![]() |
Bilgi sahibi olanlar bir sorum var. Bordo bulamacı yerine Sıvı Bakır kullanılır mı?
Mesela BAKIR-5 FORTE - SIVI GÜBRE (1 Lt) Aynı görevi görür mü? Ek soru: Göztaşını sulandırıp bitkilere sıksak bordo bulamacıyla aynı etkiye sahip olur mu? Kirecin etkisi nedir? Teşekkürler |
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Yeni gördüm mesajınızı bu yüzden biraz geç kalınmış olabilir ama yinede cevap yazmak istedim belki işinize yarar. Bakır-5 forte gibi ec fertilizer olanlar yani gübre ruhsatlılar bitki koruma olarak çok fazla etkiye sahip değillerdir öyle diyorum çünkü bakır oranları düşüktür.Bunları iz element takviyesi olarak düşünün demir,bor,çinko gibi.Fungisit ruhsatlı sıvı bakırlar genelde bakır oksiklorid gibi ph'ı biraz daha uygun fitotoksisiteye sebep olmayan sistemik yüksek oranda metalik bakır içerirler ve iyi koruyucu özelliğe sahiptir.Bordo bulamacından oldukça üstündür sistemik olduğu için yağmurla yıkanmaz ve yüksek bakır içeriğine sahiptir. Bordo bulamacı bakır sülfat ve kireç karışımıdır.Sönmüş kireç yani kalsiyum hidroksit yüksek bir ph'a sahip olduğu için tek başına iyi bir fungisittir ama yaprak üzerine uygulanmayacak kadar yüksek ph'a sahiptir.Bakır sülfat yani göztaşı ise düşük bir ph'a sahiptir yine yaprakta yanmalara sebebiyet verir tek başına, birde tek başına yapak yüzeyinde fazla kalmaz yağmurla yıkanır .Kireç göztaşının ph'ını yükseltir yaprak üzerinden hemen yıkanmasını önleyerek mantarların çimlenmesini önler ikisi birlikte sinerjik çalışmış olur.Sıvı formlarıda var bu arada bordo bulamaçlarının . |
5 Eklenti(ler)
Bakımsızlıktan ot cennetine döndü
Eklenti 731230 Eklenti 731231 Eklenti 731232 Eklenti 731233 Eklenti 731234 |
5 Eklenti(ler)
Bu arada domatesler meyveye döndü. Geç kaldım ama yakında askıya alacağım.
Eklenti 731235 Eklenti 731236 Eklenti 731237 Eklenti 731238 Eklenti 731239 |
4 Eklenti(ler)
Bunlar da hasta domateslerim. Yardımcı olmak isteyenleri seve seve kabul ederim.
Eklenti 731240 Eklenti 731241 Eklenti 731242 Eklenti 731243 |
5 Eklenti(ler)
Avusturya dutu/yediveren dut - Geçen sene aşılamıştım. Dondan sonra toparladı meyveye döndü.
Eklenti 731244 Süper tatlı ve iri mor dut. Onu da geçen sene aşıladım, meyveye döndü. Eklenti 731245 Ekşi dut. Bu sene aşıladım. Filiz vermeye başladı. (Aslında geçen sene de eşki dut aşılamıştım, kocaman da olmuştu ama fırtına kırdı. Kendime not: Özellikle kabuk altı aşı yapıldığında gövdeye sabitlemek lazım.) Eklenti 731246 Deneysel çalışma. Dikdörtgen çıkarılan kabuğa aşı çubuğu çiviyle sabitlendi. Çubuk hala yeşil ama göz ölmüş olabilir. Eklenti 731247 Gemlik zeytinler oldukça iyi. Geçen sene de iyi ürün vermişti, bu sene de ihtiyaç görecek gibi. Eklenti 731248 |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 731249
Ne olduğunu unuttuğum bitki:o Eklenti 731250 İlk defa enginar üretiyorum. Eklenti 731251 İki arık fasulye için yapılmış çardak/hayma. Eklenti 731252 |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bu domates hastalığını daha önce sormuş olabilirim ama çok çabuk unutuyorum. Tekrar sormak istiyorum: Hastalığı ve çözümünü bilen var mı?
Eklenti 731311 Eklenti 731312 |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025