![]() |
Güle güle büyütün.
|
Keklik çiftliği Konyada var: Hemde çil Keklik. Bakarsınız ihtiyaç olur.Bilğiniz olsun diye yazıyorum.
Çevrenizde kavak selvi ve meşe ağaçı varsa,Allah yardımcınız olsun. Sn Güler hanım. Sayğılar. |
Köyümüzün tepeleri yemyeşil meşe ve kavak ormanı. Köylüler meşelerin yapraksız kaldıklarından bahsediyorlar.
Keklik alıp salacağız galiba. |
Alıntı:
Dilerim sizde ikinci kez yaşamazsınız. En çok o erik ağacına üzülürüm. O ne güzellik öyle. İster istemez insanın ağzı sulanıyor.;) |
Sevgili Güler abla enerjinize,sabrınıza ve estetik anlayışınıza hayran olmamak elde değil herşey muhteşem... sevgi,sağlık ve mutluluk dileklerimle.
Not: Aramızda kalsın ablacım ama beni bile daha büyük bir bahçe için heveslendiriyorsunuz. |
Erikler ilaçlanmadı sevgili Orhan Özbilgiç, arzu ederseniz adresinize hemen bir koli gönderebilirim. :)
Sevgili eyakut, eğer niyetiniz varsa hiç vakit geçirmeden kolları sıvayın, yaş ilerledikçe zor geliyor. Zorluğu da her yere yetişemediğinizden, istediğiniz düzeni kuramamış olmaktan duyulan üzüntü. ;) |
Güler Hanım;
Çok naziksiniz. Teşekkür ederim. ''Beğen'' butonuna basıp geçecektim, vazgeçtim. ''Haaa. Bu fikir hoşuma gitti.'' mi, demek istiyor acaba? Diye göndermeye kalkar valla.:p düşüncesiyle. Afiyetle yiyin Güler Hanım. Eriği dalından yemek daha keyifli. Emeklerinize sağlık. |
Alıntı:
Kimin eriği yok kimin var bilmiyorum, isteyenlere koli koli gönderebilirim, özelden mesaj atmaları yeterlidir. Not: kargosu ne kadar tutar bilmiyorum. |
Sevgili lilium, erik kurusu yapalım mı ... dermişim. :D
Sevgili Orhan Özbilgiç, ne demişler "delidir ne yapsa yeridir", valla yollar mı yollardım hani. " ''Haaa. Bu fikir hoşuma gitti.'' mi, demek istiyor acaba? Diye göndermeye kalkar valla. düşüncesiyle." |
Alıntı:
Balkonda ki çiçekler harika böyle coşmalarındaki hikmeti anlamayacak kadar acemiyim. Bugün eşimle bikaç çiçekçiye uğradık.Eşime nerde yanlış yapıyorum bak burdakiler nasıl gelişmiş dedim.Benimkiler yanında özürlü gibi kalıyor. |
Teşekkür ederim, hemen bir iki kutu daha alayım yedek olur.
Bilir misiniz ki benim yedekleme tutkum vardır, sevgili hberbul. :D Örneğin, evde mutlaka fazladan 2 çaydanlığım olur, çünkü çayı ateşe oturtturup da siteye girmişsem mutlaka o çayın suyu biter ve çaydanlık cayır cayır yanar. Ancak sapın bakalit yanık kokusu burnuma gelince " eyvahhh, çaydanlık gitti" diye mutfağa koşsam da iş işten geçmiş olur. O yüzden yedek çaydanlığım hep vardır. :p Siz çiçek açan bitkilerinizi sularken 3 sulamada bir (potasyumlu - fosfatlı sıvı) gübre veriyor musunuz? |
Alıntı:
|
Alıntı:
10 lt. sulama kabının için birer tatlı kaşığı atıp karıştırıyorum. Bitkilerimi önce biraz suluyorum, sonra arkasından hemen bu gübreli suyu veriyorum. Bir dahaki sulama normal su ile oluyor, sonraki de yine normal sulama, 3. sulamada yine gübreli sulama oluyor. Yani, sardunyaları ele alalım haftada bir sulama yapıyorsam 3. hafta gübre vermiş oluyorum. Osmocote gübre alırsanız ( 3 ay 4 ay 6 ay) gübresi diye de geçiyor. onu da kullanabilirsiniz. Üzerinde kullanma tarifleri var. |
Alıntı:
Proje hangi aşamada? Uygulama başarılı olursa bende uygulamak isterim. Saygılar. |
Manyas'da Orman Müdürüğü keklik işine el atmış diye duyuyorum, ben de bu arada köylülere sıkı sıkı tenbih ediyorum; sakın keklikleri avlamaya çıkmayın" diyorum.
|
Alıntı:
|
Hayırlı geceler güler hnm.
