![]() |
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adı da gazania sanırım. Geçen sene tek kök olarak bahçeden koparmıştım bu sene çok neşelendi.
|
4 Eklenti(ler)
bahçemdeki diğer çiçekler. KAdife çiçeği haricindekilerin ismini bilmiyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Çiçeklere devam
|
1 Eklenti(ler)
goji berry fidesinde ufak ufak tomurcuklar var. Bu sene meyve tutmasına ümidim yoktu çıkarsa tadına bakarız artık.
|
2 Eklenti(ler)
Maniye domateslerinin Maşallahı var. Kaynatıp sosluk olarak kavanozlara doldurduk.
Diğer fotodakiler russian cossak . Şu ana kadar yediğim en lezzetli domates. |
1 Eklenti(ler)
Bunlar da jalapeno biberleri. Etli acı biberler. Tohumlardan ancak 2 kök fide alabildim. Seneye daha fazla ekeceğim.
|
2 Eklenti(ler)
BLUE BEAUTY DOMATES
Tadı beklediğim gibi çıkmadı. Seneye tekrar ekmeyi düşünmüyor. |
1 Eklenti(ler)
Pembe domateslerim devasa boyutlara geldi. Bu ara bahçede tırtıl ve sinek bolluğu var. Domatesleri bekletmeye gelmiyor hemen kenarın yemeye başlıyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
Benim değerli garnet domateslerim. Şu ana kadar yediğim en güzel çeri domatesler. Kahvaltımın vazgeçilmezi oldu.
|
1 Eklenti(ler)
Tomatillo çok kese yaptı ama içleri boş. Sulamayı arttırdım bakalım büyüyecekler mi?
|
Bahçeniz hayırlı olsun . Turp tohumlarını şu günlerde atın soğuk havalarda daha iyi gelişir diye tahmin ediyorum yanlarına marulda ekleyin.
|
Alıntı:
|
Sayın thunderon; turp için şuan tam ideal zaman bu sıcaklarla birlikte yeşil aksam oluşması gerekiyor sonrasında kök oluşumu meydana geliyor... Bu mevsimde ekimi ideal ama tırtıllardan korumak gerekir.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Son bahar tüm hızıyla ilerliyor. Bahçemiz domates ve biber dolu. Domatesler bu saatten sonra artık kızarır mı bilemiyoruz. Sizce bunları yeşil toplayıp turşu mu yapalım yoksa beklesem kızarır mı?
|
Başka bir şey ekmeyi düşünmüyorsanız bence bu ay sonuna kadar bırakın. Kızaranlar kızarır kalanlarla turşu kurarsınız.
|
Alıntı:
Ekmek için boş yerlerim var. Ay sonuna kadar bırakabilirim. ama şu an çok tırtıl ve böcek var. Ay sonuna domatesleri bırakırlar mı bilemiyorum:) |
bence topraktan hepsini sökün ekmek istemiyorsanız bile torağı rahatlatmak için güzelçe bi ters düz edin en azından toprak kendine gelmiş olur. hatta mümkünse birazda organik atık **** gübreyle kışa kadar zenginleştirin.
|
Çiçek ucunda hafif pembeleşme varsa kızarır yoksa biraz daha beklemeniz lazım.
|
1 Eklenti(ler)
Sapancada bir arkadaşın bahçesinden söktüğüm muz fidanını saksıya ektim. Yaşatabilecek miyim bakalım?
|
2 Eklenti(ler)
Bahçede kış ürünleri almaya devam. bu sene henüz don olmadığından biber bile vermeye devam ediyor.
|
2 Eklenti(ler)
Turpları eylülde ektim am çok ilgilenemedim ot içinde kalmışlar bir tane söktüm gövde yapmaya başlamışlar ama henüz küçük daha
|
3 Eklenti(ler)
Geçen sene evde çimlendirdiğim tohumların yeterli güneş ışığı alamasından dolayından fide sayısı az olmuştu. Bu sene evin karanlık bir köşesinde ıstıcı mat ve bitki ışığıyla çimlendirme yapıyorum. Şu an için sonuç çok iyi. Fesleğenler 3. yapaklarını açtı. Turplar 2. yapraklarını açıyor. Alttan ısıtma olduğundan dolayı çimlendirme oranıda iyi henüz çürüme veya mantar olmadı.
|
Alıntı:
led olarak ne kullandınız ve maliyeti ne kadar? |
Merhaba,
Lambayı aliexpressden 23 dolara aldım. 30w gücünde. Deneme amaçlı almıştım sonuç gayet güzel oldu. Darısı tohum paylaşımından gelecek tohumların başına:) |
Lambanın ve ısıtıcı matın linkini paylaşır mısınız?
GM 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Kışın balkondaki bitkilerler idare ediyoruz:)
|
1 Eklenti(ler)
Çiçek açan kaktüsüm
|
1 Eklenti(ler)
Bizim çocuğun terraryum çalışması
|
1 Eklenti(ler)
Donan etkilenmesin diye ıtır ve çarkıfelek çiçeklerini balkona almıştım. Tekar bahçeye indirsem mi bilemedim. Burada çok cansız kaldılar.
|
1 Eklenti(ler)
Bu muz fidanını mısır çarşısından almıştım. Bu sene doğru dürüst don olmadı ama bu havalarda bile soldu. Baharı bekliyorum belki canlanıp yeni sürgün verebilir diye hal umudum var.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bahçeden çoğalttığım çilek fideleri ekilmeyi bekliyor. MArt ta bunları bahçeye ekkmeyi planlıyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan büyüttüğüm defnelerim bunlarda ekilmeyi bekliyor.
|
1 Eklenti(ler)
Çelikten çoğlatmaya çalıştığım iğde ağacım. Ekim ayında toprağa koydum. YAprak açtı ama donlardan etkilenir mi bilmiyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim palmiyelerim. Bu sene 2.yılları bazıları taç yapraklarını açmaya başladı. bunlara da ekecek yer bulmak lazım:)
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda bahçede ekilmeyi bekleyenler. Oya ağacı , yalancı akasya,
, çınar, badem bahçede yer bekliyor. |
2 Eklenti(ler)
Bu hafta hava soğuktu. Beklenen kış geçte olsa kendini göstermeye başladı. Yılın ilk donu desem yeridir. Don öncesinde bahçede hala biber vardı.
|
1 Eklenti(ler)
Göz alıcı turplarım. Yerken iyi temizlemek gerekiyor. İçinden solucan çıkabiliyor:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025