agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 26-05-2010 08:47

Sevgili Hatice hanım, ben bu sene "pes" dedim artık, seneye bu kadar tohumla uğraşmayacağım, çok yorucu oldu benim için.

Cumhur bey, hangi akıllı gecenin bu saatinde "çiçek çiçek" diye gezer, tabii ki "Bitki delileri" :)

Sayın Fikreteren, sundaville clematis ile yarışıyor :)

Sevgi Durul 26-05-2010 08:59

Sevgili Adalet hanım, sundavilleyi ben de çok beğendim. Soğuğa dayanıklı mı? Tohumdan mı, çelikten mi yetişiyor?

Adalet Yağcı 26-05-2010 10:55

Soğuğa dayanıklı değil malesef, yazın yaylaya, kışın Mersin'e taşıyorum.
Tohumunu hiç görmedim, çelikten yetişiyor ama ben başaramadım :(

fatmadundar 26-05-2010 11:12

Adalet Hahım teşekkürler. Yine bize bahçenizin güzelliklerini sundunuz. Bence de hepsine nazarlık asın. Siz Mersin'deyken kim baktı bunlara, nasıl bu kadar güzel olabildiler?
Hepsi çok güzel. Elinize sağlık, güle güle sefasını sürün.

Güler 26-05-2010 11:19

Sevgili Adalet yuvanıza hoş geldiniz. Artık acaba nasıllar, neler oldu bitti diye düşünmeyecek, belki bedenen daha çok yorulacaksınız ama gözünüzün önünde oldukları için mutlu olacaksınız.

Güzel balkonunuzda kahvenizi içerken " bu da Güler için" deyip, bir de benim için sütlü kahve için, afiyet olsun.
Ben güzellikleri seyrederken mest oluyorum, ömrüm artıyor sanki.

Sundavilla benim torunlardan mı?
Anacını zar zor kurtardım, kök yapısı aynen dahliyalar gibi. Baktım patlayan gözler var hemen temizledim, güzel bir toprağa aldım. Şimdi iyiler.
Ne olur ne olmaz diye yanlarına bir arkadaş da aldım. Kıpkırmızı yeni dostları oldu, beraberce çok iyi geçinip gidiyorlar.
Artık bir ayağın İstanbul'da (İnşallah görüşme fırsatını buluruz). Geldiğinde Bauhaus'a uğra. Saksı bölümünün sonunda bağlama telleri, çitlerini görürsün. Orada V şeklinde ama ortadan da çıkmaları olan uzun yeşil 1,5 m boyunda tellerden yapılmış şeyler göreceksin (sana fotoğraflarım) bunlardan alırsan hem sundavilla da hem de Clematislerde kullanabilirsin. Dal ayrılarak sarılmalarını kolaylaştırıyor ve güzel bir görüntü veriyor. İstersen aynısını Mersinde de yaptırabilirsin, telden veya çıtadan.
Telden yaptırırsan ya boya, veya bir şeyle sar ki tel güneşten kızıp, bitkiyi yakmasın.

Düşüncelerimi belki hoşuna gider diye yazdım, umarım sıkmamışımdır.

Adalet Yağcı 26-05-2010 12:00

Sevgili Fatma hanım, ben İstanbul'daydım ama aklım hep çiçeklerimde kalmıştı, eşime her gün soruyordum kayıp var mı diye, o da hınzırlık yapıp "gelince görürsün" diyordu, maksat belli, bir an önce merak edip geri dönmem :)

Neyse ki, küpelerin yaprak bitlenmesi dışında zayiat yok, eşim iyi bakmış yani, küpelerimi bu gün ilaçladım, hepsi de tomurcuktalar, şimdi de onları bekliyorum merakla.

Sevgili Güler, hoş bulduk.

Hemen bir sütlü kahve yapıp senin için yudumlayacağım, bir gün kısmet olursa birlikte içeriz inşallah.

