![]() |
1 Eklenti(ler)
Aralarına kekik dike dike taş döşemeye niyet ettiğim kısım. Bir yılda anca biter, yani... inşallah biter.
Eklenti 657740 |
2 Eklenti(ler)
Ve son olarak... Nakkaş sarmaşık. Latince adını bilmiyorum.
Sezon başında avuç içi kadar minicik bir şeydi, bu kadar yayıldı. Daha fazla yayılmıştı ama bayramda gözümü karartıp şu taşları ve kuru kavakları yerleştirirken bir kısmı gitti. Dona dayanıklı imiş. Güzel tarafı, üstünde hep o minicik çiçekleri oluyor, yaprakları da minicik minicik, sevimli bir şey. Bahçede değişik yerlere yaymayı düşünüyorum. Bu köşe ise... çok işi var. Neyse yapıp bitirince fotoğraf çekerim:) Eklenti 657741 Eklenti 657742 |
@ Nuaymu, benzer şeyler yapmaya çalışıyoruz, taşlar, aralarına kekik vs. Pek güzeller ellerinize sağlık. Bu resimde sol üstteki bitkiler lavanta herhalde, memnun musunuz. Şu an bahçemde bir kök var, biraz daha yayayım diyorum ne dersiniz. Bu arada nakkaş sarmaşığının bilgilerini buldum, dona dayanıklı olmasa da tohumlardan aynen çıkıyormuş...
|
Alıntı:
Lavantalara gelince, dediğiniz fotoğrafı başka bir açıyla çekebilmiş olsaydım tam karşıda üç tanesi görünecekti. Tek kök lavantadan 7 kök lavantam oldu. O da dertsiz bir bitki. Baharda baktığımda başta donup ölmüşler sanmıştım ama köklerinden tekrar filiz verdiler, sevindirdiler. Bu yıl kışa girerken gübre-toprak karışımıyla örtmeyi düşündüğüm birkaç bitki var, bu lavantalar da onlardan. Hangi çeşidi olduğunu hatırlamıyorum ama bol yağlı olanını seçmişimdir muhtemelen. (Hayalimde klasik usul uçucu yağ damıtma işlemleri var, eczacılık kanıma işlemiş, ha-ha! Belki de minik damıtma aletlerinden alırım, elektrikle çalışanları var.) Lavantalar da dertsiz, ikinci kez oldu ama böyle dertsiz bitkileri seviyorum. Bakamasanız bile kendi başlarını kurtarıyorlar bir şekilde. ;) |
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl, eski bir evin taban tahtalarından çiçek sandığı yapmıştım, internette gördüğüm bir modeli örnek alarak. O biraz büyükçeydi. Sanırım burada paylaşmadım ama sonra bir tane de küçük sandık çaktım. Sandıkların dibine ağırlık yapsınlar, devrilmelerine engel olsunlar diye önce taş yerleştirmiştim ama ne olduysa olmuş, bizim küçük sandık devrilmiş. O hafta sonu tam bir cehennemdi benim için, öyle bir devriliş devrilmişti ki o küçük sandığa diktiğim çiçekleri kurtarmak mümkün olmamıştı. İçine doldurduğum toprak için verdiğim emeği hiç saymıyorum. (Toprakları sterilize etmek tepsi tepsi toprak pişirmiştim fırında:dilli:)
Neyse efendim, neyse demek kolay da çiçeğe üzülmemek elde değildi. Belki de bu yüzden aylarca o kırılan çiçek sandığına el atamadım. On gün öncesine kadar. Yaklaşık on gün önce, küçük çiçek sandığını aldım, kırılan çıtaların kalan parçalarını ayırdım, 3cm.lik çivilerle çıta aksesuarı yeniden birleştirdim ama ne birleştirme:p Sen misin ben miyim diye diye çifter çifter çivi çaktım, vakit aldı ama daha sağlam oldu. Zira o kırık aksesuarı, bahçenin girişindeki kısımda kullanmak niyetindeydim. Sandığın ana kısmına ise bir bodrum papatyası ve iki lobelya taşıdım. Donlar başlamadan önce bu sandığı limonluğa alacağım, tabii limonluk o vakte kadar kapatılabilirse. Limonluk yetişmezse de evin içine alacağım;) Eklenti 658528 |
