agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Kiraz'ın Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/8937.htm)

fatma sunay 02-01-2011 21:11

Sevgil Kiraz bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel. Baştan sona kadar bahçeyi gezdim sizi takdir ettim. Çok emek vererek bu hale getirmişsiniz sağlıkla oturun. İyi seneler.

Kiraz 03-01-2011 09:16

Sevgili Hozat, çook teşekkürler. Ben de size güzel bir yıl diliyorum, çiçekleriniz sabah sabah çok iyi geldi.

Sevgili Fatma Sunay teşekkür ederim, size de iyi seneler dilerim.

kamelyavadisi 15-02-2011 12:33

kamelya

Merhaba Kiraz Hanım;
Bu güzel bahçeye kamelya çok güzel yakışacak.
İnşallah diktiğinizde bizimle paylaşırsınız.
kamelyavadisi

ligustrum 15-02-2011 20:29

Sayın Kiraz
Bahçenizi dolaştım, önce yavaştan çayımı içe içe.
Sonra hızlandım, iki öğün yemeği gezerken yedim, en son unda pes ettim.
Bir solukta okunup bitecek roman değil miş bu. Sık sık bakılacak sözlük gibi.
Ha.. şimdilik ne kaldı aklımda;
Karlı acemhalısı, buzlu yasemin, yerini kendisi seçmiş labelya ve Deniz bal özü 12 Haz.2009
Yazan ellerinize sağlık.

Kiraz 16-02-2011 09:16

Sn. Kamelyavadisi. Kamelyamı çok beğendim, çiçek açınca kim bilir nasıl olacak. İşten geç döndüğüm için henüz kamelyayı yerine dikemedim, bu hafta ilk fırsatta dikeceğim. Bir yandan da yerini düşünüyorum. Hem ona uygun ortam olmalı, hem benim görüş alanımda olmalı hem de yaramaz köpeğim zarar vermemeli. Bu hafta sonuna kadar paylaşmayı umud ediyorum.

Sn. Ligustrum, geziniz beni mutlu etti. Kısa zamana çok şey sığdırmışım, her tadilat yeni bir başlangıç olmuş ama bahçe şimdi dinlenmede ve çok renksiz, çok sessiz. İşim ne kadar çok olursa olsun, bahar beni yine harekete geçirecek, yerimde duramayacağım, o günler çok yakın, yine beklerim :)

Vildan Sönmez 16-02-2011 11:52

Sevgili Kiraz toplantıda aldığım selluka çeliklerinin üçü de filizlendi.Çok sevindim, sağol....

Kiraz 17-02-2011 14:09

Sevindim Vildan Hanım, bendekiler de yeşerdi, umarım kök yaparlar.

Kiraz 17-02-2011 17:20

5 Eklenti(ler)
Kamelyamı bugün bahçeye diktim. Yer seçiminde zorlandım, alt bahçedeki yarı gölge uygun ama içeriden görecek şekilde dikince ortalıkta kalacaktı, kenara dikince ben kışın göremeyecektim. Bu nedenle evin giriş kapısına diktim. Kışın bahçeye çıkmasam da her gün en az iki kere kapıda oluyorum ve bol görüşeceğiz :) Yaprağını döken şakayığın etrafı kışın çok boş kalıyordu, şimdi biraz daha iyi oldu. Yarı gölge ve aydınlık yerde, umarım mutlu olur.
Eklenti 193050

Eklenti 193051

Bu da çay denemem, İstanbul'da biraz zormuş ama sağolsun Sn. Kamelyavadisi destek verecek. Çay da dikince alay konusu oldum, eşim denemelerde sınır olmadığını görünce yakında bir de inek istersin diyor. Bir kere de olsa ona yeşil çay demleyip, utandırmak isterim :)

Eklenti 193052

Mayer limon yaz sonundan beri çiçekte, bu dönem az meyve tutarmış ama ne döktü ne açtı.
Eklenti 193053

Nuh'un gemisi... Geçen sene çok bitkiyi donda kaybedince bu saksıya iki dal çeşme papatyası, arkadaşım için maviş, renk katsın diye begonya ve bahçedeki donabilir korkusuyla bir selluka çeliği diktim.
Eklenti 193054

Kiraz 17-02-2011 17:21

1 Eklenti(ler)
Yaprak begonyayı bir saksıda bir kaç renk olunca çok sevdim, yazın bahçede gölge alanlara ekeceğim.
Eklenti 193056

Sevgi Durul 17-02-2011 18:04

Sevgili Kiraz, kamelyanızı güle güle büyütün, bol çiçekli olur inşallah.

