![]() |
5 Eklenti(ler)
23.07.2017 kabak barbunya elma ve semizotu resimleri
|
5 Eklenti(ler)
23.07.2017 Yeniden diktiğimiz bezelye tohumları yeşillendi.
bir hafta sonra diktiğimiz yeni bezelye tohumları daha çıkmadı. Yıkılan sivas fasulye sırıkları ve karadeniz fasulyeleri yıkılmadık ayaktayız modunda dökmeye devam ediyorlar. Seneye sizi üzmeyeceğim kızlar dimdik ayakta olacaksınız. |
5 Eklenti(ler)
Bahçemizden görüntülere devam edelim sıcaklar son hız devam ediyor ancak geceleri sıcaklık düşmeye başladı sebzeler ve meyveler biraz kendilerine geldiler geceleyin gündüz hararetine güç toplayıp resmen savaşıyorlar. Biz de susuz bırakmayarak onlara yardımcı oluyoruz en geç bir hafta içinde su vermek gerekiyor yok sa boynu bükükleri oynuyorlar. Bir yandan da harfiyat çalışmaları devam ediyor sebzeler için yumuşak bir yatak hazırlıyorum .
|
3 Eklenti(ler)
Çalışan demir ışıldar.
|
5 Eklenti(ler)
Ağustos ayında sebze hasadı devam ediyor .Salatalıkların verimi artıyor bizi çocuk gibi sevindirdi dalından taze kopmuş salatalık yemek ayrı bir haz. Kızaran ilk domatesler afiyetle yenicek . Elma dalları artık yükünü taşıyamadı 2 ağacımızın birer dalı kırıldı elmalarını topladık ağacın yükünü azalttık kalan sağlarda bizimdir.
|
2 Eklenti(ler)
Salatalık ve domateslerimiz
|
5 Eklenti(ler)
Yeni yetişen marullar taze taze cacık yaptık sarmısaklı ve kuru nane serpilmiş muhteşem bir tad. Domateslerde yere temas eden yerlerde çürükler görünce bende ayağa kaldırmaya karar verdim tahta çıtalara ip gerdirerek domatesleri havaya kaldırdım. Güneşi bu şekilde daha çok görecekler hadi kızarın ama sonbahar geliyor.
|
4 Eklenti(ler)
Domateslerin artık burnu havada havasında geçilmiyor.
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/attachm...823_164935.jpg |
Alıntı:
|
serdarbey ekmeği taştan çıkarıyormuşsunuz gibi olmuş. emeğinize sağlık özellikle bahçesi çakıllı ya da taşlık olanlar bu şekilde sebze adaları yapabilirler.
kolay gelsin |
serdarbey aklıma geldi belki bir farkı olur diye yazıyorum.
hugelkültürde olduğu gibi alt kısma sermiş olduğunuz irili taşları ağaç parçalarıyla karışık olarak sererseniz bu sayede su tasarrufuda etmiş olmazmıyız. üsten akan su alt kısımda ağaçlarda kalacak fazlasıda taş aralarına akıp gitçek. böylelikle bi taşla iki kuş vurmuş olursunuz diye düşünüyorum. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
3Eylül marullarımız
Eklenti 657280 12 Eylül marullar tam cacıklık oldu 4-5 kök kopardım afiyetle yedik.Eklenti 657281 |
3 Eklenti(ler)
12 eylül .. Bamyaları geç diktim ama bir avuç kadar topladım toplamda 12 ocak bamya vardı herbir ocağa 3 bamya tohumu dikmiştim . Bamyanın her 2 günde bir yoklanması gerekiyor yoksa tohuma kaçıyor büyüyor. Haftada bir bahçeye gidince kısmette ne varsa artık topluyorum.
Eklenti 657301 Eklenti 657300 Üstteki resimde bamyanın çiçeği ucunda oluyor elimizle koparıp bamyayı bıçak ve makasla alıyoruz. Eklenti 657299 |
2 Eklenti(ler)
Tohumluk salatalıkları kopardım . Tohumları ayıkladım acaba bu kadar bekleme yeterlimi ? Tohumun cinsi hatırlayamadım ama ziraatçi den poşetle aldım inşallah tekrar dan yetişitirebilirim.
Eklenti 657391 Eklenti 657392 |
Hayır. Meyveler, tohum olgunluğuna ulaşmamış. Meyvelerin dalında sararıp kabuk renginin iyice koyulaşmasını ve meyve sapının kurumasını beklemeniz gerekiyor. Bütün bunlar olurken, bitki de yaşamaya devam etmeli.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
16 eylülde bahçeye gittiğimde bamyaları kontrol ettim 7-8 tane bamya toplayabildim bi okadar da evde var bi yemeklik oldu herhalde seneye en az 30 ocak bamya dikeceğim toplaması çok zevkli ve yemeği güzel oluyor.Bu şekilde çiçeği açmış ve ucunda olan bamyaları topluyoruz bilmeyenler vardır belki aranızda
Eklenti 657461 Tohumluklar biraz daha büyümüş yeni 2 tane tohumluk daha olmuş malesef sık aralıklarla toplamayınca tohuma kaçıyor. Eklenti 657462 Bamyalar tabakta ve çeri domateslerim şükür kızarmaya başladı gözümaydın diyorum kış geldi ey çeriii kendine gel. Eklenti 657463 |
5 Eklenti(ler)
Çeri domateslerimden kareler çok tatlılar ama küçükler herhalde damlama ile beraber besin takviyesi yapmadığımdan sebzelerin genelinde bir verim düşüklüğü var. Sanırım yeride fazla gölgede kaldı tam ön kesiminde elma ağacı var o yüzden kızarmakta gecikti.Seneye yerini değiştirip güneşli bir bölgeye dikeceğim ve daha düzenli takviyelerle daha güzel ürünler almayı ümit ediyorum .
