![]() |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Sevgili Güler Hanım, her zamanki gibi bahçeniz, bitkileriniz harika maşallah!.. Beyaz gülünüze bayıldım, hoş sizin bütün güllerinizin maşallahı var. Emeklerinize, gönlünüze sağlık.
|
Güler Hanım, sormadan edemeyeceğim, clematislerinize nasıl bir bakım uyguluyorsunuz acaba? Sizin anlatımınız öyle güzel ki insanın kafası karışmıyor;)
Eskişehir'de deneme amaçlı bir clematis dikmiştim. C. the President. O, evvelki kışı rahatça geçirince; geçtiğimiz sonbaharda yine clematis diktim. İki tanesi hariç hepsi canlandı. Tabii bizim buranın iklimine göre henüz çiçek açmalarını beklemiyorum, minik tomurcuklar görürsem ne âlâ:rolleyes: Eskişehir kışına dayanacakları belli oldu fakat aklım gidiyor, olmadık bir şey yaparım da yüzüme gözüme bulaştırırım diye. Daha önce pek çok hatalar yaptım.:o |
4 Eklenti(ler)
Sayın nuaymu, clematislere özel bir bakım yapmıyorum. Dikkat ettiğim hususlar; kök kısmını güneşten korumak, çok sık budama yapmıyorum diğer arkadaşlarımız gibi.
Bir sene kurumuş yapraklarını temizliyorsam diğer sene pek çok dalı bırakıyorum. Genelde dalları kurumuş gibi görünür ama hiç beklemediğiniz kurumuş diye düşündüğünüz dallardan patlama yapar. Bekliyorum patlama yapsın ondan sonra temizlik işine girişiyorum. Kök kısımlarını ya bir bitki ile ya da hafifçe oyduğum bir saklı ile veya ağaç kabukları örterek koruyorum. Clematisi diktiğiniz zaman hemen önüne fazla suyu seven bir bitki ekerek kökü koruyabilirsiniz. Örneğin ben ortancalarla örtüm güllü kameriye çevresine diktiklerimi. Bazılarının köklerini de saksı kapatarak (yan kısmını yuvarlak olarak kestim) korumaya aldım. Size fotoğraflarını koyuyorum. |
Çok teşekkür ederim. Demek aslında dertsizlermiş:)
|
1 Eklenti(ler)
Clematisler çok iri açtı bu sene. Sizlere göstermek istiyorum.
Önce clematis desenli tepsi içinde size ikramda bulunayım. |
5 Eklenti(ler)
Günlük kahvaltı tabağının çapı 22cm. Clematisleri yerleştirdim, hangisini arzu edersiniz? ;)
|
1 Eklenti(ler)
Presidentler de yoğun açıyor, kameriyenin üst kısımlarını sardığı için koparamadım, onlardan da ikram etmek isterdim.
Yakında sieboldii show başlayacak |
Sevgili Güler hanım, bakalım bu güzellerden hangisi bende de açacak?:p
|
2 Eklenti(ler)
Kapı girişindeki filbahri güzel kokusu ile içeri girer girmez insanı mest ediyor.
|
2 Eklenti(ler)
Kapı girişi üzerindeki sarı güller bu sene hızlı açtı bir o kadar da hızlı geçtiler, böyle bir anda mısır gibi patlayan gülleri pek sevmiyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Sarmaşık gülleri çalı güllerinden daha erken açtı, çalılar yeni yeni tomurcuklanıyorlar.
