agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Güler 03-08-2010 15:28

Oya'lar şu aralar çok coşkulu. O da güzel bir mor tonu. Kameriyedeki güllerle beraber hoş duruyor.

Beyaz zambağı hepiniz için doya doya kokladım.

ciceksever70 10-08-2010 08:27

Günaydin Güler ablacigim. Bak yine bahceyi gez, agaclar net i gez derken kahvalti yumurtami fazla hasladim. Kati yumurta hic sevmem halbuki. Bu bahcivanlik isi beni cildirtti. Güler abla berberisi budadim hatta yerini degistirdigim baska calilar vardi onlari da biraz budadim. Sende hanimeli varmiydi ablacigim? Varsa nasil buduyorsun? Ben bir türlü dallarini kesmeye kiyamiyorum ama artik cok salkim sacak oldu. Yukariya dogru bagladigim dallarin disinda alt dallari yerlere yayildi.

Güler 10-08-2010 15:57

Sevgili ciceksever70, yumurtan pişti diye üzülme ben buradan sana henüz folluktan ellerimle aldıklarımdan yollarım. :D

Bahçemde hanımeli var. Bahçe duvarına sardığı ve çit gibi durduğu için pek budama yapmıyorum. Zaman zaman çok aşırıya kaçan dallarını kesiyorum.
Ama Silivri'de yazlıkta bize çok yakın oturan bir komşum pergolasının her iki tarafına da hanımeli ekmiş.O budama işini çok güzel halletmiş.

Topraktan çıkan iki ana dalı burgu gibi birbirine dolamış. Yerden 2,5 - 3 m gövde burgu gibi yükseliyor oralarda hiç dal yok. 3 metre sonra bütün dallar taç yaparak kocaman bir çanak halini alıyorlar ve pergola çatısına doğru iklerliyorlar.
Bunu diğer tarafta da yapmış.
Kokusu mis gibi geliyor ve döküntüsü de çok olmuyor. Zaman zaman pergola oluklarını temizletiyor.

Fotoğrafı olsaydı yüklerdim. Ama bulamadım.

ciceksever70 10-08-2010 18:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 682148)
Sevgili ciceksever70, yumurtan pişti diye üzülme ben buradan sana henüz folluktan ellerimle aldıklarımdan yollarım. :D

Bahçemde hanımeli var. Bahçe duvarına sardığı ve çit gibi durduğu için pek budama yapmıyorum. Zaman zaman çok aşırıya kaçan dallarını kesiyorum.
Ama Silivri'de yazlıkta bize çok yakın oturan bir komşum pergolasının her iki tarafına da hanımeli ekmiş.O budama işini çok güzel halletmiş.

Topraktan çıkan iki ana dalı burgu gibi birbirine dolamış. Yerden 2,5 - 3 m gövde burgu gibi yükseliyor oralarda hiç dal yok. 3 metre sonra bütün dallar taç yaparak kocaman bir çanak halini alıyorlar ve pergola çatısına doğru iklerliyorlar.
Bunu diğer tarafta da yapmış.
Kokusu mis gibi geliyor ve döküntüsü de çok olmuyor. Zaman zaman pergola oluklarını temizletiyor.

Fotoğrafı olsaydı yüklerdim. Ama bulamadım.

Taze yumurtalari yemis kadar oldum cok tesekkür ederim. Kendi yumurtamin kazaya ugramasi bir sey degil de cocuklarinki de fazla kati olunca büyük oglum hemen yapistirdi lafi: Anne yine bahcede miydin? Adim cikti evde.

zeynep dila 11-08-2010 04:24

Sevgili Güler Hanım,
Toprak analizi sonucu ve bahçemdeki problemlerle ilgili konularda Mine Pakkaner'e yazmış olduğum mesaja gösterdiğiniz alaka için size teşekkür ederim.

Sanırım orada bir noktayı atlamışım. Bahçemizde daha önceki yıllarda böyle bir sorun yoktu. Ekilen her şey büyüyüp gelişiyordu. 2003-2007 yılları arasında çeşitli sebeplerle bahçe ile hiç ilgilenilmedi. Doğal olarak önceden mevcut olanlar da yok olup gitti. 2007 sonrasında da ben bahçeye el atma zamanı geldi dediğimde, Mine Hanım'a aktarmış olduğum o inanılmaz kısır döngüye girmiş olduk. Ama halen çözüm bulunacağı ümüdini yitirmiş değilim.

İlginize tekrar teşekkür ediyor, kelimelerin anlatmakta kifayetsiz kaldığı o güzelim bahçenizde sağlıklı, huzurlu uzun yıllar diliyorum.

