agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Orhan Özbilgiç 26-12-2012 18:09

Güler Hanım;
Bana kalırsa da, bahçenizdeki dejenerasyonu önemsemeyin. Yıllardır keyfini çıkardığınız, ortancalar bir yıl bocalayıversin. Taflanları yerini dolduracak alternatifi düşünmeye başlamışsınız bile. Peyzaj eskisinden daha güzel bir biçimde ortaya çıkıverir. Bunuda siz, herkesten daha güzel becerirsiniz.

Önemli olan sizlerin sağlığınız. Umarım dilediğiniz gibi 'her şey yolunda gider.'

Esenlikler diliyorum.

Papağan 27-12-2012 11:50

Geçmiş olsun
 
Siz hiç canınızı sıkmayın sevgili Güler hanım, siz bir araya geldiğinizde o bahçe ve çiçekleriniz eminim eskisinden çok daha güzel olacaktır, bu sitede bir sürü arkadaşınız var, çoğunun evinde, Güler Atlası olarak misafir değil evin bir ferdisiniz, bir sürü bir sürü güzel dilekler, dualar alıyorsunuz, siz içiniz ferah tutun, şifası da gelecektir. Eşinize büyük geçmiş olsun diliyorum. Güzel haberlerinizi ben de beklemekteyim, umarım en kısa zamanda bizi müjdelersiniz

Cumhur Tonba 05-01-2013 23:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1064555)
Sevgili Cumhur Tonba, biraz yanılgıya mı düştünüz? Bahçe sayfama fotoğraf yüklemiyorsam bu dolaşmıyorum anlamına mı geliyor? Ne mümkün.

Güler Ablacığım,
Ben bahçe derken aynı zamanda bu sayfayı kast etmiştim. Son mesajınız 05.11.2012 diğeri 10.12-2102. Bu nedenle yazmıştım. resim olmayabilir. Mesaj da yok. Tabii ki gerçek bahçenizi ve buradaki bahçenizi hergün dolaştığınızdan eminim.
Sevgi ve saygılarımla.

sevoş 06-01-2013 18:33

güler hanım bahçeye öldüm bittim.muhteşem.eğer kabul ederseniz bahçenizde işçi olmaya razıyım. [şaka]sürekli ordamı oturuyorsunuz yoksa yazlıkmı.benim bahçemde var malatyada.şimdi anladımki benimki bahçe değil harabeymiş.ben senin bahçenin köstebeği olayım.allah çoook uzun ömurler versinde oralarda mutlu yaşa.sevgiler.

Sevgi 06-01-2013 21:59

Güler hn. sağlıklı, mutlu ve huzurlu nice yıllar dilerim. doğum gününüz kutlu olsun...

Güler 09-01-2013 17:43

Sayın sevoş, sağolun.
Bahçem Manyas'da, biz İstanbul'da oturuyoruz diyeceğim ama bu sene zamanımızın çoğu Manyas'da geçti. Mart ayında gidiyoruz, Kasım ayında dönüyoruz İstanbul'a.

Aman, aman bahçe köstebeği olup da gelmeyin bahçeye. :)
Buyrun, agaclar.net üyesi olarak gelin de size çay-kahve ikram edebileyim.
Hem tanışmış oluruz hem de sohbet ederiz. ;)

YeniGine 09-01-2013 23:32

ıhhhh ıh sevgili Güler Hanım darısı başıma inşallah!..

Güler 09-01-2013 23:50

Beklerim sevgili YeniGine, çok da mutlu olurum.
Çayı güllü kameriyede koyarız, biz bahçeyi dolaşıp da gelene kadar çayımız demlenir. Ben bir koşu patates böreklerini de kızartırım, hem sohbet eder, hem de çayımızı yudumlarız. Ne dersiniz?

FKY100 10-01-2013 07:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1083415)
Beklerim sevgili YeniGine, çok da mutlu olurum.
Çayı güllü kameriyede koyarız, biz bahçeyi dolaşıp da gelene kadar çayımız demlenir. Ben bir koşu patates böreklerini de kızartırım, hem sohbet eder, hem de çayımızı yudumlarız. Ne dersiniz?