Öncelikle burada tanıttığınız, size ait bahçenizi inceledim. Ellerinize kollarınıza sağlık. Gerçekten çok güzeller. Hepsinede binbir kere Maşallah. Şu bir gerçekki, işi bilerek yapmak çok önemli, ****** tecrübede, deneme yanılmayla oluyor. Mutlaka öğrenebilmek içinde işin içinde sevgi olmalı. Sizdede bu fazlasıyla var. Tekrar ellerinize sağlık. Bu güzel çiftlik evinizde, Ailenizle hayırlı ve sağlıklı mutlu günler diliyorum Falcon00 / Metin |
Sayın falcon00, teşekkür ederim.
İnşallah yolunuz bu tarafa düşer de ziyaretimize gelirsiniz. Bahçemi bu hale getirene kadar hakikaten büyük uğraş verdim. Haklısınız; sevgi ve azim olmayınca olmuyor. Ama yapmak isteyen, bahçe kurmak isteyen arkadaşlara tavsiyem, eğer niyetleri varsa bir an önce başlasınlar. Ha bugün, ha yarın demesinler, zaman su gibi akıp gidiyor. Hele, bahçesi olup da uğraşmayanları anlamak mümkün değil. Başlasınlar zamanla herşey yerli yerine oturuyor, inanın büyük maddi bir külfet olmadan da başarabilirler. Hele agaclar.net üyesi iseler ki büyük şansları var demektir. Bilgi hazinesi içindeler, onlarca arkadaş çelik yollamak, fide yollamak, tohum yollamak için adeta yarışıyorlar. Güzel temennileriniz için teşekkür ederim. Evimiz küçük bir köy evi, Allaha şükür rahat ve kullanışlı. Alanımız büyük ama dediğiniz gibi çiftlik denmez, çünkü ne bir ineğimiz, koyunumuz ve tavuklarımız var. Çiftlik denince bunların çoğunun olması gerekir diye düşünüyorum. Eşim tavuk ve sülün yetiştirmeği çok istiyor ama biz devamlı burada yaşamıyoruz ki, hayvanlara bakmak gerekir. Bu yüzden bahçeye bir köpek bile alamıyorum. Ama komşularımda bol bol tavuk ve büyükbaş hayvanları var, dilediğim gibi tasarruf edebiliyorum. Peynir- yoğurt yapmak için süt buluyorum, erişte kesmek için bol bol yumurtam oluyor. Ben çiçeklerimle, eşim sebze ve meyve ağaçları ile boğuşup duruyor ve çok da keyif alıyoruz. |
Alıntı:
Ben bahçe işinde o kadar yeniyim ki şuan gübre olarak bizim kuzuların(okulda çocuklar için besliyoruz) gübresi fermante bile olmamış olabilir(saksılardaki otları temizlemekten perişanım),humik asit ve bitki besleyici diye BİMden aldığım sıvı birşey var. Bu çiçeklere ne verebilirim diye araştırıyorum ama siteye girince aradığımı unutup bahçeleri gezmeye dalıyorum. Tavsiyenize uyup dediğiniz gübreden vereceğim.Aradığım şeyi sizin sayfanızda pat diye bulmak beni şaşırttı.Günlerdir bu açan çiçeklerin ömrünü ne vererek uzatabilirim diye düşünüyordum.Teşekkür ederim. |
Güler Hanım merhaba. Dün gece Adalet Hanım ile yazışmalarımızdan sizin de bahçeniz olduğunu çıkarttım. (Çok özür diliyorum) Sizin bahçeniz olduğunu bilmiyordum. Şimdi ağaclar nette ARA dan buldum. İlk Sayfayı açıp da ilk, 2. 4. fotoğrafları görünceee hayraan olmamak, bahçeyi gezmek için heveslenmemek mümkün değil. Başlıyorum bahçenizi gezmeye. Ben sizden ayrıca çook özür diliyorum.
|
Henüz 3 teyim; inanın gayri ihtiyari elim ağzıma gittii "Amaaann" deyivermişim. Hayran kaldığımı belirteyim bundan sonrası; sessizce gezineyim bahçeyi ben.
|
Alıntı:
|
Güler Hanım sayfa 10 dayım, zevk ve hayranlıkla izliyorum. Sessizce bahçeyi gezineyim dedim amaa sormak ihtiyacı hissettim, sümbüllerin soğanlarını çıkarıyor musunuz peki?
|
Güler Hanım İspirya; ben keçisakalı diye biliyor idim. Peki hiç buduyor musunuz?
|
Sessizce gezeyim dedim ama inanın bu güzellikler karşısında sessiz kalabilmek mümkün değil. Güler Hanıım; dün bir yığın açmış güllerden kestim diyorsunuz... :( İnanın ben daha açmış solmuş gül nasıl budanır, güllerdeki hastalıklar, zararlılar tam olarak nasıl çözümleyebilirim onları bilemiyorum :( Her agaclar net e girdiğimde tamam şimdi gül nasıl budanır onu okuyayım diyoruuum ama maalesef olmuyor; ziraa üyelerin o izlemeye doyum olmaz, izle izle hayran kal bahçelerine dalııp gidiyorum. O yüzden de ben halaa gül nasıl budanır, güllerdeki hastalıklar, zararlılar, çözüm nedir halaa bilemiyorum.
|
Güler Hanım, sayfa 21 de kaldım; izlemek gerçekten çoook hoş, zevkli. Bakalım inşallah 21. nci sayfadan sonraa faydalanabileceğim bilgilere rastlarım...
|
Teşekkür ederim sevgili YeniGine.
