![]() |
1 Eklenti(ler)
Sevgili nazlı06, tabii memnuniyetle.
Hadi resmini yükledim ama ya tadının güzelliğini nasıl anlatacağım? Eklenti 99928 |
Sevgili Riko, teşekkür ederim.
Biraz bekleyebilirseniz fırça çalısı gönderebilirim. |
Güler Hanım, fotoğraf tadını da anlatıyor. Ballı ballı belli :)
Afiyet şeker olsun. |
Çok sevinirim güler hanım:)
beklerim valla, teşekkürler. |
Alıntı:
Yetiştiren var yetiştiremeyen var, akşama manav yolu göründü bize.;) Sizinkilerin lezzetine yaklaşamaz ama, bulduğumuzla yetineceğiz artık. Emeğinize sağlık, afiyet olsun. |
Sevgili limon, lâf aramızda inciri de yerken hiç kesmem. Ağacının altına gider, gözüme kestirdiklerimi koparır, yavaşça sapından aşağıya doğru soyar ve alt kısmından tutarak iki üç ısırışta mideme indiririm.
|
Sevgili trida, bakın şimdi üzüldüm.
Evet sahi sizler neden tadına bakmayasınız? Binin Yenikapı-Bandırma vapuruna iki saat sonra buradasınız. Hem ağacından koparıp yemenin tadı daha da başka. |
Güler hanım vallahi ben kırılıyorum artik sen benimle hiç konuşmuyorsunuz.
|
Sevgili sevim4, hiç öyle şey olur mu?
Eğer sizde öyle bir intiba uyandırdıysam çok özür dilerim. Buyrun konuşalım..... |
Güler hanım,
nazik davetiniz için teşekkür ederim. İnşallah gelip sizinle tanışabilmeyi, güzel bahçenizi gezmeyi çok isterim. Gerçekten çok güzel bir bahçeye sahipsiniz. Her köşesinde emeğinizin alın terinizin izi var. Sardunyalarınız, gülleriniz insana şevk veriyor. |
2 Eklenti(ler)
Dün akşam üzeri, bahçedeki kırmızı biberleri topladım. Bu ikinci parti. İlk partiyi çocuklara ve dünürlere postalamıştım.
Bu parti de kolilenecek. Daha da yığınla var. Bundan sonraki partiyi de biber salçası yapmayı plânlıyorum. Mübarek biber, topla topla sonra ver suyu yine de pıtır pıtır döküyor. Ben bu biberleri sabah kahvaltısında yemeyi de çok seviyorum. Denememiş olanlarınız varsa bir de etli dolmasını yapsınlar. Yerken kabukları incecik soyuluyor ve kırmızı kısmı da etli etli çok güzel bir tat veriyor. Biberler... Eklenti 100009 Eklenti 100010 |
3 Eklenti(ler)
Belki aranızda çeltik saplarını görmemiş olanlarınız vardır düşüncesiyle icara verdiğimiz tarladan sizler için bir-iki sap koparttım.
Saplar ve taneleri. Eklenti 100011 Eklenti 100012 Eklenti 100013 |
2 Eklenti(ler)
Güler hanım,
anlatmaya çalıştığım beyaz çiçek. |
Tamam, fare kulakları, gönderiyorum.
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Ben biberleri toplarken Oğuz da resmimi çekti.....(İnsanın kendi emeği ile ürettiğini toplamak çok keyifli, adeta okşayarak, konuşarak topluyorsunuz)
Eklenti 100067 Eklenti 100068 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Biberleriniz, elimin altında, uzanıversem alabilecekmişim gibi çok canlı görünüyorlar. İnsanın, kendi yetiştirdi ürünleri üretmesi, dalından kopartması ömrüne ömür katıyor, eşe dosta dağıtırken alınan haz ise bambaşka diye düşünüyorum. Hünnap ağacında arada bir tane olmuş meyve var,..görüyorum...onu bizim için afiyetle yer misiniz?:)))
Ellerinize sağlık. |
Buyrun onu siz koparın.....
|
Güler Hanım, kırmızı biberler hakikaten ağız sulandırıyor. Dolmasını ben de çok severim. Karışık kızartma yaptığımda muhakkak üç-beş tane kırmızı biber de kızartırım. Çok lezzetli oluyor.
Bu arada, mavişin size selamı var. Diyor ki ''Beni gönderdiğin bu yaban ellerde yaşama savaşını sanırım kazandım. Oramdan buramdan minik yaprakçıklar çıkıyor. Balon arkadaşım da iyi. Tomurcuğunu büyütmekle meşgul. Bizi merak etme, iyiyiz.'' :) |
Alıntı:
Onları birgüzel yıkayıp kocaman bir tepsiye doldurur, hani geldiğinizde "katmer ve pidelerini" yediğimiz fırın var ya, işte oraya götürür, orada közlettikten sonra dediğiniz gibi ince kabuklarını soyar, kesme tahtasının üstünde ince ince kıyar ve buzdolabı poşetlerine porsiyonlar halinde doldurur ve derin dondurucuya koyarım. Kışın biberlerin olmadığı zamanda onları çıkarır, sarımsaklı süzme yoğurtla karıştırır, üzerine zeytinyağı gezdirip acı biber ekerek yemeklerin yanında sunarım ki, yemeyen toktur! Siz bahçenizdeki köy fırınınızda da közleyebilirsiniz tabii. Oğuz Ağabey'e de bolca selamlar... |
Sevgili kazim polat, ben başka türlüsünü yapıyorum ama sizin dediğinizi de en kısa zamanda denerim.
