agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Resulgur / Bahçe, Sera (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/40464.htm)

YeniGine 27-08-2017 23:22

Süper!.. Afiyetle tüketesiniz inşallah Sayın Resulgur.

Resulgur 28-08-2017 00:24

Günün Bereketi

1 Eklenti(ler)
Konserve işini bitirdikten sonra her gittiğimde tek kasayı karışık mahsullerle doldurup eve getiriyorum. Kurutmalık domateslerden biraz fazla topladım. Hava bugünlerde kapalı olduğundan fırında kurutma işlemi yapmayı düşünüyoruz.

Domateslerin hepsini toplamadık tabi bir arkadaşımız gelip toplayacak en son topladığımızda 5 kasa çıkmıştı, artık kaç kasa çıkarsa o günün mahsülü onun olacak nasip ;)

Eklenti 656179

Resulgur 28-08-2017 00:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1516461)
Süper!.. Afiyetle tüketesiniz inşallah Sayın Resulgur.

Sn. YeniGine çok teşekkür ederim. Merakla bekliyoruz bakalım .. nasıl olacak :D

Resulgur 08-09-2017 16:09

Hasata Devam

5 Eklenti(ler)
Uzun zamandır kasa kasa domates hasat ediyoruz. Bir kaç kasa da eşe dosta hediye ettik ve hatta kendileri gelip kasalarını doldurup gidenler de oldu ;)

Adana ya bile 12 tane 1lt lik domates konservesi , kasa kasa da domates gönderdik. Allah bin bereket versin.

Eklenti 656832

Mutfağımıza hatta buzdolabının içerisine kadar giren bu küçük misafirlerle sürekli karşılaşıyoruz . İlaçlama yapmadığımdan bir çok zararlı türedi ve bu miniklerle tanışma imkanı bulduk , çokta iyi oldu. Sera içerisinde ve bahçede rengarenk kelebekler dolaşıyor :D

Eklenti 656833

Eklenti 656834

Sıcak havalardan sonra sera içerisindeki Ali's pembe kiraz domatesler atağa geçtiler. Sanki bahar gelmişcesine yeniden çiçeklerle donandılar . :cool:

Eklenti 656835

Çiçek salkımlarından tutup şöyle biraz salladım, bakalım meyve tutumu olacak mı ?

Eklenti 656836

Resulgur 08-09-2017 16:18

Sera İçinde Temizlik

2 Eklenti(ler)
Artık yavaş yavaş sera içerisini boşaltmaya başladık. Üzerinde meyve adeti az olan domatesler , çok fazla irileşen kadife çiçekleri domateslerin arasında cılız kalan ve boyu 2 metreyi bulan biberleri ve diğerlerini söküp attık .. ;)

Eklenti 656837

Bu havada asılı olan gövdesi ağaç gibi kalınlaşan kadife çiçeği 2 metreye yakın boylandı seneye seraya çiçek ekmeyi düşünmüyorum.

Eklenti 656838

Sökülen alanlara kış için Maydanoz, yeşil soğan, marul , tere , roka ,dereotu ekmeyi düşünüyorum.

Resulgur 08-09-2017 16:24

Jalapenolar Turşu Oldu

3 Eklenti(ler)
Süpermarketlerde sıkça karşılaştığımız jalapeno biber turşusundan biz de yaptık .

Eklenti 656839

Çok şık kalın etli bir iç yapısı olan bu bibere turşu çok yakışıyor. ;)

Eklenti 656840

Duruşunu çok beğendik . :cool: Tarifi Burada ; http://www.agaclar.net/forum/1517188-post303.htm

Eklenti 656841

Resulgur 13-09-2017 22:24

Biberler

5 Eklenti(ler)
Bu yıl ilk defa yetiştirdiğimiz biberlerden verim lezzet ve değerlendirme açısından genel anlamıyla seneye ekeceğimiz çeşitlerimizi belirledik .

Arnavut , Jalapeno , Bhut Jolokia , Akrep Biber , Stocky Red Roaster ve Emcelli beğendiklerimiz.

Eklenti 657172

Tropikal Wave

Eklenti 657173

Bhut Jolokia

Eklenti 657174

Akrep

Eklenti 657175

Eklenti 657178

Resulgur 13-09-2017 22:43

Bamyalar

4 Eklenti(ler)
İlk defa tecrübe ettiğim sebzelerden biri de bamya oldu daha önce bamya yetiştirmemiştim. 2 kez yemek yapıldı , doğal domateslerimiz ile yapılan yemeği muhteşem olmuştu ..

