agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

s.serdar 02-11-2011 22:22

Sayın Moderatörüm.

Forum yeni üyeyim ve bahçemin geçmişten bu güne kadar ki seyrini elimden geldiğince özetleme hususundaki amacımı bir an önce tamalayabilmek için diğer üyelerin sayfalarına şimdilik çok zaman ayıramadım. Göz atabildiğim sınırlı sayıdaki bahçelerden birisi de sizinki idi ve her yönüyle hayran kaldığımı belirtmek istiyorum.

Çokluğundan dolayı sayfalarınızın tamamını henüz inceleyemedim. İçinde mutlaka yanıtı vardır ama bahçeniz nerede olduğunu çözemedim. Özellikle son sayfalarda hem kar yükünden hem nardan bahsetmişsiniz. Kar ile nar nerde buluyor, aydılatırsanız sevinirim.

Saygılarımla...

Güler 03-11-2011 10:25

2 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim sevgili arkadaşlar.

Sayın hocam, bahçeye yine bekleriz.

Sevgili Vildan Hanım, hocamız bir toplantı vesilesi ile buraya gelmişlerdi bahçeyi biliyor. Gönül ister ki sizin de yolunuz buraya bir düşsün. Biliyorum siz gezmeyi seviyorsunuz, bir sefer de Manyas deyin bari.

Valla sevgili smnunal, tohumları bana temcit pilâvı gibi hatırlatmanız gerekir, çok dağıtımım oluyor ve atlıyorum.

Sevgili Satı Uğurtan, hep dedim ki belki Yücel Bey ile birkaç arkadaş daha bir kaçamak yaparak ziyaretime gelirsiniz. İnşallah bahara artık.

Sevgili Selahattin 67, kış eriğini nereden aldık tam hatırlamıyorum ama genelde meyve ağaçlarını Yalova'dan alıyorduk. Ben bir Akdoğa'ya sorayım.

Sevgili s.serdar, siz bizim yerlere yerleştiniz ben ise eşimin köyüne. Hani derler ya "hanım köylü oldu" diye, bizde bu ters işledi.

İkizce köyü (biliyorsunuz çerkez köyüdür) annemin köyüdür. Evlenince İstanbul'a yerleşmiş. Ben çocukken çok giderdim İkizce'ye. Dedem-anneannem ölünce artık gitmez olduk. Akrabalarımız halâ var orada. Bir kısmı da Haymana'ya, Ankara'ya taşındı.

İstanbul'da oturuyoruz, eşim Manyas'lı olduğu için burada 10.000 m² lik bir bahçemiz var. Uzun uğraşlar sonucu, dağı bağ yaptık. İçine de ufak bir çerkez evi kondurduk.
Burasını yapmaya başladığımızdan beri yazlığımızın (Silivri) kapısını ender açar olduk. Bütün yazı, hatta kışın bile bazı hafta sonlarını Manyas'da geçiriyoruz.
Evimiz Manyas-Hacıyakup köyünde. Köy 47 haneli ufak bir çerkez köyü. Havası-suyu, bakış açısı çok güzel. Manyas merkeze 13 dakika.
Bandırma'ya Ferry ile gelirseniz 45-50 dakika sonra bizim evdesiniz.
Buradan 25-30 dakikada Gönen'e gidersiniz.

Nar, bahçemde 6 ağaç var. Kar da kışın var. :D
Bahçenin iki duvarının önüne çit bitkisi olarak ligüstrüm ektik. Çok uzadılar ve yemyeşil bir çit(hat) oluşturdular. Dışarıdan içerisi görünmüyor, rahat hareket edebiliyorsunuz.
Onları biçmeyi pek düşünmüyordum ama o sene yağan yoğun kara dayanamayan pek çok dalları karın ağırlığı ile kırılmalar yapınca çirkin bir görüntü oluştu. O yüzden ben de aynı hizada budamaya başladım her sene.
Boyları 3- 4m den de uzun olduğu için ben budamakta zorluk çekiyorum. Merdiven üzerinde elektrikliyi kullanmak da maharet istiyor. O yüzden yardım alıyoruz. Budanan dalları da dal öğütmeden geçirerek malçlamada kullanıyorum.

