![]() |
5 Eklenti(ler)
Sevgili güler hanım.Bana gönderdiğiniz incirler bunlardan olmalı herhalde.Siyah olanmı yoksa beyaz olanmı daha lezzetli acaba?Siyah incirinizi Bursa siyahına benzettim.
Eklenti 130846 Eklenti 130848 Eklenti 130849 Eklenti 130850 Bu kiraz çeşidide sizin bahçeden erkenci bir çeşit olan early burlat kirazı Eklenti 130847 |
Evet, Bursa'da bir çiftlikten çelik almıştık. Eşim siyahı, ben beyazın tadını ve aromasını daha çok seviyorum.
Sevgili acemifüsun, ben hiç budamadım. Bir kök beyaz bir kök de pembe var, çalı gibi büyüdüler. Duvar dibinde olduğu için de dokunmuyorum. |
Güler hanım elinizde bahçenizdeki incirlere ait başka fotoğraflar varmı?Varsa bura
dan paylaşmanızı rica edebilirmiyim.Teşekkürler. |
2 Eklenti(ler)
Bugün kışlık sebzeleri sökmeye başladık. Yavaş yavaş yaz sebzelerinin yerleri hazırlanacak.
Oğuz sökmeye başladığı kerevizlerden üç dört tane getirdi. Hayvan gübresini bol bulan kerevizler beredeyse kafam kadar olmuşlar. Keşke çaplarını ölçmek aklıma gelseydi. (Oğuz da bayağı övünüyor sebzeleri ile) Eklenti 131001 Eklenti 131002 |
Övünülmeyecek gibi değil ki Güler hanım. Şu kerevizin güzelliğine bakarmısınız. Eh artık siz onla bir portakallı kereviz pişirirsiniz.
|
Bahçede o kadar çok işim var ki, hep kolay yemeklere girişiyorum ama haklısınız ona güzel bir zeytinyağlı kereviz yapayım, mutlaka çok hoşuna gidecektir.
|
Çap 15 cm'e yakın gibi :)
|
Güler hanım kamelyanız çok güzel nergislerde öyle.Kerivizinde çok güzel salatası olur afiyetle yiyin.Ben size bişe danışmak istiyorum.Geçen yıl arkadaşımın hediye ettiği fırça çalım var nasıl budanır bilmilyorum.Tohumlu kısımlarının kesilmesimi gerekiyor.Kime soracağımı bilemediğimden size danışim dedim.
|
Sayın Güler hanım,siteye her girişimde merakla bahçenizi geziyor,çiçeklerinizi yokluyor,endişelerinizi paylaşıyor,kendi bahçemmiş gibi her açan çiçekte, her meyve veren ağaçta seviniyorum.Bugüne kadar nasıl bir çekingenlikse,emeklerinizi,başarılarınızı kutlayamamanın üzüntüsünü yaşıyorum.Benim için örnek bir insansınız.Özellikle sevecenliğiniz,paylaşımcılığınız,çalışkanlığınızla ... Siteye her girişimde çok yakın bir dostumla karşılaşmış gibi içim ısınıyor.İyi ki varsınız.
|
Sevgili dağ çiği, bahçemde çalı formundan çıkıp da adeta ağaç şekline gelen fırça çalısı var. Bugüne kadar hiç budamadım bu yüzden size doğru cevap veremeyebilirim.
Tohumlu kısmının ucundan yeni yeni sürgünler veriyor. |
Sevgli ayvasıl, teşekkür ederim.
İnşallah bir imkânınız olur da bahçeme gelirsiniz beraberce güllü kameriyede veya üst kısımdaki terasta- ki oradan etrafa bakış çok güzel- çay içer, sohbet ederiz. |
Sevgili Güler hanım,dilerim benim bahçem de kısa zamanda biter ve ben de sizi deniz, dağ manzarası eşliğinde güzelim Anamurumuzda ağırlamayı başarabilirim.Dostluk ve sevgiyle...
|
Güler abla limonluğunuzdaki bitkilerin üşüdüğünü yazmıştınız,limonluğunuzda ısıtma sistemi gibi birşey yokmu?
|
Bir odun sobası var ama kim yakacak? Evvelce bir delikanlı vardı komşu çocuğu, ondan rica ediyordum çok soğuk havalarda yakıyordu. Ama şimdi o da askere gitti.
Her evde bir dede bir nine var ama onlardan talep etmek hiç yakışık almaz. Ben de İstanbul'da yaşıyorum. Artık olduğu kadar diyorum. |
Alıntı:
|
Sevgili Lilium inan Oğuz'un dün çıkarttıklarından daha büyük kereviz çıkarttık bugün.
|
Sevgili Güler hanım
Kerevizler harika nergizler,sümbüller çok güzel ellerinize sağlık. Meyve ağaçlarının durumu ne alemde çiçeklendilermi? |
Teşekkür ederim.
Erik ağaçları çiçekte, diğerlerinde daha yok. Hava güneşli ama çok soğuk. |
Sümbüllerin kokusunu duyar gibi oldum ;) Bahçenize bayılıyorum Güler Hanım.