2 çeşit tohum ekmiştik . Tohumdan fide haline getirip fide olarak ektiğim Kınalı ve Sultan bamyalar.

Toplamasını bilmediğimizden ya da vakit ayıramadığımdan bir köşede unutulan 20 kök bamya dallanıp budaklandı da bir çok meyve tohuma kaldı ;)

Eklenti 657185

Kınalı

Eklenti 657186

Eklenti 657187

Kınasız ;)

Eklenti 657188

Musa Gündoğan 14-09-2017 08:03

sayın resulgur kınalı bamya dediğiniz bamyalar girit bamyası, kırmızı bamya isimleri de var mı yoksa bu tamamen farklı mı? bende de bu kırmızı bamyadan var ancak isimlerini ben bu şekilde biliyordum.

Resulgur 14-09-2017 21:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan (Mesaj 1517688)
sayın resulgur kınalı bamya dediğiniz bamyalar girit bamyası, kırmızı bamya isimleri de var mı yoksa bu tamamen farklı mı? bende de bu kırmızı bamyadan var ancak isimlerini ben bu şekilde biliyordum.

Sn. Musa Gündoğan bende ilk defa yetiştiriyorum pek bir bilgim yok açıkcası , yerel bir kaynaktan temin ettiğim tohumlar bu isimle geldiler. Dediğiniz gibi kırmızı bamya ismi ile google de bakıyorum bu çeşide çok benziyor. Siz daha tecrübelisiniz anlaşılan ;)

Resulgur 14-09-2017 21:35

Hasata Devam

4 Eklenti(ler)
Daha önce Muş - Bulanık ta yetiştirdiğim mısırların tadına doyamamıştık . Bir arkadaşımla pişirmeden çiğ çiğ yedik . Sanki içine bal dökülmüş gibiydi , uzun zamandır öyle mısır yememiştim. ;)

Muş ta yetiştirdiğim çeşitte 3 4 somak mısır meyve vermişti , bu çeşit ticari tohum sadece tek somak mısır hasat ettik.

Eklenti 657273

Şeker oranını bu kadar beklemiyordum ilk yetiştirdiğim mısırların yanında bile geçemez ama yinede tadı güzeldi, haşlamalık olarak hasat edilen şeker mısırlar aynı gün tüketildiler.

Eklenti 657274

Bugünlerde en fazla hasat ettiğimiz biber çeşidimiz Bhut Jolokialar oldu.

Eklenti 657275

Geçtiğimiz günlerde karakola kendi yetiştirdiğim ürünlerden Deşti Kellog Breakfast, İzmir pempe domates ve karışık biberler ve domateslerin arasında kendine yuva yapan tavukların yumurtalarından yaptığım melemen arkadaşların çok hoşuna gitti gece görevinde fırından getirdiğimiz sıcak ekmeği bandıra bandıra yedik tava yıkanmasa da olurdu arkadaşlar bir güzel temizlediler. ;)

Bhut jolokia yı ortaya koydum ama söylemedim acılığını 2 tanesi yemeye başladı birinin gözleri kızarmaya başladı terledi bu iyiymiş dedi diğer arkadaş temkinliydi kenarından kırparak yedi ama yarısı kaldı yiyemedi :D tam kızarmayan yeşil jolokiaların acılığını da bir nebze keşfetmiş olduk .

Eklenti 657276

Mutfakta domatesleri gören Ali abi de bu çeşitlerin tohumunu istedi biraz da tohum ayıkladık , kendisine Jalapeno biber ve Bhut jolokia biber tohumu da verdim. Sürekli benden tohum ister durur :)

Musa Gündoğan 15-09-2017 07:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1517781)
Sn. Musa Gündoğan bende ilk defa yetiştiriyorum pek bir bilgim yok açıkcası , yerel bir kaynaktan temin ettiğim tohumlar bu isimle geldiler. Dediğiniz gibi kırmızı bamya ismi ile google de bakıyorum bu çeşide çok benziyor. Siz daha tecrübelisiniz anlaşılan ;)

SAyın resulgur o zaman size tavsiyem bu bamyaların en lezzetli olduğu zaman çiçeklerinin kapanır kapanmaz toplandığı zaman. çiçeklerinin dökülmesini beklemeyin üzerinden tutup çektiğinizde çiçekleri çıkıyorsa o bamyaları minnak minnakken toplayın açık yeşil rengindeyken çok lezzetli oluyor.

funku 15-09-2017 08:34

Sayın Resulgur merhaba,

Öncelikle çalışmalarınızı beğenerek ve imrenerek takip ettiğimi belirtmek isterim. Bir çok değerli bilgiyi bizimle paylaştığınız için de ayrıca teşekkür ederim.