Sayın Güler;
Vallahi burada sizleri kıskananlar var.... :) Mesela ben...
Öyle güzel anlatmışsınız ki çayın kaynama fokurtusunu duyar, kızarmış böreklerin kokusunu alır gibi oldum.

Artık o sohbetde ne kadar güzel olur dimi:)

Güler 10-01-2013 07:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi FKY100 (Mesaj 1083460)
Sayın Güler;
Vallahi burada sizleri kıskananlar var.... :) Mesela ben...
Öyle güzel anlatmışsınız ki çayın kaynama fokurtusunu duyar, kızarmış böreklerin kokusunu alır gibi oldum.

Artık o sohbetde ne kadar güzel olur dimi:)

Eeee, siz agaclar.net üyesi değil misiniz? Buyrun siz de katılın aramıza. ;) Bahçem bütün agaclar.net'lilere açık.

FKY100 10-01-2013 07:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1083463)
Eeee, siz agaclar.net üyesi değil misiniz? Buyrun siz de katılın aramıza. ;) Bahçem bütün agaclar.net'lilere açık.



Ben daha çok yeni üyeyim.... ama sizlerin sıcaklığı ile hiçte yabancılık çekmediğimi söyleyebilirim. Misafirperverliğiniz için de teşekkür ederim.;)

İnşallah diyorum ve bahçemi sizlerin ki kadar olmasa da biraz düzenleyebilirsem bende tüm ağaçlar.net üyelerini davet edebilirim diye düşünüyorum.

Nevin Marangoz 15-01-2013 22:56

Kış eriği-osmanlı çileği
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 305211)
Safranbolu toplantısına götürmek için, geçen hafta bahçeden topladığım erikler.
Ama maalesef evde unutmuşum.
Bu mevsimde, kütür kütür erik yemek de çok güzel, tadı mı? O da güzel.

Eklenti 50776

Merhaba Güler Hanım!
Sizi Ankara toplantısında tanıdım.Atlas-maviş aleovera dağıtımınız hep gözümün önünde. İçten, candan sevgiyle.Oarada ben de sizden atlas çiçeği ile maviş almıştım.Maviş olmadı ama atlas tuttu.Ona bakarken sizi görür gibi oluyorum.Zaten bahçenizi gezmek te bu yüzden.Toplantıdan önce biraz bakmıştım ama şimdi sayfa sayfa okuyorum.Kaç gecede bitirebilirim bilmem.Güllere
meyvalara sebzelere peyzaj uygulamanıza bakıp arada not ta alıyorum.Ellerinize sağlık.Her şey çok güzel.Bir çok şey de öğreniyorum.
Bizim Çamlıdere'de bahçemiz var.Orası 1300-1400 metre yüksek ve kışları sert geçiyor.sebze ekiyoruz.1000 ağaç kadar bodur elma birkaç ağaç armut ve ayva var.Kış eriği ilgimi çekti.Nereden aldınız?Başka adı var mı?Kış eriği diye arasam bulabilir miyim?
Sizden bir kök te osmanlı çileği istesem mümkün mü? Manyas'ta değilsinizdir herhalde.Ne zaman giderseniz.Yazları biz de Erdek'e gidiyoruz.Giderken veya dönerken de alabilirim.
Geçen yazdan beri ıtır yetiştirmeğe çalışıyorum.Erdek'te de sivrisinek oluyor.Orada televizyon seyrederken daha doğrusu şeker otunu internette ararken bir hocanın videosuna rastladım.Alman bir profesörün evine misafir olan bizim proferörümüz her odada ıtır görünce sebebini sormuş.Alman hoca da, ıtırın içindeki esansiyel yağların sivrisinekleri kaçırttığını hatta öldürdüğünü söylemiş.Ben de güç bela bulabildiğim ıtırı suda köklendirip ektim.Yaza Erdek'te bırakmayı düşünüyordum.Ama benim ıtır kazaya uğramış.Yeniden ekmiş Hediye.Bana da söylemiyor.Benim ıtır günden güne sarardı sarardı ve gitti.Şu anda başka bir dal suda.İnşallah yetiştireceğim.Sizde de sivrisinek varmış.Itırı deneyebilirsiniz.Faydalı olup olmadığını sonra konuşuruz.
Sevgiyle kalın..

