agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Erenler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/40488.htm)

Erenler 17-06-2017 12:48

Konteyner Ev

3 Eklenti(ler)
Evet sıra geldi konteyner evin bahçeye yerleştirilmesine...

Diğer konaklama çözümleri yerine neden konteyner evi tercih ettiğimizi blogumdaki şu yazıda açıkladım. Neden Konyetner Ev?

Aldığımız konteyner evi bahçeye yerleştirmek için yaklaşık bir buçuk ay boşu boşuna zaman kaybettiğimizi anladığımızda artık çok geçti. zemin yoğun yağmur sebebiyle çamurluydu ve 8 metrelik konteynerı taşıyan kamyonun konteyner evi istediğimiz yere yerleştirirken sıkıntı yaşama ihtimali çok yüksekti. .Bu sebeple yağmurların dinmesini ve güneşli günlerin başlamasını bekledik.

Traji komik olan kısım şu; halbuki bizim bahçe kapısının önünde 9 metre genişliğinde bir tırın manevra yapıp bahçeye girme şansı zaten yokmuş :) mecburen bahçenin önündeki yoldan bir vinç yardımıyla koyulması gerekiyormuş. E tabi böyle olunca bir de işin içine vinç parası girdi. Uzun uğraşlar sonucunda konteyner ev hazırladığımız beton zeminin üzerine koyuldu.

Şanslı olduğumuz nokta ise iyi ki konteyner ev için yola yakın bir yer düşünmüşüz. Yoksa işler iyice sarpa saracaktı.

Şu arkadaki kaya yok mu her seferinde beni benden alıyor :)

Müsait bir zamanda konteyner ev hakkındaki hissiyatlarımı ve tecrübelerimi de paylaşmaya çalışacağım. Ozamana kadar konteyner ev hakkında merak ettiklerinizi yanıtlamaktan mutluluk duyarım.

Saygılar.

Erenler 21-06-2017 15:10

Yeniden merhabalar,

Farklı bir yapı çözümü olarak konteyner evden biraz bahsetmek istiyorum sizlere.

İlk başta araştırma yaparken prefabrik ev, çelik ev ve betonarme ev için imar izni olması gerektiğini öğrendikten sonra konteyner eve yöneldik. Çünkü hayatımızda ilk kez böyle bir yerde konaklama yapacaktık. Belki de bize göre değildi vazgeçme durumumuz olabilirdi. Ya da tam tersi şimdi yaptıracağımız prefabrik bir ev sonrasında bizim işimizi 12 ay görecek yeterliliklerden uzak olacaktı ve sıkıntı yaratacaktı.

Tüm bunları düşününce "hobi bahçesi konaklama demo sürümü" olarak konteyner eve karar verdik. Ve son gittiğimde 4 gece konaklama şansım oldu. Bu dört gün yoğun bir şekilde bahçede çalıştık bir çok işlem yaptık. Bu süre zarfında konteyner ev bizi zor duruma düşürmedi. Sanki evimizdeymişiz gibi rahat zaman geçirdik.

Tesisat bağlantıları bizim seçtiğimiz basit modelde direk dışarda olduğu için en ufak bir sorunda su sızmasının nerede olduğu belli olacağından müdahalenin de kolay olacağını düşünüyorum. Konteynerın üzerindeki 1 tonluk depodan evin içine su verdik. Fakat yeterli tazyik oluşmadığı için duştaki elektrikli ısıtıcı çalışmadı. Bu sebeple yatlara karavanlara takılan basit hidroforlardan taktırmam gerektiğini öğrendim.

Odanın bir tanesine iki tane 3 lü çekyat ve elbise dolabı rahat bir şekilde sığdı. Bu odada istenirse rahatlıkla 4 kişi konaklayabilir. Diğer odada da açılan bir yatak ve bahçe eşyalarımız mevcut. Konteynerı 8x3 metrekare aldığımız iyi olmuş böylece iki odanın da kullanımı çok iyi seviyede.

