![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2011
|
Terasın hikayesi benim hasta olmamla başladı. Hastalığımı unutup, güne başlayabilmem için olabilecek en güzel uğraş bitkilerle uğraşmak oldu. Zaten doğaya aşık olan ve çok şükür mesleğini de bu yolda yapabilen biriyim. (çevre mühendisiyim ) Ama bu rahatsızlık bana çok yoğun da çalışsam sevdiklerime zaman ayırmanın bana çooook iyi geldiğini gösterdi. Ben onlara zaman ayırıyorum, ama onlar beni iyi ediyor ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
İşe ilk evin içinde başladım yaklaşık 1 yıl öncesi ... Çoğuna nasıl bakılacağını bile bilmiyordum. Kitaplar aldım. İnternette bissürü şey okudum. Ama pek çok şeyi burada öğrendim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Mum çiçeğim, unlu bitler sebebiyle kendisi mahvoldu. Çok çaba sarfetti. Hergün görebildiklerimi topladım. Ama yayılmalarını önleyemedim. Sonunda tüm yapraklarını dökmeye başladığı için budadım. Bakalım bahara neler olacak. Yeni bir ilaç öğrendim umarım işe yarar. ![]() Hebem o da beyaz sinek maduru ve aynı durumda. ![]() ![]() Bu bitkinin adını bilmiyorum çok güzel mavi-lila arası renkte bir çiçek açıyor. Baharda açınca sizlere paylaşacağım. ![]() Kanayan kalpler sarmaşığım. Çiçeklerine bayılıyorum. Bol açmış bir hali daha vardı. Onu da paylaşacağım birazdan. ![]() Yukalarımdan biri. Arajman olarak almıştım. Sanıyorum arajmandakilerden biri daha yuka ama onlar büyüyemedi bir türlü. Kökleri öyle bir girmiş ki birbirine, ayıramadım. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Annem paşakılıncı der. Kendileri benden büyük hürmetle önünde eğiliyorum. Artık ben ilgileniyorum kendisi ile. ![]() Beni sevindiren ve hayatta kalan tek küpelim. Sonradan çelikten ürettiklerim var. Son hallerini henuz fotoğraflayamadım. ![]() Bu bitki de annemle yıllardır seyahat eden ve yaşayan bir tür. Kaç saksı doldurdu hatırlamıyorum artık Ucundan kopar toprağa göm... tamamdır.![]() Yine annemden. Bildiğimiz sardunya ama annem ona Fatma çiçeği diyor. ![]() Yalnız satılanlara hiç benzemiyor. Boy fotoğrafını ekleyeceğim. Yaklaşık 1,5 m. Dikine büyüyor. ![]() Açelyalarım. Baharı bekliyoruz. Güzel çiçekleri için. Tomurcuktalar... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Yabani bir sukkulent. Tomurcuktaydı. Çiçekli halini çekmiştim, bulabilirsem ekleyeceğim. ![]() Limonum tadı ne kadar ekşi de olsa çiçekleri çook tatlı Bu yıl 2 tane yedik.![]() Kadife çiçeklerim ve bodur begonyalarım. Ben bunları çok yıllık bilirdim. Mevsimlikmiş. Öldüler diye çok üzülmüştüm. ![]() Dağdan getirdiğim kekiklerim. ![]() Soğanlı begonyalarım. Soğanlı bitkilerde şöyel birşey farkettim; yetişmiş bitki alınca soğanlar maalesef çürüyor. Ben soğandan yetiştirmeye başladım. Lale, nergis, sümbül ve bardak menekşelerinde başarı sağlayabildim. Begonyada da deneyeceğim. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Çiçek açmış hallerini buldum ![]() Yalnız bu yabani sukkulent açtıktan sonra ölüyor. Bir daha çıkar mı acaba o saksıdan ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Terasımın bu kısmının 2 farklı dönemdeki görüntüsü. İlk iki fotoğraf yaz sonbahar dönemi. Üçüncüsü kış dönemi. İri kıyım fatma çiçeğimiz assolist olarak görülüyor ![]() ![]() ![]() Bitkilerin sayısı oldukça arttığı için kış döneminde terasın 30m2'lik kısmını kapattırmak zorunda kaldım. Bu kısımda kışın dışarıda kalabilenler var sadece. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|