Güler 16-01-2013 00:36

Teşekkür ederim sevgili Nevin Marangoz.

Itır benim bahçemde var, ben Itır'ı değil de fesleğin sivrisinekleri kaçırttığını duymuştum. Güllü kameriye içinde de nereden baksanız 8-10 tane top fesleğene rastlarsınız.

Evin içinde sivrisinekler pek sıkıntı vermiyor, her yerde sinek telleri mevcut. Ama balkonda veya bahçede oturmak öyle bir dert ki anlatılması güç. Sanki mesai yapıyorlar mübarekler, saat 18.00 - 22.00 arası müthiş faaliyetteler.

Bizim burada çeltik çok ekildiği için bu dert bizde hep olacak gibi, köylüler randıman düşmesin diye de ilaç yapmıyorlarmış (mış diyorum, pek de bildiğim bir konu değil).

Balkonda salıncaklara koman kocaman cibinlikler koyuyorum. Güllü kameriye içine de bir keresinde otağ gibi cibinlik yapmıştım.

Kış eriğini tam hatırlayamıyorum ama sanırım İzvat Alara'dan almış olabiliriz. Belki de Yalova'dan. Bize satarken kışın bile kütür kütür erik yiyeceksiniz demişlerdi, ben de eriği çok sevdiğimden almıştık.

Tabii ki veririm, Osmanlı çileğimiz çok fazla. Erdek'e giderken de uğrayabilirsiniz. Ben de sık sık giderim Erdeğe, hem deniz kenarındaki çınarlar altında çay içmek hoşuma gider, hem de Yalı Çiçekçilik (Bülent Bey'e) sık uğrarım, o zaman da buluşabilirsek elden de verebilirim.

sami ulus 21-01-2013 09:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 107523)
Sayın Meksika
Benim bahçem oldukça büyük 10 dönüm. Bu hale getirmek 10 senemi aldı ama şimdi çok keyif alıyorum hakikaten her bitkinin kökünde parmağımın izi vardır, uğraşım karşılığını kat kat verdi. Fotoğraf çekmede acemi olduğum için size istediğim detayda resim gönderemiyorum, becerebilirsem başka resimler de göndermek istiyorum. Güllerin sardığı kameriyede çay içmenin güzelliği bambaşka keşke sizlere de ikram edebilme fırsatım olsaydı. Bu güzelliği görmek için her hafta sonu Manyas'a kaçıyorum.
Selamlar.

Ben de bu halini seviyorum.



Böyle güzel bir yerin düzgün fotograflarını bekleriz. Ayrıca detaylarıda mesela bir kırmızı gülün yakın bir resmi ve aşımı çelik üretimimi besleyici ilaçlar kullanıldımı çiçeklere dadanan zararlılar oluyormu vs

gülenyüz 21-01-2013 18:57

Sn Güler Usta dememe inşallah kızmazsınız.Ağaçlar Net Sayfasında kendime idol olarak aldığım büyüklerden birisiniz.Bahçeniz,Gülleriniz,harika .Emeğinize gönlünüze sağlık.Sevgiyle kalın.Saygılar.

Güler 21-01-2013 22:48

Sayın gülenyüz, teşekkür ederim.

Ustalıkla alâkam yok, ben bu işin tahsilini de yapmadım. Bahçemde yaptıklarım çok değişik kitaplardan okuyup öğrendiklerim ve buradaki hocalarımızın tavsiyeleri ile oldu.
Çok yoruluyorum ama bir o kadar da keyifle çalışıyorum bahçemde. Çok daha erken başlamadığıma hep pişmanlık duymuşumdur. O yüzden bahçe tanzim etmeyi düşünen, bahçesi olan arkadaşlara tavsiyem bir an önce başlamaları.