İzmir Karşıyaka'da gürültü ile uyanmak yerine kuş cıvıltıları ve tavuk sesiyle uyanmak zaten başlı başına muhteşem bir durum.

Sözün özü; hafta sonu konaklamaları ve bahçe aletlerinin muhafazası açısından konteyner evi rahatlıkla önerebilirim. Gözden kaçan detaylar olabilir. Sormaktan çekinmeyin.

Saygılar.

Erenler 26-08-2017 12:40

damlama sulama sistemi

5 Eklenti(ler)
Sevgili forum sakinleri herkese selamlar,

Damlama sulama sistemi kurulumu üzerine geçen onca zamandan sonra tamamlamayı başardık. araştırma süreci, malzeme temin süreci, yapım süreci ve sonrası yaşananları

Damlama Sulama Sistemi Kurulumu öncesi yapılan hazırlıklar

Damlama Sulama Sistemi Ekipmanları Detaylı İncelemesi

ve Damlama Sulama Sistemi nasıl kurulur? adlı blog yazılarımda detaylı bir şekilde anlattım.

( Bu arada sizlerle paylaşmak isterim ki bu blog sayesinde günde onlarca mail alıyorum ve her gün binlerce ziyaret geliyor. Ve mail atan herkes beyaz yakalı kişiler. İşlerinden, metropol hayatından kurtulma hayali kuranlar.

Sayfalarınızda öğrendiklerimi kendi bahçemde uygulayıp diğer kişilere aktarıyorum. Bu sebeple sizlere tekrar teşekkür borçluyum.

sanırım doğaya dönmeye çalışarak gerçekten çok doğru bir iş yapıyoruz. Ben bunu bir kere daha gördüm. Önümüzdeki dönemde sayımızın fazlasıyla artacağına da eminim. En azından izlenimlerim o yönde. )

Kurulan Damlama Sulama Sistemimiz

Bahçemin dönemsel gelişimini agaçlar.net'te daha iyi takip edebilmem ve sizlerin yorumlarına- önerilerine ihtiyaç duymam sebebiyle kısaca bu platformda da kurulan sisteme değinmek istiyorum.

Sisteme suyu 20 tonluk 2 depomuzun ortak bağlantısından veriyoruz.

Bahçemiz engebeli olduğu için depolarımızı en üst kısma yerleştirdik. böylece damlama sulama sistemine suyu basarken herhangi bir pompa kullanmamıza gerek kalmadı.

Fotoğrafta da görüldüğü gibi ana kangal borunun sıcaktan fazla etkilenmemesi için 20 cm derinlikteki bir hatta gömdük ve 16 mmlik deliksiz borularımızı sıralarımıza yerleştirip hırsız kelepçelerle kangal boruya bağlantısını yaptık.

Yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 35 hatta 10-12 şer olmak üzere 360 adet ağacın sulamasını bu şekilde hallediyoruz.

Ve kesinlikle söyleyebilirim ki bu sistem bizi bu yaz kurtardı. Salma sulama yaparken her sulamada ortalama 10 -12 ton su harcarken damlama sulama sistemi sayesinde su sarfiyatımız 7-8 tona düştü. Malum izmirde bu sene fazlasıyla kurak geçti ve bu aradaki 3-4 tonluk farklar bile bu döneme rahat bir şekilde ulaşmamızı sağladı.

Damlama sulama sistemi için tek sıkıntımız şu an gübre tankı ve bu tankın bağlantısı. Sulama ile birlikte gübrelemeyi önemsiyorum. Hümik asit ve diğer gübreleri bu yolla ağaçlara ulaştırmayı planlıyorum Ve mutlaka bunu hayata geçireceğiz. Fakat 100 lt gübre tanki ve bağlantısı için 600 tl istenince biraz beklemeye aldık.

Gübre tankı ve bağlantısı konusunda bilgi sahibi olanların tecrübelerine ihtiyacım var.

Saygılar.

ahmeter 26-08-2017 13:02

Tek kelime TEBRİKLER

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025