3 Eklenti(ler)
Bahçenin girişindeki kısım, bu kısım. Çizimde kırmızıyla boyadım. (Koyu renk nokta nokta kısım ise bizim kocaman inşaat kumumuz. Güya kümes yapılacak da ortadan kalkacak da... Yetişmiyor bir türlü işler. Neyse, sinirlenmeyeyim:mad:)
Eklenti 658531 Kuru kavakları rüzgârlık niyetine yerleştirince aklıma çiçek sandığının kırılan çıtalarını kullanarak daha geniş bir şey yapmak geldi ve şöyle oldu ;) Eklenti 658529 Eklenti 658530 |
1 Eklenti(ler)
Kendimi şanslılar listesine atacağım:D
Cuma günü (evvelki cuma, iki kez siteye yazdım ama fotoğraf yükleyemedim, dolayısıyla şimdiye kaldı) sevgili Güler Hanım’dan bir paket geldi, ne olsa içinde, Clematis Armandii elbette. İtiraf ediyorum, kimsenin görmeyeceği bir yere geçip zıpladım sevinçten. Mecaz değil, hakiki. Benim yaşımda birinin ortalık yerde sevinçten zıplaması biraz tuhaf olurdu tabii. Neyse. Önce Güler Hanım’ı aradım, sağ olsun C.Armandii çeliklerini hazırlarken mutlaka köklendirme hormonu kullanmam gerektiğini hatırlattı. Daha önce hiç böyle çelik hazırlamamıştım, belki tembellik belki cesaret edememek diyelim. Ama koskocaman, upuzun bir dal Clematis Armandii gelmiş, en çok istediğim, durulabilir mi, cık. Toplam 10 tane çelik hazırladım, inşallah doğru düzgün yapabilmişimdir ve inşallah hepsi köklenir. Clematis çeliklerini hazırlarken… yani nasıl anlatsam, Güler Hanım’a bir kez daha özendim, imrendim, çok imrendim. Kıskanmadım, aynısı bende de olsun istedim;) Bana gönderdiği C.Armandii dalı öyle güçlü göründü ki gözüme... aman tarif edemeyeceğim, nutkum tutuldu. Güler Hanım’a bir kez daha teşekkür ederim.:D Eklenti 659924 |
3 Eklenti(ler)
Bunlar da sevgili SDurul'dan gelen bazı bitkilerin son halleri:)
Eklenti 659925 Eklenti 659926 Eklenti 659927 |
Merhaba ,çalışmalarınızı ve bahçenizi beğendim. Kolaylıklar dilerim.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Şimdi yazabiliyorum.
6 aydır, vay canına 6 ay olmuş, beklediğim minik bahçe küreğim nihayet yapıldı:p Feci sağlam olmuş, aferin demirciye. Neyse işte, sonunda oturduğum yerden çapalama-kök sökme vs. işlerini rahatça yapabileceğim. Normal bahçe aletleri ağır geliyor, bahçeden sonra pestil ne kelime, saatlerce dinlenmem gerekiyordu. Bahçe yine de pestil eder, peki, ama bu küçük aletle en azından belim ağrımaz diye düşünüyorum:D En azından o kadar ağrımaz:rolleyes: Eklenti 666276 |
Kolay gelsin
Beğendim
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Buna şöyle kasıla kasıla "evet" demeyi ne çok isterdim ama... bir şeyi aşırı isteyince olmuyor, genel kural sanki bu. Halbuki hususi gidip köklendirme hormonu almıştım hemen. En ince ayrıntısına kadar da yaptım her şeyi. Olmadı. Ama ne oldu?:) Sevgili Güler Hanım'a anlatınca bunu, "Üzülme nuaymu, ben size hazırlarım" dedi. Dünyalar güzeli Güler Hanım. :) |
Bende buna inanıyorum bu bitkiler konusunda. Ne kadar çok isterseniz, ne kadar çok üzerine düşerseniz olmuyor maalesef..
Çelikleriniz tutmamış ama sonuç çok güzel olmuş.:-)Güler Hanım sağolsun. |
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl büyük taşlar kullanarak seki yapmıştık, taşların arasına obrizyalar yerleştirmiştim.