Çayın olup olmayacağını merak ettim.

Yaprağı güzelin iki rengini, geçen yıl aynı saksıya dikmiştim. Renk alışverişi yaptılar. tam olarak hatırlamıyorum ama, beyazlı olanın beyazları pembe bir renk almıştı sanırım.

Bir de, vapur dumanı tohumlarını tam olarak ne zaman ekiyorsunuz? Bilgi verirseniz sevinirim.

Kiraz 17-02-2011 18:52

Sevgili SDurul, teşekkür ederim. Yaprakgüzelinin rengi aldığı ışığa göre değişiyor, şimdilik yeşilli yaprakta kızarma göremedim. Seneye bulabilirsem mor tonlardan yetiştirmek istiyorum.

Vapurdumanı çiçeğini İstanbul'da bu zamanlarda evde çimlendirip, mayıs başında bahçeye şaşırtıyorum. Siz belki nisanda şaşırtabilirsiniz. Çimlenince küçücük oluyorlar ama şaşırtmadan sonra hızla gelişiyorlar. Çimlenmesi geç ve güç olmuyor, hatta biraz seyrek ekmekte yarar var. Kışın donlara kadar çiçek açıyorlar.

kamelyavadisi 18-02-2011 13:08

kamelya

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 756751)
Kamelyamı bugün bahçeye diktim. Yer seçiminde zorlandım, alt bahçedeki yarı gölge uygun ama içeriden görecek şekilde dikince ortalıkta kalacaktı, kenara dikince ben kışın göremeyecektim. Bu nedenle evin giriş kapısına diktim. Kışın bahçeye çıkmasam da her gün en az iki kere kapıda oluyorum ve bol görüşeceğiz :) Yaprağını döken şakayığın etrafı kışın çok boş kalıyordu, şimdi biraz daha iyi oldu. Yarı gölge ve aydınlık yerde, umarım mutlu olur.
Eklenti 193050

Eklenti 193051

Bu da çay denemem, İstanbul'da biraz zormuş ama sağolsun Sn. Kamelyavadisi destek verecek. Çay da dikince alay konusu oldum, eşim denemelerde sınır olmadığını görünce yakında bir de inek istersin diyor. Bir kere de olsa ona yeşil çay demleyip, utandırmak isterim :)

Eklenti 193052

Eklenti 193053

Eklenti 193054

Merhaba Kiraz Hanım;
Kamelyanız çok yakıştı. Çiçeğini açtığında , çevreden görenler hayranlıkla seyredecekler. Umarım bahçenizin diğer bölümlerine de başka renk kamelyalarla donatırsınız.
Bu arada çay fidesi çok yakıştı. Umarım filizlenir. Bu arada yerin müsaitse inekte gönderebilirim. :)
İstanbul'da çayı yetiştirebilirsen ilk olacağını da unutma.
Sağlıcakla kalınız.

Kiraz 26-02-2011 11:20

Sn. Kamelyavadisi, geçen gün sitede dolaşırken bir kapının önünde açmış pembe kamelya gördüm, benimkinin iki katı kadardı ve çok yakışmıştı. Ben de tomurcukların açmasını bekliyorum, mutlu edebilirsem ve köpeğim biraz uslanırsa alt bahçeye de alacağım.

