![]() |
Ellerine sağlık abla ne güzel şeyler yapmışsınız. Geçmiş bayramın mübarek olsun ellerinizden öperim. Bizde yaptık annemle domates ama biz menemen gibi yapıyoruz derken yumurta yok ;) acı biberlerde doğranıyo kaynatılıyo daha sonra kaynar kaynar kavanozlara doldurup ter kapatıyoruz tekrar kaynatmıyoruz. Kış alarında yemeklerede katılıyoR menemen olarak ta yene biliyor. Sağlıkla kalın sevgiler.
|
5 Eklenti(ler)
Birkaç gün evden uzaklaşınca bahçeyi toparlamak zor oluyor, ama tatil de iyi geldi hani. Bol bol yüzdüm, dinlendim.
Belli ki kuvvetli rüzgârlar esmiş, meyvelerin çoğu yerlere dökülmüş. Oğuz " bak olgunlar hep yerlerde" dedi. Üzümlerin büyük bir kısmı olgunlaşmış, bol bol toplayıp yiyoruz. Size de ikram edeyim. |
2 Eklenti(ler)
Narlarda çatlama başlamış. Sulama da yapılmıyor ama neden çatlıyor bilmiyorum, bilen dostlardan yardım bekliyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Elmalar bu senede çok güzel.
|
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu sene salma sulama yaptık sık, sık. Bu sulama ayva ağacının hoşuna gitti galiba. Ayvaları her seneye nazaran daha da iri olacak gibi görünüyor.
|
Sn.Güler
Ürünleriniz maşallah çok sağlıklı ve güzel görünüyor.. Ellerinize sağlık,afiyetle yiyiniz inşallah.. Selamlar,saygılar efendim.. |
Gülen hanım her şey mükemmel görünüyor.Üzümler elmalar, incirler,narlar ,ayvalar kısacası yok yok gibi.Bu güzellikler insana hayat veriyor.Ellerinize sağlık.
|
Muhteşem bir bahçe. Cennet gibi... Güller pek hoş.
|
Sayın Güler hanım.
Kavanozları alttan doldurmak zor olmuyor mu ? http://www.agaclar.net/forum/attachm...600-x-450-.jpg Şaka bir yana, afiyetler tüketmenizi diliyorum. İkizce ile bağlantınız devam ediyor mu? Neden soruyorum diyeceğinizi bildiğim için hemen açıklayayım. İkizce ve interlandında 100-120 dönüm kadar tarla arayışı içindeyim. Ola ki bir tavsiyeniz veya yönlendirmeniz olabilir mi diye sormadan edemedim. :o |
Marketlerde satılan peppinolar maalesef olmadan ve gelişmeden toplandıkları için kelek kavun lezzetindeler. Esasen büyüyor ve tatlanıyorlar. Değişik bir lezzeti var.
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Selen buraya gelince hemen kaktüslere el attı, " bak teyzem bunun adı Epiphyllum, bunun adı Sempervivum" diyerek fotoğrafladı.
Ben de sizlere göstermek istedim. |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Sayın Zafer İnandıklı'nın verdiği Bir Gecelik Gelin çiçeğinde gördüğüm çiçek tomurcuğu beni çok mutlu etti.
|
Selen iyi yapmış bence Güler ablacığım bunlara da el atmanın zamanı gelmişti. Senden gelen atlas gelişmeye baladı ama şu bir gecelik gelin bende neden çiçek açmadı yaa bende görseydim çiçeğini keşke kısmet artık:)
|
Her şey öyle mükemmel ki, Allah nazarlardan korusun, sefasını sürün dilerim.
İzninizle bir sorum olacak Güler Hanım; bahçemizdeki meyve ve sebzelerde yanmış hayvan gübresi dışında gübre kullanmadık. Ne yazık ki, meyvelerimiz seyrek / küçük oldu ,sebzelerimizden de bol ürün alamadık, sizce nerede hata yapıyor olabiliriz. Yardımcı olursanız sevinirim... |
Sevgili ide, biz de yanık hayvan gübresi kullanıyoruz. Ağaçlarımız bodur cins, budamalarını da her yandan güneş alacak şekilde yapıyoruz. Bu durumda çok meyve oluyor ve eşim meyvelerin 3/4 nü daha meyveler misket kadarken kopartıp atıyor, geriye kalanlar da hem iri oluyor hem de daha lezzetli. Ağaç daha az meyveyi daha iyi besliyor.
