agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

serkan_istanbul 27-08-2012 09:59

Ellerine sağlık abla ne güzel şeyler yapmışsınız. Geçmiş bayramın mübarek olsun ellerinizden öperim. Bizde yaptık annemle domates ama biz menemen gibi yapıyoruz derken yumurta yok ;) acı biberlerde doğranıyo kaynatılıyo daha sonra kaynar kaynar kavanozlara doldurup ter kapatıyoruz tekrar kaynatmıyoruz. Kış alarında yemeklerede katılıyoR menemen olarak ta yene biliyor. Sağlıkla kalın sevgiler.

Güler 04-09-2012 12:33

5 Eklenti(ler)
Birkaç gün evden uzaklaşınca bahçeyi toparlamak zor oluyor, ama tatil de iyi geldi hani. Bol bol yüzdüm, dinlendim.

Belli ki kuvvetli rüzgârlar esmiş, meyvelerin çoğu yerlere dökülmüş. Oğuz " bak olgunlar hep yerlerde" dedi.

Üzümlerin büyük bir kısmı olgunlaşmış, bol bol toplayıp yiyoruz.
Size de ikram edeyim.


Güler 04-09-2012 12:35

2 Eklenti(ler)
Narlarda çatlama başlamış. Sulama da yapılmıyor ama neden çatlıyor bilmiyorum, bilen dostlardan yardım bekliyorum.


Güler 04-09-2012 12:37

5 Eklenti(ler)
Elmalar bu senede çok güzel.


Güler 04-09-2012 12:39

3 Eklenti(ler)

Güler 04-09-2012 12:42

1 Eklenti(ler)
Bu sene salma sulama yaptık sık, sık. Bu sulama ayva ağacının hoşuna gitti galiba. Ayvaları her seneye nazaran daha da iri olacak gibi görünüyor.


Eriklibahçe 04-09-2012 12:54

Sn.Güler

Ürünleriniz maşallah çok sağlıklı ve güzel görünüyor..


Ellerinize sağlık,afiyetle yiyiniz inşallah..


Selamlar,saygılar efendim..

Adil 04-09-2012 15:26

Gülen hanım her şey mükemmel görünüyor.Üzümler elmalar, incirler,narlar ,ayvalar kısacası yok yok gibi.Bu güzellikler insana hayat veriyor.Ellerinize sağlık.

İdil B. 05-09-2012 21:22

Muhteşem bir bahçe. Cennet gibi... Güller pek hoş.

s.serdar 05-09-2012 23:53

Sayın Güler hanım.

Kavanozları alttan doldurmak zor olmuyor mu ?

http://www.agaclar.net/forum/attachm...600-x-450-.jpg

Şaka bir yana, afiyetler tüketmenizi diliyorum.

İkizce ile bağlantınız devam ediyor mu? Neden soruyorum diyeceğinizi bildiğim için hemen açıklayayım. İkizce ve interlandında 100-120 dönüm kadar tarla arayışı içindeyim. Ola ki bir tavsiyeniz veya yönlendirmeniz olabilir mi diye sormadan edemedim. :o

handanhanım 06-09-2012 21:36

Marketlerde satılan peppinolar maalesef olmadan ve gelişmeden toplandıkları için kelek kavun lezzetindeler. Esasen büyüyor ve tatlanıyorlar. Değişik bir lezzeti var.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heDera (Mesaj 542760)
Pepino bana göre bir meyve değil aynı kavun gibi bir kokusu var.Hoşlanmıyorum:(


Güler 07-09-2012 18:53

2 Eklenti(ler)
Selen buraya gelince hemen kaktüslere el attı, " bak teyzem bunun adı Epiphyllum, bunun adı Sempervivum" diyerek fotoğrafladı.
Ben de sizlere göstermek istedim.


