agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Poizer / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/41981.htm)

selim_50 09-03-2018 08:52

bir öneri olarak, fidanlarınızı mutlaka tanıdık yerden alın, tarım müdürlüğü getiriyorsa tarım müdürlüğünden temin etmeye çalışın,

Poizer 09-03-2018 09:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selim_50 (Mesaj 1533203)
sayın poizer, bu kadar detaya girmeden alın elinize kazmayı küreği başlayın, fidanları niğdeden temin edebilirsiniz, çevre direk ve teli Aksaraydan daha uygun fiyata alabilirsiniz, detaylara çok takılmayın, her şeyi hatasız ve aynı yıl yapacaksak bir sonraki yıla ne kalacak,

bir öneri olarak, fidanlarınızı mutlaka tanıdık yerden alın, tarım müdürlüğü getiriyorsa tarım müdürlüğünden temin etmeye çalışın,

@selim_50

Aslında bana keyifli gelen kısım detaylara girerek ve bilgi edinerek ilerlemek.

Tel için anlaşmayı yaptık. Takriben bir hafta içerisinde tamamlanacak. Bu yıl fidan dikmeyi düşünmüyoruz. Çünkü çevre bahçelerde ağaçlar kuruyor. Böyle bir durum yaşamamak için elimizden geleni yapıyoruz.
Fidanları sizin bahsettiğiniz gibi yapacağız. Güvenilir iki fidancı bulduk. Peyzaj için fidanları Ereğli Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinden alacağız. Fiyatlar gerçekten çok uygun ve çok çeşit var.

Sonraki yıllar için okadar planım var ki kısaca aklıma gelenleri yazayım;

- Mini sera yapılması,
- Kompost bölgesi yapılması,
- Yağmur suyu ve sulama suyu için depo yapılması,
- Tarla tel içi yürüyüş yolu ve peyzaj yapılması,

diye devam ediyor. Bir mani çıkmazsa planımız çok.

HAKAN_O 09-03-2018 12:15

Sol tarfıda alsaydınız iyiydi.
inşallah nasip olur

Poizer 09-03-2018 12:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi HAKAN_O (Mesaj 1533230)
Sol tarfıda alsaydınız iyiydi.
inşallah nasip olur

İnşallah çok teşekkür ederim. Biraz araştırma yaptık. Kime ait olduğu ile alakalı çok farklı bilgiler söylediler. Resmi makamlarda bilgi vermiyor. Bu sebepten şimdilik bir işlem yapamadık. Ama fırsat olursa almayı istiyoruz.

selim_50 09-03-2018 13:50

hakan arkadaşımızın dediği kısmı alsanız bahçeniz çok daha güzel olur, tanıdık emlakçı veya tapuda çalışan bir tanıdık var ise kime ait olduğunu öğrenebilirsiniz, siz bahçenizin etrafını çevirip, ağaçlandırdığınızda emin olun ki yan parselin de değeri artacaktır, hiç bir işleme başlamadan daha uygun fiyata alabilirsiniz.

selim_50 09-03-2018 13:54

sayın poizer "Bu yıl fidan dikmeyi düşünmüyoruz. Çünkü çevre bahçelerde ağaçlar kuruyor. Böyle bir durum yaşamamak için elimizden geleni yapıyoruz" demişiniz, benim ağaçlar yaklaşık on yaşındalar ama bahsettiğiniz sıkıntı tüm bölgede, nerdeyse tüm ülkemizde mevcut, on yıllık ağaçlar üzerinde çiçeği veya meyvası var iken kuruyor, bence sebebinin araştırılması gereken önemli bir konu (özellikle kayısı, kiraz ve vişne ağaçları), 2017 yılında elma ağaçlarında ateş yanıklığından sıkıntılıydık.

blnturkek 09-03-2018 14:02

bahçeniz hayırlı uğurlu olsun.

Poizer 13-03-2018 10:24

3 Eklenti(ler)
@blnturkek

Teşekkür ederim.

Bahçede tel çalışmaları başladı. Havaların açılması ile birlikte hızlı bir giriş yaptık. En geç 18.03.2018 tarihine kadar bitirilmesini planlıyoruz.

Tel çalışması bittikten sonra tarlayı derin pullukla sürdürmeyi düşünüyoruz. Çünkü toprak çok sert bir halde. Aklımıza takılan husular var. Kükürt ve fermente gübreyi derin sürümden önce mi sonra mı atsak bilemedim.