Güler 21-01-2013 23:00

2 Eklenti(ler)
Misss kokulu catleyalarım açmaya başladılar.


Güler 21-01-2013 23:02

Phal ve cymbidıumlar daha tomurcuktalar. Saksı ayrımı yaptığım için biraz geçe kaldılar.
Çiçeklendiklerinde fotoğraflarım.

Güler 22-01-2013 09:10

2 Eklenti(ler)
Bir arkadaşın bana verdiği Senecio rowleyanus çiçek açmaya başladı. Çiçeklerinin kokusunu ben karanfile benzettim.



sakdag 22-01-2013 09:25

Ben de şaşırmıştım Güler Abla, nasıl oldu da Latince ismini yazdı diye... ;) Tam da diğer ismini soracaktım Selenn Hanım... ;)

Senecion harika görünüyor Güler Abla, orkidelerin nefis. Yazın, güllü kameriyedeki açmış orkidenin güzelliğini hala unutamadım doğrusu.

Güler 22-01-2013 09:32

2 Eklenti(ler)
Manyas'dan gelirken beraberimde getirdiğim karides çiçeklerinden kırmızı olan aldı başını gidiyor. Sarı ise yeni çiçek vermeye başladı.

Kırmızı renkli olanın ( Jucticia brandegeeana) boyu 1m yi geçti. sanırım Manyas'a giderken boyunu kısaltmam gerekecek.

Sarı olan ( Pachystachys lutea ) nın çiçekleri diğeri gibi değil, aşağıya doğru sarkmıyor dik, dik duruyor.

Karides çiçekleri yaz-kış yapraklı, yarı gölge seviyorlar. Kışa dayanıklı bitkiler, sarı renkli olanı suyu kırmızıya nazaran daha az seviyor. Ama her ikisinin de toprağı kurumamalı.


Güler 22-01-2013 09:36

1 Eklenti(ler)
selenn'in bana getirdiği sukulentler hızlı büyüdüler. selenn de gördüğünde " ayy teyze bunlar benim sana getirdiğim minikler mi?" diye şaşırdı.


gülsu 23-01-2013 08:45

Güler abla bu atlaslara ne yapıyorsun da bu kadar güzel oluyor benimkiler bir senedir yerinde sayıyor. Hangi arkadaşda gördüm bilmiyorum ama senecio sende de varmış. Seneciodan dağıtım yapmayacakmısınız. Eğer yaparsanız ilk sıraya beni yazın lütfen. Kokulu çiçeklere karşı ayrı bir zaafım var. Onları bir başka seviyorum. Orkidenin nasıl koktuğunu bilmiyorum ama görüntüsü muhteşem. Bir gün bende İnşallah kokulu orkide alabilirim.)

Güler 23-01-2013 08:58

Merhaba sevgili gülsu,

Atlaslara toprakları kurudukça sadece su veriyorum, ara sıra da potasyum ilâve ediyorum. Başka yaptığım bir şey yok.
Sanırım ben kendileri ile pek ilgilenmediğimden beni kendilerine bağlamak için güzelleşiyorlar. Hani derler ya güzele bakmak sevaptır diye... (işin esprisi)

Senecio, bana malina'nın hediyesiydi, ondan dağıtım yapmayı şimdilik düşünmüyorum, belki daha da gelişirse ilerde yaparım.

