![]() |
2 Eklenti(ler)
Havlu püskülü ( Deutzia Gracilis) güzelliğin sergilemeye başlıyor. Çalı yeni yeni çiçeklenmeye başladı. Tamamen bembeyaz olduğunda daha da gösterişli olacak.
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Guler hanim haseki kupeniz Granny's bonnet turunden mi acaba? Cok zarif duruyor masallah.
|
Alıntı:
Bende beyaz, pembe, sırf koyu mor, katmerli mor-beyaz, sarı, bordo, bordo-beyaz katmerli gibi türleri var. Her sene diplerine dökülen tohumlardan çoğalıyorlar. Bazen bahçedeki otları yolmaya yardıma gelenlerin hışmına uğradıkları da oluyor, ot diye yolunuyorlar. |
4 Eklenti(ler)
Sayın edazeynepeda, sayenizde haseki küpelerini inceleme fırsatı buldum, teşekkür ederim.
Bu sitede olmanın en güzel taraflarından biri de işte bu arkadaşlar, sık sık yeni bilgiler ediniyoruz. Sizin mesajınız üzerine bahçeye çıkıp haseki küpelerini inceledim, hatta açmışlardan birer adet çiçek de koparıp size göstermek için fotoğrafladım. Pembe türleri açmaya başlamışlar. Beyaz, sarı renklerde daha bir hareket yok, mor türleri tomurcuktalar. Açanlar.... |
3 Eklenti(ler)
|
Her biri apayri guzeller masallah Guler hanim. Ben bunlara internetteki resimlerinden baktigimda devasa buyuklukte olduklarini sanmistim. Meger ne kadar da miniklermis. Canli canli gormus kadar oldum sayenizde. Asil ben size tesekkur ederim.
|
Guler abla bugun eşimle kulaklarini çinlattik. Gonderdigin tordon ilaci kullanirken. Sen benden bisey istemedin, icim rahat etmedi eger mahsuru olmaz ise ozelden adresini yollarsan bende nacizane bir hediye yollamak isterim. Tabi senin istedigin birsey olursa ben daha da mutlu olurum. Saglicakla kalmaniz dilegiyle.....
|
Sevgili 622ali, bir nebze yardımım dokunsa bile beni çok mutlu eder.
Çok naziksin, teşekkür ederim; Paris'e geldiğimde bir kahveni içerim olur biter. :D |
Bursa toplantısında sizden tohumlarını aldığım haseki küpelerini geçen sene saksılara ektim, fideleri ayrı saksılara aldım ama sadece 3 tanesini yaşatabildim onlarda bu sene bana nihayet çiçeklerini gösterdiler.
Mor ve açık pembe aynı saksıya denk gelmiş üçüncüyü bekliyorum ve herkese sizden bahsediyorum, müthiş bir insansınız Güler hanım iyiki varsınız. |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Hangisine övgüler düzeceğimi bilemedim çiçeklerin, hepsi birbirini ve beni kıskandıracak kadar güzel ;).
|
1 Eklenti(ler)
En çok bu gülü seviyorum.
Eklenti 552528 Güler hanım ismini bahşederse, Bursaya gidince Ekerlere sorabilirim. |
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlarımızdan bazıları bahçedeki haseki küpelerini soruyorlardı. Pembe-beyaz-sıklamen rengi olanlar açmıştı, şimdi katmerli mor maviler de açtı.
Sizlere Haseki küpeleri şovu yapayım. |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Clematislerden bazıları...
|
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
Güler hanim sayenizde gözlerimiz bayram etti bu güzellikleri bizlere sundugunuz icin tesekkürler. Biz henüz tomurcuklari yeni yeni görmeye basladik malum soguklar nedeniyle sizlerden 1-2 ay gec hareket ediyoruz ...