Toprağı sürdükten sonra Hem bahçe evi, hem de ardiye olarak kullanmak üzere briketten 30-35 m2 bir yer yapmayı düşünüyoruz. Önce konteyner almayı düşündük. Ancak maliyet, sıhhat ve gelecekte kullanım sıkıntısı olacağı için vazgeçtik.

g.c. 13-03-2018 12:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Poizer (Mesaj 1533682)
@blnturkek


Tel çalışması bittikten sonra tarlayı derin pullukla sürdürmeyi düşünüyoruz. Çünkü toprak çok sert bir halde. Aklımıza takılan husular var. Kükürt ve fermente gübreyi derin sürümden önce mi sonra mı atsak bilemedim.

Toz kükürt(SO4 yapıda) kullanacaksanız sürdürmeden önce atmanız toprağa karışması bakımından faydalı olacaktır. Zaten bu yönde tavsiye verilir. Kükürt uygulamasını PH düşürmek için kullanacaksanız hızlı etki istiyorsanız granül kükürt kullanmanız daha yerinde bir karar olacaktır çünkü toz kükürtün formu itibariyle çözülmesi daha uzun zaman almaktadır.

Granül Kükürt ıslatılabilen yapısı ile toz kükürte göre daha kısa sürede toprağa karışıp elementel etkisini daha kısa vadede göstermekte.

Birde sıvı kükürt uygulaması yapılmakta(Kükürt S yapıda bulunur) daha da çabuk etki için önerilir. Konu ile araştırma yaptıktan sonra toprağınıza uygun olan uygulamayı seçmenizi tavsiye ederim.

Poizer 19-03-2018 06:39

Birçok başlığı okurken bahçe sahiplerinin ustalardan ve işi verdikleri firmalardan şikayetçi olduğunu görmüştüm. Acaba başıma gelir mi diye düşünmedim değil. Aklıma gelen başıma geldi derler. Aynen benim de öyle oldu. 10.03.2018'de işi bitireceğini söyleyen telci arkadaşlar daha direkleri bile bitirmediler.

h_dogan 19-03-2018 09:27

Peşin ödeme yapmayın, parayı alanlar işini savsaklıyor.

celalim01 19-03-2018 09:40

Kolaylıklar dilerim.

makovad 19-03-2018 15:58

Telci arkadaşlar ile bende problem yaşadım allahtan paramızı geri aldık.Şubat ayı başında işimi yapacaktı bekle bekle icraat yok.Mart ayı geldi en sonunda zaman kaybetmeyelim dedik bende kendim yaptım teli :) sonrası belki işi veririm başkasına :)

Poizer 20-03-2018 12:06

1 Eklenti(ler)
@h_dogan

Bahsettiğinz gibi yaptık. Çok cüzzi bir miktar ön ödeme yapmıştık. İyiki öyle yapmışız. Bu hafta bitirmelerini ümit ediyoruz.

@celalim01
Teşekkür ederim.

@makovad
Aslında dediğiniz durum aklımıza gelmedi değil. Ancak arazi 13.6 dönüm olunca cesaret edemedik.


Tel işi biraz önümüzü tıkasa da biz bir yandan çalışmalara devam ediyoruz. Su konusu için komşumuzla görüştük. Sağolsun yardımcı olacağını söyledi. Dün (19.03.2018 tarihinde) tarlamıza ilk defa ağaç diktik. Sembolik bir başlangıç olması açısından diktim. Çünkü henüz toprak ıslahına başlayamadık. Kayısı ağaçları çevremizde çok var. Biz de 2 tane kayısı, 1 tane de armut diktik.

Poizer 26-03-2018 08:48

4 Eklenti(ler)
Tel işi 25.03.2018 itibariyle çok şükür son aşamaya geldi. Kapı ve dikenli tel işimiz kaldı. Hafta sonu ustaların başında durarak işin son aşamaya gelmesine gayret ettik.

Diğer yandan boş durmamak için temel kazma işine giriştik. Hiç anlamadığım bir konu ama gayret etmeye çalışıyorum. İlk başta prefabrik düşündük ancak hem küçük olması hem de maliyet açısından briketten yapmaya karar verdik.

Musa Gündoğan 26-03-2018 09:43

poizer Allah kolaylık versin işiniz yorucu olsa da keyfi zamanla katlanıyor. ev için briket tek başına yeterli olmayacaktır. briketin iki sıra olması ya da çok kalın briket olması gerekir. bizde bu sene kulube yapma işine giriştik pek çok kişiden de fikir aldık. aldığımız fikirler ve kolaylıklar sonucunda biz daha sağlıklı olmasından dolayı ahşap kullanmaya karar verdik.

ahşap yaparken öncelikle iskeleti 10x10 cm kalaslardan iskelet yapıp dış kısma ucuz kapak tahtalarından yaptık. ara kısma 1 sıra strafor ondan sonrada toz talaş sonra da OSB levha çaktık. hem içerisi sıcacık oldu. hem de daha sağlıklı. betonu sadece 4 direk başına sağlam olması için kullandık onun dışında 1 gr beton kullanmadık.

