agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni10617Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-11-2012, 17:13   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Sevgili Gülsen Hanım,
Bilyormusunuz bende becerikli bir insanım. Tamir tadilat işleri elimden kaçmaz. Eve tamire usta giremez...... Falan filan da. Aklım almıyor, bu kadar ince işler nasıl yapılıyor. Nasıl bu kadar marifetli, bu kadar titiz olunuyor. Bu kadınlar nasıl hem ev işini yapıyor, hem aile fertlerinin her türlü eksik gediğini tamamlıyor. Hem gezip tozuyor. Hem çiçek, bitki işlerine yetişiyor. Hem çarşı pazar işi. Hemde bu el işlerini yapıyor. Gülsen Hanım bu işler nasıl çıkıyor. Bunlar için zaman, emek, bütçe ayrılıyor. Hayret ediyorum. Biz ne yapıyoruz. "Hanım çay hazır mı?" diyoruz ve çayı içince iş yapmış oluyoruz.
Benim eşim de hem çalışıyor (Çok iyi bir terzidir. Sırf abiye ve gelinlik çalışır.) hem de her şeye yetişiyor. Gülsen Hanım'ın şahsında tüm kadınlara saygılarımı sunarım. Kolay gelsin. Sevgiyle kalın.
Halil Balaban

Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2012, 17:42   #2
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2010
Galeri: 18
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Balaban Mesajı Göster
Sevgili Gülsen Hanım,
Bilyormusunuz bende becerikli bir insanım. Tamir tadilat işleri elimden kaçmaz. Eve tamire usta giremez...... Falan filan da. Aklım almıyor, bu kadar ince işler nasıl yapılıyor. Nasıl bu kadar marifetli, bu kadar titiz olunuyor. Bu kadınlar nasıl hem ev işini yapıyor, hem aile fertlerinin her türlü eksik gediğini tamamlıyor. Hem gezip tozuyor. Hem çiçek, bitki işlerine yetişiyor. Hem çarşı pazar işi. Hemde bu el işlerini yapıyor. Gülsen Hanım bu işler nasıl çıkıyor. Bunlar için zaman, emek, bütçe ayrılıyor. Hayret ediyorum. Biz ne yapıyoruz. "Hanım çay hazır mı?" diyoruz ve çayı içince iş yapmış oluyoruz.
Benim eşim de hem çalışıyor (Çok iyi bir terzidir. Sırf abiye ve gelinlik çalışır.) hem de her şeye yetişiyor. Gülsen Hanım'ın şahsında tüm kadınlara saygılarımı sunarım. Kolay gelsin. Sevgiyle kalın.
Halil Balaban
Beyefendi,Sizi ayakta alkışlıyorum,takdiriniz,bunu itirafınız bravo ...İnsan olmak böyle bir şey...Helal olsun

Düzenleyen farpali : 20-11-2012 saat 19:57
farpali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2012, 19:33   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Sayın Farpali,
Az önce sizin "Kaktüs Ve Sukulentlerim" sayfanızdaydım. Bana değil size bravo. Sizlerin yaptıklarınızı gördükten sonra insan dilsiz, kör, sağır,..... v.s. Bile olsa itiraf etmek mecburiyetini hisseder.
BANA DEĞİL SİZLERE BRAVO
Sevgiyle kalın efendim.
Halil Balaban

Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2012, 14:00   #4
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2011
Çok Teşekkürler halil bey,babaannemde büyüdüm sayılır eski osmanlı kadınlarındandır çok katı ve dikdatör bir yapıya sahipti rahmetli herşeyi öğren bir deliğe dürt derdi,yani öğren bir tarafda dursun demek isterdi zamanla hobi oldu bende bütün el sanatları ilgi alanmımdaydı bir çoğunu çevremde görüp deneyerek öğrendim ve şimdi hepsinide profösyonel anlamda yapıyorum, çevremdeki öğrenmek isteyen bayan arkadaşlara öğretiyorum bundanda çok mutlu oluyorum,çünkü bildiğimi paylaşmayı çok seviyorum.Bende olan herkeste olsun istiyorum bu da beni mutlu ediyor..Güzel görüşleriniz için tekrar teşekkür ediyorum...