Sevgiyle kalın.

Güler 11-08-2010 10:29

Sevgili zeynep dila, komşularımın bahçeleri güzel dememiş olsanız Bağfaş'dan mı diyeceğim ama, o da değil anlaşılan.

Bandırma'da oturan pek çok arkadaş bu durumdan şikâyetçi de.

İşlerinizde kolaylıklar dilerim, yolunuz düşerse çay içmeye beklerim.

Güler 11-08-2010 22:06

1 Eklenti(ler)
Akşama doğru Oğuz elinde üç adet beyaz incirle geldi.

İlk incir hasadımız.

Güler 11-08-2010 22:42

1 Eklenti(ler)
Tavuskuşu orkidem gayet güzel açtı ama ertesi günü baktım ki yaprsaklarında sararma var.
Sabahtan öğlene kadar güneş alan bir yerde ama sanırım bu sıcak hava ve sıcak sıcak esen rüzgar bozdu.

Güler 11-08-2010 22:49

2 Eklenti(ler)
Bu sene bizim lisilerde pek hayır yoktu. Ablama gittiğimde selenn'in geçen seneden kalan lisilerini fotoğrafladım.

zeynep dila 12-08-2010 04:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 682428)
Sevgili zeynep dila, komşularımın bahçeleri güzel dememiş olsanız Bağfaş'dan mı diyeceğim ama, o da değil anlaşılan.

Bandırma'da oturan pek çok arkadaş bu durumdan şikâyetçi de.

İşlerinizde kolaylıklar dilerim, yolunuz düşerse çay içmeye beklerim.

Sevgili Güler Hanım,
Eşime sorarsanız suçlu Bağfaş. Ben de diyorum ki sağımdaki, solumdaki, arkamdaki dururken Bağfaş'ın bütün çıkardığı pisliği paratoner gibi sadece bizim bahçe mi çekiyor. Mutlaka etkisi vardır ama sorun sadece ondan kaynaklanmıyordur diye düşünüyorum. Bakalım Mine Hanım'ın yorumlarını büyük bir umutla bekliyorum.

Çay teklifiniz için teşekkürler. O güzel bahçenizi dolaşmanın mutluluğunu yaşamayı arzu ederim. Sizin buralarda olduğunuz zaman yolumuz düşerse neden olmasın? Sevgiyle kalın.

zenfree 16-08-2010 23:51

Güler Hanım bahçemize uğradım. Bir saat çıkamadım.:) Hepsi çok güzel. Maşallah.

Güler 17-08-2010 16:46

3 Eklenti(ler)
İki günlük uzaklaşmak bile bahçedeki çiçeklerin susuzluktan büzüşmelerine sebep olmuş.
Artık hemen hemen hergün su ister oldular. Bu sıcaklara dayanmaları gittikçe zorlaşıyor. Ben yine gazete külahları yapıp başlarına geçireceğim galiba. Nasılsa adım çıktı deliye.

Gelir gelmez hemen sulamaya niyetlenmiştim ki bir eşek arısının gazabına uğradım ve tabii geceyi hastanede geçirmek zorunda kaldık.

Sabahleyin hemern dört koldan sulama başladı. Bir yandan çimler sulanıyor, bir yandan fıskıyeler yer örtücülerini suluyor. 5 ayrı hortum devrede üçü gülleri, biri saksıları, biri ortanca ve clematisleri suluyor.
Oğuz da sebze bahçesinin damlalıklarını açtı.
Yani, hızlı bir koşuşturma içindeydik. Sağa sola koşup durduk.

Kameriyedeki cam güzelleri iyice büzüşmüş inşallah toprarlanırlar.
Yine giderken kameriyeye aldığım mavişler iyi durumda. Beyaz iyice çiçeklenmiş, mavişde de tomurcuklar yeniden açmaya başlamışlar.

Yeni ektiğim casablancalar coşmuş da çoşmuşlar. Tek tük açmaya bile başlamışlar. Ama saksılardaki tomurcuklanmayı mutlaka görmelisiniz. Bir dalda 5 ve 7 adet tomurcuk var.
Kokuları nefis mi nefis.
Üşenmeden saydım tam 103 tane acacak tomurcuğum var. Deliğe bayram ki bayram.

Oğuz da bu sene ilk defa ektiği kıl biberlerden toplamış getirdi. Onları görürdüm ama çok ince ve uzun oldukları için ekmezdim. Bu sene bir arkadaş ekmem için 7-8 kök getirdi.
Tatlı biber, ama insanın ağız çeperlerini doldurmadığı için pek sevmezdim. Yine de güzel olmuşlar. Bir ikisinin uzunluğunu ölçtüm 31-33 cm arası geliyor.