Budanmamış ligüstrümleri daha evvel bahçemde göstermiştim.
Budama ve budanmış hali.


Güler 03-11-2011 10:29

1 Eklenti(ler)
Son demler... bahçede kalan tek tük meyveleri toplayıp yemek hoş oluyor.


Güler 03-11-2011 10:36

1 Eklenti(ler)
Hurma ağaçları karogaki için bekliyor ama bir ağacım var, her sene bir adet hurmayı hep erkenden bana yemem için veriyor. Bütün ağacın üstündeki hurmaların hepsi kaya gibi sert ama bu neredeyse yere düşmek üzere.
Ben de yerini öğrendiğimden yapraklarının arasından arayıp onu buluyorum ve..... afiyetle yiyorum.
Genelde ilk meyveyi Oğuzla yarı yarıya paylaşırız ama o hurmayı sevmez bu da benim işime yarıyor.


Güler 03-11-2011 10:44

2 Eklenti(ler)
Hamaratlığım son hadde; komşular " Güler abla bayram gelmeden sana da erişte keselim" diyerekten geldiler. Beraberce erişte kestik.
Erişteler kurumaya bırakıldı.


Kiraz 04-11-2011 16:13

Güler Hanım, yer fıstıklarını ne zaman söküyordunuz? Gönderdiklerinizi sebze adalarına dikmiştim ama domateslerden pek güneş alamadılar, neyse ki tadımlık ve biraz tohumluk alabileceğim.

Geçen gün bir kökü söktüm, altında bir kaç tane vardı ama yaprakları henüz yeşil.

Güler 04-11-2011 16:24

Sevgili Kiraz, bildiğim kadarı ile yaprakları yeşilken daha meyve topluyor diye biliyorum, yapraklarının sararması gerekiyor. Sararıp solunca sökersin. Bugünlerde başlar artık sararmaya.

uzman16 05-11-2011 07:56

Ben de bu sene denemek için yer fıstığı ekmiştim. Geçen hafta yaprakları yeşilken söktüm. Çoğu olmuştu. Biraz daha beklersem çürür diye korktum. Yıkayıp kurusun diye balkona koydum. Antalyalı bir arkadaşımda yediğim fıstık değişik ve lezzetliydi. Sonradan ben de yaptım. Fıstığı kabuklu haliyle haşlayıp ılık ılık soyup yeniliyor. Denemenizi tavsiye ederim.

nazlı06 05-11-2011 08:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 876596)
Ha haaaa, adrese koli gönderilir. :p



Güler Ablam, senin elinden zehir olsa içerim ama çok teşekkür ederim Zat-ı Alileri bizim evde pek rağbet görmeyen bir meyvedir

berçin 09-11-2011 17:12

Sevgili Güler Hanım,bahçenizin hayranı ve devamlı müdavimiyim.Bahçenizde gezmek,yaptıklarınızı seyretmek büyük bir zevk. Öyle ki zaman zaman yanınızda canlı canlı izliyormuşum hissine kapılıyorum. Sayfanızın bir bölümünü Ağaçlar'a üye olmadan önce gezmiştim,şimdi köşe bucak her tarafını gezmekse bambaşka bir şey. Çok çalışıp bir çok zorlukların üstesinden gelmişsiniz, bir de üstüne tecrübelerinizi ve bahçenizin güzelliklerini bizlerden esirgememişsiniz. Kendi adıma teşekkür ederim, elinize, emeğinize ve gönlünüze sağlık.
Bu yıl da bahçenize yaptığınız bütün çalışmalarınızı büyük bir hayranlıkla ve zevkle takip ettim.Çeşit çeşit çiçekler, birbirinden güzel meyveler,sebzeler ve hoş sohbetler. Gıyabınızda eşimle de tanıştırdım sizi, terasta çalışırken ve ya evde sohbet esnasında benim;''Güler hanım bu gün gülleri böyle budamış,sisileri şöyle açmış, Güler hanımın lilyumları bir güzel açmış,bugün misafirleri varmış'' gibi gibi... söylemlerimi yakın bir komşudan bahsettiğimi sanıyormuş. Yine öyle bir sohbette ''Kim bu Güler hanım hep bahsediyorsun ama ben niye tanımıyorum?!''deyince bende oturttum bilgisayarın başına. Eşim de çok beğendi bahçenizi, o da merak ediyor artık yaptıklarınızı ve yapacaklarınızı. :) Sevgiler.