GÜLSEN_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2012, 10:10   #5
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Teşekkürler meltemcim

Eski 23-11-2012, 11:13   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-10-2011
merhabalar Taci'nize aşık oldum o nasıl bakış öyle

toprak kız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2012, 11:35   #7
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

sevgili toprak kız ve mltmzfr ağır abi havalarında duruyor benim şekerim o yaa

Eski 25-11-2012, 00:31   #8
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Çok güzeller sevgili GÜLSEN; en sevdiğim dönem soğanlıların canlanmaya başladığı dönem; sizinkiler de geliyorlar maşallah!..

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2012, 12:07   #9
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

rc wooll lere tohumlar ekildi beklemeye kouylduk bakalım ne zaman çıkıcaklar fuşya ve pembe atlas tohumları güzel bebek arabalarında,bebekler bekleniyor

Eklenen Resimler

Eski 26-11-2012, 12:09   #10
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Yeni minik saksılıklarım ne kaa şirinler değilmii??

Eklenen Resimler

Eski 26-11-2012, 12:10   #11
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Biri ferzanın biri benim

Eklenen Resimler

Eski 26-11-2012, 12:11   #12
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Bay tömürcek gönderdiğin yapraklar gönderdiğin söğüt torfunda bebeklerini verdi ablacım bak

Eklenen Resimler

Eski 26-11-2012, 20:16   #13
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2010
Galeri: 18
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ Mesajı Göster
rc wooll lere tohumlar ekildi beklemeye kouylduk bakalım ne zaman çıkıcaklar fuşya ve pembe atlas tohumları güzel bebek arabalarında,bebekler bekleniyor
Tohumlar bebek arabasında olma fikrine bayıldım,beni düşündüğün içinde çoooooooooookkkkk teşekkür ederim

farpali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2012, 19:48   #14
Ağaç Dostu

sevim4's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2009
Çok güzel arkadaşım ellerine sağlık.

sevim4 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2012, 00:11   #15
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 Mesajı Göster
Çok güzel arkadaşım ellerine sağlık.
Çok teşekkür ederim sevim4 arkadaşım seninde ellerine emeğine sağlık diğerlerini eklemedim dışarda oldukları için

Eski 27-11-2012, 00:13   #16
Ağaç Dostu

nazlı hilal's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2010
Gülsen ablaaa,Tacinin eşofman çok tatlı süslü saksılar ebruli karanfil harika

nazlı hilal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2012, 18:00   #17
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

AAA çok sevindim Denizardacan,sayfamı ziyaretin beni mutlu etti ablacım,hoya carnosanı güle güle büyüt inşallah ablacım nişan tebriğin içinde çok teşekkür ederim canım benim darısıda çocuklarına olsun inşallah.El işlerim baya çok bir dala çıkıp bin dal sallarım her telden yapmak öğrenmek istemişimdir hep çok şükür hepsindede oldukça başarılı oldum,daha güzelleri sizlerin olsun inşallah.Ankaraya gelicek olursam getireyim sanada bebek arabasıyla bisikletten unutmazsam inşallah her cümlenin sonunda inşallah oldu ama öyle denk geldi

Eski 29-11-2012, 18:21   #18
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-06-2012
İnşaAllah güzeldir, aslında her cümleye öyle başlamak lazım, kim bir dakika sonrasını biliyor ki,
Gönlünün güzelliği yeter ablacım, sağolasın, ama sahi Ankara'ya gelip gidiyordunuz değil mi hatırladım kardeşiniz mi burdaydı.
Ankara'ya gelirseniz muhakak bir kahve olsun içelim, es geçmeyin lütfen. Hem belki bir iki arkadaşı da toparlarız. Valla bu fikir beni heyecanlandırdı. İyi akşamlar.