Son halleri.:) Seneye tüm duvarı örtecekler gibi:)))) Eklenti 668994 |
Üstteki fotoğraf net çıkmamış, lütfen kusura bakmayın:) Diğer fotoğraflar da net değil. Fotoğraf çekmek aklıma sonradan geliyor ve yorgunluktan artık vücut titremeye, alarm vermeye başlıyor neredeyse. Fotoğraf da... devrilmemek için çabalarken çekildiğinden... neyse:)
Sekinin bu hali, bir kenara bir not düşmeye daha sebep oldu: "Bahar başında salıncağı bu yöne çevirerek sallanmak lazım". (Bir ara salıncakla birlikte fotoğrafını çekeyim). |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Gilan'dan gelen Heuchera'ların son hali:)
Bu fotoğrafta solda arkada görünüyorlar. Sağda ise... taşımaya cesaret ettiğim 2 Clematis var. Bu bahar kalbim çarpa çarpa en çok onları bekledim. Acaba öldüler mi, taşındık diye küstüler mi derken... küsmemişler:) Eklenti 671685 Ve hiç ummadığım bir güzellik daha oldu:) O iki Clematis'i taşırken meğer birini bölmüşüm, köklerden mi neredense artık, yeni filizler çıkmasın mı? Bakalım hangisinden kalmış, çiçek açarsa göreceğiz. İlla ki hanımeli yanında duracağım demiş, hele de:)))) Eklenti 671686 |
1 Eklenti(ler)
|
çok güzel
Alıntı:
O taşları nasıl kaldırdınız benim yapacağım iş değil hemde İstanbulda taş mı var tekrar tebrikler |
Alıntı:
Aralardan taşlar göründüğünde daha güzel durur dediğiniz gibi, bunu aklımda tutayım. Taşları eşim yerleştirdi, ben en fazla iki portakal büyüklüğünde olanları taşıyabiliyorum, onları da bu duvarda kullanmadık zaten:) |
2 Eklenti(ler)
Evin arkasındaki, meyve bahçesi sekisi için de taş düşünmüştüm aslında. Lakin o sekiyi hazırlarken bunu yapmak mümkün olmadı, ben de duvar ördürmüştüm. Maksadım, veranda+limonluk ve seki arasında kalan kısmı açık hava odasına çevirmekti. Fırın, fırının yanında salata ve yemeklere katmak için yeşillikler sırası, lakin bunlarla birlikte de gönül açan çiçekler olsun istemiştim. Yavaş yavaş bu isteğime doğru gidiyoruz bakalım. O duvarı ancak boyayabildim.
Eklenti 672702 Eklenti 672703 Bu kısım, dediğim gibi, yeşil bir açık hava odası niyetine. Ev içi gibi. Bir tarafta salıncak, bir tarafta fırın. Çardak da sarmaşıklarla kapanırsa… yani inşallah. Bir arkadaş, çevresini yeşillikle kapatınca rüzgârın da kesileceğini, sıcaktan pişeceğimizi düşündüğünü söyledi. Biraz burda yaşasın da görsün:p Rüzgârımız öyle bol ki ancak bir esintiye dönüşebilir. Bakalım göreceğiz. |
1 Eklenti(ler)
Geçen gün bir nevi aydınlanma yaşadım;)
Kendi kendime dedim ki, ne kadar şaşkınım, bu küçük çardağı yaparken iklim zonu 8 olan birkaç bitkiyi düşünerek yapmamış mıydım? Öyleydi ama… bahçenin darman dumanlığı yüzünden 3 Clematis, ortanca ve müge çiçeği dikmiştim buraya. Aklımı başıma topladım:cool: Eklenti 672704 Bunları buradan taşıyacağım. Buraya yasemin dikeceğim ve minik Arbutus unedo’mu da yanına alacağım. Kışa girerken de bu minik çardağı seraya çevireceğim. Zaten hazır, naylonları örtüvermek gerekiyor. Olursa ne âlâ, olmazsa… olmaz:mad: Bahçeyle gerilmek için değil, muhabbetten uğraşıyoruz nasılsa. Clematisleri hemen yan tarafa, limonluk saçağının altındaki kuytuluğa taşımaya karar verdim. Ne de olsa, hanımeli yanındaki Clematisleri taşırken biraz deneyimim oldu sayılır. Tabii tepelerinden kesip boylarını kısaltmak lazım ama… o kadarcık olsun. Ölmesinler de:dilli: |
4 Eklenti(ler)
S.Durul'dan gelen çiçeğim:)
Eklenti 672705 Bunlar da bahçeden: Eklenti 672706 Eklenti 672707 Eklenti 672708 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Yazdıklarınızı dikkate alacağım, ortancayı ve clematisleri pek seviyorum, kaybetmek istemem. Kocayemiş'i de öyle, garibim yıllardır kışın donuyor, baharda azimle kökten sürgün veriyor. Onu ben küçük çardağa taşıyıp kışın örtmez miyim hiç? Yasemin'lerim de geldi. İki tane aldım, mini fide. Hemen evde bakıma aldım, birini saksıda tutacağım, ne olur ne olmaz diye, diğerini sonbaharda küçük çardağa dikeceğim. Tabii önce küçük çardağa dikilecek olanı saksı içinde oraya koymayı düşünüyorum, ortama alışsın diye:) Düşünceler... düşünceler... |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Ne güzel bir bahçe yapmışsınız, aşama aşama gelişimini görmek çok keyifli bir gezinti oldu benim için. Ellerinize sağlık
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025