agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Yasemin (ygorer) / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/42333.htm)

ygorer 04-03-2019 14:28

2 Eklenti(ler)
Bodur elma

İlk aldığımda İstanbul’da balkonda 1 sene misafir etmiştim. Çok güzel meyveye de başlamıştı, bitler ile organik mücadelemde (tek tek fırça ile temizlemek, Arap sabunu, kükürt vs) başarılı olamadım. Meyveler büyüyemeden kurudu düştü.

Pes edip geçen bahar bahçeye diktim. Hiç meyve yapmadı. İlk sene deyip sabırsızlık yapmayayım dedim. Şu anki hali resimdeki gibi. Üzerindeki beyazlıklar normal mi, budama mı yapmam gerekiyor, bunu araştıracağım. Bu hafta ağaçların altına leonarditli yanmış keçi gübresi vardı az elimde, azar azar koydum. Umarım doğru bir uygulama olmuştır.

ygorer 04-03-2019 14:34

1 Eklenti(ler)
Oya ağacı

Kurudu mu anlayamadım, umarım büyür. Manolya ve bu ağacı internetten almıştım. Bir şekilde boyutlarında yanılmışım, minicik geldiler, şimdi sabırsızlıkla büyümelerini bekliyorum :rolleyes:

ygorer 04-03-2019 16:52

1 Eklenti(ler)
Bahar çiçekleri gelişmeye devam ediyor

ygorer 04-03-2019 16:55

1 Eklenti(ler)
Nergis-menekşe-sümbül

ygorer 08-03-2019 17:02

1 Eklenti(ler)
Yaşasın çiğdemler de açtı

ygorer 14-03-2019 15:23

Yasemin tohumları

2 Eklenti(ler)
Bahçede ki yaseminlerden geçen bahar diktiklerimde sonbaharda bol miktarda fasulye şeklinde tohum oluştuğunu gördüm. Bir kısmını söktüm sakladım, bozuldular. Dallarında bıraktıklarım Mart başında kendiliklerinden açılmıştı ve işlerinden uçuşan tüyler eşliğinde tohumlar dökülmeye başlamıştı. Kalanları topladım, şimdi ilk defa tohumdan çimlendirmeyi deneyeceğim. Umarım tohumlar canlıdırlar.

ygorer 16-03-2019 08:54

Güne çiçekler ile başlamak ne güzel

2 Eklenti(ler)
Orkide

ygorer 20-03-2019 15:00

Laleler de açtı

3 Eklenti(ler)
Lalelerin bir kısmı sonunda açtı, renkli sümbüller ve muscari ler de boy gösterdi.

ygorer 20-03-2019 15:08

1 Eklenti(ler)
Şakayık köşesi

Kenarda kaldığı için sık sık sulamayı unutsam da yine de beni üzmeyip kendine gelen çiçeğim

ygorer 03-04-2019 15:02

Tohumdan ektiğim çiçeklerin güncel durumları

2 Eklenti(ler)
Çoğu artık beni bahçeye dik diyor ama kısmet olupta bir türlü gidemediğim için sabırla beni bekliyorlar.

Bazılarını çevremdeki arkadaşlarıma fide olarak hediye edeceğim.

ygorer 03-04-2019 15:11

Ektiğim gypsophila tohumları çimlendikten bir süre sonra cılız kalmaya başlayıp yavaş yavaş öldüler. Şimdi de campanula lar benzer bir sona doğru hızla ilerliyor. 1-2 viyolde cılız 2-3 fide kaldı. :(

Aynı viyollere ektiğim cezayir menekşelerinde sorun gözükmüyor.

Vapur dumanı, calendula ve latin çiçekleri epey büyüdüler.

Bugün tümünü balkona, rüzgardan ve direkt güneşten korunaklı güneye bakan bir yere çıkardım.

Vapur dumanlarını ve kalan calendula ları viyollerden fide kaplarına alacağım.

Acaba bu hafta bahçeye dikmek için erken mi olur? Soğuklar ve sümüklü böcekler açısından endişeliyim.

ygorer 03-04-2019 15:27

Sümüklü böcekler

Bahçede ki temel sorunum sümüklü böcekler.