Özellikle susuz yetişen ürünler çok ilgimi çekti. Bu ürünlerin tohumlarından az da olsa temin etme şansımız var mıdır? Bahçemize çok sık gidemediğimiz için bu ürünleri denemek istiyorum. Hatta kısmet olursa tohumlarını çoğaltıp küçük tohum bankamda uzun yıllar saklamak ve paylaşmak isterim. Mümkünse tabi. Selamlarımla.

portorikolu 15-09-2017 09:55

Harika paylaşımlar yapıyorsunuz. Severek takip ediyorum.

Kolaylıklar dilerim.

serdarbey33 15-09-2017 10:03

Sayın Resulgur şu meşhur Bhut jolokia tohumlarından paylaşırsan ben talibim 5-10 kök dikerim sonra milleti ağlatıcam :D baya zevkli olurdu.

Resulgur 15-09-2017 10:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan (Mesaj 1517810)
SAyın resulgur o zaman size tavsiyem bu bamyaların en lezzetli olduğu zaman çiçeklerinin kapanır kapanmaz toplandığı zaman. çiçeklerinin dökülmesini beklemeyin üzerinden tutup çektiğinizde çiçekleri çıkıyorsa o bamyaları minnak minnakken toplayın açık yeşil rengindeyken çok lezzetli oluyor.

Sn. Musa Gündoğan bir daha gittiğimde bu tavsiyeniz üzerine bir kaç çiçekli haldeyken koparıp bakayım küçük bamyalar tahmin ediyorum daha lezzetli olacaktır. ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi funku (Mesaj 1517814)
Sayın Resulgur merhaba,

Öncelikle çalışmalarınızı beğenerek ve imrenerek takip ettiğimi belirtmek isterim. Bir çok değerli bilgiyi bizimle paylaştığınız için de ayrıca teşekkür ederim.

Özellikle susuz yetişen ürünler çok ilgimi çekti. Bu ürünlerin tohumlarından az da olsa temin etme şansımız var mıdır? Bahçemize çok sık gidemediğimiz için bu ürünleri denemek istiyorum. Hatta kısmet olursa tohumlarını çoğaltıp küçük tohum bankamda uzun yıllar saklamak ve paylaşmak isterim. Mümkünse tabi. Selamlarımla.

Sn. funku ilginize çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bahçesine haftada ayda bir gidenler için susuz yetişen çeşitlerin ekimi daha isabetli olacaktır diye düşünüyorum bende .. Özellikle deşti domatesi sulayarak inanılmaz verim aldık artık domates toplamaktan bıktık , deşti domates sarımsak iriliğinde onlarca domatesi bir yorgan gibi örtüp hem güneşten koruyor hemde kendi nemini altında tutuyor. Hasat süresi de oldukça uzun .. Bu yıl köylülerden yeteri kadar tohum aldım kısmet olursa seneye yetiştirip sizlerle paylaşmak istiyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi portorikolu (Mesaj 1517823)
Harika paylaşımlar yapıyorsunuz. Severek takip ediyorum.

Kolaylıklar dilerim.

Sn. portorikolu çok teşekkür ederim. Sizlerin bu mesajlarını görünce bende çok mutlu oluyorum. Saygılar

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serdarbey33 (Mesaj 1517826)
Sayın Resulgur şu meşhur Bhut jolokia tohumlarından paylaşırsan ben talibim 5-10 kök dikerim sonra milleti ağlatıcam :D baya zevkli olurdu.

Sn. serdarbey33 hoş geldiniz. Etkinlikte tohum paylaşımı olacaktır diye düşünüyorum. Çapraz tozlaşma konusunda emin olamadığım için tohumları sadece kendime ayırmayı düşünüyorum. Elde ettiğim biberlerin acılık derecesi bu yıl istenilen düzeydeler , seneye de aynı olursa paylaşım yapılabilir. ;)

Etkinlikte paylaşım olmazsa etkinlik dışı size gönderebilirim. Saygılar

Resulgur 15-09-2017 11:02

Yerli Niksar Kavunu

3 Eklenti(ler)
Bu yıl bir kaç çeşit ekim yaptığım tarlada kavun karpuz da yetiştirdik . Tohumlar yöresel yıllardır ekilen çeşitlerden .. Şeker oranı ve yumuşak iç dokusu olan bu kavunun tohumlarını etkinlikte sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.