Bu sene bordobulamacında biraz geç kaldık onun da zararını gördük. Bir de mevsim çok sıcak geçti bu da biraz etken olabilir. Sanırım sorunuzu meyve yetiştiriciliği ve sebze ile uğraşan arkadaşlar daha doğru yanıtlayabilirler. :) |
Alıntı:
|
Güler hanım, bu harikulade bahçeyi yaparken bizler için de harika bir dünya yaratmışsınız. Saatlerce, günlerce gezip, bulunduğu ortamdan uzaklaşıp huzur bulan yüzlerce mutlu insandan biri olarak kendimi şanslı hissediyorum.
Allah size ve Oğuz beye uzun ömür, her daim sağlık versin sevdiklerinizle beraber. Bu arada son sayfalarda belirgin bir şekilde fotoğraflarda gelişme var ;) |
Alıntı:
Domates suyu veya domates püresi dediğiniz imalat ile salça arasındaki farkı pek anlayamadım. Bu imalatta az da olsa zeytin yağı, aspirin, asit borik vs. kullanıyormusuz. Sağlıkla tüketmenizi diliyorum. |
Güler hanım gelene kadar ben yanıtlayayım...
Domates suyu veya püresi salça kadar uzun süre kaynatılmaz, kevgirden geçirilip süzülmez. İçine biraz tuz dışında hiç bir koruyucu katılmaz, sadece kavanozlara kaynarken doldurup, kapaklarını çok sıkı kapatıp, baş aşağıya çevrilip soğuyana kadar öyle bırakılır. Sebebi, sıcağın etkisiyle kavanoz kapağının hiç hava almayacak şekilde kapanmasıdır. Eğer şimdiye dek hiç kışlık domates hazırlamadıysanız, tüm kış yaz domatesinin mis gibi kokusunu yemeklerinize katmak istiyorsanız, bu sene muhakkak deneyin. (domateslerin zamanı geçti geçecek) |
Çok güzel bahçeniz, herşey doğal ve sağlıklı.Umarım birgün benimde yolun bahçenizden geçer.Sevgiyle büyütün bütün bitkilerinizi.
Sağlıkla kalın. |
Alıntı:
Ya da domatesler çiğ olarak kavanoz veya şişelere doldurularak, sadece tuz ilâvesiyle konserve edilir. Bakınız. |
Güler Abla, bir gecelik gelininiz açtı mı? Benim tomurcuğumda sizin fotoğrafınızdaki kadar oldu şu an. Ve şehir dışına çıkmak zorundayım. Sizin çiçeğinizin açma durumuna göre gün sayıp dönüşü ona göre ayarlayayım diyorum... ;) Saksı küçük olsa yanımda gezdirirdim ama bunun da mümkünatı yok tabi..;) Of ya, bu çiçeğin açmasını görmeyi çok istiyorum, istiyordum...
|
Sorma, sorma sevgili sakdag, benim saksım da kocaman olduğu için taşıyamadım. Çiçeğini daha görmedim, dua ediyorum ben gidinceye kadar açmamış olsun diye. Onca zaman bekleyip de kokusunu duyamamak çok üzücü.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Çiçeğini yarı solmuş bir halde gördüm ama kokusu kalmamıştı. Ama yine de ümitliyim, ilkini veren daha sonraki güzel çiçekleri de verir diye düşünüyorum.
Sayın Zafer İnandıklı'nın hediyelerinden bir başkası.....(Teşekkürler.) Nasıl da güzel değil mi? |
Güler hanım kafam karıştı bir tomurcuk vardı, burda üç tane görüyorum.
Birde ebatı gerçekten bu kadar büyük mü? |
Sevgili Asiye çok haklısınız.
Daha önce bahsettiğim Bir gecelik geline ait bir tomurcuktu. Bu son fotoğrafladıklarım yine Zafer Bey'in bana hediye ettiği Daturaların fotoğrafı, yani ayrı ayrı bitkiler. |
Sayın Güler hanım,
Bu resimdekiler Burgmansia (Meleklerin borazanı) çiçeği değilmi yoksa biz daturayı yanlışmı biliyoruz. Size ve Oğuz beye Muğladan selamlarımla. |
Güler hanım, sizden bir bilgi rica edeceğim. Alınan gül çeliği toprakla buluşturulmadan kaç gün bekletilebilir? 1 hafta dayanırsa İstanbulda dikmeyi düşünüyorum. Size sormak istedim. Sağlıkla kalın.
|
Sevgili Dansel, sesini duymak hoş oldu.