"Bahçenin ortasına bir koyun bağlayacağım hem çimlerimi biçer hem de gübre yapar, ben uğraşmam." demişti dostumuz... İnek için hiç yerim yok :) Salyangozlar için pekin ördeğine kesin karar vermiştim ama vakit ayıramayacağımdan ondan da şimdilik vazgeçtim.

nergis06 26-02-2011 12:08

Sn. Kiraz bahçenize bayıldım.Hele eski hali ve yeni hali olarak fortoğraflamanız beni çok mutlu etti. Neymiş ne olmuş işte buna derler.Vallahi bahçe dergileri sizin yanınınızda çok sönük kalıyor.Onlarda bahçenin eski ve yeni halini fotoğraflıyorlar sözüm ona.Birkaç saksı biblo koyup yeni hali diyorlar.Sizinkinde gerçekten köklü bir değişim olmuş,bir birikim var,emek var. Olay birkaç saksıdan ibaret değil.Zaten buraya takıldıktan sonra o dergileri satın almayı bıraktım.Sağolun varolun.Ağız tadı ile bahçenizin tadını çıkarın.

nergis06 26-02-2011 12:12

çörekotu

Çörekotu benim bahçemdede var.Çok güzel ve dekoratif duruyor.Bunun tohumları mutfakta kullandığımız çörek otu mu? Çok faydalıymış severek tüketiyorum. Aynıysa tazesini tüketeyim diye düşündüm. Tadına baktım aynı değil gibi .Bu farklılık taze ile kurusu arasındaki farktanda kaynaklanıyor olabilir.İkisini yanyana getirdim aynı. Mutfakta kullandığımı ektim ama çıkmadı.

epsody 26-02-2011 12:55

Bahçelerde hayvan bakımlarının önemi.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 760686)
"Bahçenin ortasına bir koyun bağlayacağım hem çimlerimi biçer hem de gübre yapar, ben uğraşmam." demişti dostumuz... İnek için hiç yerim yok :) Salyangozlar için pekin ördeğine kesin karar vermiştim ama vakit ayıramayacağımdan ondan da şimdilik vazgeçtim.

Sevgili Kiraz, Bahçesi geniş olan arkadaşlarıma hep önermişimdir sizin düşüdüklerinize paralel hayvan yetişirmeyi bakmayı, lakın sizde dakdir edersiniz ki bahçe sahibi arkadaşlarımızın genel merakları bitkiler yönünde toplanmakta çiçek sevdalısı olanlar da hep ilerde olmakta.

Bana göre güzelliklerin yaşanması bitkilere de odaklanmadan madem doğanın içinde yaşamdan haz alıyoruz daha objektif olmamız gerekmektedir, aramızda bitkiler dışında kedi ve köpek sevgisi olan arkadaşlarımızda olsa bu yeterli bir açıklama olmamaktadır, genelleme yaptığımızda.

Doğal yaşamın temelinde çeşitlilik esas olmakta ve güzelikler bütünlük kazanmaktadır, şehir hayatı insanı betonlar içinde hapsedereken, ruhlarımız ancak bu doğallıklar içinde sukut bularak gerçek huzura kavuşmaktadır, hobilerimiz içindeki bu uğraşılar bize terapi uygulaması ile kendi kendimize sağlık bulmaktayız.

Sevgili Kiraz bu mesajı hayvan yetiştirmeye yönelik bir yorum olsada, sizin bu güzel düşüncenizin topraklar yönündeki bazı sakınçalarını açıklama gereği olarak bahçede salma hayvan bakmanın mahzurlarını ortaya koyacak paylaşımlarım olacak, bilindiği üzere benim yorumlarım genelde toprak çalışmaları içinde edindiğim tecrübelerimin bilgilerini hem sizlerle paylaşmak vede geliştirmek maksadına yönelik olmaktadır.

Topraklarımız bitkilerimizin yetiştiği ortamlar olarak canlılığının korunması ile bitkilerimiz daha güzel yetişeceklerdir, bahçemizin toprağını bütün ele alarak bu canlılık düşünülebilir, salma bıraktığımız hayvanlarımız bastıkları noktalarda toprağımızın yapısını sıkıştırarak içindeki canl yaşamın düzenini bozmaktalar.