Sundaville gerçekten çok vefalı, sadece soğuklara dayanıksız, yoksa hiç nazlanmadan uzun süre açıyor.
Senin gönderdiğin de yaşıyor, bu günlerde saksısını genişletmem gerekecek, iyi bir budama da yapacağım, her nedense yapraklarını dökmüştü, yeni yapraklar patlatmaya başladı.

Kızımın taşınması iyi oldu, biraz uzaklaştık ama olsun, bana Bauhause fırsatı çıktı.
Geldiğimde Bauhausa uğradım, clematis çeşitleri bitmişti, üç renk katır tırnağına razı oldum, dediğin bölümü bir dahaki sefere mutlaka ziyaret edeceğim ama taşıması sorun olabilir, olmazsa yaptırırım tahta çıtadan.

Son baharda tekrar bir İstanbul yapmayı düşünüyorum, inşallah bir görüşme fırsatı yakalarız seninle.

Fikirlerin beni hiç sıkmaz, aksine mutlu olurum, senin tecrübelerinden her zaman faydalanmayı isterim, lütfen fikirlerini paylaşmaya devam et.

Aslında bütün bunları telefonla söyleyecektim ama bir problem oldu, bataryam aniden boşalmış, döndüğümden beri 3. defadır aynı şey oluyor.
Otobüste şarjım bitmişti, muavine verdim dolması için, nasıl bir şarj aleti kullandı ise böyle bir problem çıktı.
İlk fırsatta arayacağım.
Sevgiler.

nazlı06 26-05-2010 16:59

adalet hanımcığım bahçenize hoşgeldiniz. Oy oy bu güzellikler harika siz yokken çoşmuşlar size hoşgeldin demişler.

tturt 27-05-2010 14:41

Adalet Hanım,

Bahçeniz sizi çok özlemiş siz yokken size hazırlanmış ve tüm güzelliklerini size sunmaya başlamış sizde bizlerle paylaşıyorsunuz ne güzel. Her şey çok güzel görünüyor. Allah sağlık içinde keyfini sürmeyi nasip etsin.

Adalet Yağcı 27-05-2010 20:49

Sevgili Nazlı ve Sayın Tturt, çok teşekkürler, ilerleyen saatlerde yeni fotoğraflar gelecek, bu gün diktiğim sebzeleri sulamak için gittim.

Fotoğraf çekmeden gelinmez tabi :)
Eşim; "Her seferinde ne buluyorsun çekecek anlamıyorum, hep aynı çiçekler değil mi" diyor, gerçekten de anlamıyor, ben her seferinde yeni şeyler görüyorum :cool:

Adalet Yağcı 27-05-2010 22:32

4 Eklenti(ler)
Sardunyalarımın keyfi yerindeydi, sıvı gübre vermeye başlamak lazım.

Eklenti 147520
Eklenti 147521
Eklenti 147522
Eklenti 147523

Diğerlerini galeriye yükledim.

Adalet Yağcı 27-05-2010 22:41

4 Eklenti(ler)
Hercaileri tohumları her yere taşınmış, sağda solda bulduklarımı ağacımın dibine dikiyorum.
Eklenti 147526
Kosmoslar ağırdan alıyorlar, serin havayı sevmiyorlar tabi, Haziran Temmuzda buralar ççekten görünmez olacak.
Eklenti 147527
Geçen sene kurudu diye üzüldüğüm ağaç menekşem kendine gelmeye başladı, bu sene çiçeklerini de görmeyi umuyorum.
Eklenti 147528
Bu açıdan bahçeye bakmayı seviyorum.
Eklenti 147529

Sevgi Durul 27-05-2010 22:43

Baktığınız açı sevilmeyecek gibi değil ki.