Çeliği çok önceden mi alman gerekiyor? Bekleme konusunda çok net bir şey yazmam doğru olmayabilir, inşallah hocalarımız sana daha doğru cevap verirler. Ama eğer ben böyle bir şey yapacak olsam ya alacağım çeliği uzunca tutar (kesilen yerden kuruma yapacağı için) dikmeden önce kurumuş kısmı keserek toprağa dikerdim. Çeliği nemlendirilmiş gazete kâğıdında daha iyi muhafaza edersiniz. Veya çeliğin her iki ucuna da ıslatılmış pamuk sararak ve zaman zaman pamuğu ıslatarak kurumasına engel olurdum. Eğer birkaç tane çelik alabiliyorsam bunların ucunu içinde su bulunan ufak bir pet şişede tutar eve gelene kadar öyle muhafaza ederdim. Bütün bunlar sonuç vermiyorsa da hemen " Güler Hanım, gül çeliklerim tutmadı bana da birkaç tane getirebilir misiniz?" diye mesaj atardım. ;) |
Sayın smnunal, ben bahçemdekine datura diyorum. ;) Ama brugmansia da olabilir.
http://www.agaclar.net/forum/222310-post22.htm |
Brugmansia.
|
güler hanım elleriniz dert görmesin yine herşey mükemmel.ama üzümleri görünce yemin ederim ağzım sulandı:Dgüle güle afiyetle yiyin inşallah, atlasınız, sizin bol eliniz gönlünüzden dolayı gittikçe sürgünleri çoğalıyor.sessiz sakin bahçeni geziyorum rahatsız etmiym diyede sessiz sakin çıkıyorum ama hep bahçendeyim güler hanımcım:D
|
Teşekkür ederim. Bu sene üzümler hakikaten güzeldi. Cardinal olanlar daha erken oldular, beyaz kokulu çavuşlar ise daha geç. Beyazların aromaları çok hoşuma gidiyor, iri taneler ince kabuklu adeta şeffaf gibiler ama Oğuz'un favorisi Cardinal. Alfonsların tadı da çok güzeldi.
Bol bol yedik, eşe dosta gönderdik. Bu hafta da eşim pekmez yapacam diye tutturdu ve çok da başarılı oldu. 50 lt.lik tavalarda iki sefer pekmez çıkarttı. Ama çok da yoruldu. İlk seferde süzmede biraz yardımcı oldum, ama ikinci seferde depo kapısını açık bıraktığı için daha şıra halindeyken arılar depoya dolmuş tabii ben de içeri giremedim. Şimdi heyecanla torunlarına göndermeyi bekliyor. ;) |
Günaydın güler hanım,bahçenizin sessiz takipçilerindenim.çiçekleriniz hepsi çok güzeller sanki her biri size kendini beğendirmek için çabalıyorlar.ben özellikle atlasınız ve mavişinizin farklı olduğunu düşünüyorum sanki sihirli bir el var üzerlerinde.sebebi sürekli paylaşmanız olabilirmi.
Tıpkı zafer abimizin tek gecelik gelini gibi.hemen hemen,bütün şehirleri balkonlardan pencerelerden seyreyliyorsunuz.emeğinize,yüreğinize sağlık. |
Alıntı:
Bahçe içerisindeki inşaat işleri bitmek üzere olduğu için eşimle beraber yakın zamanda bahçe düzenlemesine başlamayı düşünüyoruz. Meyve ağaçlarında ve önümüzdeki yaz sebzelerde kullanmak üzere bahçeye bir römork hayvan gübresi getirttik. Bu gübrenin çoğunluk miktarını sebze bahçesinde kullanacağız. Siz daha önceki yazılarınızda gübreye kireç serpip üstü kapalı bir şekilde beklettiğinizi yazmıştınız. Bende aynı şeyi yapmayı düşünüyorum. Gübreyi bu şekilde beklettikten ne kadar sonra kullanabilirim? Bundan sonra bahçeyle ilgili sorularla sizi sık sık rahatsız edebilirim.(Hoşgörünüze sığınarak) Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim. |
Rica ederim, her zaman sorabilirsiniz, cevap verebilirsem ne mutlu bana.
Eviniz de bahçeniz de hayırlı olsun, bütün güzellikleri size versin. Ben yanık hayvan gübresi geldiğinde içindeki tohumlar ölsün diye toz kireç koyup naylon ile kapatıyorum. Sezon geldiğinde naylonu açıyor ve gübreyi iyice eletiyorum. Elek altında kalanları kullanacağım yere göre 1/3 gübre + 1/3 yıkanmış dere kumu + 1/3 toprak ile karıştırarak saksılarda, yeni ekeceğim gül çanaklarında ve ağaç fidanlarında kullanıyorum. Elek üzerinde kalanları da sebze ekeceğimiz yere serdirip, çapa ile toprakla karışmasını sağlıyorum. Toprağın üzerinde kalması pek verimli olmaz iyice toprakla karışması lâzım. |
Sevgili Güler hanım çok güzel bi bahçeniz var sayfanın sonunu bulmak için baya bi ugraştım resimler ve bilgiler benim için çok yararlı olacak fırsat buldukça artık sayfanızdayım kolay gelsin
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025