![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
Alıntı:
Sevgili denizarda (bu senin oğlunun adıydı) hatırlıyorum sana hoya göndermiştim ablacım.Güzel dileklerin ve görüşlerin için çok teşekkür ederim..Şimdi gelelim sorularına..Şuanda bütün çiçekler dinlenme dönemine geçtikleri için hoyalarından sürgün bekleme bi kere ama sulamayı azalt yavaş yavaş sonrada ayda bir ver..Echveria çok hassas bir bitki ne az sulamaya geliyo nede çok sulamaya gayet dikkatli verilicek suyu, kesinlikle artık çok az sulanmalı hatta sadece toprağı nemli olmalı, suyu çok verdiysen hemen topraktan çıkar çürümesine meydan vermeden,kökleri iyice kuruduktan sonra tekrar ekebilirsin ama suyu temkinli ver ben şimdi haftada bir veriyorum ve dışarda evin içinde olsa daha az vermen gerek, bence dışarda kalsın echveria ama yağmur yaş gelmesin üzerine..Buraların toprağı gerçekten çok güzel helede benim bulunduğum yer açık alan istemediğim kadar temiz toprak var evimin her yanında,toprak yorgun olmadığı için çok güzel etkiliyor bitkileri..Kaktüs tohumundan ve yavrularından göndereyim ama artık ALLAH kısmet ederse bahara ablacım,çünkü dediğim gibi artık bitkiler dinlenme dönemine geçtiler,ama bahara ne istersen elimde olandan gönderirim sana..Diatomiti bende ilk defa deniyorum arkadaşların tavsiyesi üzerine umarım diğer topraktan aldığım iyi sonuçları ditomittede alırım.Diatomit sadece kolay köklenmeyi sağlıyormuş onun için diatomite ektim yapraklarımı,yine sonuçları sizlerle paylaşıcam ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2012
|
Aydınlatıcı açıklamaların için çokkkkkkkkk teşekkür ederim Gülsen ablacım, evet Deniz ve Arda Can çocuklarımın adı doğru hatırladın. Adım Nesrin. Gelelim tohum ve kaktüs konusuna, kesinlikle haklısınız ben zaten bahara sıraya gireyim demiştim ![]() Çok naziksin ablacım , çok teşekkürler, iyi geceler. Bu arada echeveriamı hemen balkona çıkarıyım. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
semoşum işte vinka canlandı ablacım bende saksısına oturttum onu üstelik bir sürü tomurcuk geliyor açıcak ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
suda yumru oluşturan gloxinialar dün ekildiler |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
bunlarda daha önce ektiğim gloxinia yaprakları birisi kurudu diye çektik çıkardım atmak için bi baktım dibinde hem yumru hem yavru oluşmuş hemen geri ekiverdim toprağa![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
sanırım kuruyan yaprağın yavrusu çok belli olmamış ilk resimdeki |
|