Eklenti 657302

Eklenti 657303

lezzetli , İri çekirdekleri olan iç rengi çok hoş bir kavun.

Eklenti 657304

Resulgur 23-09-2017 13:45

Urfalı Kabak

5 Eklenti(ler)
Aile dostlarımız Şanlıurfalılar. Bizim bahçe işleriyle meşgul olduğumuzu bildiklerinden memlekete gittiklerinde bize bu kabağın tohumunu getirmişler. 2 kök yetiştirdiğim bu kabak türü kendi halinde ilaçlanmadan fazla sulama yapmadan kendi halinde büyüdüler.

2 kök geniş bir alana yayıldılar.

Eklenti 657794

Bal kabağı gibi kol atıp ilerleyen kollarda meyve oluşumu oldu. Verimi de gayet iyi görünüyor.

Eklenti 657795

Hasatta biraz geç kalmışız yumruk iriliğinde topladığımız kabaklar fazla büyüyüp sertleşmiş ;)

Eklenti 657796

Pütürlü şekilsiz yüzeyi ile bu yeni çeşidin tohumları bankamıza girmiş oldu. :cool:

Eklenti 657797

Eklenti 657798

Resulgur 25-09-2017 15:05

Yeşillikler

1 Eklenti(ler)
23.09.2017 den

Kışlık ekim yapmayı bir şeyler yetiştirmeyi düşünmüyordum ama bulunduğumuz yerde yeşillikler çok pahalı ve kısa sürede çürüyor. Son günlerde bulunduğumuz ilçedeki , büyük bir marketten bir kaç defa dere otu ve maydanoz aldım 3 4 günde çürüdü sarardı, rezil bir hale geldiler. Kararımı değiştirdim az da olsa sera içerisine biraz yeşillik tohumu serptim.

Elimde bulunan tohumlardan Kalıcı ıspanak - ıspanak - Kıska Soğan - Tere - Roka - Dereotu - Maydanoz - Fındık Turpu - Pazı - Kara Lahana - Kırmızı Lahana - Marul (3 çeşit) tohumlarının ekimini yaptım.

Düzgün yapılı bir kereste yardımı ile zeminin hem tesviyesi yapıldı hemde tohum yatağını 25 er cm aralıklarla açıp sıralı ekim yaptık . Daha sonra istediğimiz gibi seyreltme işlemlerini yapacağız. :cool:

Eklenti 657863

Tohum ekimlerinde arada bir ay takvimine göz atıp durum değerlendirmesi yapıp tohumlarımızı ona göre ekiyoruz.

Muda 25-09-2017 23:03

Elde sera olduktan sonra yazdığınız yeşillikleri yetiştirmek zor değil. Burada bir kişi serada yetiştirip düzenli olarak otellere satımını yapıyor. Farklı zamanlarda ekim yapıp muhtemelen hasat dönemini de artırabilirsiniz.

Nane de serada nasıl olur denemek lazım.

Kolay gelsin. Afiyet olsun.

Resulgur 26-09-2017 14:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1518780)
Elde sera olduktan sonra yazdığınız yeşillikleri yetiştirmek zor değil. Burada bir kişi serada yetiştirip düzenli olarak otellere satımını yapıyor. Farklı zamanlarda ekim yapıp muhtemelen hasat dönemini de artırabilirsiniz.

Nane de serada nasıl olur denemek lazım.

Kolay gelsin. Afiyet olsun.