Güler 07-09-2012 18:54

2 Eklenti(ler)
Atlasımda çok sürgün var, ayrıca tohum kapsülleri de oluştu.



Güler 07-09-2012 18:56

2 Eklenti(ler)
Sayın Zafer İnandıklı'nın verdiği Bir Gecelik Gelin çiçeğinde gördüğüm çiçek tomurcuğu beni çok mutlu etti.


günebakan 07-09-2012 21:38

Selen iyi yapmış bence Güler ablacığım bunlara da el atmanın zamanı gelmişti. Senden gelen atlas gelişmeye baladı ama şu bir gecelik gelin bende neden çiçek açmadı yaa bende görseydim çiçeğini keşke kısmet artık:)

ide 08-09-2012 09:51

Her şey öyle mükemmel ki, Allah nazarlardan korusun, sefasını sürün dilerim.
İzninizle bir sorum olacak Güler Hanım; bahçemizdeki meyve ve sebzelerde yanmış hayvan gübresi dışında gübre kullanmadık. Ne yazık ki, meyvelerimiz seyrek / küçük oldu ,sebzelerimizden de bol ürün alamadık, sizce nerede hata yapıyor olabiliriz. Yardımcı olursanız sevinirim...

Güler 08-09-2012 16:20

Sevgili ide, biz de yanık hayvan gübresi kullanıyoruz. Ağaçlarımız bodur cins, budamalarını da her yandan güneş alacak şekilde yapıyoruz. Bu durumda çok meyve oluyor ve eşim meyvelerin 3/4 nü daha meyveler misket kadarken kopartıp atıyor, geriye kalanlar da hem iri oluyor hem de daha lezzetli. Ağaç daha az meyveyi daha iyi besliyor.

Bu sene bordobulamacında biraz geç kaldık onun da zararını gördük. Bir de mevsim çok sıcak geçti bu da biraz etken olabilir.
Sanırım sorunuzu meyve yetiştiriciliği ve sebze ile uğraşan arkadaşlar daha doğru yanıtlayabilirler. :)

limon 08-09-2012 19:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1016573)
Sanırım sorunuzu meyve yetiştiriciliği ve sebze ile uğraşan arkadaşlar daha doğru yanıtlayabilirler. :)

Tevazunun bu kadarı...

Muhsin Hanif 08-09-2012 20:16

Güler hanım, bu harikulade bahçeyi yaparken bizler için de harika bir dünya yaratmışsınız. Saatlerce, günlerce gezip, bulunduğu ortamdan uzaklaşıp huzur bulan yüzlerce mutlu insandan biri olarak kendimi şanslı hissediyorum.
Allah size ve Oğuz beye uzun ömür, her daim sağlık versin sevdiklerinizle beraber.

Bu arada son sayfalarda belirgin bir şekilde fotoğraflarda gelişme var ;)

denizkan 09-09-2012 10:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1011589)
Niyetim bunlardan domates suyu yapmak. Daha doğrusu koyuca olduğundan püresi de denebilir.
Hem yapımı kolay hem de çok dayanıklı oluyor. Bütün kış her yemekte kullan, hele çorbası harika oluyor.
Geçen sene yaptıklarımdan iki kavanoz kalmıştı, halâ da güzel.

Biraz çocuklara, eşe, dosta derken 50 kavanoz yapmışız. Artık bugün gözüm domates görmek istemiyor....

Sizlere anlatmak istiyorum.









Domates suyu veya domates püresi dediğiniz imalat ile salça arasındaki farkı pek anlayamadım. Bu imalatta az da olsa zeytin yağı, aspirin, asit borik vs. kullanıyormusuz. Sağlıkla tüketmenizi diliyorum.

limon 10-09-2012 11:37

Güler hanım gelene kadar ben yanıtlayayım...

Domates suyu veya püresi salça kadar uzun süre kaynatılmaz, kevgirden geçirilip süzülmez. İçine biraz tuz dışında hiç bir koruyucu katılmaz, sadece kavanozlara kaynarken doldurup, kapaklarını çok sıkı kapatıp, baş aşağıya çevrilip soğuyana kadar öyle bırakılır. Sebebi, sıcağın etkisiyle kavanoz kapağının hiç hava almayacak şekilde kapanmasıdır.