Teşekkür ederim. Siz de güzel eşinize selâmlarımı iletin, minikleri de öperim. Ödemiş gezisinin tadını halâ unutmadım. |
3 Eklenti(ler)
Bu sabah açmaya devam eden güllerin birkaç fotoğrafını çekmek istedim.
İkigün evvel sulama yaptığımda gayet iyiydiler, ama bu sabah pek çoğunda külleme hastalığının başladığını farkettim. Bu akşamüstü eğer hava rüzgârlı olmazsa iyi bir ilaçlama yapmam gerekecek. Güller.... Eklenti 100161 Eklenti 100162 Eklenti 100163 |
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Evet baya hoş göründü bende burada baya bir bayılmış gördüm kendimi ;)
28 Eylülde okulum açılıyor Bandırmada olacağım, Eylülün 14'ünde ise ders kayıtlarım için ve ev tutmak için Bandırmaya geleceğim. Eğer fırsat bulabilirsem size bir ceee yapacağım Oğuz abiyi de sizi de çok özledim... Sevgiler ;) |
Bekleriz, ama önce bir telefon et, İstanbul'da olma ihtimalim de olabilir.
Oğuz'un doktor kontrolü var. |
Bu bahçede kaç işçi çalışıyor acaba :) Ürünlere kıyasla bir kişinin altından kalkacağı bir durum söz konusu olamaz. Hepside çok güzel ama kırmızı biberler harika gözüküyor. emeğinize sağlık maşallah.
|
Sevgili byfatih, bu bahçenin bir numaralı işçisi benim arkamdan eşim gelir.
Bayır eteği olan bahçeyi bu hale getirmek onüç-ondört senemizi aldı. Duvarların örülmesinde, salıncakların kurulmasında usta getirsek de ya harcın karılmasına ya da kaynak yapılırken ustaya çıraklık yapan yine bendim. Ağaçların, çiçeklerin ekilmesi ve sebze bahçesi ile bağın tanzimini eşim ile beraber yaptık. Ot yolmaya bazen de toprak bellemeye bulabilirsek dışarıdan işçi alıyoruz. Ama bu on dönüm bahçenin her karış toprağında parmak izimi görebilirsiniz. |
Bende tam iş arıyordum :D
Gerçekten çok güzel ürünleriniz var Bu arada hünnap nedir.? kalın sağlıcakla allah bir gün bizede nasip eder inşallah bir bahçe. |
Güler Hanım, çok emek verilmiş bir bahçe...Sağlıkla ve huzurla yaşamanızı dilerim... Size sormak istediğim bir şey var. Bahçenizde köstebeklerle nasıl mücadele ediyorsunuz? Biliyorum, bu konuda forumda ilgili sayfalar var ama en etkili yöntemi sizin gibi tecrübeli birinin kullandığını düşündüm. Şimdiden teşekkürler...
|
Sevgili Nejla K. bu konuda şanslıyım herhalde. Manyas'da köstebekle hiç karşılaşmadım.
Silivri'de yan komşum bu konuda çok zor günler yaşadı. Allahtan orada da sorunum olmadı. Ama komşunun sıra ile ektiği çiçeklerin sıra sonuna geldiğinde, sıra başındakilerin köstebek tarafından aşağı çekildiğine şahit olmuştum. Onun bahçesini adeta metro istasyonlarına benzetmişti. Ana delikten tazzikli suyu bastığımızda, bahçenin her tarafından fıskıye gibi fışkırdığını gördük. Eğer yanlış hatırlamıyorsam o bir tablet kullanmıştı. Ama ben bir yerde köstebeklerin sesden kaçtığını okumuştum. Gözden çıkarttığınız ucuz ve ufak bir transistörlü radyoyu plastik torba ile çalar vaziyette toprağa gömün diye yazıyordu. Bu konuda size fazla yardımcı olamadığım için üzgünüm. |
Teşekkürler.
Hünnap; erik büyüklüğünde güzel bir meyve. Yemediyseniz denemelisiniz. Faydalı olduğu da söyleniyor. |
Güler abla o tazecik biberler fasulyeler için çok teşekkür ederim, kime niyet, bana kısmet çok kısmetliyimdir.
Eşim de çok teşekürler ediyor, görüşemediğimiz için üzgünüm. Oğuz abiye selamlar. |
Afiyet olsun sevgili Lilium;)
|
Alıntı:
|
Güler Ablacım, incir resmi için teşekkür ederim. Bizde olanın içi kırmızı.Kışa kadar dayanıyor. Mayıs ayında (Ülker'de) incir aşısı yapılırmış o zaman sizden bir çelik rica edebilirim.
|
Ağaç daha tam uyanmadan, gözler patlamadan haber verirsen birkaç çelik gönderirim. Ama mutlaka hatırlat, işlerim çok yoğun olduğundan unutabilirim.
Aynı şeyi diğer arkadaşlardan da rica ediyorum. Kime ne söz verdim hatırlamam mümkün değil, evvelce deftere not alıyordum ama ipin ucunu kaçırdım. Zamanı geldiğinde lütfen hatırlatın. (Gönderdiğim kolilerden bazıları Aras kargoya geri geldiler, adreslerde bulunamadı gerekçesiyle.) |
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025