Güler 09-11-2011 18:22

Sevgili berçin, ne de güzel yazmışsınız, teşekkür ederim.
İstediğiniz kadar gezin bahçemde, hatta dilediğiniz meyveleri de rahatlıkla toplayabilirsiniz. ;)

İnşallah yolunuz bahar aylarında buralara düşer de beraberce güllü kameriyede çaylarımızı içer, patates böreğimizi yer ve bol bol sohbet ederiz.

Eşinize de selâmlarımı iletin lütfen.

Sevgiler.

Cumhur Tonba 10-11-2011 12:29

En iyisi ben de gelip gezeyim.
agaclar.net'in kabesini ziyaret etmeden olmayacak bu iş.
Bekle beni Manyas. Geliyorum.

Güler 10-11-2011 18:02

4 Eklenti(ler)
......... ve sevgili Cumhur Tonba ile lilium bugün ziyaretimize geldiler, bizi çok mutlu ettiler.

Dönüş hazırlığımız başladığı için biraz dağınıktık, çiçeklerimiz limonluğa kalkmıştı, bahçe aksesuarları-banklar, iskemleler, minderler de yerlerine yerleşmişti. O yüzden ev içinde oturmak zorunda kaldık, kusura bakmasınlar.

Biraz oturduktan sonra bahçedeki kış hazırlıklarını kontrol ettik beraberce. Bir ara Cumhur dayanamadı yaprak toplayıcısını aldı eline başladı yaprakları toplamaya.


Güler 10-11-2011 18:05

2 Eklenti(ler)
Bahçeye iyiden iyiye sonbahar geldi....


Orhan Özbilgiç 10-11-2011 18:51

Sevdiklerimizin bir kısmını, biraz toplantılarda, birde sizin bahçenizde görebiliyoruz. ''İkinci Adres'' adını hakeden bir bahçe. Hemde her yönüyle. Konukseverlik, zengin menü ve çok güzel bir ortamda, doğayla iç içe olmak. Baksanıza Tonba bile dayanamayıp, işe koyulmuş.:D

Sevgili lilium ve daha onlarca üyemizi bu bahçede görmüştük. Şimdide en son bombayı patlattınız valla. Sevgili Cumhur Tonba!

Onu Facebook' taki fotoğraflarından görebildiğimiz kadarıyla tanıyordum. Galiba sevgili dostumuzunda ilk ziyaret ettiği bahçe sizinki. Ve bizde bu sayede bu sıcak insan profilini daha yakından ve güncel görme şansını yakaladık.;)

Sağolasın Güler Hanım. İyiki varsın.

Güler 10-11-2011 21:46

İnşallah sizin de yolunuz düşer sevgili Orhan Özbilgiç. Hanımefendiyi ve sizi de bahçemizde misafir etmek isteriz.

Güler 12-12-2011 10:01

2 Eklenti(ler)
Benimle beraber seyahat eden saksı bitkilerim, Manyas'dan İstanbul'a da taşındılar.
Ancak yeni yerlerine intibak ettiler de yavaş yavaş çiçek açmaya başladılar.

Her sabah keyif çayımı alıp balkona çıkıyorum. Hem onlarla sohbet ediyorum hem de inceleme yapıyorum.

Catleyalar açmaya başladı, kokuları harika. Yeni yeni zarflarını açanlar da var, daha zarfları yeni yeni dolduranlar da.

Atlas da başkladı çiçeklenmeye.

Aloeveralar yine coştular, bu demektir ki en az 25-30 tane daha dağıtım olacak. ;)

Clivia çiçekleniyor.


