agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Chelik26 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/43034.htm)

chelik26 03-09-2024 18:43

5 Eklenti(ler)
Kocaman duta matkap ile kara dut aşıladım, tutar tutmaz kendi bilir. Civciler nerdeyse tavuk/horoz oldular. 3.5 ay oldu 50 ile başladık 40 fln kaldı. Yalnız hepsi sasso değil. Millet hap şeytan olmuş nerdeyse horozların hepsi farklı ırk. Bamyalar orman

chelik26 04-09-2024 19:04

1 Eklenti(ler)
Bahçedeki dahlia ları eşime getirdim, aaa çok güzelleeer dedi. Bunlar nerde açtı ben niye hiç görmedim fln dedi O kdr 🤣

Musa Gündoğan 05-09-2024 13:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chelik26 (Mesaj 1625039)
Kocaman duta matkap ile kara dut aşıladım, tutar tutmaz kendi bilir. Civciler nerdeyse tavuk/horoz oldular. 3.5 ay oldu 50 ile başladık 40 fln kaldı. Yalnız hepsi sasso değil. Millet hap şeytan olmuş nerdeyse horozların hepsi farklı ırk. Bamyalar orman

aldıklarınızdan ne akdarı tavuk ne kadarı horoz çıktı?
millet gerçekten öyle kasten satıyorlar karışık vs elinde ne varsa vermeye çalışıyor.

chelik26 05-09-2024 18:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan (Mesaj 1625047)
aldıklarınızdan ne akdarı tavuk ne kadarı horoz çıktı?
millet gerçekten öyle kasten satıyorlar karışık vs elinde ne varsa vermeye çalışıyor.

Tavuklar sasso, ama horozlar karışık, tam emin değilim ama muhtemelen 15-20 arası tavuk vardır.

TCM 10-09-2024 08:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chelik26 (Mesaj 1625043)
Bahçedeki dahlia ları eşime getirdim, aaa çok güzelleeer dedi. Bunlar nerde açtı ben niye hiç görmedim fln dedi O kdr 🤣

Arada bi elinden tutup bahçeyi dolaştırın en güzeli. Böyle kırmızı dahliya yan bahçeden görünür.. ;)

ahmeter 11-09-2024 15:26

1 Eklenti(ler)
ıyı günler

Zekoş 11-09-2024 18:02

Sn.Chelik26 maşallah tavuklarınızın kuyrukları filan yerinde;)
Burda bir komsunun 30 adet ne kuyruk ne de sırt tüyü var sanki başka bir hayvan türemis gibi..Ben kalabalık olunca kanobalizm olduğunu düsünüyordum hep..sizde öyle bir sorun olmamış ne güzel😊

chelik26 12-09-2024 20:43

Sn zekoş,

Aralarında 3 tane ligor var bi tanesi dediğiniz gibi, arada birini yakalayıp, didikliyor. Bi tanesini öldürmüşler, ayağına ip dolaşınca kaçamamış. Birini yine yaralamış, onu ayırdım, ayrıca o 3 eskiyide ayırdım.
Aynılardan arkadaşada almıştık, o inek geliştirme yemi ile besliyor, tavıkları benimkilerin nerdeyse 2 katı ��
Ve tavukların tüyleri falan o kdr parlakki inanamadım.

Musa Gündoğan 17-09-2024 16:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chelik26 (Mesaj 1625080)
Sn zekoş,

Aralarında 3 tane ligor var bi tanesi dediğiniz gibi, arada birini yakalayıp, didikliyor. Bi tanesini öldürmüşler, ayağına ip dolaşınca kaçamamış. Birini yine yaralamış, onu ayırdım, ayrıca o 3 eskiyide ayırdım.
Aynılardan arkadaşada almıştık, o inek geliştirme yemi ile besliyor, tavıkları benimkilerin nerdeyse 2 katı ��
Ve tavukların tüyleri falan o kdr parlakki inanamadım.

abi inek geliştirme yemi derken var mı bir markası vs içeriği belli olan bir şey mi yoksa dökme yem mi

Asell 19-09-2024 08:07

Merhaba sağ tarafta bulunan boynu siyah beyaz gövdesi beyaz olan tavuğun cinsi nedir

Zekoş 20-09-2024 12:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asell (Mesaj 1625124)
Merhaba sağ tarafta bulunan boynu siyah beyaz gövdesi beyaz olan tavuğun cinsi nedir

Sn.Asell o cins tavuklara susex diyorlar.Ama biraz tombulca oluyor burdaki kırma sanırım;)

chelik26 20-09-2024 17:56

Evet beyazlı olan tavuk susex,
Sn Musa gündoğdu,
Tarım kredinin besi geliştirme yemi var pelet, ayrıca mısır ve arpa ezmesi var.
Bu arada tvaaukların nerdeyse hepsi marek hastalığına yakalandı. Piyasadan alınan civcivler aşısız oldukları için ve yumurtalarda da bu hastalık varsa bir sonraki neslile geçiyormuş, muhtemelen bizim civcivlrin yumurtalrında da vardı ki, tavuklarda şuanda belirti yok ncak horozlarda 3-4 tanesi kötü oldular. Daha kötüsü ise bu hastalığın çaresi yok. Ölmeyenler sürünüyor.
hastalığın teşhisini anlayınca bahçedende herşeyden soğudum. Kaç aydır bakıyoruz, yemiydi suyuydu, oyuydu buyuydu. İnsanı hayttan soğutuyorlar.

Musa Gündoğan 21-09-2024 08:16

sayın chelik çok geçmiş olsun hevesini kaçırmayın tavuklara çok bağ kurmayın bence en önemlisi o; değilse bağ kurdukça olan hastalık vs sorunlarda vazgeçmek zor oluyor sonrası daha da hüsran oluyor maalesef. Bence bu anlamda hazır kıta civciv vs almak yerini hobi şeklinde yetiştirenlerin hayvanları daha güzel oluyor gibi geliyor bana.

bizim horozun birinde kuyruk yolma sorunu var kendi kuyruğu yok milletin kuyruğunu yoluyor. bu hafta sonu onu da ayıracağım 2 haftaya da kalmaz kesmeye başlarım. civcivlerim sizinle aynı şekilde büyümeye başladılar. muhtemelen sizinkilerde kesim e gelirler gibi geldi.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025