![]() |
Sevgili Şükran Hanım bahçeniz çok güzel olmuş eşinizinde sizinde ellerine sağlık. Siz çayı koyun ben keki fırından çıkarıp geliyorum.
|
Kek neli?
|
Sevgili sema ben evsahibi olarak çok geç gördüm bu mesajı hadi bu akşam buyurun. Cuma günü kızımın mezuniyet (kep) töreni için izin almıştım istanbuldan dan diğer kızım ve damat geldiler tabi benim mutluluğumu tahmin edersiniz. cumartesi pazar gelen giden derken hiç foruma bakacak zamanım olmadı. Dolayısıyle kusura bakmayın ama dilediğiniz zaman beklerim. artık kek yapmak benim borcum. Sevgiler.
|
Sevgili Güler Hanım'cığım kek kakaolu-cevizli. Hiç utandırmaz süper olur. Sevgili Şükran Hanım'cığım kusura bakılacak bir şey yok.:D. Haber verip bahçeye gelmek şöyle dursun siteye giremedim yoğunluktan. Artık daha sıkı takip edeceğim sizleri 12 sayfa birikmiş oku oku gözlerim yoruldu.
|
5 Eklenti(ler)
bahçemizdeki son durum.
|
5 Eklenti(ler)
Bozulan çimin yerine ektiğim 1.resimi (ismini bilmiyorum)ve 4.resimi(fare kuyruğu) ekledim.
|
1 Eklenti(ler)
Asmanın üzümlerinin zayıf olanlarını temizledik. Bağ bozumuna bekliyoruz.
|
Birinci resimdeki Cezayir Menekşesi.
Hepsi çok güzeller Şükran Hanım. Üzüm ayrı bir güzel :) Bu sene meyveler de sebzeler de sanki daha verimli değil mi? Sevdiklerinizle afiyetle yiyin ürünlerinizi ;) |
Çok güzel bir bahçe Şükran Hanım, ellerinize emeğinize sağlık. Ankaraya gelince boş gelmeden uğramak lazım bu bahçeye bir anı bırakmak lazım ;)
Sevgiler ;) |
Sabahleyin uzunca bir cevap yazmıştım ama forum da yapılan düzenlemeden dolayı error verdiği için kaydedilmemiş. Sevgili limon ve sebo teşekkür ederim. Akşam evdekilere'' Eğer bana fotoğraf konusunda yardımcı olmazsanız olacaklardan ben sorunlu değilim'' diye terör estirince hemen biri resimleri çekti birisi de yükledi. tabi ben yine çamura yattım.. Neyse yavaş yavaş öğretecekler söz verdiler. Her ikinizin de bu konuda yardım edeceğinizden eminim ama o uygun zamanı yakalamak önemli. Limon bahçedekiler gerçekten şimdilik iştahlı görünüyorlar. Kabakları ve yerdeki biberleri çekmemişler onlarda şimdi hep çiçekteler. Patatesler denemelik olarak saksıya ekilmişti. Onların hemen yanında karadut çok güzel görünüyor. Ortanca her sene ancak filizlenip bu kadar oluyor ve yarı açıp yarı açamadan soğuklara kalıyor. Bakalım bu sene biraz onu besiyorum. Ortancanın hemen yanında mavi saksıda nane var. Asmadan bayağı yaprak toplayıp kışlık olarak derin dondurucuya koydum. artık üzümünde sıra. Sevgili sebo, kızımın arkadaşları kalıyorlar bizde o yüzden seninle irtibat kuramadım. Zira bilgisayar onun odasında veşimdilik bize sıra gelmez.
|
Olsun Şükran Hanımcığım, benim size ayıracak her zaman vaktim var efendim. Zaman içerisinde çalışmalara başlarız gene ;)
Sevgiler ;) |
Merhabalar !
Bahçe gerçekten süper Şükran hanım. Domateste sabah kahvaltısına kesilecek düzeye gelmek üzere. Çok emek verdiniz belli ancak inanın gezinirken buralardan bizler bile dinleniyoruz. Karnın yardım kazmayınan belinen Yüzün yırttım tırnağınan elinen Yine beni karşıladı gonca gülünen Benim sadık yarim kara topraktır. A. Veysel Bahçeniz dörtlüğü o kadar doğruluyorki sizinle paylaşmak istedim. Yüreğinize sağlık. Saygıyla. |
Çok sağol sevgili Cemal.S, Aşık Veysel çok sevdiğim bir halk ozanıdır. Bu sene bazı problemlerden dolayı aslında bahçeye gereken özeni gösteremedik. Kafamızdaki bahçeyi hala oluşturamadık, hala çok eksiğimiz var ama bundan sonra eminim buradaki öğrendiklerimizle daha güzel bir bahçemiz olacak. Yalova ya sevgiler.
Sevgili Sebo bundan eminim. |
Merhaba,
Şükran Hanım, bahçeniz çok güzel olmuş.Güle güle keyfini sürün. 23 no'lu mesajda , ikinci ve üçüncü resimdeki pembe çiçeğin adı nedir? Teşekkürler!!! |
Afedersiniz, mesaj numarasını yanlış yazmışım.18 no'lu mesaj.