Ohhh, siz bir de balları çıkmaya başlamış incirleri bir görseniz.
Yok yok tadını anlatmama imkân yok. Böyle tat böyle aroma görülmemiştir.
İnanmazsanız bir bakın.....

Güler 17-08-2010 16:48

2 Eklenti(ler)
Mavişler...

Güler 17-08-2010 16:50

3 Eklenti(ler)
Casablancalar...

Sevgi Durul 17-08-2010 16:59

Sevgili Güler hanım, bahçeye kavuşmuşsunuz, gözünüz aydın. Ben şurada bir adım gidemiyorum, ama sahurdan sonra eşim sulamaya gidecek, ben de peşine takılacağım.

Bir şey dikkatimi çekti, 103 tomurcuklu bir çiçeğim olsaydı, herhalde temelli delirirdim.
Sihir sizde.

Maşallah biberler de çok güzel. Biz her sene kıl biber dikiyoruz. Acı ve tatlı çeşidinden. Elde yemesi ve turşusunu seviyoruz. İncirler imrendiriyor. Afiyet olsun.

Güler 17-08-2010 17:08

Yok yok sevgili S.Durul 103 tane casablanca bir dalda değil, 3 saksı içinde.

Sevgi Durul 17-08-2010 17:11

Olsun varsın, saksı başına 34,3 çiçek düşüyor. Az mı? Maşallah.

Oğuzhan 17-08-2010 17:14

3 Eklenti(ler)
Eklenti 166438
Eklenti 166439
Eklenti 166440

Güler Abla ,
Bahçe herzamanki gibi çok güzel.MAŞALLAH.
Bu bahçede güzel bir kahve içilir.Pastalar benden :)
Kendinize iyi bakın sevgiler selamlar...

Güler 17-08-2010 17:33

Canımmmm, elfogi. Ne de çok özlettin kendini.
Sohbetini özledim, güzel tariflerini özledim, hâsılı seni özledim.
Neden gelmiyorsun siteye, işim çok deme fecebook ta seni görüyorum. Bizlere mi kırıldın?

Güzel pastaların için binlerce teşekkür ederim.

limon 17-08-2010 18:10

Güler Hanımmm,

Nasıl güzellik bunlar? İncirler ekrandan çıkıp masama düşecek gibi duruyorlar. ;) Oğuz Bey'in sebzelerine diyecek kelime yok zaten.
Bu sene kıl biber diye diktiğim tüm fideler etli ve sulu kalın tür bir sivri biber çıktı. Her sene kıl biber dikerdim ama bu türü de çok sevdim. Yazdığınız gibi insanın ağız çeperlerini dolduruyor. ;)

'Casablanca' ismini ne zaman duysam o siyah beyaz muhteşem film geliyor aklıma. Çiçeği en az o film kadar güzelmiş.

Kiraz 17-08-2010 18:19

Güler Hanım, geçmiş olsun.

Kıl biberleri siz çok tutmadınız ama tarifiniz çok hoşuma gitti, tohumundan isterim:)

Casablancalar deliye bayram oluyor da ya bunları sayana ne diyelim:))

Oğuzhan 17-08-2010 22:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 684530)
Canımmmm, elfogi. Ne de çok özlettin kendini.
Sohbetini özledim, güzel tariflerini özledim, hâsılı seni özledim.
Neden gelmiyorsun siteye, işim çok deme fecebook ta seni görüyorum. Bizlere mi kırıldın?

Güzel pastaların için binlerce teşekkür ederim.

Nedemek ablam ben de sizleri özledim..Siteden satıcılar yüzünden biraz soğudum.Arasıra bakıyorum.SEvgiler selamlar..

Güler 17-08-2010 22:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan (Mesaj 684608)
..Siteden satıcılar yüzünden biraz soğudum.Arasıra bakıyorum.SEvgiler selamlar..

Sevgili elfogi, bunu sana hiç yakıştıramadım.
Sen ki eski üyesin, ne güzel yazıların olmuştur, ne güzel ve değerli bilgiler vermişsindir. Kızıp da ayrılmak niye?

Ne için üzüldüysen, neye kızdıysan bunu yönetime " Kişiye özel" bölümüne yazmış olsaydın malina'nın da haberi olurdu. Hatta yönetime bile kızdıysan bu özel bölüme ilet ki "Tavşan Dağa Küsmüş, Dağın Haberi Olmamış" olmasın.

