![]() |
Maşallah bahçeniz cennet gibi.Gerçkten bu kadar büyük olduğunu bilmiyordum. bütün çiçekler bütün meyveler ,sebzeler var. Herşeyi bahçeden toplayıp yemek büyük zevk olsa gerek.
|
Büyük bahçe güzel olmasına güzel de, işi de o kadar çok. Vakit yetmiyor.
|
bahçenize bakılırsa vakitin yettiği gözüküyor.yorucu olduğu kesin biz ufak bahçelerle uğraşamaz sizin kadar ilgilenemezken sizinkocaman bir bahçeniz var.Ama onlar verdikleri meyvelerle sizi dinlendiriyolar ne güzel.
|
2 Eklenti(ler)
Biraz evvel güzel bir sürpriz ile karşılaştım.
Clematis (polısh spirit) ufak ama çok koyu mor renkli tomurcuklarından ilkini açmış. Eklenti 89271 Eklenti 89272 |
1 Eklenti(ler)
|
Güler Hanım, her şey her zamanki gibi şahaane yine :)
Bu sabah, Ihlamur ağaçlarının güzel kokuları eşliğinde pazardan taze ıhlamur aldım :) (Enteresan cümle oldu) Yarım kilo, koca bir torbayı doldurdu, pazarcı gölgede kurut dedi. Şimdi gelelim sorularıma :) -Gölgede derken evin içinde mi kurutayım? -Torbadan tepsiye dökünce küçücük sarı böcekleri görünce hemen dışarıya pergolanın altında gölge bir masaya aldım. Kurutmadan önce yıkasam, renginde bozulma olur mu? -Kuruyunca bez torbaya koysam daha iyi olur değil mi? Ne kadar kurutursam kurutayım kavanozda yine de nemlenir gibi geliyor? -Bu haliyle de demlesem güzel olmaz mı? (Gerçi bunu akşam deneyeceğim, tadını yazarım) |
Alıntı:
Polish spirit ben de almıştım ama daha açmadı. Çok güzelmiş, iyi ki almışım :D |
Ne güzel... Her resimde bahcenizin farkli bir güzelligini kesfediyoruz, gez gez bitmiyor. Ne olur daha cok resim cekin.
|
Alıntı:
Damla sulama sistemini bende kendim kurdum 1600 mt kör ( deliksiz ) hortum kullandım. Sizingibi damla sulama sistemi uzmanı karşısında bu kadar mt bir şey değil ama :D:D idare edin artık. :D:D |
Alıntı:
|
Sevgili limon, rahmetli annem bahçedeki ıhlamuru çiçek yaprağı ile beraber toplar, kilere serdiği gazete üzerinde git, gel çevire çevire kuruturdu. Daha sonra da bez torbada muhafaza eder, kışın da boğazımız ağrıdıkça bize demler, içirirdi.
Sakın yıkama siyahlaşır. Taze de demlenir. Demlenince uçuk sarı bir rengi olur, biraz bekletir de sonra üzerine soğuk su ilave eder, tekrar kaynatırsan, rengi biraz daha koyulaşır. Ama uçuk sarı hali genelde tercih edilir. Dışarıda da kurutabilirsin, güneş görmeden kurursa rengini muhafaza eder, nasıl naneleri gölgede kurutuyoruz, aynen onun gibi. Annem tozlanmasın diye kilerde kuruturdu. Bahsettiğin sarı böcekler, kanatlı sarı kahverengi ise, dışarıda tut, elinle karıştırdıkça uçar. |
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ya burayı kahvehaneye çevirdik, güler abla bugün bir kızılcık sopası hazırlıyordu.:dilli: |
Ha şunu bileydiniz mi demem gerekiyor....:p
|
Güler hanım , Ben yeni üyeyim beni dövmezsiniz demi :)
|
Alıntı:
|
Şimdiye kadar hiçbir misafirimi dövmedim, ama yönetimin bir taktiği var; gereksiz mesajları silin der.
|
Ufak adam, o nasıl bir ifade öyle ciddiyete bakar mısınız!!! Ciddi ciddi kiraz topluyor. Çok öpüyorum lokumu teyze.
Ihlamurun kokusu buralara geldi sanki resme bakarken. Yeni açan Clematis'in rengi çok güzel. Bu arada Çarşamba ve Pazar öğleden sonraları ben burada kontroldeyim, ona göre:)) |
1 Eklenti(ler)
Canım selenn, sen merak etme. Sana verdiğim sözü tutuyorum. (Selenn bahçede çok yorulduğumu ve bu yüzden keyfini çıkartmadığımı düşünerek, Çarşamba ve Pazar günü için çalışmamam konusunda söz aldı.)