Eklenti 657464 Eklenti 657465 Eklenti 657466 Eklenti 657467 Eklenti 657468 |
5 Eklenti(ler)
Fasulye ve kabağa bu sene deyim yerindeyse doyduk diyebilirim allaha çok şükürler olsun . Barbunyalarda kurumaya başladı kuruyup dökülmeden topladık. Eş dost komşular herkes nasiplendi.
Eklenti 657469 Eklenti 657470 Eklenti 657471 Eklenti 657472 Eklenti 657473 |
Çeri domateslerin bulunduğu sıra fazlaca gölgede kalıyor buraya dikebileceğim yerini değerlendirebileceğim sebzeler hangileri bana yardımcı olabilirmisiniz. Gölgeyi seven bitkiler hangileri?
|
gölge sevdikleri için çok aşırı sulama yapmayın
-Brokoli -Brüksel lahanası -Salataya konan yeşillikler -Karnabahar -Bezelye -Pancar -Kırmızı turp -Pazı -Ispanak -Fasülye |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bugün bahçeye gittim bamyalarım beni boş göndermedi irili ufaklı 17 tanecik bamya topladım. Kurutsammı acaba ? Harap şeftaliler de olmaya başladı tadı da bi başka oluyor .
Eklenti 657566 Aşılı şeftalileriden 2 tanesi kar kış kıyametten sağ çıkabilmişti 30 a yakın şeftali hasadı bekliyor birazını bugün reçel yapmak üzere topladım. Tabii fasulyesiz dönülürmü karadeniz fasulyeleri yere yatay pozisyonda ürün vermeye devam ediyor helal olsun diyorum :D . Lahana yaprakları da irileşmeye başlayınca hanım dayanamadı topladı tabii yaprakları ince ince kıydı ve haşlayarak onları "dible" yapacağını söyledi . Bende beğenerek yiyeceğimi söyledim . Eklenti 657567 |
Bahçe sayfanız hayırlı uğurlu, bereketi bol olsun. Aramıza hoş geldiniz.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Emeğin yemeğe dönüşmüş hali ve güzel ikili.
|
Bahceniz hayırlı olsun hasadınız verimli olsun kolay gelsin..
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Kışın kardan görmediği eziyet kalmadı. Kırılan dallarını budamıştık ama bu kırılan dala şaşkınım . Hiç kırılacakmış gibi görüntüsü yoktu. Elmalar ağırlaşınca demekki dayanamadı yapacak bir şey yok bahçeye geldiğimde görünce üzüldüm acemilik diyelim gerekli önlemleri alamadım.
Eklenti 657668 |
1 Eklenti(ler)
Ardığım tohumluk domatesi buldum. Seni seçtim TOMATO ... Arkadaşlar kendisi pembe domates olup takribi 600 gr civarı gelir. Kendisi tohumları alındıktan sonra menemen olarak olarak son görevi icra edip bu dünyadan göçüp gitmiştir kendisine minnetlerimi sunarım ve veren allaha çok şükürler olsun.
Eklenti 657891 |
2 Eklenti(ler)
Balkonumdaki limon ve mandalina fidanlarını sizlere göstermek isterim . 3adet limon yetişiyor , mandalina ise beklemede baharda coşacak inşallah. Bugün her ikisinede sıvı kükürt (SO3 ) formunda ve organik besleyici karışımını suyla beraber saksılara döktüm bakalım ilerleyen günlerde hava soğumadan bir değişiklik görecekmiyim?
|
sayfanız hayırlı uğurlu, bereketi bol olsun.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Geçen hafta aşıladığımız şeftali fidanlarından birisi 2 adet durgun göz aşısı yapıldı. Bahar da aşının tutup tutmadığını göreceğiz %90 tutuyormuş ama önümüzde kış ayı var çok kar yağarsa fidanı kurtarırsak iyidir.
Eklenti 658073 |
2 Eklenti(ler)
Ağustos ayında tekrardan diktiğim bezelye tohumları boylandı çiçek bile açtılar bakalım gece soğuklarına dayanabilip bezelye verecekmi? Deneme. Geceleri bu hafta itibari ile 5 dereceye kadar düşüyormuş.
Eklenti 658074 Eklenti 658075 |
Sayın serdarbey33,
Harika bir bahçe, harika bir anlatım, harika fotoğraflar. Foruma katılımınızın daimi olmasını dilerim. |
Sn serdarbey33,
Özellikle Mezitli'de çokça ekildiği söylenen ve Süper Yeşil ve Süper Sarı olarak bilinen, meyveleri olgunlukta yeşil ve sarı olarak iki ayrı çeşit atalık domates çeşidi duymuş muydunuz? |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025