Forumlarda hep takip ederek bahçe toprağımızı bitkilerimizin gelişmesini sağlamak için çeşitli mineraller takviye edecek için bir çok ek masraflara gireriz, bakacağımız hayvanlarımızın barınakları bahçemizin kenar köşesinde kurulmalı bunların dışkılarıda doğrudan toprağa uygulamamız gerekmektedir.

Benim görüşüm topraklarımızın sağlığını korumada okisidasyonun etkileri olarak toprağımızın üstüne düşen bir yaprağın bile uygun olmıyacağı yönündedir, hele ki hayvanın dışkılarında zararlı olabilecek patojen bakterilerin bahçemizin toprağında hastalıkların yayılmasına sebeb teşkil edeceğidir.

Yetiştirdiğimiz hayvanların dışkılarından yararlanmak istiyorsak, öncelikle bu dışkıların toplanıp bir köşede kompostlaştırlması gerekmektedir.

Sizin başlığınızda hayvan bakma düşünceleriniz için getirdiğim bu yorumun bahçenizin başlığına gelen bütün arkadaşlarıma paylaşım için vesile yaptım ilgileriniz için şükranlarımı sunarım sevgiyle kalın.

Kiraz 26-02-2011 13:51

Sevgili Nergis06, çok güzel cümleler yazmışsınız ama daha yolun çok başındayım, ana eksiklerimi bile bitiremediğimden, detayına inemiyorum. İşte,eskiyen bahçeler yılların emeğiyle güzelleşiyor, dilerim benimki de güzelleşerek eskir; bunun yanında bakılmadığı kısa zaman içinde hemen güzelliğini kaybediyor.

Çörekotu konusunda ben de sizin gibi emin değilim. Mutfakta kullanılanlarda kavurma işlemi oluyorsa çimlenmemesi normaldir.

Sn. Epsody, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, dikkate alınması gereken noktalar kesinlikle. Koyun konusunda dostumuz sadece şaka yapıyordu :) Herkesin bahçe anlayışı farklı tabii ki, kimi çiçeği vazoda sever, kimi bahçede, kimi bahçeden çok içinde yaşan hayvanı ya da çiçekten çok tabağına koyacağı rokayı. Kimi de toprak bulmuşken üzerine döker betonu... Ben ise yaz günlerini evden çok bahçede geçirmek istediğim için biraz çiçek, biraz böcek yanında temiz tutmaya gayret ediyorum, oturup baktığımda gördüğüm alanların içimi açmasını istiyorum. Bahçe de çok küçük olduğu için bunu bir evcil hayvanla yapmam çok zor, bu nedenle koyun, inek, tavuk pek bana göre değil. Kış döneminde pekin ördeğini ciddi olarak düşünmüştüm çünkü vereceği zarar, geçen sene salyangozların vereceği zarardan daha az olacaktı. Şimdilik vakitsizlikten vazgeçtim.

Bu arada köpeğimiz bile ne çim bıraktı, ne çiçek ama uslanana kadar birbirimizi idare edeceğiz, yavaş yavaş çiçeklerin arasına girmemeyi öğreniyor. Bahçe büyük olsaydı o da rahat ben de rahat olacaktım . Burada öncelik önemli, bahçe benim için önemli ama Tarçın da önemli artık, çimi gözden çıkardım, diğer bitkileri korumaya çalışıyorum.

nergis06 26-02-2011 17:38

Yolun başında böyleyse :)
Haklısınız piyasada satılan çörekotu kavrulduğu için tadı farklılaşmış olabilir.Bu çörekotuna taktım.

Kiraz 23-03-2011 19:29

Bahçemde Mart'ın rengi

5 Eklenti(ler)
Sessiz ve renksiz bir dönemden sonra yavaş yavaş renkler ortaya çıkmaya başladı. Geçen sene salyangozlara yenik düşüp açamayan nergisler, bu sene onlardan önce davrandı. Nergisleri yerlerinden hiç çıkarmıyorum, 20 cm aralıklarla dikmiştim, dört senede bu kadar çoğaldılar. Seneye belki seyreltmem gerekecek.