Adalet Yağcı 27-05-2010 23:02

2 Eklenti(ler)
Yine mi clematis demeyin :(
Okadar güzeller ki, duvara tırmanmaya çalışan bu güzelin 30 tane çiçeği var(bir kısmı tomurcuk).
Rengi mavimsi, çiçek çapları değer eflatundan(isimlerini hep unutuyorum)1-2 cm. daha küçük ve yaprak sayısı 4-5 tane.
Eklenti 147535

Tohumdan binbir emekle yetiştirdiğim gelinciklerim geliştiler, bakalım nasıl ve ne renk açacaklar.
Eklenti 147536

Adalet Yağcı 27-05-2010 23:09

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 647443)
Baktığınız açı sevilmeyecek gibi değil ki.

Sevgili Durul, haklısınız :)

Geçen yıl diktiğim bektaşi üzümü bol meyve verdi, çocukluğumda çok sevdiğim bir tattı.
Eklenti 147554
Eklenti 147555

Geçen yıl baharda diktiğim ceviz ağacım boyuna posuna bakmadan ceviz de vermiş :eek:
Eklenti 147556
Yine geçen yıl diktiğim elma da çiçek açmıştı, üç tane elma vermiş(3. elma biraz utangaçtı).
Eklenti 147557

Güler 27-05-2010 23:10

Clematislere yine mi diyecek bir üyemiz olabileceğini düşünemiyorum. O kadar güzeller ki. Bak bak doyamıyor insan.

Ohh oh fotoğraflar gelmeye başladı.

Adalet Yağcı 27-05-2010 23:17

3 Eklenti(ler)
Ben de fotoğraflamaya doyamıyorum Güler'ciğim, solmadan önce ölümsüzleştirmek istiyorum.

15 Kök güvey feneri diktim, gelişimleri gayet iyi, tohumdan ben yetiştirdim :cool:
Eklenti 147565
Pikan cevizini kesip yerine Yalova dikmiştim, ama sen misin kesen, her yönden fışkırdılar sanki Yalovayı boğacaklar, n'apıcam ben şimdi :o
Eklenti 147566
Boyuna posuna bakmayın, ribes meyve vermedi :mad:
Eklenti 147567

Satı Uğurtan 27-05-2010 23:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 646090)
Bu akşam balkonumdaki sundavillenin fotoğraflarını çektim, onu yaylada bırakmıyorum, Mersin havasını sevdi.
Clematisimle yarışıyor bence ;)

Eklenti 147030
Eklenti 147031
Eklenti 147032

Sevgili Adalet hanım, çok güzeller,benim sundavilla daha yeni yapraklanıyor:)

Adalet Yağcı 27-05-2010 23:23

4 Eklenti(ler)
Bahçe duvarının betonunda minicik bir hercai yaşam savaşı veriyor, o kadar sevimliydi ki, hah! desem konuşacak sanki.
Eklenti 147573
Turuncu lilium açmaya hazırlanıyor, rengi çok hoş ama bunun kokusu yok.
Eklenti 147574
Sevgili Ülkü'nün hediyesi olan petunyalar açmaya başlamış.
Eklenti 147575
Bu da terasın şimdiki görüntüsü, ceylanların yokluğu hemen farkediliyor değil mi :(
Eklenti 147576

finduk52 27-05-2010 23:25

O açıdan bahçenin görünümüne bende bayıldım . Yine çok enfes resimler , ellerine yüreğine sağlık ablacığım.

Adalet Yağcı 27-05-2010 23:27

Satı hanımcığım, aradaki iklim farkını göz önüüne alınca normaldir her halde.
Mersin Nisan başlarında ısınmaya başladı, İzmit daha soğuktur.

Satı Uğurtan 27-05-2010 23:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 647505)
Satı hanımcığım, aradaki iklim farkını göz önüüne alınca normaldir her halde.
Mersin Nisan başlarında ısınmaya başladı, İzmit daha soğuktur.

