![]() |
2 Eklenti(ler)
Eeeee bizde nar böyle yenir dermişim.
Narı Oğuz temizler, ben de akşam bir kase ona bir kase kendime hazırlarım, otururuz tv karşısına, hem seyrederiz hem de kaşıklarız. |
3 Eklenti(ler)
Balıkesir Toplantısında dağıtımdan geriye kalan sukulentleri arkadaşlara dağıtırım diye saksılara dikmiştim, öyle güzelleştiler ki
|
2 Eklenti(ler)
Geçen sene dalları çok yayılan ve ufacık bir rüzgarda bile dalları kırılan salkım söğüdü iyice budamıştık.
Bu sene yine salkım salkım dalları yere değer oldu, rüzgarda sağa sola salına salına savrulmasını seyretmek çok güzel. |
4 Eklenti(ler)
İstanbul'a dönüş hazırlığı başlayınca fırsat buldukça bahçeye çıkıp fotoğraf çekiyorum.Sağda solda tek tük açan çiçekler var, lisiler tamamen bitti ama bir de baktım ki bir tane mor bana gülümsüyor.
malina'nın hediyesi de çiçek içinde ama adını bilmiyorum. Durmak bilmeyenler gaura çalıları, ben biçtikçe onlar çoşuyor. Allahtan şu sıralar üzerlerinde arı yok. |
5 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Tek tük açan japon feneri, fırça çalısı ve karides çiçeği
|
3 Eklenti(ler)
Gözünün içine baktığım sellükamın da çiçekleri geçmeye yüz tuttu.
|
5 Eklenti(ler)
Saksı içine diktiğim clematislerin bir kısmında pamukçuk hastalığı görünce iyice temizlemenin ardından derin bir budama yapmıştım. Zamanla toparlandılar havaların da serinlemesiyle bol bol tomurcuk ve sağlıklı çiçekler vermeye başladılar.
|
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Armut şeklinde olanının tadı pek güzel değil, iri türün yemesi güzel; hem etli hem de çekirdeği çok küçük ama bizim yerli tür dediğimiz hepsinden daha lezzetli. O yerli türden de 4-5 ağaç var, bir sene çok iri meyve veriyor diğer sene meyveleri daha küçük oluyor ama ağaç adedi fazla olunca irileri topluyoruz. Çocuklar da çok seviyorlar. |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Pastırma yazı dedikleri bu mu bilmiyorum ama gündüzleri güneşli ve güzel. Ben de fırsat bu fırsat diyerek bahçe işlerini bitirmeye çalışıyorum.
Yine de sonbahar bütün güzelliklerini sunuyor. Bahçeden kareler.... |
2 Eklenti(ler)
Saksı içindeki amaryllis soğanlarını çıkardım, yavruları ana soğandan ayırıp hepsine mantar ilacı yapıp, yeniden saksılara yerleştirerek limonluğa kaldırdım.
|
4 Eklenti(ler)
Atlasların bakımları yapıldı, aşırı sarkan dalları kesildi, diğerleri de kurdele ile bağlanıp toplandı ve limonluğa kaldırıldı.
Halâ çiçek açanları da var. 4-5 tane de tohum kapsülü oluşmuş, isteyeniniz var mı? |
2 Eklenti(ler)
Gösterişi çok güzel, arkasında da bir sürü yavru var, ayırırken bozarım diye korktum. selenn'e müracaat.;)
|
3 Eklenti(ler)
Sieboldii'lere yaptığım bakım çok iyi sonuç verdi, ben ölürler diye bekliyordum.
Yazın bile bu kadar iri açmamışlardı. |
5 Eklenti(ler)
Havaların serinlemesi ile güller daha güzel açmaya başladı. Aşırı uzayan dallarını kestim ama budamayı kış sonunda yapacağım.
|
2 Eklenti(ler)
Vay vay vay... Sezonu kapatmaya niyetin yok herhalde, ama sen de haklısın bu bahçe bırakılır da İstanbul'un keşmekeşine gidilir mi?
Şöyle bir gezdim bahçeni akşam vakti, keşke gündüz gezseymişim, Hünnaplar, Narlar, Cennet meyveleri mmmm.... Hünnap hariç diğerleri bolca var Mersin'de, nedense hünnap bilmiyorlar. Tazesini ilk defa bu sene bir markette görüp tattım harika bir meyve, ne yazık ki bir daha göremedim. Biliyorsun bahçem yok artık, yine de Clematislerden vazgeçemiyorum. Yirmi gün kadar önce iki tane aldım internetten, geldiklerinde de keyifsizlerdi daha sonra iyice kurudular. Aspirin uyguladım ama ümit yok gibi, bana ne tavsiye edersin? İşte hastalarımız bunlar.. :( Eklenti 632990 Eklenti 632991 |
Sevgili Adalet Yağcı eğer hünnap fidesi istersen ağacın altındaki piçlerden çıkartıp sana gönderebilirim.
Benim clematislerin bir kısmını pamukçuk sarmıştı. Nasılsa ölecekler diye çok derin budama yaptım, köklerini tek tek seyreltilmiş oksıjenli suyla yıkadım, toprak değişikli yaparak yeniden ektim. Pek ümidim yoktu ama dipten patlamaları görünce bayram ettim. Öyle hızla yaprak ve tomurcuklanma yaptılar ki şaşarsın. Şimdiye kadar açmadıkları kadar iri çiçeklenme yaptılar, clematis başlığında paylaştım. Şu anda bile üzerlerinde onlarca tomurcuk var. Seninkilerin derdi ne bilmiyorum, köklerini inceledin mi, kısa buda belki de toparlarlar. |
Sevgili Güler, Hünnap Akdeniz iklimine uygunsa isterim, bahçede gözüme kestirdiğim bir yer var, dikerim oraya.