Denizardacan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2012, 11:04   #19
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Arkadaşlar su sümbülüm ve selluka tohumum geldi darısı olmayanların başına

Eklenen Resimler

Eski 30-11-2012, 11:07   #20
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

orkdemin yavrusu büyümüşmü dostlarım bi bakın kök gelişimi idare edermi? bebek orkideyi ayırsammi, yoksa baharımı beklesem bilgi rica ediyorum arkadaşlar

Eklenen Resimler

Eski 30-11-2012, 11:10   #21
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Bir ay önce kök budaması yaptığım orkidemin kök gelişimi beni mutlu etti gayet sağlıklı görünüyorlar ama yeni çıkan yaprağı çilli çıkıyor neden acaba????

Eklenen Resimler

Eski 30-11-2012, 12:32   #22
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-06-2011
Maşşallah Gülsencim orkiden çok güzel yavru büyütüyor yavru ayırmak için ideal zaman saksıların harika bu sefer sen göndericen galiba.

nılgun_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2012, 13:31   #23
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

gönderirim arkadaşım ne kadar istersen söylemen yeter daha büyükleride vardı farklı renklerde onlardanda alıcam ve sasıyı orkide saksısı olarak çok uygun gördüm içini kullanmadan sadece tel örgülü dış saksıyı ne dersin ???

Eski 30-11-2012, 14:58   #24
Ağaç Dostu

Gülsen ablacım öncelikle su sümbülün ve erkenci sellukan hayırlı olsun, sellukalar daha 1. aya kadar bekleyeceklermiş, hadi bakalım bu bahar inşaAllah ben de ekeceğim.

Orkidelerini maşallahı var yalnız hakkatten çok sağlıklı görünüyorlar. Bu nedenle tam olarak neler yaptığını bilmek isterim, ben de başlangıç için bir tane aldım da çoğalacaklar iyice bir öğrenelim.
Şimdi orkide subratını hazır mı aldın, nem ve sulama sıklığın gübre ne sıklıkta. Ben daha hiç gübrelemedim bir ayı geçti benimle sanırım, yağmur suyuyla suluyorum olduğu sürece.
Yavrunun gördüğüm kadarıyla büyükçe bir kökü var, bence ayır yavru yeteri kadar büyümüş, anneyi yormasın. Yavrunun toprağı biraz daha küçük parçalı oluyordu forumlardan hatırladığım kadarıyla.
Son olarak saksıların nefis ya, gördüğüm kadarıyla fiyatı da oldukça uygun.Ben de olsam orkide saksısı olarak kullanırım, tabi boya köklere zarar verir mi blmiyorum, benim hep aklıma takılıyor bu tür durumlarda.
Güle güle sağlıkla büyüt hepsini.
Bu arada bir fotograf daha bekliyorum senden Gülsen ablacım unuttun sanırım yüklemeyi.

Eski 01-12-2012, 09:40   #25
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Denizardacan Mesajı Göster
Gülsen ablacım öncelikle su sümbülün ve erkenci sellukan hayırlı olsun, sellukalar daha 1. aya kadar bekleyeceklermiş, hadi bakalım bu bahar inşaAllah ben de ekeceğim.