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/galeri/displa...?imageid=17271 |
Eğer çalışmak istiyorsanız şimdi, yok keyif alıp görmek istiyorsanız Mayıs ayında buyrun o zaman.
|
Alıntı:
|
İndi Celal Beyin sorusuna bende katılıyorum :D
|
Bahçenizde oluşan hasara üzüldüm. Çok geçmiş olsun. Uzun zamandır bende uğrayamıyordum siteye. Ama diğer arkadaşlara katılıyorum siz üstesinden gelirsiniz. Nergizleriniz herzamanki gibi göz kamaştırıyor. Şu sıralar bahçeniz yavaş yavaş toparlanmaya başlamıştır diye düşünüyorum. Keşke İş güç olmasa (yani özel sektörde çalışıyor olmasam)da kalkıp gelebilsem. Size bi parçada olsa yardım edebilmek ne güzel olurdu. Ahhh keşke ...
|
Teşekkür ederim Bahar Erdem.
Sevgili Celal, şimdi parfe yersen bademciklerin şişer. Rana ile aramı bozmak istemem. Ufaklık sana mis kokulu süt ikram edeyim, istersen içine nesquik de koyarım. (benim torunlar böyle çok seviyorlar da) |
Alıntı:
Ben ancak haziranda gelebirim. |
Alıntı:
Ben size demedim mi? |
Alıntı:
|
Güler abla bahçeniz hangi şehirde?
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Sevgili Cumhur, agaclar.net'in toplantısı için İstanbul'a gidince ilk işim Sütlü nuriyeyi postalamak olacak. :D
Bahçem Manyas'da (Balıkesir'in bir ilçesi)Bandırma'ya 40 km. uzaklıkta. |
Alıntı:
|
Mutlaka çalışıyordur, ama bir zahmet edip geliver de burada ikram edelim sana.
Senin adını göremedim, yoksa agaclar.net'in 6. yaş günü toplantısına gelmeyecek misin? Gelmemeyi aklının ucundan bile geçirme! |
Muhteşem bir bahçeniz var Güler hanım
|
Güler Ablacım Merhaba
Bahçe bayağı bir toparlanmış gibi geldi yazdıklarınızdan. İnşallah kolaylanmıştır da. Bu arada sümbüllere bittim. Beyaz olanı nasıl da asil, şımarmışlar iyice. Burda geçen hafta kar yağdı feci soğuktu fakat iki gündür iyi. |
Sevgili aliok1
Bu resimler de nedir böyle (muhteşemmmm). İnsanın canının çekmemesi içten değil. Olan var olmayan var.:)) Çok güzel görünüyorlar. Maşallah |
2 Eklenti(ler)
Tüm amacım bu sevimli şeyi beslemekti.
Fakat yavaşça uzandı, elimdeki yiyeceği kaptı sonra patisiyle vurup ısırdı parmağımı. Hain pisicik |
Sevgili arkadaşlar nerdeeeee kolaylamak. O kadar çok iş var ki anlatamam.
Bahçede bazı değişiklikler yapıyorum. Oto parkın hemen yanında bulunan yayılıcı ardıçı kestim, kocaman bir alan meydana çıktı. Oraya liliumları topladım. Onun yanındaki merdivenli alanın yanına üç set yaptım. Birinci sete nergislerin bir kısmını toplayacağım. Orta sete karar veremedim ama en alt sete taşkıranları ektim. Mavi zambakların (iris) yanına yine yarım daire şeklinde form vererek lavantaları topladım. Yamadaki yarım ay şeklindeki lavantinlerin çok kalınlaşmış köklerini sökerek yenilerini diktim. Üst terastaki oturma yerinin önünde bulunan ve evvelce çim ektiğim alanı tamamen temizledim ve bu adacıkların birine mor verbena, diğerine limoni kekik, bir başkasına da sedum ektim. Son iki adaya ipek çiçeği ekmeyi düşünüyorum. Çim alana ikinci ot ilacı atıldı, bugün yarın çapa yapılacak, otlar tırmıklanıp, suni gübre veya bulursam keçi gübresi atıp son çapalama yapılacak ve tohum atma aşamasına gelinecek. Ön duvarı boydan boya kaplayan Amerikan sarmaşıkları iyice seyrekleştirildi. Dahliyaların çukurları açılıp, yumrular bölündü ve çukurlara gübre atılarak tekrar ekildi ve yeni ilaveler yapıldı. Glayöller ekildi. Ağaç çanakları temizlendi. Clematisler yer değiştirdi ve yeni yerlerine bağlandı. Mevsim çiçeklerinin ekileceği yerler bellendi. İşte yaptıklarım bu. İş artık bundan sonra başlıyor. |
Ooo güler hanım, maşallah kolaylamış gibi görünüyor ama hiç mitmez güler hanım.
ben avuç içi kadar yerin işini bitiremiyorum sizin işini dahada zor allahım bedenlerimize salik sihat nasip edsin.size yakın olsaydım bahçenizden çıkmazdım güler hanim osanırdınız benden artık bolbol resimler gelsin. |
Güler Hanım kolay gelsin. Yeni düzenlemeyi merak ettim, fotoğraf da ekleyeceksiniz değil mi?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025