Eğer şimdiye dek hiç kışlık domates hazırlamadıysanız, tüm kış yaz domatesinin mis gibi kokusunu yemeklerinize katmak istiyorsanız, bu sene muhakkak deneyin. (domateslerin zamanı geçti geçecek)

elifbilge 13-09-2012 13:07

Çok güzel bahçeniz, herşey doğal ve sağlıklı.Umarım birgün benimde yolun bahçenizden geçer.Sevgiyle büyütün bütün bitkilerinizi.

Sağlıkla kalın.

Sevgi Durul 13-09-2012 13:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 1017067)
Güler hanım gelene kadar ben yanıtlayayım...

Domates suyu veya püresi salça kadar uzun süre kaynatılmaz, kevgirden geçirilip süzülmez. İçine biraz tuz dışında hiç bir koruyucu katılmaz, sadece kavanozlara kaynarken doldurup, kapaklarını çok sıkı kapatıp, baş aşağıya çevrilip soğuyana kadar öyle bırakılır. Sebebi, sıcağın etkisiyle kavanoz kapağının hiç hava almayacak şekilde kapanmasıdır.

Eğer şimdiye dek hiç kışlık domates hazırlamadıysanız, tüm kış yaz domatesinin mis gibi kokusunu yemeklerinize katmak istiyorsanız, bu sene muhakkak deneyin. (domateslerin zamanı geçti geçecek)

Sevgili Güler hanımın izniyle...

Ya da domatesler çiğ olarak kavanoz veya şişelere doldurularak, sadece tuz ilâvesiyle konserve edilir. Bakınız.

sakdag 18-09-2012 07:53

Güler Abla, bir gecelik gelininiz açtı mı? Benim tomurcuğumda sizin fotoğrafınızdaki kadar oldu şu an. Ve şehir dışına çıkmak zorundayım. Sizin çiçeğinizin açma durumuna göre gün sayıp dönüşü ona göre ayarlayayım diyorum... ;) Saksı küçük olsa yanımda gezdirirdim ama bunun da mümkünatı yok tabi..;) Of ya, bu çiçeğin açmasını görmeyi çok istiyorum, istiyordum...

Güler 18-09-2012 08:24

Sorma, sorma sevgili sakdag, benim saksım da kocaman olduğu için taşıyamadım. Çiçeğini daha görmedim, dua ediyorum ben gidinceye kadar açmamış olsun diye. Onca zaman bekleyip de kokusunu duyamamak çok üzücü.

Zafer İnandıklı 18-09-2012 12:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1016269)
Sayın Zafer İnandıklı'nın verdiği Bir Gecelik Gelin çiçeğinde gördüğüm çiçek tomurcuğu beni çok mutlu etti.


Bu olgunluğa erişmiş tomurcuk bir hafta içinde açacaktır.

Güler 20-09-2012 12:40

2 Eklenti(ler)
Çiçeğini yarı solmuş bir halde gördüm ama kokusu kalmamıştı. Ama yine de ümitliyim, ilkini veren daha sonraki güzel çiçekleri de verir diye düşünüyorum.

Sayın Zafer İnandıklı'nın hediyelerinden bir başkası.....(Teşekkürler.)

Nasıl da güzel değil mi?


Asiye 20-09-2012 12:55

Güler hanım kafam karıştı bir tomurcuk vardı, burda üç tane görüyorum.

Birde ebatı gerçekten bu kadar büyük mü?

Güler 20-09-2012 13:03

Sevgili Asiye çok haklısınız.

Daha önce bahsettiğim Bir gecelik geline ait bir tomurcuktu. Bu son fotoğrafladıklarım yine Zafer Bey'in bana hediye ettiği Daturaların fotoğrafı, yani ayrı ayrı bitkiler.

smnunal 20-09-2012 13:11

Sayın Güler hanım,

Bu resimdekiler Burgmansia (Meleklerin borazanı) çiçeği değilmi yoksa biz daturayı yanlışmı biliyoruz.