Bugün biraz sulama yaptım, torunumla oynadım ve resim çektim. Topladığımız çiçeklerden aranjman yaptık. Eklenti 89404 |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
Güler Hanım
Yine muhteşem güzellikler sergilemişsiniz.Hele o arkada görünen söğüdün yarattığı hava müthiş. |
Teşekkür ederim.
Sevgili almira, o salkım söğüdün hemen yanında devir daimli bir havuzcuk var, devamlı akan su sesi mevcut. Söğüdün altı da epeyce geniş bir alan, hamağınızı, salıncağınızı koyun altına. Su sesi dinleyerek, gölgede şekerleme yapın. |
Güler Hn. gözümüz bayram etti yine, elinize sağlık.
|
1 Eklenti(ler)
|
Çok güzelmiş sevgili Güler, kokusu var mı?
Buna benzeyen bir zambağım vardı benim de, akşama doğru ezan çiçeği gibi pıt diye açardı, çok da güzel kokusu vardı, malesef kaybettim, uzun bir İstanbul tatili dönüşünde kurumuştu. |
3 Eklenti(ler)
|
Evet, sevgili Adalet, çok güzel kokuyor.
|
Çok güzelmiş, benimkinde hareket yok henüz.
Sundavilla'nın bulunduğu yerdeki ışık durumu nasıl? Ben yarıgölgeye koydum, açmaya niyetleri yok gibi. |
Alıntı:
|
Güler hanım çiçeklerin hepsi birbirinden güzel.Güller ,helede o ortancalar. Bayılıyorum bahçenize.
|
Ferda,
Sundavilla asmanın hemen yanında. Biliyorsun, kapı girişinin solundaki otoparkın üstünü yaprak asması sardırmıştım. Sundavilla da hemen yanında. Sabah güneşini alıyor, öğleden sonra güneş çok az geliyor. Yeri de nisbeten kuytu oluyor. Şu an üzeri çiçek ve tomurcuk dolu. İlk çiçekleri bayağı koyu pembe oluyor sonradan renkleri daha uçuk renge dönüyor. Yeni açanlar ile eski çiçekler beraberce güzel bir uyum sergiliyorlar. Bu örümcek zambak, saksıda. Yanından bir tane daha patladı. O da bugün yarın çiçeğe dönüşür. Ama dedim ya harika kokusu var. Saksısı tam güneşte. |
Zambağınız çok güzel,uçlar kumaş gibi ayrılmış. Ben de bu sabah bahçede astilbenin altında inanılmaz güzel, kocaman bir sarı çiçek gördüm, çok sevindim ve şaşırdım. Kenarlarındaki kumaş ipliklerini görünce (tıpkı sizin zambağınızdaki gibi), yapma bir çiçeğin bir yerden bahçeme uçtuğunu anladım.
|
[QUOTE=Güler;452864]Sevgili Ferda, bana sorduğun zambak bugün çiçeğe döndü.
Bu zambak çok değişik ve çok güzelmiş. Bundan çoğalttığınız da fazla kalan olursa utanarak yazıyorum. Ben de isterim.:o |
Sevgili Jineop, sözkonusu çiçekler olunca utansak ta, çekinsek te tutamıyoruz kendimizi değil mi:) Ben komşudan bir tutam tuz istemek sözkonusu olsa iki kez düşünürüm, kendim gitmem, çocuklardan birini gönderirim. Ama yoldan geçerken hiç tanımadığım balkonlardan sardunya çeliği istemişliğim var:)
|
Bunda utanılacak bir şey yok ki.
Eğer istmezsek bu kadar çeşidi nasıl yapacağız? Sonra çiçek, tohum, fide paylaşmak kadar güzel ne olabilir. Hiçbir şekilde çalma taraftarı değilim, ama isteyene saksısı ile verdiğim çok olmuştur. Seve seve sevgili jineop. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Sarımsaklar artık iyice kurudular. Sıra, örüp kış için saklamaya geldi.
Yeni yeni sarımsak örmeyi öğreniyorum.... Eklenti 89764 |
Bahçede keyif yapma günü bugün; hatırlatırım:) Zabıta memuru gibi Çarşamba ve Pazar günleri peşindeyim teyze.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025