![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2012
|
Merhaba Menekşelere nasıl bir bakım yapıyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
Menekşelerim bana biraz naz yapıyorlar , onlar için daha bir özenli davranıyorum. 1. Sevdikleri yeri değiştirmiyorum. 2. Toprakları kurudukça musluk suyu veriyorum ( benim suyum şebeke suyu değil , artezyen kuyu suyu ) 3. Drenaj kabına su inmemesine dikkat ederek suluyorum . 4. Mutlaka ışıklı ortamda bulunduruyorum. 5. Ayda 1 kez sıvı besin veriyorum ( çiçek açtıktan sonra başlıyorum vermeye ) 6. Daima ılık su ile sulama yapıyorum. Tüm bunlara rağmen arada hastalık bulaşıyor , yıkayıp temizliyorum , bazen çiçek açmayan olursa küsüyorum , onlarla konuşuyorum , bazende kurudukları için ağlıyorum ![]() Yapabildiklerim sadece bu kadar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
İşte Ordu yolculuğumun ganimetleri ![]() Kürtün civarında yol üzerindeki evden istedim , tam bir dilenci gibiydim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi kurumaya bıraktım , bu arada hiç kurutmadan saklama torbasına koyup havasını boşaltarak muhafaza etsem nasıl olur acaba ? Bana bir akıl verecek var mı ? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
4 yıl önceki gezide bunlarda gözüm kalmıştı , kavuştum ![]() ![]() Tam ışıklarda bekliyorduk , kendi kendime " bir türlü şu bitkiden alamadık " deyince bir baktım eşim pat arbadan indi bir kökü söktüğü gibi arabaya daldı yeşil yandı , ben şok oldum , " bilseydim beyazını da isterdim " dedim . ![]() Aslında bitkinin tadını da çok merak ediyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bunları da park görevlisinden istedim , 24 saat sonra eşimde bana benzedi , neyse ki sesi çıkmadı . ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz sıklamen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|