Bizler için değerlisin, ve seni özlüyoruz.

finduk52 18-08-2010 03:35

Oh maşallah , sevgili Güler ablacığım incirler feci iştahlandırıyor. İnşaallah seneye sevgili Orhan ağabeyimizin gönderdiği kıl biberlerden bizimde büyüyecek. Eşim çok seviyor kıl biberi kahvaltıda. Buralarda bulamadığımız bir çeşit işte.

Allah ağız tadı ile yemeyi nasip etsin ablacığım, kucak dolusu sevgi ve saygılar ..

Oğuzhan 18-08-2010 12:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 684614)
Sevgili elfogi, bunu sana hiç yakıştıramadım.
Sen ki eski üyesin, ne güzel yazıların olmuştur, ne güzel ve değerli bilgiler vermişsindir. Kızıp da ayrılmak niye?

Ne için üzüldüysen, neye kızdıysan bunu yönetime " Kişiye özel" bölümüne yazmış olsaydın malina'nın da haberi olurdu. Hatta yönetime bile kızdıysan bu özel bölüme ilet ki "Tavşan Dağa Küsmüş, Dağın Haberi Olmamış" olmasın.

Bizler için değerlisin, ve seni özlüyoruz.

Teşekkür ederim.Aynı dileklerle sizlerleyim.
Ara sıra uğrarım.
Sevgiler Selamlar

nazlı06 20-08-2010 13:02

Güler Abla, bizim kıl biberler acı tatlı olanını rastlamadım. Pek bir işe yaramıyor sadece yemeklerin yanında çiğ olarak yer alıyorlar. sizinkinin cinsi Ankarada Ayaş biberi diye satıyorlardı ondan olsa gerek.

Güler 20-08-2010 13:55

Sevgili nazlı06, bu seneye kadar bu biberden hiç ekmedim. Up uzun olması ve kıvrık kıvrık incecik hali bana pek hoş görünmezdi.

Köydeki bir arkadaş 10-12 kök kadar getirmiş. Hatırı kırılmasın diye ektim.
Hem çok veriyor hem de tatlı. Yerken, sanki çocukluğumda hiç koparmadan yediğim spagetti çubuklarını emişim aklıma geliyor.

Arkadaşa Ayaş Biberi olup olmadığını sorarım.

heDera 20-08-2010 14:15

Güler teyzem, güller ne alemde göremiyorum.Biberler de harika görünüyor iftarlık topladım bende şimdi.Domates`lerdede çürüme çok fazla hasat alamadım bu sene nedendir anlamadım:( herkesin ki öyle ama seneye artık nasipse:)

Güler 20-08-2010 14:52

Sevgili heDera, güller idare ediyorlar. Yarın onlara böcek ilacı yapmayı düşünüyorum. Bazı güllerin yaprakları bayağı didiklenmiş.

Şu ara bahçenin en güzel çiçekleri lillyum-casablancalar.
Kokuları nefis. Çok da iri çiçekli olarak açtılar, bir dalda en az 5 en fazla 9 tane var.
Açtıkça da açıyorlar. Açmasını beklediğim 103 tomurcuk var.
Kokuları metrelerce ilerden duyuluyor.

Burada da pek çok arkadaşın domateslerinde sorun oldu, galiba esen sıcak bir rüzgar kavurdu yaprakları.
Bizim bahçedekiler güzel, her sabah topluyoruz. Kahvaltıda serin serin yemek hoşuma gidiyor.
Yeniden çimlediğimiz hıyarlar da çok güzel, salçalık biberlerimiz daha kızarmadı.
Ama incirler tek kelime ile harika, armutlar çok güzel, elmalar da yavaş yavaş kızarıyor.

Karpuzların artık içleri geçmeye başladı ama kavunlar çok tatlı. Öğle yemeği olarak kavun ve beyaz peyniri tercih eder oldum.

Yakında sizlere bağdan güzel fotoğraflar ekleyeceğim. Oğuz, bağı ile gurur duyuyor. Lâf aramızda bu işi hakikaten iyi kıvırdı. Çok güzel üzümleri var.

heDera 20-08-2010 16:46

Sizin azminizden kurtulur mu hiç?Eminim süper olmuşlardır.Ekleyin fotoğraflarınıda bir görelim çok kıskanır çatlarsam burdan kargaları salarım size doğru:):D şaka tabi şaka

Güler 20-08-2010 18:02

Saaalll, bir şey yapamazlar ki. Bütün bağ, boydan boya ağ ile örtülü. Kuşlar içeri giremiyorlar. :D

Halil Önen 20-08-2010 21:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 685618)
,,,,,,
Burada da pek çok arkadaşın domateslerinde sorun oldu, galiba esen sıcak bir rüzgar kavurdu yaprakları.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Karpuzların artık içleri geçmeye başladı ama kavunlar çok tatlı. Öğle yemeği olarak kavun ve beyaz peyniri tercih eder oldum.