Eklenti 198139

Eklenti 198140

Eklenti 198141

Eklenti 198142

Eklenti 198143

Kiraz 23-03-2011 19:39

3 Eklenti(ler)
Salyangoz korkusuna, laleleri saksıya diktim. Bahçeye diktiğim hercai menekşeler henüz üç yaprakta kaldı ve çiçekleri yok, hem salyangoz, hem soğuk, hem Tarçın...Ama saksıdakiler keyifli.

Lalelerin çiçek süresi kısa - saksıdaki süreleri uzun, bu nedenle hercai menekşelerle aynı yeri paylaşıyorlar. Sarı menekşelerin arasına koyu renkli laleleri, mor menekşelerin arasına da sarı laleleri dikmeyi amaçlamıştım ama soğanlar karışık olunca ne çıkarsa bahtıma...

Bu en aceleci olanı:
Eklenti 198148

İstanbul'da pek şansı yokmuş ama memnun edebilirsem "çay". Şimdilik keyifli, bakalım yağmurlar bitince keyfi kaçacak mı.
Eklenti 198149

Amaryllis Belladonna kışı atlattı. Bütün yaz salyangoz saldırısına uğrayınca, sonbaharda yaprak çıkarmış ve kışa da böyle girmişti. Henüz hiç açmadı, bakalım bu sene ne yapacak.
Eklenti 198150

ciceksever70 23-03-2011 20:23

Nergisler ilkbahari müjdeliyor sevgili Kiraz. Neseli neseli siralanmislar bahceye. Biz henüz kardelen, krokus dönemindeyiz. Laleler, nergisler, sümbüller yaprak cikardi ama henüz ciceklenmesine bir iki hafta var. Neyse ki onlar bitene kadar salyangoz saldirisi baslamiyor. Havalar gec isininca salyangozlar da ancak yaz basinda ortaya cikiyorlar ama yine de yeterince bitkiye zararlari dokunuyor.

nurcanaybay 24-03-2011 15:54

Nergis'lere bayıldım ....soğanlılar yoğun olduğun da daha güzel görünüyorlar .Benim nergisleri saksıya almıştım nedense açmadılar.

Pembe trompetlerin çiçeğini ben de göremedim.Beni hep şaşırtan soğanlılar dan biri de
o ....bir bakıyorum son derece sağlıklı sonra ne oluyorsa birden yaprak uçları sararmaya başlıyor ...tekrar düzelip tekrar bozuluyor :))) Kendi haline bıraktım.

Bahçeyi özlemişim ,daha çok fotoğraf bekliyorum :)

Kiraz 24-03-2011 19:14

Sevgili Çiçeksever70, nergisler gerçekten baharı müjdeliyor, yoksa bahçe çok renksizdi. Sizde bahar çiçekleri salyangozdan kurtuluyorlar galiba, ben geçen sene bütün bahar çiçeklerini feda etmiştim, açabilen çiçeklerin de yarısı yenmişti.

Sevgili Nurcanaybay, soğanlıların en dertsizi nergis. Yazı toprakta geçirebiliyor, çiçekleri uzun süreaçıyor, vazoya koyabiliyorsunuz ve çoğalıyor. Annem, üzerine kar yağarsa daha güzel açar derdi, belki soğuk istiyordur. Burada güzel bilgiler var. Bu arada nergislere dikeli beri hiç gübre vermedim.