Çok büyür mü bilmiyorum, örneğin 40 litrelik bir saksıda balkonda yetiştirebilir miyim? Clematis için tavsiyeni en kısa zamanda uygulayacağım, geldiğinde de çok canlı değil gibiydiler. Onların kök yapısı şaşırtıcı derecede güçlü oluyor, yine de strese girmesinler diye geldiği saksıyı hemen değiştirmek istememiştim. Yani durum ümitsiz görünüyor ama öleceklerse de her türlü tedaviyi yapayım, gerisi Allah'a kalmış.. Bilgi için çok teşekkür edeiyorum.. |
Alıntı:
Bende o yerden 10-15 adet almıştım ancak tamamına yakını öldü. Almanya'dan aldıklarım sapasağlam duruyorlar. Deneyimlerime göre en az 2 yıllık ve en az 2 litrelik saksılardaki clematisler yerlerine daha çabuk alışıyor ve daha sağlıklı oluyorlar. Hatta Crystal Fountain'ı 2 katı fiyatla 3 litrelik saksıda almıştım, en güzel açan oldu. Kök sisteminin iyice güçlenmiş olması gerekiyor. Bu aşamada derin budama yapıp, sıvı bakır çözeltili fungisit uygulaması yapıp ilkbaharı beklememiz gerekiyor. Bir kısmı kurtulabilir belki. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 633277 Eklenti 633278 |
Alıntı:
Geldiğinde mevsim dolayısı ile yaprakları zaten solmuştu, sonra olan yaprakları da üzerinde kurudu. Güler hanımın tavsiyelerini uyguladım, toprağını ve saksısını değiştirdim, bekleyip göreceğiz bakalım. |
Güler Hanım çok güzel bir bahçeniz var, insan bakmaya doyamıyor. Nazar değmesin, elleriniz dert görmesin
|
Çok naziksiniz sayın mister73, teşekkür ederim.
|
Güler hanım, bahçenizdeki en yoğun kokulu yediveren güller hangileri acaba?
Balkonun çevresine 10-15 adet yediveren kokulu gül diksem balkonun ortasından kokusu algılanabilir mi? |
Alıntı:
Şimdi İstanbul'dayım eğer beklerseniz Manyas'a gittiğimde isimlerini yazarım. |
2 Eklenti(ler)
Balkondaki 2 anaç Aloevera sürü ile yeni yavrular verdi, yakın bir zamanda saksı değişimi yapmam gerekecek.
Dağıtım yapacaklarımı daha evvel ayırmıştım. |
4 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adını bilmiyorum.
karınca 70 adında bir üyemiz vardı, yurt dışından çok miktarda tohum getirir ve forum içinde de satışını yapardı. Ben bu tohumu ondan almıştım diye düşünüyorum. Uzun zaman çimlendiremiş olduğum için toprağını da dökmeden saksıyı raflardan birine bırakmıştım. Balkondaki saksıları her suladığımda sulama kabında kalan suyu da raflardaki boş saksılara dökerim. Sanırım senelerdir gıkı çıkmayan saksıda geçen sene bir kıpırtı oldu ve yaprak çıkarmaya başladı. Yaprak çıkarınca iştaha geldim acaba ne olacak diye yere indirdim. Yazın Manyas'a gittik o balkonda kaldı, su mu hak getire. Arada geldikçe Aloeveraya su verirken ona da veriyorum. Bir geldiğimde balkonda mis gibi bir koku vardı. Yaprak arasından çıkan bir sap üzerinde harika kokusu olan bir çiçek. Bu sene yaprakları da çoğaldı, yine sap çıktı. Çok az su veriyorum. Gelişimi şöyle.... ve daha bir çiçek açtı 4 adet daha var. Beraberce çok güzel bir yumak oluşturuyorlar. Çiçeğin adı : Eucharis grandiflora (Amazon lily) eneskrky (Teşekkür ederim) |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Üye listemizde karınca 70 i bulamadım? Adını yanlış hatırlamıyorum değil mi? |
Alıntı:
Kolay gelsin. |
Sayın Ahmet, elimde çok miktarda amaryllis soğanı var. Bu Amaryllise benzemiyor hem yaprak yapısı da çok değişik. Çıkardığı çiçek sapı ince nergis sapı gibi.
|
Aloe veralar inanılmaz güzellikte, anaçlar çok büyük bayağı görkemli duruyor emeklerinize sağlık :D
Orkideleriniz de uzun süre çiçekli kalmak üzere rengarenk açmış çok güzeller. Oradaki kokulu çiçek ''amazon lily'' sayın güler ablacım :) güle güle büyütün Burada da konusu açılmış sanırım http://www.agaclar.net/forum/soganli...iler/21331.htm |
Ben yaprak yapısını Tacca'ya benzetiyordum ama siz yazınca baktım ki verdiğiniz linkteki gibi.
Çok teşekkür ederim, müthiş güzel kokusu var. |
Sayın eneskrky sayesinde hep birlikte öğrenmiş olduk. Ayrıca, kendiliğinden kolayca da çoğalıyormuş. Güle güle büyütün.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025