agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Musa Gündoğan / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/40924.htm)

Musa Gündoğan 30-04-2019 09:37

ışıklı fide büyütmede son durum

4 Eklenti(ler)
ışıklı fide büyütmeyi ilk defa bu sene denedim ve çok keyif aldım hiç uğraşmadan. evin içerisinde güneş kovamaladan fidelerim büyüdü ve hepsini artık balkonda tutuyorum. ankara ikliminde hepsi şu an gayet başarılı şekilde büyüyorlar.
Domateslerde ufak bir hata yaptım ancak onlarda şu an gayet sağlıklı büyüyorlar ve sapları kalınlaştı

tez zamanda büyük viyollere geçirip 15 gün içerisinde de şaşırtma yapacağım.

son halleri

Eklenti 692250
Eklenti 692251
Eklenti 692252
Eklenti 692253

g.c. 30-04-2019 12:49

https://www.neoldu.com/d/other/nazar-boncugu.gif

g.c. 14-06-2019 08:35

30/04 ten beri güncelleme olmamış. Umarım sıkıntı bir süreç yoktur sevgili Musa Gündoğan. Merakta bırakma bizleri ara ara uğra.

musa_ekrem 25-09-2019 16:11

merhaba, uzun süredir paylaşım yapmamışsınız, gördüğünüzde cevap verebilirseniz sevinirim.
Işıkları ne kadar süreyle yakıyorsunuz. Yani örneğin ben serada bu düzeneği yapacağım . 8 saat güneş ışığı alan fidelere ne kadar daha ışık vermeliyim.

Musa Gündoğan 27-09-2019 09:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musa_ekrem (Mesaj 1575109)
merhaba, uzun süredir paylaşım yapmamışsınız, gördüğünüzde cevap verebilirseniz sevinirim.
Işıkları ne kadar süreyle yakıyorsunuz. Yani örneğin ben serada bu düzeneği yapacağım . 8 saat güneş ışığı alan fidelere ne kadar daha ışık vermeliyim.

merhaba
foruma iş yoğunluğundan dönüşleri biraz geç yapabiliyorum bunun için herkesten özür dilerim. bunun için özel bir zaman ayırıp yazma niyetindeyim.

şöyle aktarayım. ben led olarak cree ledlerini kullanıyorum. fiyatı yüksek ancak tek seferlik alıyorsunuz uzun ömürlü ve güçlü ürünlerdir. tanesi aliekspress te şu an 7-8 dolar. ben kapalı alanda yani daha doğrusu evin güneş görmeyen yerinde bu uygulamayı yapıyorum. o nedenle fideler en azından ilk 4 yaprağını çıkarana kadar 24 saat açık olacak şekilde böyle devam ettim. daha sonra gündüzleri açıp geceleri kapattım böylelikle bitkiler stres yaşamadılar. aydınlatma led olduğu için aylık faturama 12 tl gibi bir rakam yansıdı.

şöyle bir bilgi vereyim biberler çok hızlı büyüyorlar. domatesler hızlı büyüyor fakat gövdesi ince oluyor onun için kırmızı ve mor power led koyarsanız onu da karşılarlar. ledler yüksek ısı yayacakları için sulamayı dengelemeniz gerekli.

Musa Gündoğan 22-02-2023 12:41

3 Eklenti(ler)
2023 ün ilk işlerine başladık bahçede. toprak yapısı killi olduğu için ıslah etmek için uzunca seneler bekelyemediğim için en azından başlangıçta işimi kolaylaştırması için ANKARA Büyükşehir Belediyesi'nin kendi özel firmasından fen işleriyle iletişime geçerek 1 kamyon özel karışım toprak istedim. ücreti mukabilinde aldığım toprağı bahçeye nakliyesini kendileri karşılayarak getiriyorlar. ankara da isteyenler doğrudan temin edebilirler istediğiniz zamanda getiryorlar. Hatta dileyene atıklardan elde edilen kompost toprak dahi veriyorlar bu tesisi yeni kurdular benim için fiyat biraz maliyetli olunca ben sadece toprak aldım.
aldığım toprakla birlikte 25 metrelik yataklar yaptım.
Eklenti 727862
Eklenti 727863
Eklenti 727864

gsezer 22-02-2023 22:28

Musa Bey,
Sakıncası yoksa büyükşehire ait firmanın adını ve toprak için ödediğiniz ücret ve kompost için istedikleri ücreti öğrenebilir miyim?

Musa Gündoğan 23-02-2023 14:29

büyükşehir irtibat

Ankara Büyükşehir'de bu işleri yöneten ve takip eden kişinin iletişim bilgisi
0 505 603 78 21 Emre Bey

kendisi benim telefonumu verebilirsiniz dediği için veriyorum. şirket hattıdır.
fiyat sürekli değişiyor daha doğrusu artışta oluyor. bu nedenle şimdi ne söylesem doğru olmaz çünkü ilk alırken 120 tl den başlamıştık. şu an nedir hiç bilmiyorum

gsezer 02-03-2023 10:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan (Mesaj 1620082)
Ankara Büyükşehir'de bu işleri yöneten ve takip eden kişinin iletişim bilgisi
0 505 603 78 21 Emre Bey

kendisi benim telefonumu verebilirsiniz dediği için veriyorum. şirket hattıdır.
fiyat sürekli değişiyor daha doğrusu artışta oluyor. bu nedenle şimdi ne söylesem doğru olmaz çünkü ilk alırken 120 tl den başlamıştık. şu an nedir hiç bilmiyorum

Emre beyi aradım ancak kendisi firmadan ayrılmış. Bu nedenle Ankara’da BELKA A.Ş. ile irtibat kurmak gerekiyor.

Konuyu okuyup Emre beyi arayacak arkadaşların bilgi edinmesi maksadıyla yazdım.

Musa Gündoğan 03-03-2023 07:34

sayın gsezer yazmanıza sevindim o halde şöyle yapabilirsiniz belka nın yeri esertepe parkının içerisinde gitmeden iletişime geçebilirsiniz

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025