Soğanlılarda ben sararma ile pek karşılaşmadım ama kabuklu, kabuksuz salyangozlar toprağın üzerine çıkan her parçasını, özellikle çiçek tomucuğunu çok seviyorlar. Şimdilik başka fotoğraf pek yok, bahçede de renk yok ama bir kaç haftaya kadar tomurcuklar patlar. Seneye ocak-şubat-martta renk katacak bitkileri,şimdiden araştırmak lazım :)

fikreteren 26-03-2011 20:29

Sayın Kiraz nergisler çok güzel açmışlar.Amaryllis Belladonna yı bende sera da sakladım.Benimkide açmadı.sabırsızlıkla açmasını bekliyorum.

selenn 27-03-2011 01:50

Sevgili Kiraz Mart ayının renkleri ve güzel Nergisler çok dinlendirici gözüküyorlar. Ne güzel baharı müjdeliyorlar. Ellerinize sağlık.

zsakaer 27-03-2011 08:28

günaydınlar,
Behçenizi ilk defa gezdim, Çok güzel elinize emeğinize sağlık. Çok itinayla çalıştığınız belli. Çeşitlerde özellikle ortancalara bayılıdım, birde yasemine. Sardunya çeşitleri topluyorum. Küpe çiçeği kolleksiyonum olsun istiyorum. 4 adet gülüm var. Selluka yetiştimeye çalışıyorum. Ev kendi evim değil. Ve dikmek istediğim çiçekli ağaçlarımı erteliyorum. Erguvan kendi bahçemde muhakkak olacak. Yasemini sizce saksıda budayarak yetiştirebilirmiyim.Sevgiler

Kiraz 27-03-2011 17:46

1 Eklenti(ler)
Sn Fikreteren bu sene nergisler en coşkulu senesinde ve çok uzun zamandır çiçekteler. Az önce sizin bahçedeydim, ne güzel bahar gelmiş bahçenize.
Eklenti 198921

Sevgili Selenn teşekkür ederim.

Sevgili Zsakear, hoş geldiniz bahçeme. Çeşitlerini arttırmanızı dilerim, sardunyalarımı geçen seneki kış oldürmeseydi çelik gönderirdim. Küpemin de dalından bir kaç çelik aldım, ana gövde kurudu, çoğaltabilirsem gönderirim.

Bulunduğunuz yer çeşit için çok uygun ama ortanca ve küpe, belki orada mutsuz olabilir. Gönlünüze göre bir bahçeye kavuşmanızı dilerim.

fikreteren 27-03-2011 18:07

Teşekkür ederim sayın Kiraz.Çok naziksiniz..

Kiraz 27-03-2011 18:26

1 Eklenti(ler)
Tarçın, talan etmeye devam ediyor, hele plastik saksı bulursa anında içini boşaltıp, kökleri parçalıyor. Bu sabah pencere önünde metal saksılığın içinden birini hemen halletti.

Tarçın'ı bahçede yatarken hiç göremiyoruz, sürekli bir yeri karıştırıyor, koşuyor, oynuyor ama kardeşiyle güreş sonunda beş dakika olsun dinleniyor.
Eklenti 198933

günebakan 27-03-2011 18:54

Negizler harika tarçın biraz yaramaz görünüyor:)

Kiraz 27-03-2011 19:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 775199)
Negizler harika tarçın biraz yaramaz görünüyor:)

"Biraz" ne kelime :)

Adalet Yağcı 27-03-2011 19:10

Kiraz'cğığm, nergislerin harika açmışlar, bendekiler çok yavrulamıştı, iki senedir pek keyifsiz açıyorlar, demek ki sık dikimi sevmiyorlar.

Aman sellukaya iyi bakın, geçen seneki görüntüsü muhteşemdi.

Kiraz 28-03-2011 12:39

Adalet Hanım, aslında benimkiler de bu sene oldukça sıklaşmışlar, bakalım seneye ne yapacaklar.

Sellukam şimdilik hareketsiz. Toprak üzerinde budamadan sonra 1 m kalan kalın dalda hareket yok, soğuklardan etkilenmiş gibi, çatal yeri çürümüş. Her şeye rağmen kökünden ümitliyim.