Briket kullanacaksanız da tavsiyem dışarıdan 5 cm yalıtım malzemesi, içeriden de depron marka 6mm yalıtım malzemesi kullanın farkı mutlaka görürsünüz.

çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim

İSAK 26-03-2018 09:55

Sayın Poizer, su terazisinin olduğu resim evin temelini mi gösteriyor. Eviniz priket dahi olsa temelini sağlam tutmalısınız. İleride en ufacık bir sarsıntıda kaymalar, çatlaklar oluşacaktır. Bu konuya dikkat ederseniz ileride fazla bir sorun yaşamazsınız.

Poizer 26-03-2018 10:38

@Musa Gündoğan

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Ben de ahşap çok istiyorum. Ancak şu anda kaliteli usta bulamadığımız için ve maliyet açısından briketten yapmaya karar verdik. 25'cm'lik bims ile yapmayı düşünüyoruz. Bölgemize yakın yerlerde Bims üretimi yapılıyor. Nakliye ve maliyet avantajımız var. İzolasyon ilerleyen zamanlarda yapacağız. Yaz gelmeden malzeme koyabileceğimiz ve dinlenebileceğimiz bir yer ihtiyacımız var.

@İSAK

Evet temel için kendimiz kazdık ve taşları yerleştirdik. O kısıma beton atacağız. İçte kalan kısmı ise sağlam malzemelerle doldurup beton atacağız. Aslında bu bizim için evden ziyade bahçede malzemeleri koyacağımız bir yer olacak. Bizi zorluyor ama zorlanmadan keyif alınmıyor. Sağlam olması için elimden geleni yapıyorum.

Poizer 27-03-2018 15:00

Çok şükür 26.03.2018 tarihi itibariyle tel işi tamamen bitti. İçerisinde sürekli olmayacağımız için çok profesyonel bir tel olmadı. Ama bizim işimizi rahatlıkla görür. Kapısı da yapıldı. Akşam vakti baktığımız için fotoğraf çekemedik. Eğer fiyat konusunda fikir almak isteyen arkadaş olursa bilgi verebilirim.

Şimdi bahçe evi ve kuyu işimiz var. Açıkçası kuyu konusunda araştırdıkça ve bu işi yapanlarla görüşüktükçe kafam karıştı. Tavsiyesi olan varsa bekliyorum.

Poizer 03-04-2018 07:58

Bugün (03.04.2018) tarihi itibariyle yaklaşık 50 m2 subasmanlı 30-32 m2'lik bahçe ardiyemizin yapımına başlandı.

Yukarıda fotoğrafını paylaşmıştım. Temeli kendimiz yaptık. Ancak hem zaman yetersizliği hem de fiziken bizi baya zorlaması nedeniyle bölgemizde ikamet eden bir ustayla anlaştık.

Usta ile anlaşırken referans kullanmak yerine şöyle bir yöntem uyguladım;

Bahçeme yakın bir yerde inşaat yapıldığını gördüm. Oraya gidip baktım buraya ne yapılıyor kaç gündür yapılıyor vb. bir sürü soru sordum. Hatta usta yaptığı yerleri referans olarak gösterdi.

Ustanın ve ekibinin işçiliğini beğendiğimiz için ustayı bahçemize götürerek fiyat aldık. Fiyatta uygun geldi. Ayrıca zaman olarak çok kısa bir süre verdi. Bu sebeple ustamızla anlaştık. Tahmin ediyorum 10-12 gün sonra ufak bir bahçe evine kavuşmuş olacağız.

Poizer 05-04-2018 10:43

3 Eklenti(ler)
Yapımına başlanan ardiyemizin temel kısmının ilk aşaması bitti. Malzeme temininde sıkıntı yaşadık. Bazı esnafların söyledikleri gün gün değişiyor. Cidden sıkıntı veriyorlar.

Musa Gündoğan 05-04-2018 13:05

sayın poizer duvar konusunda akademik bir çalışmayı incelemek isterseniz:
BAKINIZ

özellikle makalenin sonlarına doğru nasıl yapılması gerektiğiyle alakalı bilgilerde mevcut

Poizer 06-04-2018 08:52

@Musa Gündoğan

Teşekkür ederim. Çok faydalı oldu.