Orkidelerini maşallahı var yalnız hakkatten çok sağlıklı görünüyorlar. Bu nedenle tam olarak neler yaptığını bilmek isterim, ben de başlangıç için bir tane aldım da çoğalacaklar iyice bir öğrenelim.
Şimdi orkide subratını hazır mı aldın, nem ve sulama sıklığın gübre ne sıklıkta. Ben daha hiç gübrelemedim bir ayı geçti benimle sanırım, yağmur suyuyla suluyorum olduğu sürece.
Yavrunun gördüğüm kadarıyla büyükçe bir kökü var, bence ayır yavru yeteri kadar büyümüş, anneyi yormasın. Yavrunun toprağı biraz daha küçük parçalı oluyordu forumlardan hatırladığım kadarıyla.
Son olarak saksıların nefis ya, gördüğüm kadarıyla fiyatı da oldukça uygun.Ben de olsam orkide saksısı olarak kullanırım, tabi boya köklere zarar verir mi blmiyorum, benim hep aklıma takılıyor bu tür durumlarda.
Güle güle sağlıkla büyüt hepsini.
Bu arada bir fotograf daha bekliyorum senden Gülsen ablacım unuttun sanırım yüklemeyi.
Sevgili Denizardacan ablacım bende orkidelere daha yeni başladım ama şimdilik gayet iyi gidiyor inşallah böylede devam ederiz çünkü bendeki orkide sayısıda gün geçtikçe artmaya başladı.Toprağını hazır orkide toprağı olarak alıyorum praktikerden ama torf karışık olduğu için elemek zorunda kalıyorum zira torf kök çürümesi yaparmış.10 Günde bir çiçekcoşturanın sıvı orkide gübresini kullanıyorum ablacım.Sulamayı nerdeyse haftada bir yapıyorum çünkü saksı altlarına çakıl dolu bir tabak olduğu için ordan sürekli nemini alıyor.Saksılara gelince onları kesin orkide saksısı olarak kullanıcam ama içine sprey vernik sıkıcam paslanma ve boya zarar vermesin diye.Bu arada telgraf çiçeği senin istediğinden değilmiş inan çok üzüldüm ne sevinmiştin ama aklımda senin için gördüğüm birinden mutlaka alırım istediğin telgraftan *** ablacım

Eski 30-11-2012, 15:02   #26
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-06-2011
Gülsencim orkide saksısı olarak denemaden önce paslanma riski olurmu hemen aklıma o geldi ve arkadaşın dediği gibi boyası zarar verirmi.

nılgun_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2012, 15:42   #27
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Pardon denizardacan evet unuttum senin telgrafı eklemeyi,resmini eklemek istedim çünkü emin değilim bu mu, değilmi, boşuna masraf etmemiş olursun ablacım işte telgirafın resmi

Eklenen Resimler

Eski 30-11-2012, 16:39   #28
Ağaç Dostu

Değil canım, var bende ondan, neyse sağlık olsun buluruz bir yerlerden.Aslında çok geleneksel bir tür nasıl denk gelmiyorum anlamıyorum doğrusu.

Eski 30-11-2012, 18:14   #29
Ağaç Dostu

sibelim's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2010
gülsen abla senin orkide yavrun baya büyümüş ama onda pek kök görmedim bence biraz daha bekle.. ayrıca orkidenin toprağını aldıktan sonra değiştirdin mi? ben bir kısmını değiştirdim bir kısmınıda daha geçen toprak aldım müsait bir zamanda değişim ve kök durumuna göre budama bakım yapacağım. benim anladığım saksı değişimi değil toprak değişimi daha faydalı oluyor

sibelim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2012, 22:06   #30
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sibelim Mesajı Göster
gülsen abla senin orkide yavrun baya büyümüş ama onda pek kök görmedim bence biraz daha bekle.. ayrıca orkidenin toprağını aldıktan sonra değiştirdin mi? ben bir kısmını değiştirdim bir kısmınıda daha geçen toprak aldım müsait bir zamanda değişim ve kök durumuna göre budama bakım yapacağım. benim anladığım saksı değişimi değil toprak değişimi daha faydalı oluyor
Sibelim canım yavru orkidenin çıkan kökünü görüntüledim ona dikkatli bak ablacım yaklaşık 15 cm. kökü uzadı.bu orkidenin toprağını daha değişmedim yeni köklenen orkidemi paylaşmıştım yaa onun kökleri çok kurumuştu kök budaması yapıp toprağını değiştirmişrim onun yeni köklerde kendini gösterdi MAAŞALLAH görmüşsündür ablacım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025