Güler 12-12-2011 10:03

3 Eklenti(ler)
Cattleyalar da açıyor.


Güler 12-12-2011 10:05

1 Eklenti(ler)
Dağıtıma hazır aloeveralar....


Güler 12-12-2011 10:06

2 Eklenti(ler)
Atlas'ın çiçeğinin güzelliği ve iriliği bambaşka. Daha da açacak pek çok tomurcuğu var.


sakdag 12-12-2011 10:10

Güler Abla, atlaslar mayısta açmıyor muydu? Sizin elinizden 4 mevsim çiçekleniyor galiba. Dağıtımını yaptığınızda bu renk açıyor değil mi?

ayhat 12-12-2011 10:33

Yok Güler abla yoook bu çiçekler sana aşık, eşiniz duymasın ama :))))

Güler 12-12-2011 10:34

Evet dağıtımını yaptıklarım bunlar. Önce somon rengi sonra daha koyulaşıyor.

Ben de bilmiyorum benimkiler her daim çiçekte ancak bir birbuçuk ay çiçeksiz oluyor.

Güler 12-12-2011 10:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayhat (Mesaj 887159)
Yok Güler abla yoook bu çiçekler sana aşık, eşiniz duymasın ama :))))

Duysun, duysun... o da biliyor ki ilk aşkım o sonra çiçekler. Şimdi oğlum ve torunlarım, gelinim duyacak, ... ne yapacağız? :D

sakdag 12-12-2011 10:50

Güler Abla, ben aslen Edirneliyim. Şu an Edirne'ye annemlere geldim. Annemle beraber inceliyoruz bahçeni. Ünü taa buralara kadar geldi bilesin. Anneme gel Güler Abla'nın bahçesini göstereyim , kadın çok marifetli bak neler neler yapıyor dedim. Birlikte bakıyoruz. Güllere sardunyalara bayıldı.

ayhat 12-12-2011 12:43

Sevgili Sakdag bende aynen anneme gidince gel Güler ablanın bahçesine bakalım dedim, hani yapamıyorum ya bak yapılmışı var der gibi :) ama bu cümle sadece benim için geçerli, siz zaten çoook marifetlisiniz, inşallah birgün bizlerinde gelin size ayhatın bahçesini balkonunu göstereyim diyen birileri olur, ühüü :(( :))))

ayhat 12-12-2011 12:44

Allah sizi nazarlardan saklasın, idolümsünüz, yalnız bir ara oğuzhan abiden ders alması gereken biri var :)

Güler 12-12-2011 12:51

Ben sizlerin yerinde olsam, Mayıs ayında kapardım bütün aileyi gelirdim bahçeye. Hem gülleri seyreder hem de çay içer sohbet ederdim.

Teşekkür ederim.

vehibe 12-12-2011 13:13

Güler hanım, geç oldu biliyorum ama atlas dağıtımı bitmediyse bende bir çelik isterim...

Güler 12-12-2011 17:53

Sevgili melisa31, ücretsiz çelik, tohum dağıtımlarını bu başlıkta yapıyoruz.

Ben bütün dağıtımımı ücretsiz yapıyorum, zaman zaman arkadaşlar soruyor; " bedeli ne kadar" diye.
Bütün dağıtımım gönülden.

Şu an atlas çiçek verme döneminde olduğu için dağıtımım yok, yakın bir zamanda Aloevera dağıtımı yapacağım.

alcen 12-12-2011 19:35

Sevgili güler ablacım. Hayretler içerisindeyim.Benim anlamadığım birşey var, bu atlaslar sürekli dağıtılıyorda bunlar nasıl böyle büyüyüp çiçek açıyor.Ben kaç yıldır bir dal atlası üçdal yapamadım.Sizi vallaha canı gönülden kutluyorum dilimi ısırdım nazar değmesin diye,hele o sayfanın başındaki orkide rüya gibi ben size artık çiçeklerin annesi diyorum. Çok, çok öpüyorum.

Güler 13-12-2011 06:28

Sevgili alcen, teşekkür ederim.