Orkide... hele cattleya, imkânı olan arkadaşların edinmesi gerekir diye düşünüyorum. Ben çok seviyorum.

berçin 02-02-2013 23:33

Sevgili Güler Hanım,bahçenizi yine zevk ve hayranlıkla gezdim.Keyifsiz geçen cumartesi geceme keyif ve yeni umutlar verdi.(Bu arada içeriden eşim ne yapıyorsun nerelerdesin diye seslendi,bende Güler Hanım'ın bahçesindeyim deyince ısrarla,sevgi ve saygılarımı ilet diye tekrar seslendi)Bilgilerinize:)Benim sevgim saygım ayrı:)

Güler 03-02-2013 08:20

Teşekkür ederim sevgili berçin, siz de eşinize sevgilerimi, selâmlarımı iletin lütfen.

İşte arkadaşlar agaclar.net'li olmak bu kadar güzel şey.

berçin Hanımla tanışmadık.
Saat gecenin yarısı, arkadaşımız agaclar.net'e açmış olduğum bahçe sayfamda dolaşmış, fotoğrafları izlemiş-mesajları okumuş ve keyif almış. Ve taaa Samsun'dan bana sesleniyor, beğenisini belirtiyor hem de o kadar samimi ve içten ki. Belli ki beni dost bilmiş, hatta aramızdaki bu dostluğa eşi de şahit olmuş ki bana o da selâmlarını iletiyor.

Sevgili berçin sağ olasın, inan ben de siz agaclar.net'li arkadaşlarımı çok seviyorum.

elifbilge 04-02-2013 07:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1042477)
Bu sabah bahçeyi bir dolaşayım dedim. Bu dolaşma en az bir saatimi alıyor.
Önce bir nar kopardım, iri iri dişli ve çok güzel tadı var, hem yedim hem dolaştım.
Muşmulalar çok iri olmuş bu sene, ama daha sertler olmamışlar, bir tane yedim ağzımı burdu.
Ayvalar güzel, onlara dokunmadım, 2 tane kırmızı etli biber koparıp yedim.
Kış eriği çok güzel, dalları erik dolu ama yeni yeni çiçekler de açmış. Manzarası hoşuma gitti. Bir avuç da erik yedim.
Kivileri soymak lazım yanımda bıcak yok diye onları ess geçtim.
Komşunun getirdiği kavunlar ağaç kütüğü üzerinde duruyor, bir kavun alıp içeri girdim. Öğle yemeğimi kafamdan hazırladım; 2-3 dilim kavun ve sigara böreği.

Oğuz kıymalı karnıbahar istemişti, dün akşam onu pişirmiştim. Pilav da var, o da onları yer.

Ben zaten bahçede dolaşırken onu ye bunu ye doyuyorum.




Güler hanım selamlar kış eriği süper görünüyor.Nasıl edinebilirim bilginiz varsa paylaşırmısınız.Teşekkürler.

Sağlıkla.

Güler 04-02-2013 09:07

Sayın elifbilge, tam hatırlayamıyorum ama ya Yalova'dan ya da Alara'dan almış olabiliriz.

Biraz evvel baktım, lodos hepsini dökmüş. Otların üzerinde sağlam kalanlardan bir avuç kadar toplayıp yedim. Biraz yumuşamışlar, eski kütür kütür halleri kalmamış.

h_dogan 04-02-2013 16:21

Güler Hanım bahçenizi gizliden gizliden geziyorum. Artık yazayım dedim yazmazsam olmaz. :D Bu Senecio rowleyanus harika bence. Çok değişik bir bitki. Diğer bitkileriniz de çok güzel ama ben acaip olan bitkileri daha çok seviyorum. ;)

KAPTANzst 04-02-2013 16:41

Selam.
Alınan çelikler tutarsa aynı cins erik olur.
Çekirdekten üretilen yabani olur ve aşılanması gerekir.
Şu anda alınan çelikler buzdolabı sebzelik kısmında nemli talaş içinde poşette saklanırsa, aşı zamanı iyi birer aşı kalemi olurlar. Aşı ile yapılan çoğaltmalarda büyüme daha hızlı olur.
Kolay gelsin.

Güler 04-02-2013 22:41

Çok teşekkür ederim sayın KAPTANzst, siz gibi bilenlerin teyidi güzel oluyor. Biz de daha önce elde ettiğimiz çelikleri buzdolabının sebzeliğinde saklıyoruz. Aşı zamanı da uçlarından biraz keserek aşı yapıyoruz.

