye keşke baharın başında tedbir amaçlı ilaçlasaydım. ![]() ![]() ![]() ![]() Gelin teli çiçeklendi minik minik kelebekler konmuş sanki. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Oturma odasından bir köşe..
... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2015
|
Çiçeklerinizin maşallah ı var .Çok güzeller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim daha güzelleri sizlerin olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Kuruyan kokleri kesip tarçin dok, resim saksinin ust mu yoksa saksiyi bosaltip mi cektin? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Bu fotoğrafları yaklaşık bir ay önce çekmiştim saksıyı boşaltıp kuru kökleri temizledim ama acemilik işte tarçın dökmeden saksıya geri koymuştum inşallah bir şey olmaz kökleri gelişmeye devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Sümeyra abla maşallah sabriyelerin ne kadar güzel olmuşlar öyle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Kokleri yenılenıyorsa sorun olmaz, eski çiçek saplarını kestin mi, kesmediysen köküne 3 boğum kala kesebilirsin, eger yeni tomurcuk yoksa. Bogum kısımlarına dokundugunda eger kabartı varsa oradan da surgun verebilir, Benimkinde dipten yeni surgun verdı. Yani dipten de gelebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada elbette yokluğunu hissediyoruz arkadaşım, uzun süre ugranmadıgında insan merak ediyor arkadaşlarını ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Paskalya kaktüsü
Çiçekleri açtı geçti ama ben paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Allah nazarlardan saklasın sevgili sumeyra47 pek güzel çiçeklenmiş ellrinize emeklerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Sevgili sumeyra çok güzel açmış gerçekten petünyelerin, maşallah çok mutlu oluyorum görünce, yalnız o tohumlardan kendime hiç ayırmamışım işin kötüsü ama saksısında bir tane çimlenmiş inşallah ondandır diye düşünmek istiyorum ama daha çiçeğini göstermedi, şimdi merak ediyorum sizdekiler de aynı şekilde tohum yapacak mı, inşallah bol bol tohumları olur dileğimle sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
İpek Çiçeği, Kedi Tırnağı
Geçen sene ki ipek çiçeklerinden ilk açan sarı oldu. Tohumları biraz geç ektiğim için baya geçikti. 5 renkten ençok sevdiğim toz pembesi olandı. Umarım tohumların arasında vardır. ![]() Bu beyaz olanı yeni aldım. ![]() A101'den aldığım yıldız çiçeği açtı ama pek cılızmış çiçeği. ![]() ![]() Karyağdı çiçeğinin keyfi güzel. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|