Sana bir şey söyleyeyim mi; cattleya bakımı en kolay olan çiçeklerden biri. Orkide deyince çoğunuzun gözü korkuyor ama inanın öyle değil.
Çiçekleri sabah erken saatlerde harika kokuyor, daha sonra kokusunu salmıyor. Bakımı kolay, görünümü ise mükemmel.
Ben derim ki, balkonu olan her üye mutlaka edinmeli ve bu güzelliğin zevkini çıkarmalı.
İlk alımı biraz pahallı olabilir ama nelere para veriyor ve yaşatamıyor öldürüyoruz.
Hele biraz ihtimam gösterirseniz size çok güzel yavrular vererek sayısını da çoğaltır, mutluluğunuz daha da artar.
Ben iki tane almıştım, şimdi sayıları 5 oldu ve bu arada iki tanede de hediye ettiğim var. Yani 2 tane, 7 oldu. Bunları da siteye üye olduktan bir sene sonra edinmiştim.

arzuakyurek 13-12-2011 22:38

Güler abla harikasınız yine, bayıldım cattleya ve atlas çiçeğine. Ablacığım benimde aleovera yavrularım var size göndereyim de bir elden dağıtılsın desem ne dersiniz. Saygı ve sevgilerimle.

Güler 14-12-2011 14:15

Yok yok bana sakın gönderme, koli bulmak zaten dert benim için.
Bu başlıkta aloevera kısmına yaz, isteyenlere gönderebilirsen gönderirsin.

Teşekkür ederim.

fikreteren 14-12-2011 17:09

Güler hanım bahçeniz gezerken gönderdiğim çörekotunu soracaktım.pembesi açtı mı diye.Açmadığını yazmışsınız.çok üzüldüm.Size yenisini göndereceğim.çiçekleriniz çok güzeller.Hemoracallislere bayıldım.Güle güle keyfini çıkartın.Şu anda dışarı çıkmam gerekiyor bahçenizi gezmek için tekrar geri geleceğim.

Güler 14-12-2011 17:43

Sevgili fikreteren, ben de dün sizin bahçenizde turladım. İnsana huzur veren o güzel doğa fotoğraflarını tekrar tekrar seyrettim. Her şey o kadar güzeldi ki, kısacak yazı yazmamak için (o an vaktim pek yoktu) bir şey yazamadan çıktım.

jineop 15-12-2011 12:23

Güler Ablam, cattleyanız çok güzel. Beni heveslendirdiniz şimdi:p

Güler 15-12-2011 14:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 888204)
Güler Ablam, cattleyanız çok güzel. Beni heveslendirdiniz şimdi:p

Sevgili lir, mutlaka edinmen gerekir, hele sabah kokusunu duysan bayılırsın.

Pazar günü fuarda Nur satacak mı bilemiyorum, istersen bir sor, belli mi olur bakarsın ben de deliririm yine.

Ben daha evvel Ziya Soner Bey'den almıştım. İklimsiz arkadaşımız da çok beğendi ve ona da almamızı istemişti. Ona almaya gittim sözüm ona almaktı, ona da kendime de aldım tekrar.

züleyha 17-12-2011 22:36

Güler ablacığım,

Uzun zamandır görüşemiyoruz ama bahçenin takipçisiyim. Her zamanki gibi çiçeklerine bayıldım. Harikalar. Bende de bir saksı atlas var ama her nedense 2 senedir açtıramıyorum. Sırrı var mı? Birde yapraklarının üzerinde zar gibi bir seyler kaplamaya başladı acaba böceklendi mi anlayamadım :(

Güler 18-12-2011 06:38

Sevgili züleyha, seni çok özledim. Bana söz de vermiştin; İlter'i alıp gelecektin de çimlerin üzerinde kovalamaca oynayacaktık.
Bu sene Mayıs-Haziranda beklerim, biliyorsun bahçenin renkli zamanı o zamanlarda.

Atlas'ın sırrını mı soruyorsun, tabii var.... gelip Güler Ablanınkinden kocaman bir dal kesmek. :D

Kaktüsçü değilim ama Atlas beni sevdi galiba, kendisine sudan başka bir şey vermiyorum (ara sıra suyuna potasyum ilave ediyorum) ama o, verdiği kocaman çiçekleri ile beni çok mutlu ediyor.

Problemlerini kaktüs başlığında arkadaşlarla paylaşırsan sana en doğru cevabı vereceklerdir.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025