SN. Muda verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Farklı zamanlarda ekim yapıp hasat dönemini uzatmak akılcı bir uygulama olacaktır. Burada bir çok çiftçinin yapmadığı bu uygulamayı 25 yıldır pazarcılık yapan Durmuş abi ye söylemiştim. Doğru söylüyorsun demişti , bakalım uygulamasını yapacak mı :rolleyes:

Daha önce Adana dan getirdiğim nane fidelerini sera içerisine ekmiştim , ihtiyaç dahilinde toplayıp taze olarak tüketiyoruz. Seranın bir köşesinde duruyorlar şimdilik ;)

zynlby 27-09-2017 07:46

vayvayvay maşallah, keşke komşu olsaydık... :) :)

Resulgur 28-09-2017 21:58

Çimlenen Tohumlar

3 Eklenti(ler)
23.09.2017 de ektiğimiz yeşillik tohumları ay takvimine göre ektiğimizden midir bilmem 3 gün gibi kısa bir sürede sera içerisinde çimlenmişler bile :p

3 yıldır etkinlikte paylaştığımız bizim meşhur roket rokalarımız, halen formunu koruyan tohumlar. ;)

Eklenti 658095

Tere

Eklenti 658096

Marul diye tahmin ediyorum. :cool:

Eklenti 658097

Resulgur 28-09-2017 22:12

Ortakçılarımız

4 Eklenti(ler)
Bahçede ilaçlama yapmadığımızdan bir çok zararlı kol gezmekteler. Doğal yetiştirildiğinden tavukları genelde benim parselde görünüyorum. Garnet domateslerin arasında yumurta bile yapmışlar , baktım 4 tane yumurta var koydum sepete , br daha da oraya yumurtlamadılar.

Her gittiğimde bir kaç domates bu şekilde gözüme çarpıyor.

Eklenti 658098

Gagalanmış domatesler. :rolleyes:

Eklenti 658099

Bahçeye ortak olan tavuk ailesi . Hatunların arasında tek bir horoz var, her an tetikte geziyor. :D

Eklenti 658100

Bu keratalarda benim seradan çıkmazlar. Çağırdığımda paçalı bacaklarıyla paytak paytak koşa koşa geliyorlar. Biliyorlar ağızlarının tadını :cool:

Eklenti 658101

Resulgur 28-09-2017 22:22

Kurutulmuş Biberlerimiz

2 Eklenti(ler)
Biber kurutma işini tamamladık sanki , bahçede yetiştirdiğimiz biberlerden elimizde ne varsa kuruttuk durduk .

Bhut jolokia , Arnavut, Jimmy Nardello , Jalapeno , İsot , Emcelli , Stocky red roaster aklıma gelenler. ;)

Eklenti 658102

Eklenti 658103

Resulgur 28-09-2017 22:37

Patlıcanlar

5 Eklenti(ler)
Bu yıl patlıcan yetiştirmede pek iyi sayılmayız. Ekilen fide sayısına göre hasat yeterli düzeyde olmadı. Yine de evimizden aylardır patlıcan eksik olmadı.

İlaçsız yetişen bu fideler ilk zamanda patates böceği istilasına uğradılar ve delik deşik yapraklı iskeletler kaldı. Kendi halinde yetişen fideler havaların serinlemesiyle birlikte yeniden atağa geçtiler. Yerel çeşitler hastalıklarla boğuşurken F1 çeşit ten bayağı ürün aldık.

Vilmorin A117 F1 patlıcan. Verimi iyi tadı pek iyi değil yine de kendisiyle tanışmış olduk . Seneye F1 çeşit ekmeyi düşünmüyorum. ;)

Eklenti 658104

1 buçuk metre boylanan fidelerin keyfi yerinde :cool:

Eklenti 658105

Görsellik ve şekil düzgünlüğü raf ömrü gayet iyi ..

Eklenti 658106

Bu garibanlar da tek tük verip durdular. ( yerel çeşit )

Eklenti 658107

Yeni çiçekler ve yeni meyveler oluşuyor.

Eklenti 658108

Resulgur 30-09-2017 21:19

Domates Rekoru

4 Eklenti(ler)
2017 yılının rekoru desek yeridir. Daha önce 600 gr civarında aldığımız domateslerden şimdi de 955 gr la 2017 yılının kapanışını yapıyoruz. ;)

Bu yakışıklıya sahiip olduğumuz için çok mutlu olduk . :cool:

Eklenti 658217

Çekirdekleri tohumluk olarak alınan domatesimiz.

Eklenti 658218

iri parçalar halinde dilimlendiler ve

Eklenti 658219

fırın tepsisinde yerlerini aldılar. Başka domates kullanmadık ;)

Eklenti 658220

Resulgur 30-09-2017 21:29

Saksıda Biber

3 Eklenti(ler)
Balkonda saksıda yetiştirdiğimiz Jalapeno Biber lerimizin verimi pek olmadı. Nedeni ; Düzenli bakım gübreleme ve sulama gerektiriyor. Saksının içerisinde köklerin hareket edeceği yer kalmamış Orlon iplik gibi olmuş kökler sarmaş dolaş :eek:

Dar alandan sera içerisine diğer 3 kök jalapeno biberlerin yanına taşıdık bu güzelleri ;)

Eklenti 658221

Kökler iplik gibi örülmüş toprağa ..