3 hafta önce gittiğimde koca 1 paket topladım ve uzak diyarlarda bıraktım.

Geçen seneden kalan clematislerin yeni çıkan bütün filizlerini dipten yemişlerdi. Ortancalara iştahla devam ediyorlardı. Allahtan yeni diktiğim gala gibi çiçeklere henüz sıra gelmemişti. Dönmeden tüm bahçeye sıvı kükürt uygulaması yaptım.

Buna güvenerek balkonumda kendiliğinden çimlenen ve açan papatyalarımı boş saksılara diktim, yeni clematisler, hosta vs. diktim.

1 hafta sonra gittiğimde tekrar 1 paket topladım :rolleyes:
Papatyalarımın yerinde yeller esiyordu. Yeni clematislerde hoşgeldin partisi devam ediyordu. Eskilerde yeni bir filiz göremedim :(

İnada binip tekrar aldığım ilave clematislerimi, ilave güller, abelia, taflan vs. diktim. Sayın Kiraz ve diğer üyelerin ilgili sayfalarda ki önerileri doğrultusunda odun kömürü, kahve telvesi, yumurta kabuğu kombo paket yapıp özellikle titizlendiğim çiçeklere uygulayıp İstanbul'a döndüm. Şimdi endişeyle bir sonraki gidişimde bana ne sürprizler hazırladılar heyecan ve korkuyla bekliyorum.

Geçen sene de bu tür sebeplerle diktiğim bir çok çiçekten tam verim alamadım, yaza doğru azaldılar ama olan olmuştu. Çok şükür ki sebze bahçemde istedikleri ziyafeti yapamadılar. Sadece ön sıralara diktiğim kadifeler ile yetindiler.

Bu sene ki maceralarımı ve mücadelenin sonuçlarını paylaşmaya devam edeceğim. :cool:

ygorer 09-04-2019 15:29

Tek kalan orkideye arkadaşlar geldi

1 Eklenti(ler)
Uzun yıllardır yetiştirdiğim orkideler bu sene peş peşe ölünce kalan son kahramanla avunuyordum. Arkadaşlarım ona arkadaşlar getirdiler.

ygorer 09-04-2019 15:31

Cam güzeli

1 Eklenti(ler)
Tomurcukları heyecanla bekliyorum

ygorer 09-04-2019 15:39

Alaaddin lale

2 Eklenti(ler)
Bu sene yeni ektiğim lale cinsinin adı bu idi. İsimde şekli etkili olmuş sanırım.

ygorer 09-04-2019 15:47

Laleler, menekşeler, arılar

5 Eklenti(ler)
Lalelerde aralarda çiçeği kesilmiş olanlar komşu kargalara kurban gidenler.
Geçmek üzere olan iri pembe lalerin cinsi Van Eijk.
Hercai menekşenin klasik güzelliğine ben ve arılar beraber bayılıyoruz, yanından hiç ayrılamıyoruz.

ygorer 09-04-2019 18:22

Zambak

1 Eklenti(ler)
Bu zambağı kızkardeşim hediye getirdi. Daha önce hiç yetiştirmedim. Bahçede nereye dikeceğime henüz karar veremedim. Sanırım yarı gölge leylandilerin köşesi olabilir. Direkt güneş ışığı sevmiyor diye anladım.

ygorer 09-04-2019 18:32

1 Eklenti(ler)
Bahsettiğim yer; bu fotoğrafta eski mangaldan bozarak yaptığım çiçekliğin olduğu köşe. Onu başka yere kaldırıp zambağı bu köşeye diksem?
Hiç güneş almıyor mu acaba diye düşünürken bu fotoda şimdi farkettim ki ara ara o köşe de güneş alıyor demek :confused:

ygorer 09-04-2019 18:36

Daha önce bu köşeye ne diktiysem öldü. Orman gülü, kamelya, biraz sağda clematis. Sanırım temel sebep uzun süreli gidemeyince susuz kalmalarıydı. Clematis sorununu bilemedim, kurudu. Bu sene çıkan filizler de sümüklü böceklere gitti, pes edip yanına yenisini ektim.
Ağaca asılı sakız sardunyalarım vardı, katmerli kırmızı, bir çok kişiye çelik verdiğim. Bu kış onlar da öldü.
Kartopu ve alev çalısı vardı, büyüdükçe buraya uymadılar onları da bu ay taşıdım daha uygun bir yere.
Sürekli basılan yerlerde çimler kurudu ve toprak sertleşti, çamur sorunu olmaya başladı. Buraya da geçen hafta taş döşedik, aralara ve yağmurdan boşalan yerlere çim ektik.

Yani bu köşenin mazisi biraz sıkıntılı :)

Bu alan tam da mutfak camı ile verandanın bakış açısında, o sebeple bol çiçekli yapmaya çalışıyorum ama bir türlü başaramadım. Denk gelip te önerisi olan fikrini yazabilirse çok sevinirim.

ygorer 12-04-2019 10:49

Bahçede yaptığım yatırımlarım büyüyor :))

2 Eklenti(ler)
Evde filizlenen soğan, arpacık soğan ve sarımsakları bahçeye dikmiştim. Büyümüşler bir miktar.

ygorer 29-04-2019 17:15

Camgüzeli

1 Eklenti(ler)
Renginin yalınlığına bayılıyorum

ygorer 29-04-2019 17:18

Mavişlerim

1 Eklenti(ler)
Eski mangalda biraz da onlar keyif sürsün

ygorer 29-04-2019 17:21

Açelya

1 Eklenti(ler)
Aslında daha çok açtı ama foto çekmeyi unutmuşum
Geçmeden buraya kaydedeyim

ygorer 29-04-2019 17:28

Bahardan kareler

3 Eklenti(ler)
1-2 hafta öncesine de ait olsalar yeni hallerini çekemeden geçerler korkusuyla (Elma, Bodrum papatyaları, Clematis montana) :

ygorer 29-04-2019 17:56

Mini sebze bahçesi yeni sezona hazır

1 Eklenti(ler)
Yeni çitlerimizle yeni sezona hazırız.

Mart sonunda toprağa keçi gübresi, leonardit humik asit, coco-pead ilaveleri yapmıştım.

Soğanların yanı sıra tohumdan yetiştirdiğim hıyar ve kavun-karpuz lardan 2-3 er fide boyu çok büyüdüğü için Nisan ortasında diktim. Sümüklü böceklere karşı üstlerine pet şişe kesip koydum. Sanırım bir şeyleri yanlış yaptım, çoğu 1 haftada sararıp ölmüş. Pet şişe yetmeyen açıkta ki iri karpuz fidesi afiyetle yenmiş. Calendula fideleri sıfırlanmış.

Asıl fide dikimi için Mayıs ortasını bekliyorum. Geçen sene bu zamanda hazır fide dikmiştim, sümüklü böcekler çok zarar verememişti, bu sene şüphelerim var?

ygorer 11-05-2019 16:34

Bodrum papatyaları

3 Eklenti(ler)
Biz yokken coşmuşlar sonunda

ygorer 11-05-2019 16:59

Güller

4 Eklenti(ler)
2 sene önce umutsuz vaka deyip dipten budadığım güller beni utandırırcasına boyumu aştılar, iyi ki de utandırdılar :p

Isparta gülleri 2 adetti, geçen sene biri kurudu, diğeri de pek yerini sevmemiş gibiydi. Şimdi mis kokulu gülleri ile karşıladı bizi.

Yeni ektiklerimden ikisi tomurcuk yapmış, sarı açacaklar inşallah, haydi hayırlısı.

ygorer 11-05-2019 18:09

Berry köşesi

1 Eklenti(ler)
Uzun çitin üzerine uzayan böğürtlen ve ahududuyu sardırdım, fotoğrafa sığmamış ama solda çileklerim var. Bu sene daha çok verim umuyorum. Potasyum ve fosfor vermiştim.