Size ve Oğuz beye Muğladan selamlarımla.

Dansel 23-09-2012 00:23

Güler hanım, sizden bir bilgi rica edeceğim. Alınan gül çeliği toprakla buluşturulmadan kaç gün bekletilebilir? 1 hafta dayanırsa İstanbulda dikmeyi düşünüyorum. Size sormak istedim. Sağlıkla kalın.

Güler 23-09-2012 10:24

Sevgili Dansel, sesini duymak hoş oldu.

Çeliği çok önceden mi alman gerekiyor? Bekleme konusunda çok net bir şey yazmam doğru olmayabilir, inşallah hocalarımız sana daha doğru cevap verirler. Ama eğer ben böyle bir şey yapacak olsam ya alacağım çeliği uzunca tutar (kesilen yerden kuruma yapacağı için) dikmeden önce kurumuş kısmı keserek toprağa dikerdim. Çeliği nemlendirilmiş gazete kâğıdında daha iyi muhafaza edersiniz.
Veya çeliğin her iki ucuna da ıslatılmış pamuk sararak ve zaman zaman pamuğu ıslatarak kurumasına engel olurdum.

Eğer birkaç tane çelik alabiliyorsam bunların ucunu içinde su bulunan ufak bir pet şişede tutar eve gelene kadar öyle muhafaza ederdim.

Bütün bunlar sonuç vermiyorsa da hemen " Güler Hanım, gül çeliklerim tutmadı bana da birkaç tane getirebilir misiniz?" diye mesaj atardım. ;)

Güler 23-09-2012 10:43

Sayın smnunal, ben bahçemdekine datura diyorum. ;) Ama brugmansia da olabilir.

http://www.agaclar.net/forum/222310-post22.htm

almira 23-09-2012 11:25

Brugmansia.

GÜLSEN_ 23-09-2012 21:04

güler hanım elleriniz dert görmesin yine herşey mükemmel.ama üzümleri görünce yemin ederim ağzım sulandı:Dgüle güle afiyetle yiyin inşallah, atlasınız, sizin bol eliniz gönlünüzden dolayı gittikçe sürgünleri çoğalıyor.sessiz sakin bahçeni geziyorum rahatsız etmiym diyede sessiz sakin çıkıyorum ama hep bahçendeyim güler hanımcım:D

Güler 23-09-2012 21:50

Teşekkür ederim. Bu sene üzümler hakikaten güzeldi. Cardinal olanlar daha erken oldular, beyaz kokulu çavuşlar ise daha geç. Beyazların aromaları çok hoşuma gidiyor, iri taneler ince kabuklu adeta şeffaf gibiler ama Oğuz'un favorisi Cardinal. Alfonsların tadı da çok güzeldi.

Bol bol yedik, eşe dosta gönderdik. Bu hafta da eşim pekmez yapacam diye tutturdu ve çok da başarılı oldu. 50 lt.lik tavalarda iki sefer pekmez çıkarttı. Ama çok da yoruldu. İlk seferde süzmede biraz yardımcı oldum, ama ikinci seferde depo kapısını açık bıraktığı için daha şıra halindeyken arılar depoya dolmuş tabii ben de içeri giremedim.
Şimdi heyecanla torunlarına göndermeyi bekliyor. ;)

İremsıla 24-09-2012 09:07

Günaydın güler hanım,bahçenizin sessiz takipçilerindenim.çiçekleriniz hepsi çok güzeller sanki her biri size kendini beğendirmek için çabalıyorlar.ben özellikle atlasınız ve mavişinizin farklı olduğunu düşünüyorum sanki sihirli bir el var üzerlerinde.sebebi sürekli paylaşmanız olabilirmi.