Yakında sizlere bağdan güzel fotoğraflar ekleyeceğim. Oğuz, bağı ile gurur duyuyor. Lâf aramızda bu işi hakikaten iyi kıvırdı. Çok güzel üzümleri var.

Yaaa kaolin kullansalardı, öyle kavurmuyacaktı.:)

Öğleyin değil, akşam olsaydı kavun,beyaz peynir ve... neyse Ramazandan sonra...

Havalar sıcak ve kavunun hazmı da zordur, bilirsiniz.

Sn. Güler hanım kavunların çeşidi ne. Ben bir kaç tane yetiştirdim. Kesiyorum üzerine şeker serpiyorum yine tatlı değil.:) Biri beni kandırdı.

Eskiden kavunları ip bağlar tavana asardık, taa kış ortasına kadar yerdik. Belki Sn. Oğuz bey yapar.

Sn. Oğuz bey bana sormadan üzüm yetiştirdi ya, resimleri görelim mutlaka bir açığını bulurum.:)

Artık üzümden de neler yapar gari belli olmaz.:)

Saygılar

Lilium 20-08-2010 21:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 685778)
Ben bir kaç tane yetiştirdim. Kesiyorum üzerine şeker serpiyorum yine tatlı değil.:) Biri beni kandırdı.
Sn. Oğuz bey bana sormadan üzüm yetiştirdi ya, resimleri görelim mutlaka bir açığını bulurum.:)

Halilbey, kimin kandırdığını bilmiyorum ama, oğuz abiye sorsaydın kavunları sulamayacağını söylerdi. o zaman tatlı tatlı yerdin.;)

Halil Önen 21-08-2010 00:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 685787)
Halilbey, kimin kandırdığını bilmiyorum ama, oğuz abiye sorsaydın kavunları sulamayacağını söylerdi. o zaman tatlı tatlı yerdin.;)

Sulamasam kuruyacaktı. Desenize kavun da beni kandırdı.:)

Güler 21-08-2010 10:50

5 Eklenti(ler)
Bahçede üç çeşit kavun var. İçlerinden birinin adını biliyorum Kırkağaç. Başka bir cins var hafif beyazımsı ama çok tatlı, onların dip kısımlarında da sanki bir çanak var. Diğeri de daha yeşilimsi ama ben adını bilmiyorum.
Oğuz yakın köydeki yengesini pazara götürmek için gitti, geldiğinde cinslerin adını yazarım.
Ama bildiğim şu ki, kavunu hiç sulamıyor.

Havalar çok sıcak, hele bağ kısmı biraz da kuytuda kalıyor ya iyice sıcak oluyor. Akşam serinliğinde fotoğraflarım üzümleri.

Halil Bey, bizim üzümler tam yemelik. Alfons, Cardinal ve kokulu çavıuş. Başka türlü kullanmak vallahi yazık olur.

Ama balkonumdaki harika liliumları fotoğraflamadan geçemiyeceğim. Ömrüme ömür katıyor sanki. Sabah erkenden soluğu yanlarında alıyorum. Nefis kokuyorlar.

Halil Önen 21-08-2010 11:07

Teşekkürler Güler Hanım,

Liliumlar ne kadar güzel çiçekmiş. Sanki gelinlik giymiş, alımlı genç kız gibi...

Sn. Lilium' a selamlar.:D

Güler 21-08-2010 11:10

Tamam, Lilium'a selâmınızı iletirim. İki gün evvel beraberdik, onun liliumları daha çiçeğe dönüşmemişlerdi.

Benol Hazaroğlu 21-08-2010 12:46

Sevgili Güler hanım
Bir saksıda kaç soğanınız var.Çok yoğun ve güzel görünüyorlar. Bende Bir saksıda 4 soğan var, saksı büyüklüğü aynı hepside açtı. Ama sizin elinizden mi acaba çok yoğunlar.

Güler 21-08-2010 12:51

Sevgili Benol Hazarolu, saksı ebatlarım büyük 508 numara. Bir saksıya 5 adet soğan ekmiştim. Saksılar balkonda, öğleden sonra güneş alıyorlar ve toprakları kurudukça su veriyorum.

Oğuzhan 21-08-2010 13:11

Gerçekten çok güzeller.Abla ne verdin de o kadar çoşmuşlar.Bizim içinde kokla :)

Ben bir adet asya Lalenin Lilium dikmiştim ama pek randuman vermedi.6 -7 cm. uzadı öyle kaldı.Tüm gün güneşte sanırım sıcaklardan pek memnun değil.

Sevgiler Selamlar

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025