Eklenti 658222

Yeni yerlerinde bakalım nasıl verime geçecekler. :rolleyes:

Eklenti 658223

Resulgur 30-09-2017 21:37

Garnet Verim

3 Eklenti(ler)
Seneye yerini garantileyen çeri domateslerimiz den çikolata domates Sn. birnefestoprak tan gelmişti ;)

Uzun zamandır bu şekilde hasat ediyoruz, sabah kahvaltılarda minik şekerler gayet lezzetliler.

Eklenti 658226

Yaprakları çarşaf gibi kaldırıldığında altından bir hazine çıkıyor.

Eklenti 658227

Kurda kuşa yem ettik onlarda doymuş anlaşılan, yetişemediklerimiz dalında kuruyup dökülüyor. :cool:

Eklenti 658228

Resulgur 04-10-2017 22:17

Fasulyeler

4 Eklenti(ler)
Bu yıl fasulye ve börülcelerden gayet memnunuz. Erkenci fasulyelerden sonra havaların serinlemesiyle bize lezzetli fasulyelerini sunan bu tür çok lezzetli damakla ezilen yumuşacık, pişken bir fasulye ;)

Eklenti 658486

Eklenti 658487

Eklenti 658488

Lokum gibi ağızda hemen dağılıyor. :cool:

Eklenti 658489

Resulgur 04-10-2017 22:29

Börülcelerde Verim

4 Eklenti(ler)
Yukarıda da belittiğim gibi bizi fazlasıyla memnun eden börülceler. Sezon boyunca sürekli topladık durduk. Kimisi de gözden kaçıp tohumluk oldular. Fazlasıyla tohum aldık ;)

Eklenti 658490

Bu yıl 2 çeşit börülce tohumu ektik . - Karagöbek Börülce ve Lolaz

Eklenti 658491

Eklenti 658492

Bunlar da sezon başında diktiğimiz - kardeş bitki - kadifeler , ne hikmetse havalar serinlediğinde üzerileri çiçek doldu , çiçek açmak için biraz geç kaldılar gibi, bahçe son demlerinde :cool:

Eklenti 658493

Resulgur 07-10-2017 21:57

Bahçede Son Durum

5 Eklenti(ler)
Bahçede artık sona doğru yaklaşıyoruz. :rolleyes:

Artık mevsim değişikliği ile birlikte havalar soğumaya başladı. Domateslerden kızaranları ve rengi sararanları toplamaya devam ediyoruz. ;)

Eklenti 658627

Kellog ve

Eklenti 658628

Loxton lass lar halen azda olsa meyvelerini göstermekteler.

Eklenti 658629

Sn. Muda nın da tavsiye ettiği gibi sera içerisinde bir köşede duran nanelerimiz.

Eklenti 658630

Tohum kapsülleri oluşan fesleğenler arıların ziyaretçi akınına uğruyor. :cool:

Eklenti 658631

Resulgur 07-10-2017 22:05

Alis' Pembe Kiraz Domates

2 Eklenti(ler)
Bu yıl ektiğimiz domateslerden bizi çok şaşırtan bu türü izlemeye devam ediyoruz. Şimdi de sanki bahar gelmiş gibi çiçek açtı da onlarca meyve tutumu oldu. Hava biraz daha güneşli seyrederse bu minik şeker domatesler de kızaracak gibi duruyor.

Sera içerisinde yetişen bir kaç çeşit sebzenin kışın dahi köklerini sökmeden deneme yapmak istiyorum . Bakalım ne kadar daha biz varız diyecekler.

Eklenti 658633

Bu konuda alis ler sanki biz bitti demeden bitmez der gibiler. Takipteyiz :cool:

Eklenti 658634

Resulgur 07-10-2017 22:15

Trinidad Scorpion (Butch T Soyu)

3 Eklenti(ler)
Bu yıl üzerine titrediğim çeşitlerden birisi de 2011-2013 yılları arasında acılık sıralamasında dünya rekorunu elinde tutan bu Capsicum chinense türü biber.