İnşallah bu mesajınızı arkadaşımız elifbilge de okur.

gülenyüz 07-02-2013 13:46

Sn Güler Hanım Merhabalar,Nasılsınız.Benim size bir sorum olacak.İşin piri olarak.Meyve ağaçlarının dölleme olması için her çeşitten ikişer adet mi dikmek gerekir?Sevgi ve Saygılar..

Güler 08-02-2013 12:59

Teşekkür ederim iyiyim ama inanın benim bu konuda bir bilgim yok.
Bildiğim bu durum kivi bitkisinde mevcut bir de kaymak ağacı için duymuştum. O yüzden siz bu sorunuzu Ziraat mühendisi olan bir arkadaşımıza sorarsanız daha doğru bir bilgi alırsınız.

ıldır 10-02-2013 19:57

Sevgili Güler Hanım..
 
Atlasınızın şöhreti tüm sitede biliniyor.. Size bir sorum olacak... Acaba kışın evdemı balkondamı bahçedemi tutuyorsunuz..Eger kapalı yerde duruyorsa hangi ay balkona bahceye cıkarıp hangi ay içeri alıyorsunuz... Cevabınız için şimdiden teşekkür ederım..Bol çiçekli günler dilerim...

Güler 10-02-2013 22:05

Atlası Ekim ayı sonunda beraberimde İstanbul'a getiriyorum. İstanbul'da kapalı balkonda güneş gören bir yerde duruyor. Mart ayında yine benimle beraber Manyas'a gidiyor. Manyas'da açık balkonda bütün yazı geçiriyor.

elifbilge 11-02-2013 15:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1096794)
Selam.
Alınan çelikler tutarsa aynı cins erik olur.
Çekirdekten üretilen yabani olur ve aşılanması gerekir.
Şu anda alınan çelikler buzdolabı sebzelik kısmında nemli talaş içinde poşette saklanırsa, aşı zamanı iyi birer aşı kalemi olurlar. Aşı ile yapılan çoğaltmalarda büyüme daha hızlı olur.
Kolay gelsin.

Çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için çeliklerim geldiği zaman her iki yoluda deneyeceğim.

Sağlıkla.

Güler 20-02-2013 15:11

2 Eklenti(ler)
Kış geldiğinde Manyas'dan İstanbul'a gelirken beraberimde orkidelerim ve kışın dışarıda ya da limonlukta dayanamayacağını düşündüğüm bitkilerimi getiriyorum.

Kapalı balkonda mesut oluyorlar.

Clivia benimle beraber gelenlerden.
Taşınmayı huy haline getiren orkidem de öyle.


Güler 20-02-2013 15:13

1 Eklenti(ler)
Üç gün önce yemeğe misafirim vardı. Benim çiçeklere olan düşkünlüğümü bildikleri için yeni bir güzellik getirmişler.


Güler 20-02-2013 15:17

3 Eklenti(ler)
Atlas çiçeğimden bu sene o kadar çok çelik verdim ki bitkim kuş kadar kaldı. Daha sonra da orasını kes, burasını kes acaba bitkimi küstürdüm mü diye merak ediyordum.

Ama beni üzmedi. Başladı benim güzelim tomurcuklanmaya.



smnunal 20-02-2013 15:30

[QUOTE=Güler;1105218]Atlas çiçeğimden bu sene o kadar çok çelik verdim ki bitkim kuş kadar kaldı. Daha sonra da orasını kes, burasını kes acaba bitkimi küstürdüm mü diye merak ediyordum.

Ama beni üzmedi. Başladı benim güzelim tomurcuklanmaya.


Sayın Güler hanım,

Bitki ve bilgi ne kadar çok paylaşırsanız o kadar çok karşılığını alırsınız.

Maşallah sizin atlasınızda öyle. Bol bol çiçeklerini görmeniz dileğimle.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025