Bir iki gün içinde yeşil çekirge ve yeşil bitler istila etmeye başladı, bu akşama doğru iyi bir ilaçlama gerekecek. |
5 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Güllü kameriyeyi saran kırmızı sarmaşık güllerinin kokuları şahane. Kimisi açtı kimisi açmaya çalışıyor. Ben de hızla içeriye doldurduğum bitkilerin temizliğini yaparak orayı düzene koymak ve bir an evvel masa ve koltuklarını koyarak, beş çayını mis kokulu güller arasında içmeye can atıyorum.
|
Alıntı:
|
Ben yine mest Güler abla :)
Aaa nasıl olur? Geçen hafta pazardan şakayık fidesi diye aldığım Filbahri miymiş ? :D:D Teşekkürler Güler abla sayende ismini bilmediğimiz ya da emin olamadığımız bitkilerin gerçek isimlerini burada tekrar öğrenmiş oluyoruz. Kokusu gerçekten çok hoş, limonumsu gibi... Bhçede yerini de sevdi, ee artık bizede iyi bakmak düşer. |
Guler ablacım clematisli kahvaltıya bayıldım. Cok guzel görünüyorlar. Ben de 2 cesit var balkonda henuz buymediler. Sizinkileri görünce hayran hayran bakıyorum
|
Sevgili samur, clematisler sanırım acık havayı seviyor, bahçede istediği alanı-havayı bulduğunda durdurmaya imkân yok.
Benim armadii o kadar yayıldı ki, salkım söğüde kol attığı gibi güllü kameriyeyi de bayağı sarmıştı. Çiçekleri erkenci olduğundan pek zevkle seyretme zamanımız olmuyordu ben de çok derin bir budama yapmıştım, hatta ya patlamazsa diye de korkmuştum ama öyle bir patladı ki sorma. Dikkat edeceğin şey kök kısmına gölge sağlaman ve susuz bırakmaman. İnşallah seninkiler de benimki gibi güzel olur. Seninkilerin türü ne, sende olmayan istediğin tür hangisi? |
3 Eklenti(ler)
Armando gözlerimi kamaştırdı çok güzelleşmiş. Sizin bakım önerilerinizi uyguladım kapalı balkondan açık balkona aldım önüne de başka çiçekleri koyarak köklere gölgelik olusturdum, yaklaşık 30lt saksilarda. Şimdi etiketlerine baktım hibrid türlermiş. Yaklaşık 1 hf önce. 20cm boyuyla 2 tanecik çiçek verdi mavi renklisi.
Eklenti 606708 Eklenti 606709 Diğeri henüz açmadı Eklenti 606710 |
2 Eklenti(ler)
Balkonun hem sağ tarafında hem de sol tarafında pergolayı saran sarmaşık gülleri var.
sağdaki pembe, soldaki soman-kayısı renginde. Yoğun kokulu değiller ama gösterişleri güzel. |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Haseki küpeleri yavaş yavaş geçiyor, bu sene bol bol tohum toplamayı düşünüyorum.
|
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili Güler hanım gözlerim yine bayram etti gülleriniz yediverenmi hepsi çok güzel ellerinize emeğinize sağlık Saygılarımla .
|
1 Eklenti(ler)
Güllerim nisan ayında başlıyor açmaya bütün yaz açıyor. Nisan ve mayıs ayında çok iri açıyorlar ama yaz sonuna doğru çiçek ebatları biraz küçülüyor.
Evvelki seneler 300 kökten fazlaydı ama geçen sene sonu iyice ihtiyarlayanların büyük bir kısmını söktüm, yeni güller ile takviye etmiş olsam da kök adedi sanırım 230-250 arasında. Pek çoğu kokulu, güllü kameriyeyi saranlar yoğun kokulu, sıcak günlerde sabah kahvaltısını zaman zaman orada yapsak da genelde beş çayını hep orada içmeyi tercih ediyoruz. Misafirlerimizin de tercihi bu yolda, siz ne dersiniz? |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Bodrum papatyaları ve karanfillerin saksı bakımları yapıldı, yerlerine yerleşmeyi bekliyorlar.
|
Her zaman, her yerde, her durumda harikasın
ne güzel güller bunlar,gül fukarası olan ben, sevgiyle hüznü bir arada yaşadım izlerken. ELLERİNE SAĞLIK |
Sevgili hozat, seyretmesi de koklaması da bedava, bekleriz. ;)
|
Her zamanki gibi harikalar yaratmışsın Güler Abla. ;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025