![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet sevgili Oki kardeşim aynılar.Benim kide daha yeni unlu bitten kurtuldu ve büyümeye başladı.Güneşi direkt görüyordu hala uzaması devam ediyor.Yeni bir kaç tanede sürgün veriyor. Açacak olanlar;stapelia hirsuta,Gymnocalycium baldianum ve bu sabah açmış olan mammillaria prolifera.Malesef okuldan gelene kadar çiçek çoktan kapanmıştı amam yarın öğleden sonra fotoğraflayacağım güneşle birlikte. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-10-2009
|
Hepsi biribirinden güzel gerçekten kıskanmamak elde degil sevginizi ve emeginizi taktir etmemek elde degil.... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Dershane dönüşünde bir yerde gözüme kaktüsler takıldı.İncelerken gymnocalycium buldum bir tane.üzerinde üç tane tomurcuk var.Size onu sunuyorum.Üzerinde iğnelenmiş çiçekler vardı.Ama dayanamayıp en iyisi çıkartayım dedim ve 6 tane çiçeğini söktüm.Umarım birşey olmaz. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Fatih bey, Sürpriz yapan büyük ihtimal yılbaşı çiçeği değil. Ripsolidopsis Gaertneri, paskalya çiçeği. Tür ve şekil olarak benzemelerine karşın isim olarak farklılar. Eğer çiçekleri yıldız şeklinde açarsa da bu durum kesinleşir. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Tam 11 gün sonraki bütün kaktüslerim.Resimlemek zor olsada gene bazıları kaldı resimlenmeyen.Hepsinin resimleriniekliyorum.Yorum ve önerilerinizi bekliyorum. Lithops juli ssp. fulleri ![]() Lithops karasmontana ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2009
|
Kardeşim yine döktürmüşsün bütün fotoğrafları.Hepsi çok güzel maşallah.Ama ben en sonunda seni tutucam kolundan getiricem Kütahya ya.Birde sen bak bakalım ben neyi eksik yapıyorum da benim kaktüslerde böyle tomurcuk yok.. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Abi kışın soğuğu yediler bunlar coşmaya başladılar.Soğuklatmak gerekiyor kaktüsleri.Burda kullanılmayan odada bakıyorum ben bütün çiçeklerime ısıtılmıyor ama güneş görüyorlardı kışın.Sadece birkez çok güneşli bir havada sulamıştım kışın.Birde martın sonunda başladım sulamaya.Bakalım diğerleride diğerleri gibi yapacaklar mı sürpriz? |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu arada isimlerini bilmediğin türlerden ilk fotoğraftakinin ismi Crassula Lycopodioides. 3.fotoğraftaki ise Austrocylindropuntia subulata ve son fotoğraftakinin ismi tam olarak ne bilmiyorum ama ilk ismi opuntia .... olması gerekiyor diye hatırlıyorum |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Abi isimler için teşekkür ederim.Soğuklatmanın faydasını göreceksin.Bazı tomurcuklularıda marketlerden çiçekçilerden buldum.Hatta birini şans eseri farkettim.İki tane tomurcuklu vardı onları aldım arkalarda ödrt tomurcuklu daha buldum.Dikkatli bakınca bazılarında da vardı ama bende olanlardı.Çoktan alınmıştır bile. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sözünü ettiğiniz kaktüs yanılmıyorsam astrophytom ailesi. Ama alt adını bilmiyorum. Belki araştırmanıza yardımcı olabilir diye düşündüm. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben gene dayanamadım ve bir çiçekli daha aldım.Hep suç çiçekçimde..TOplamış bütün tomurcuklu çiçekli kaktüsleri dayanamıyor insan çiçekli görünce alıveryor ![]() Bana Echinopsis gibi gelmişti ilk önceler de ama dikkatle inceleyince hiçde ona benzemediğini farkettim.Sizden yardım bekliyorum isim konusunda. |
|
|
|
![]() |
|
|