![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bahçemdeki hostaların bulunduğu yerden birkaç kök almak istedim ama bildiğiniz toprak geldi küreğe.
Yine de saksıya doldurdum toprağı, bir ay önce dört kök Hostamın toprağı delip göründüğünü fark edince durumumu tahmin etmişsinizdir :) Eklenti 643750 |
2 Eklenti(ler)
Hydrangea, aylarca kupkuru dal olarak bekledi, tam umudumu kesmiştim ki hava biraz düzelince uyandı..
Aslında bahçe bitkisi, ağaç olacak büyüyüp, neyse baktım ki balkona sığmaz oluyor bahçeye dikerim :) Eklenti 643777 Eklenti 643778 |
Bizim 'ortanca' di mi o :)
|
1 Eklenti(ler)
Valla sevgili TCM, bence de yaprakları kesin ortanca, böyle gelişirse nerelere sığdırırım bilmem :)
(netten alıntı) Eklenti 643833 |
Merhaba ağaçlar nete yeni üye oldum ben sizlerle yaşadığım bahçe serüvenlerinden dolayı çok mutluyum umarım bundan sonra hayat dolu günler geçiririz
|
Alıntı:
Diğer ortancalar gibi bu da gölge mi sever? Yaz aylarında balkonlarda gölge alan bulmak biraz zor oluyor. Bu da küpe gibi bazı bitkileri yetiştirmede bir engel olarak önümüze çıkıyor.:) Kolay gelsin. |
Alıntı:
Bahçe serüvenlerimiz sizi bazan güldürecek, bazan düşündürecek bazan da "yok artık" dedirtecek :) Mutluluğunuz artsın eksilmesin.. Sevgilerimle... Not: Bu başlığı da ziyaret edin lütfen.. |
Alıntı:
Hydrangea Kuzey balkonumda şimdilik, orayı sevmezse bahçede bir yeri gözüme kestirdim :) Sevgilerimle... |
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Güller için bahçe şart mı?
Balkonda da pekalâ olurmuş.. :) Leylak rengi olanın kokusu efsane... Eklenti 644040 Eklenti 644041 Eklenti 644042 |
Alıntı:
|
Teşekkür ederim..
Özel bir şey sayılmaz Selma 321, toprağını hazırlarken fazla torf kullanmamaya dikkat ettim. Daha çok bahçe toprağı, Vermikülit, Perlit, çok az da çiftlik gübresi kullandım. Kendisini bahçede sanıyordur herhalde :) |
Ablaaa leylak rengi gülün ne kadar güzeeeelllll :) Kokusu da efsane diyorsun yani :)))) Nereden aldın onu, daha var mıdır?
|
Ablacığım güller gerçekten harika ben balkonda bir türlü büyütemiyor tabı bundan vazgeçiyormuyum geçmiyorum:)) bu sene bim den yine bir tane gül aldım şimdilik durumu iyi gibi inşallah bu sefer büyüte bilirim:) leylak rengi güle bende bayıldım
|
Alıntı:
Ekerler gül'den almıştım geçen sene.. |
Alıntı:
Yedi tane almıştım, beşini apartman bahçesine dikmeye karar verdim. |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Sukkulentleri sevdim, tek tek de bir arada da güzel görünüyorlar, pek de ihtimam istemiyorlar bu iyi..
Tacitus Bellus açacak.. Eklenti 645519 Bu da Echeveria türü ama alt türünü bilmiyorum.. Eklenti 645518 |
4 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Güllerimmm, canlarım benim :)
Eklenti 645527 Eklenti 645528 Solanumlardan vazgeçemezdim, apartmanın bahçesinde kış boyu tek tük açtı. Gölgede kalan tarafın çiçekleri daha iri açıyor. Eklenti 645529 Eklenti 645530 |
4 Eklenti(ler)
Geçen yıl apartmanın girişine diktiğim çeşme papatyası yerini sevdi. Yanına bir Aşk merdiveni(nephrolepis)bir de Dua çiçeği(Calathea)diktim, umarım iyi geçinirler..
Eklenti 645531 Ve tabii Clematisler, Mr. President den sonra Piilu da boy gösterdi.. Eklenti 645532 Eklenti 645533 Eklenti 645534 Şimdilik bu kadar, bir de beyaz Clematisim var açmasını beklediğim. |
3 Eklenti(ler)
Uzun zamandır Acar Palmatum 'Beni Schichihenge', ya da A.P. 'butterfly' arıyordum, dün nihayet kavuştuk :)
Ben karar veremedim hangi tür olduğuna, "Acer Palmatum Osakazuki" de olabilir, belki de hiç biri değil. Her ne ise sonbaharda alacağı renkle gerçeğe biraz daha yaklaşırız herhalde. İlk fotoğraf Netten alıntı. Eklenti 645759 Eklenti 645760 Eklenti 645761 |
[QUOTE=Adalet Yağcı;1504597]Geçen yıl apartmanın girişine diktiğim çeşme papatyası yerini sevdi. Yanına bir Aşk merdiveni(nephrolepis)bir de Dua çiçeği(Calathea)diktim, umarım iyi geçinirler..
Eklenti 645531 Ve tabii Clematisler, Mr. President den sonra Piilu da boy gösterdi.. Eklenti 645532 Eklenti 645533 Eklenti 645534 Şimdilik bu kadar, bir de beyaz Clematisim var açmasını beklediğim.[/QUOTE Adalet hanım clematisleriniz aynı saksıdalar mı? Maşallah çok güzeller |
Sevgili Selma 321, Büyük saksılarda ikişer Clematis var, yer darlığı yüzünden böyle yaptım.
|
Elinize emeğinize sağlık . Herbiri ayrı güzel. Hangisini beğendim desem diğerine haksızlık olurdu. Ama orkideleriniz , katmerli aslanağzı , pembe acem borusu ve eflatun gül görmek istersem buradan sizin bahçenize dalacağım.
|
Guzel....elinize saglik
|
Alıntı:
Balkonda yetiştirmek bahçede yetiştirmeye benzemiyor, ne kadar emek verseniz de istediğiniz sonucu alamıyorsunuz. Son iki senenin paylaşımları balkonumdan. Bahçe sayfamda sizi görmekten her zaman mutluluk duyarım :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025