Tıpkı zafer abimizin tek gecelik gelini gibi.hemen hemen,bütün şehirleri balkonlardan pencerelerden seyreyliyorsunuz.emeğinize,yüreğinize sağlık.

trilye 03-10-2012 19:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 662154)
Sevgili orhanenes, teşekkür ederim.

Bahçe tanzimine başlamayı düşünüyorsanız hiç vakit kaybetmeden başlayın derim. Ben halâ geç başladığım için pişmanlık duyuyorum.
Siz başlayın bakın göreceksiniz yavaş yavaş herşey yerli yerine oturuyor ve şevke geliyorsunuz.
Ben hiç plân proje yapmadan kendi zevkime göre tanzim ettim. Zaman zaman beğenmeyip değişiklikler de yaptığım oldu. Ama bütün bunlar size birşeyler öğretecek.
Yaptıkça da daha da yapmak istiyorsunuz, öyle keyifli ki. Yorucu da olsa aldığınız güzel neticeler yorgunluğunuzu size unutturuyor.

Bahçemin size yön vermesi beni gururlandırıyor, eminim daha güzelini başaracaksınız yeter ki isteyin ve bir an evvel başlayın.

Bildiğim her konuda size seve seve yardımcı olurum. Elimdeki fide ve tohumlardan da istediğiniz varsa gönderebilirim.

Kolay gelsin.

Merhaba Güler hanım, sizin bana yazdığınız bu mesajın üzerinden yaklaşık 2,5 sene geçmiş. O zamanlar üyelik ismim de farklıydı. Artık benimde 1100 m2 bir arazi içerisinde ufak bir evim var. Böyle bir ev hayalim her zaman vardı. Fakat başta sizin bahçeniz olmak üzere ağaçlar netteki üyelerin bahçelerinde gezindikçe bu istek biraz daha arttı ve gelecek için yapmış olduğumuz planları biraz daha hızlandırdık.
Bahçe içerisindeki inşaat işleri bitmek üzere olduğu için eşimle beraber yakın zamanda bahçe düzenlemesine başlamayı düşünüyoruz. Meyve ağaçlarında ve önümüzdeki yaz sebzelerde kullanmak üzere bahçeye bir römork hayvan gübresi getirttik. Bu gübrenin çoğunluk miktarını sebze bahçesinde kullanacağız. Siz daha önceki yazılarınızda gübreye kireç serpip üstü kapalı bir şekilde beklettiğinizi yazmıştınız. Bende aynı şeyi yapmayı düşünüyorum. Gübreyi bu şekilde beklettikten ne kadar sonra kullanabilirim?
Bundan sonra bahçeyle ilgili sorularla sizi sık sık rahatsız edebilirim.(Hoşgörünüze sığınarak)
Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim.

Güler 03-10-2012 19:54

Rica ederim, her zaman sorabilirsiniz, cevap verebilirsem ne mutlu bana.

Eviniz de bahçeniz de hayırlı olsun, bütün güzellikleri size versin.

Ben yanık hayvan gübresi geldiğinde içindeki tohumlar ölsün diye toz kireç koyup naylon ile kapatıyorum. Sezon geldiğinde naylonu açıyor ve gübreyi iyice eletiyorum. Elek altında kalanları kullanacağım yere göre 1/3 gübre + 1/3 yıkanmış dere kumu + 1/3 toprak ile karıştırarak saksılarda, yeni ekeceğim gül çanaklarında ve ağaç fidanlarında kullanıyorum. Elek üzerinde kalanları da sebze ekeceğimiz yere serdirip, çapa ile toprakla karışmasını sağlıyorum. Toprağın üzerinde kalması pek verimli olmaz iyice toprakla karışması lâzım.

ibrahimcetin 12-10-2012 17:02

Sevgili Güler hanım çok güzel bi bahçeniz var sayfanın sonunu bulmak için baya bi ugraştım resimler ve bilgiler benim için çok yararlı olacak fırsat buldukça artık sayfanızdayım kolay gelsin


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025