Güller, hasekiler, clematisler... Hepsi birbirinden güzel... Hele o kartopu aman Allahim harika birsey, belliki kisa dayanikli fakat eksi kaclara kadar dayaniyor bilginiz varmi? Cünkü orda soguga dayanikli bircok bitki burda donuyor onun icin soruyorum ... sevgiler... |
Güler ablacığım hepside çok güzel bir bahçem olduğunda ilk yapacağım iş haseki küpesinin bütün renklerinde ekmek olacak her gördüğüm de tekrar hayran kalıyorum onlara çok güzeller:)
|
Guler hanim bu havlu puskulu adli bitki acaba karabiberi andiran baharatli bir kokuya mi sahip? Muglanin ormanlik alanlarinda bolca yetisen ismini bilmedigim bir caliya cok benziyor.
|
Gecenin bu saatinde bahçenizi geziyordum. Tam da gul fotograflarına bakarken, burnuma mis gibi gul kokusu geldi. :) Güler Hanim, sizin fotograf makinanız kokuları da ekrana yansitabiliyor sanırım. :)
|
Sessiz moddan çıktım ve size teşekkür etmek istedim. Zaman zaman, ağaçlar.net'e üye değilken bile bahçenizi geziyordum, itiraf ediyorum:) Sizden çok şey öğrendim, ne güzel anlatıyorsunuz. Güllerinizin, clematislerinizin ve diğer bütün güzelliklerinizin devamı dileğimle... teşekkürler :)
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Yağmurun yağması beni mutlu etti; gözlerimdeki kaşıntı biraz azaldı da fanustan çıkmış gibi oldum. Siyah gözlüklerimi takarak bahçeye çıktım. Özledim mis kokular arasında çay içmeyi.
Bir yandan güllerin kokuları, diğer yandan filbahri, hanımeli kokusu, yaseminlerin yoğun kokuları her tarafı sarmış durumda. Yakınlarına pek yaklaşmadan elimde çay bardağımla bir güzel turladım bahçeyi. İlerleyen saatlerde de bol bol fotoğraf çektim. Güllü kameriyeyi saran güllerin çoğu kışın rüzgara dayanamamış ve sardırıldığı yerlerden koparak kırılmıştı, ben de derin budama yapmıştım. Yeni yeni sürgünlerle farkı kapatmaya çalışıyorlar. Bir yandan mis kokulu güller sarıyor diğer yandan (salkım söğüt tarafından) clematisler tırmanıyor. |
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Isparta gülüm de bu sene bayağı güzel çiçeklendi. Yarın toplayıp gül şerbeti yapacağım.
|
3 Eklenti(ler)
Hemerocallislerde çok çiçek tomurcuğu var. Tek tük açmaya başladılar
|
4 Eklenti(ler)
Haseki küpeleri artık tohuma geçiyor ama başka çalılar renkleniyor
|
5 Eklenti(ler)
Kışın yıkılan bahçe duvarının dibindeki güllerden bir kısmını kurtarabildim. Bu güzel beyaz gülde çok hasar oldu, kocaman kocaman iki büyük dalı taşların altında kaldı. Kurtarabildiğim dallar güzel çiçek açmaya başladı.
Şimdi beton kısmı bir sarmaşık türü ile kapatmak istiyorum ama komşu demansta ben ne sardırsam tellerin üzerindekileri ya yolacak ya kesecek.... |
Sevgili CAN Güler Hanım hasret kalmışım güzel paylaşımlarınıza, maşallah maşallah!..
Şimdi fotoğrafınıza tekrar baktım beton kısmı demişsiniz, ben ilk anda taşlı kısmı görmüştüm, siz de o halde yukarı tellere doğru değil aşşağı doğru sarkacak bir bir güzel ekin diyecektim. Fotoğrafa tekrar bakınca beton kısmı gördüm. Evet oraya ne dikilebilir? Oraya da duvarın hemen üzerindeki tellere uzun saksılara yine aşşağı doğru sarkacak çiçeklerden ekin. Ellerinize, emeğinize, gönlünüze sağlık... Rastgelsin!.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025