Yetiştirilmesi ile ilgili, birazcık bilgi rica edebilirmiyim.Teşekkürler. |
ooo, sevgili şükran, ne güzel resimler yüklemişsin.
Yavaş yavaş bahçe yerine oturuyor değil mi? Ellerine sağlık. Üşenmek, bıkmak yok. Sen emek verdikçe o da seni daha çok memnun edecektir inan. Eşinin de ilgi alanına girmesi ne güzel, beraberce uğraşıyorsunuz. Doya doya tadını çıkartınız sevgili arkadaşım. |
Şükran Hanım, ellerinize sağlık, bahçeniz çok güzel olmuş. Üzümünüzün yeri bende ayrı, çocukluğum asma kaplı bir çardağın altında geçti, yazın bir başka güzeldir. Üzümlerin olmasını beklemeden korukları gizlice toplayıp ekşi ekşi yerdik.
Emeğinizin karşılığı görünüyor, nazar değmesin hepsinden sağlık fışkırıyor. Siz de sağlıkla büyütün ve tüketin. |
Çok sağulunuz arkadaşlar, bana güzel övgülerinizle destek ve ilham veriyorsunuz. İyi ki buradasınız. Ben kendimi çok çömez olarak değerlendiriyorum ne yazık ki onlara ayıracak çok zamanım kalmıyor sevgili yeşil yaprak sorduğun çiçek yanılmıyorsan 21 no lu mesajdaki 2. ve 3. resim şakayık. Onu ben komşumun bahçesinden bir kaç yaprak la birlikte kökünden itibaren alıp gelişigüzel dikmiştim. Toprak altında soğanları oluşuyor ve her sene onlar çoğalarak büyüyorlar. Açtığında çok görkemli çiçekleri oluyor ama ne yazıkki bir hafta falan ancak dayanıyor. Eğer arzu edenler olursa zamanı geldiğinde ( o zaman nedir bilmiyorum)dağıtabileceğim kadarını seve seve dağıtırım.
|
Sevgili Şükran ellerine emeğine sağlık çok güzel olmuş bahçen. Karadut'a hayran kaldım, bu çeşidini ilk kez gördüm, söğüt ağacı gibi dalları aşağıda. Ne güzel toplamak kolay olur.
|
4 Eklenti(ler)
Bahçede yaptığımız düzenlemeleri sizinle paylaşmak istedik. 2.resimdeki duvar üstlerine ektiğimiz Cezayir menekşelerinin, büyüdüğü zaman duvarı kaplayıp güzel görüntü olacağını tahmin ediyoruz. Diğer resimlerde görüldüğü gibi bahçemizi üçe ayırdık.Çim alanının dışındakilerden ağaçlı olan alanda fare kulağı, diğer alanada yer menekşesi fideleri diktik.
|
Tebrikler, çok güzel bir çalışma olmuş.
|
Sevgili Şükran Ünal, bahçeniz harika, ben de son hızla sizlere yetişmeye çalışıyorum.
Şakayıklarınıza bittim, dağıtırken beni de hatırlayın :) Kartopu ise başka bir güzellik, ben de dikmeyi düşünüyorum bahçemin bir köşesine. Yukarıdaki (50. mesaj)fotoğrafta görülen Cezayir menekşesine dikkat etmenizi öneririm, alt bahçeye sarkan dalları toprağa değerse her yeri sarar. Çok bencil bir çiçek, her yer benim olsun diyor. Emeklerinizin karşılığını almış görünüyorsunuz, ellerinize sağlık. |
Teşekkürler Deniz akvaryumu ve Adalet hanım, cezayir menekşelerini ekmekteki amacımız o duvarları biz yaptırıyoruz onlar çatlıyor. Bu batıkent toprağının bir özelliğiymiş, bu yüzden o çirkinlikleri bu yöntemle kapatacağız. Birde toprak killi ve ağır bir toprak yani anlayacağınız cezayir menekşesi hele bir sarsın biz onları temizleriz. Son iki resimde evin arka bahçe çıkışında bir beton sahanlık var ve bahçeyle sahanlık arasında ahşap süs parmaklıklar yaptık. Buraya senin yollayacağın çiçeklerden dikmeyi düşünüyorum. Orası öğleden sonra hatta ikindinden sonraki güneşi ancak alıyor. Ne dersin buraya ne ekmeli? Bu arada oyuncak kadar havuzumuz nasıl. Yazın ben onun içine koyu mavi muşamba serip fazlalıklarını çevresinde toprak altına saklıyorum( çünkü fiber malzemenin boyası kalktı)ve etrafına da mevsimlik bodur çiçekler dikiyorum. Şimdilik bu kadar daha da güzelleşecekler.
|
şükran hanım lütfen çok ama çok rica ediyorum bana kartopu gönderebilirmisiniz.**** bulacağım biryer söyleyin bu çiçeği mutlaka edinmem lazım sevgilerimle
|
Şükran hanım kartopu çok güzel görünüyor,Ankara da yetişirmi bilmiyordum öğrenmiş oldum :)
|
Şükran hanım epeydir yazmıyorsunuz bahçeniz ne durumda :) yeni fotoğraflar görmek isteriz.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025