Çapraz tozlaşma olayını engellemek için saksılarda ücra bir köşede yetiştirildiler. ;)

Eklenti 658637

Eklenti 658638

Eklenti 658639

• Tohumun geldiği yer: Sn. bahcedenn e buradan çok teşekkür ederim.

Resulgur 07-10-2017 22:31

Patlıcanlar

4 Eklenti(ler)
Daha önce bahsettiğim çiçek resimlerini paylaştığım tek tük veren gariban patlıcanlar diye bahsetmiştim alınmış olmalılar ki yerli çeşit olmasına rağmen düzgün parlak yüzeyli eşit boylarda 2 kg kadar ürün hasat ettik. :rolleyes:

Eklenti 658640

Toplandıktan sonra 2. gün kızartma yaptım. Nefis lezzetli oldular. Yan kase de bulunan Armut Pekmezi - soframıza kadar gelen bu değerli pekmezin hikayesini de ilerleyen zamanlarda paylaşmayı düşünüyorum.

Eklenti 658641

Seramıza dadanan bu kartal bakışlılar , sera dışında da işlerini temiz bir işçilikle sürdürmekteler. :D

Eklenti 658642

Nedense genelde turuncu domateslere yönelmişler. En fazla nasiplendikleri domates - kellog breakfast- ı tercih ediyorlar. :cool:

Eklenti 658643

Resulgur 10-10-2017 21:22

Armut Pekmezi

5 Eklenti(ler)
Yaşadığımız yerin kırsal kesimlerinde bol miktarda armut mevcut. Zamanı geldiğinde pazarda satışa sunulan armutlar bol miktarda olduğundan büyük oğunluğu pekmez yapımında kullanılıyor.

Armut zamanı gelince pekmez yaparız demişlerdi. Bu etkinliğe bende ortak oldum yaklaşık 4 çuval 3 çeşit armut topladık . Armutlar boğazda takılan cinsten fazla olgunlaştığında içi kahverengileşmeye başlıyor. Tam pekmezlik işte .. ;)

Eklenti 658790

Eklenti 658787

Eklenti 658786

Eklenti 658788

Soframıza kadar gelen armut pekmezimiz diğer pekmezlerden daha hoş ağır olmayan bir tadı var. Yoğutlu pekmezi çok nefis , biz çok beğendik :cool:

Eklenti 658789

blick 11-10-2017 10:27

Afiyetle tüketin ;)
daha sonra detaylı bir tarifini paylaşırsanız belki günün birinde bizde yaparız :)

celalim01 11-10-2017 10:38

Afiyet olsun Resul .Ben koşturmaca içerisinde olduğumdan bu sene çeşitli çalışmaları yapamadım. Fırsat bulduğumda tere ,roka ,maydanoz ,ıspanak ,dereotu ,turp ve farklı çeşitlerdeki marulları ektim bekliyorum. Başımızdan biraz sıkıntılar geçti.Birinci sınıf okutuyorum. Ancak fırsat bulduk.

Resulgur 11-10-2017 19:40

Mor Reyhan Tohumu

3 Eklenti(ler)
Sera içerisinde yetiştirdiğim 3 kök mor reyhanı tohumluk olarak bırakmıştık .

Önce çiçeklendiler.

Eklenti 658835

Daha sonra tohum kapsüllerini oluşturdular.

Eklenti 658836

Hasat ettiğimiz mor reyhanları demet yapıp asarak kurumaya bırakıyoruz. Daha sonra tohumlar sıyırma ve üfleme yöntemi ile alınacak :cool:

Eklenti 658837

Resulgur 11-10-2017 19:47

Sn. blick teşekkür ederim. Bu iş bayağı bir zahmetli saatlerce sürüyor. İlerleyen dönemlerde tarifine de deyinebiliriz. ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1520192)
Afiyet olsun Resul .Ben koşturmaca içerisinde olduğumdan bu sene çeşitli çalışmaları yapamadım. Fırsat bulduğumda tere ,roka ,maydanoz ,ıspanak ,dereotu ,turp ve farklı çeşitlerdeki marulları ektim bekliyorum. Başımızdan biraz sıkıntılar geçti.Birinci sınıf okutuyorum. Ancak fırsat bulduk.

Sn. celalim01 hocam Mini mini bir ler ile uğraşmak çok zor sizi anlıyorum, hayırlısı olsun diyelim. Kışlık tohumları bende yeni ektim sayılır. :rolleyes:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025