Bahçemizde bir miktar ticari faaliyet yapmak istiyoruz. Ancak kamuda görev yaptığım için günlük bakım ihtiyacı olmayan bir tercih yapmak durumundayım. Aklımızda çok fikir var ama ne yapmak daha mantıklı bilemiyorum. Sizlerden fikir bekliyorum.

Meyve ağaçlarından;
Kayısı, şeftali, elma, erik, üzüm bölgede yetişiyor. Yakın çevrede çok uzman olmasada bahçeler var.
Çevrede ceviz ve badem yapanlar var. Ancak özellikle erken donlar zaman zaman bu ağaçlara sıkıntı verebiliyor.

Sebze olarak sezonda neredeyse bütün sebzeler yetişiyor. Ancak herkes kendi sebzesini yetiştirdiği için ve Mersin, Adana gibi bölgeler çok yakın olduğu için sebze piyasası çok düşük. Ancak yiyecek kadar dikmeyi düşünüyorum.

Tıbbi ve Aromatik bitkilerde ilgimi çekiyor. Özellikle lavanta toprak seçici olmadığı için denemek istiyorum. Ama ticari olur mu bilmiyorum.

Sonuç olarak çok kararsız durumdayız.

Poizer 10-04-2018 08:17

3 Eklenti(ler)
08.04.2018 itibariyle bahçe evimizin tabliyesi atıldı. Ustamız sağolsun şimdiye kadar yüzümüzü hiç kara çıkarmadı. Az bir miktar beton ihtiyacımız olmasına rağmen mikseri ayarladı ve tabliyeyi güzelce attı.

Havalar oldukça yağışlı gittiği için şimdilik duvar işine başlamadık. Birkaç gün içerisinde başlayacağız tahminen. Çatı konusu kafamıza takılıyor. Sandviç panel yapmak istiyoruz. Ancak maliyet konusu biraz sıkıntılı.

Pencere ve kapılar ayarlandı. Duvar yapımı esnasında ustalara verilecek.

Poizer 16-04-2018 13:42

13.04.2018 tarihinde bahçe evinin yapımında kullanacağımız briketlerimiz geldi. Fiyatları konusunda araştırmamız sürdüğü için biraz geciktik. Esnaflar ilginç tekliflerde bulunuyor.

Bir yandan planlarımızı yapmaya devam ediyoruz. Tel işinde ufak bir plansızlık yaptık. Kapının yerini değiştirmek zorunda kaldık. Bu sebepten yoğurdu üfleyerek yiyoruz.

Toprak ıslahı konusunda araştırmaya devam ediyorum. Organik maddeyi arttırmak zorundayız. Yoksa burada dikeceğim her fidanın, her sebzenin hüsranla sonuçlanacağını biliyorum.

Bölgede yaptığım araştırmaya ve gözlemime göre taban suyu yaklaşık 8-10 metre civarında. Bu meyve ağaçları açısında riskli midir?

Bu hafta içinde duvarlar, kapı ve pencereler tamamlanmış olacak inşallah. Çatı ile alakalı kararsızlığımız devam ediyor. Fiyat uygun gelirse dam denilen düz beton yapabiliriz.

Poizer 17-04-2018 08:39

3 Eklenti(ler)
Bahçe evimiz şeklini almaya başladı. Son fotoğraflar 16.04.2018 tarihinde çekildi.
Çatıyı büyük ihtimalle betonarme yapacağız.

Feijoa 07-05-2018 20:36

Çalışmalarınızı detaylı olarak paylaşmanız çok güzel...Meyve konusunda kararsızsanız pikan cevizi öneririm..Önümüzdeki 50 yılı önü açık..ticari olarak sizi ihya eder.
-25 e kadar dayanan türleri mevcut...kolay gelsin..

Poizer 10-05-2018 07:40

@Feijoa

Geçtiğimiz sene pikan cevizini diktim. Hatta çimlendiler. Ancak kışı atlatamadıkları için kurudular. Kış çok sert geçtiği için pikan cevizi konusunda çekingenim.

Feijoa 10-05-2018 12:06

Hangi türü diktiniz?
Lipan yates gibi kuzey türlerini şubat gibi dikin sorun çıkmaz.

Poizer 17-01-2020 09:07

Komşularımdan yaşadığım sıkıntı nedeniyle bahçeyi satmak zorunda kaldım. Ev alma komşu al lafının ne kadar doğru olduğunu tecrübe ettim. Çok aşama kat etmiştim ancak sonu biraz hüsran oldu.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025