Nergis ve sümbül soğanlarını yerlerinden çıkarmıyorum. Ancak iki, üç senede bir Mart ayı içinde yerlerinden çıkartıyorum, bulundukları çukur içinde varsa yabancı ot köklerini temizliyor, biraz temiz yeni gübreli toprak ilave ediyorum. Sonra da yeni yavru oluşumları varsa ayırıp, anacı yerine, yavruları da ayrı çukurlara ekiyorum. Yani iki senedebir bakım yapıyorum. İspiryayı hiç budamıyorum, salaş-çalı hali daha hoşuma gidiyor. Daha ileri sayfalarda hem güllerle hem de sardunyalarla-hastalıkları ve saksı tanzimleri ile ilgili bilgiler bulacaksınız. Ben de dahil pek çok arkadaş bu bilgileri sadece bahçe sayfalarımızda paylaştıklarımızdan aranılanın bulmanın, siz ve sizin gibi yeni üyelerin zorlık çektiklerini şimdi daha iyi anlıyor ve bu değerli bilgileri, ilgili bitki başlıklarında paylaşma yoluna gidiyoruz. |
Güler Hanım gönderdiğiniz paketi aldım.. Beni ne kadar mutlu ettiğinizi anlatamam.. Hakkınız ödenmez.. Özellikle beyaz maviş için çok çok teşekkür ederim.. Bulmak ne kadar zor forumda okuyoruz :)
Ama bir nokta var ki beni gülümsettiniz.. :) Ne kadar özverili biri olduğunuz bir kez daha hatırlansın diye buraya da yazmak istedim Bitkiler zarar görmesin diye saksının kenarlarına üzerinde streç filmi duran rulolardan sıkıştırmışsınız.. Başkası olsa işe yaramayan bir şeylerle desteklerdi.. Evde streç film de kalmamıştı sağ olun:p Elinize, emeğinize sağlık.. :) |
Güler hanım merhaba
Hiç soğuk sıcak demeden, bıkmadan usanmadan nasıl çalışıyorsunuz. Bun recetesini yazarmısınız.:D:D Bahceniz yine harika, gerci bahce demek belki haksızlık olur müzeniz desek sanki daha uygun olacak.:) Gezip görüp sonra yazmak gerekir.Sağlıcaklakalın. |
Beni de güldürdün sevgili selis. Baktım ki kargo iyi taşınmıyor, bari kutu az ezilsin de bitkiye zarar gelmesin diye düşündüm.
Sevgili Birol, beklerim. İzmir'li dostlar bu ay içinde geleceklerdi, siz de gelsenize, çok sevinirim. |
Alıntı:
Evet İspiriya öyle çok daha güzel olmuş onun için sordum. Güler Hanım gerçekten bitki, bakım, çözüm başlıklarına bakayım diye giriyorum ağaclar net e fakat sizlerin o güzel bahçelerini izlemekten hiçbir başlığa bakamıyorum açıkçası. Evet ben yine inşallah sessizcee bahçenizi gezmeye devam edeyim. |
Cok teşekkür ederim nazik davetiniz için Güler hanım
İşlerimin yoğunluğu dolayısıyle biraz zor ama yinede şartları zorlayıp gelmeye çalşırım. Hoşçakalın. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Oooo maşallah, gecenin bu saati olmuş siz halâ bahçe gezmesinde misiniz?
O zaman bu akşam ben de onbirden sonra bahçe sayfama geleyim, hem sizin sorduklarınıza cevap yazarım hem de bahçedeyseniz sohbet ederiz. ;) |
Bodur karanfillerim daha erkenciler, ben de sulama sularına potasyum ve fosfat ekleyince daha da erken açıyor.
Güllere periyodik ilaçlama yapıyorum. İlk ilaçlama daha yaprakları ufakken böcekler için oluyor. İnsektisit bir ilaç kullanıyorum ama aynı ilacı devamlı kullanmıyorum ki bağışıklık kazanmasınlar. Bu ilaçlama daha üzerinde böcek-bit görmeden oluyor. Daha sonraki ilaçlama fungasit ilavesi oluyor. Arası onbeş gün kadar oluyor. Yapraklarda karaleke ve pas gördüğümde de Antracol WP70 kullanıyorum. Mantar ve külleme için tercihim Topas oluyor. Zaman zaman da güllere yapraktan yaprak gübresi yapıyorum. Kullandığım Mairoline. Sulandırarak yapraklarına fıs fıslıyorum, bunu akşam üzeri yapıyorum. |
Çook teşekkür ediyorum Güler Hanım. Şimdii tekrar kaldığım yerden bahçeyi gezmeye gidiyorum.
|
Sayın Güler hanım,
Tırtıl mücadelesi nasıl sonuçlandı?Bu sene buralarda da bol miktarda görülüyorlar.Kullandığınız özel bir ilaç oldu mu? Selamlarımla. |
Alıntı:
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025