Sevgili Adalet hanım, evet daha yeni ısındı dediğiniz gibi:)

Adalet Yağcı 27-05-2010 23:34

Sevgili Finduk, tohumdan yetiştirdiğim mavişleri ben de senin gibi bahçeye diktim, bakalım neler olacak, bekleyip göreceğiz.
Yalnız, sanırım bendeki beyaz.

finduk52 27-05-2010 23:37

Ablacığım mavişlerin tohumları neresinde oluyor ki ? Ben geçen sene kurumuş çiçeklerini temizlerken kestiklerimi hep toprağa attım belki olurda şansıma birşeyler çıkar diye ama ı ıh hiç birşey çıkmadı.
Birde acaba küpe çiçeğinden tohum alınabiliyormu ve nasıl nerede bulunur tohumları ?

Dudi 27-05-2010 23:42

Clematis kraliçesi ;)

Cumhur Tonba 27-05-2010 23:48

Ah deliler ah.

nazlı06 28-05-2010 09:30

Yakında orta yerimden çatlayabilirim kıskançlıktan değil tamamen duygusal nedenler.

Yücel Canpolat 28-05-2010 10:02

sayın Nazlı bir sen değil cümle alem ben dahil orta yerimizden çat diye çatlıyoruz.Adalet Hanım bize biraz acı lütfen.:p

tturt 28-05-2010 11:25

Kıskanmamak mümkün değil, bizim ceviz ne boyuna ne de posuna bakıyor 4. sene daha tık yok. Ben de geçen sene dikmiştim bektaşi üzümünü henüz ses yok ama bende de ribes meyve verdi belli olmuyor hiç.
Her şey çok keyifli.
Sizinle konuştuk eşim yanınızda söyledi ne zaman aransam fotoğraf çekerken görüyorum diye bu konuda eşlerimiz sanırım bizim gördüklerimzi göremiyorlar.

Adalet Yağcı 28-05-2010 12:54

Sevgili Finduk, ben tohumlarını Zengardenden almıştım, bu sene Zengardenden aldığım tüm tohumlar hiç sorunsuz çimlendi biri dışında.
Ondan da zaten pek ümidim yoktu, mavi Himalaya gelinciği, endemik bir tür olabilir, diğerlerinin hepsini çimlendirmeyi başardım.

Küpeyi tohumdan yetiştirmek zahmetli olabilir, neden çelik denemiyorsun?
Çiçek sapının çiçekle birleştiği yerde yeşil bir bölüm var, aynen güldeki gibi, çiçeği geçtikten sonra çiçek kısmı düşer ve genellikle o kısım dalda kalır, eğer o bölümü geliştirmeyi başarabilirsen içinde tohumlar oluşacaktır, uzun bir zamana ihtiyacın olabilir.

Alıntı:

Clematis kraliçesi
Sevgili Dudi, dün de sevgili Limon, clematis başlığında;"Boynuz kulağı geçti" diye yazmış, çok güldüm.
Benim fazladan yaptığım bir şey yok inanın, sadece yayla havasında yeterince soğuklandıkları için bu kadar güzel açtıklarını düşünüyorum.

Alıntı:

Ah deliler ah.
Baştan kabul ettik zaten :o

Sevgili Nazlı, duygularınız daim olsun :D

Alıntı:

Adalet Hanım bize biraz acı lütfen.
Aman efendim, sizin harika güzelliklerinizin 1 m² ile bile yarışmam mümkün değil Yücel bey, laf aramızda hep güzel görünen yerleri fotoğraflıyorum, içime sinmeyen daha bir çok şey var bahçede :(

Sayın Tturt, eşiniz işin inceliklerini kavramış, "hep güzel yerleri çekiyorsunuz, çirkin yerleri kimselere göstermiyorsunuz" diyordu, haklı galiba :rolleyes:

Ceviz konusunda haklısınız, bundan önce diktiği pikan cevizim, 7. sene ceviz vermişti ancak, ama ceviz olacağına keşke ribesler meyve verseydi, çok merak ediyordum :(

Adalet Yağcı 04-06-2010 20:43

2 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz kışı salimen atlatan abutilon çiçeklendi, ilk renkler çok hoş sarı pembe tonlarında, sonradan pemesi koyulaşıyor biraz.

Eklenti 149503
Eklenti 149504

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025