Fotoğrafta önde nar ve sarımsaklar da çıkmış. Nar bu sene biraz toparladı büyümeye başladı. Sarımsakları da sökme vakti gelmiş, soğanın cinsi çok güzeldi, tohuma bırakacağım.

ygorer 22-05-2019 08:05

Güller

1 Eklenti(ler)
Sarı turuncu diye beklediğim gül pembe mor açtı, kokusu muhteşem.

ygorer 22-05-2019 08:06

1 Eklenti(ler)
Sarı olan burada imiş. Henüz açmadı, bakalım bunun kokusu nasıl çıkacak?

ygorer 22-05-2019 08:08

3 Eklenti(ler)
Bunlar da diğerleri ...
Bu arada yaseminler hala açmadı.

ygorer 15-06-2019 18:50

4 Eklenti(ler)
Bahçeden çiçekler

ygorer 15-06-2019 18:57

Gölge alanlar

Hostaların olduğu bölüm çok gölge bir alan
Çeşitli denemeler sonrası bu bahar aşağıdaki çiçekleri diktim ve sağlıklı büyüyebildiler.
Hosta (Patriot Alacalı Ağustos Zambağı)
Hosta (Sum and Substance Ağustos Zambağı)
Bergenia Cordifolia Zemheri Ortancası
Zantedeschia Aethiopica Bahçe Galası
Begonya
Euryops

Karşı tarafına da klasikler Ortancaları geçen sene dikmiştim
Ancak bu sene toparladılar ve çiçeklendiler

Araya da dayanamadım ve Yasemin ile Clematis diktim

Saksılarda da geçen seneden kalma erica (Funda) bu sene aralarına diktiğim Campanula lar

Üst saksılarda da (yarı gölge bir alan) şubatta balkondakilerden çelik ile ürettiğim sardunyalar (tabii az güneş ile Çiçek çok açamayacaklar sanırım)

ygorer 15-06-2019 19:52

Yaseminler

4 Eklenti(ler)
Yaseminlerin tam açtığı zamanlar

ygorer 15-06-2019 19:58

Güller yeniden

4 Eklenti(ler)
Güllerin yeri hep bir başka

ygorer 15-06-2019 20:17

Bahçeden genel görünümler

5 Eklenti(ler)
İsmini hatırlayamadığım masa çiçeğim, sardunya, gölgede küpeli, bahçemizin daimi üyelerini temsilen salyangozumuz, sebze bahçemizde nar ve Latin çiçekleri

ygorer 15-06-2019 20:37

Elma & böğürtlen

3 Eklenti(ler)
Elmalarım (3 tanecik) büyümeye devam ediyor.

Meyve sepetinde görüpte yemeyi aklıma getirmediğim elmaları bu şekilde ağaçta heyecanla beklemek. Hayat çok ilginç.

Böğürtlenler tüm dalları kapladı, umarım arada bir şey olmaz ve yemek kısmet olur.

Ahududu bayramdan bu yana kurumuş, üzerindeki meyvelerle birlikte, çok az hayat var. Sorunu nedir anlamadım, aynı yerde sulanan diğer sebze meyveler çok iyi durumda oysa ki :confused:

Selma_321 16-06-2019 18:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ygorer (Mesaj 1570422)
İsmini hatırlayamadığım masa çiçeğim, sardunya, gölgede küpeli, bahçemizin daimi üyelerini temsilen salyangozumuz, sebze bahçemizde nar ve Latin çiçekleri

İsmini hatırlayamadığınız güzel çiçeğiniz gloksinya ( bardak menekşe si).

ygorer 16-06-2019 23:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1570472)
İsmini hatırlayamadığınız güzel çiçeğiniz gloksinya ( bardak menekşe si).

Çok teşekkür ederim

Aldığım yerde ilgilenen hanımefendi çok bilgiliydi, bende merakla bir çok Çiçek hakkında o kadar çok soru sormuştum ki aldığım çiçeğin ismini unutmuşum ;)

ygorer 22-06-2019 22:53

Ürünler :)

5 Eklenti(ler)
Keyifle meyve ve sebzelerin oluşumunu izliyorum

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025