Periş 28-03-2011 14:47

Sevgili kiraz bahçeni zevkle gezdim nergisler harika görünüyor ellerine saglık

Periş 28-03-2011 14:52

Senin maviş çiçegi ne durumda çok tatlı görüntüsü bayıldım...

limon 28-03-2011 15:00

Tarçının şımarıklığı gözlerinden belli. "Eee sırada ne var?" diyor sanki. :)

Kiraz 29-03-2011 12:33

Sevgili Burak Alkan, teşekkür ederim. Mavişim kışı dışarıda geçirdi, şu an yaprakları çok az, bakalım baharda ne yapacak.

Sevgili Limon, sıradaki "kasımpatı saksısı" idi. Saksıyı aldı, benden kaçırıp yere döktü, inadıma içindeki kökleri parçaladı.

Orhan Özbilgiç 29-03-2011 14:26

2 Eklenti(ler)
Tarçın yatmıyor ama, bizim mevsimlik itoşlar geçicide olsa sığınacak bir yuva bulmanın tadını çıkarıyorlar. Birisi ile aralık ayında tam döneceğimiz günlerde tanışmıştık. Komşum onu aç bırakmamış. Bir hafta önce bir başka yavruyu bahçeme bırakmışlar. Yaza kadar komşum idare eder sanırım. Yazında biz büyütürüz. N'apalım? Biz atamıyoruz.
Tarçın onları kıskansında yatsın diye bahçenize getirdim.:D

Eklenti 199239

Eklenti 199240

Suna 29-03-2011 15:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 775544)
Adalet Hanım, aslında benimkiler de bu sene oldukça sıklaşmışlar, bakalım seneye ne yapacaklar.

Sellukam şimdilik hareketsiz. Toprak üzerinde budamadan sonra 1 m kalan kalın dalda hareket yok, soğuklardan etkilenmiş gibi, çatal yeri çürümüş. Her şeye rağmen kökünden ümitliyim.

Hayırdır inşallah rüyamda sapan gördüm "aaa kiraz sellukayı sapan yapmış demekki kışın bahçede çürüyor" diye düşündüm birde . Yok yok bir süre dayanabilirsem ağaçlar nete girmemem lazım.:o

Kiraz 30-03-2011 15:38

Baharın başka renkleri

5 Eklenti(ler)
Hayırdır Sevgili Suna, eminim ki yeşerecek :)

Bahar gelip de her şey hızla değişirken, güneş tatlı tatlı ısıtırken kapalı yerlerde duramıyorum. Yoğun bir temponun ardından bugün evdeyim ve tembellikle beraber bahçeyi gözleyerek dinleniyorum. Baharda ağaçlara su yürür derler ya, işte ben de baharda öyle oluyorum, dağları yerinden değiştirmek istiyorum ama halsiz dönemimdeyim, bugün yapılacakları hayal etmekle yetineceğim, yine de baharın heyecanı yeter :)

İlk nergisler, sarı renklerle bahçeyi uyandırmaya başlamıştı ama bir kaç günde o kadar çok uyanan olmuş ki; üstelik bütün kışı kendi kendilerine geçirdiler, gözucuyla bile bakmaya fırsat bulamamıştım.

Önce sarılar:

Geçen sene, sert kıştan talan olan, salyangozdan göz açamayan bahçe baharda pek renksizdi. Aynı baharı yaşamamak için, Mutlu Bey'den lale soğanlarından:
Eklenti 199467

Bu nergis yeni açtı, cinsini bilmiyorum, alakasız bir yerede geçen sene yapraklarını görmüştüm, bu sene coşmuşlar, üstelik Tarçın'ın her fırsatta soğanları sökme eğiliminde olmasına rağmen.
Eklenti 199468

Kendi gelen güzellerden,ranunculus ficaria (basurotu) çiçek açtı.
Eklenti 199469

Mutlu Bey'den aldığım yeni bir nergis türü Rip Van Winkle
Eklenti 199470

İlk açıp ilk solan çiğdemler. Çimin olduğu bahçeye de çiğdem dikmiştim ama çiğdem güneş seviyor, benim bahçe de yazın güneş alıyor. Güneşli yere koyduğum saksıdakiler çok daha güzel oldu.
Eklenti 199471

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025